راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مسلم یکشنبه ۹ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ادب و احترام.
    به استحضار شرح مختصری بحضورتان می رساند اینجانب 50 سال سن دارم وزنم 100کیلو و قد 178 می باشد. از سال 1389 تا کنون درگیر بزرگی پروستات هستم و هرسال سونوگرافی انجام داده ام و از ابتدا که حجم آن 34CC بوده و تا این تاریخ که سونو انجام دادم حجم آن برابر با 100CC بوده است و همچنین هرساله دوبار PSA را ازمایش میکنم که اخریش 1.4 بوده و FREE PSA 0.285 بوده است و PVR 18CC بوده است .
    ولی تکرر ادار زیاد دارم هر یکساعت یکبار در طول روز باید دسشویی بروم و اذیت کننده است .راه حل کوچک شدن یا جراحی پروستات به این بزرگی چی هست؟ چرا رشد سریع دارد و تا کی رشد ادامه دارد؟ ایا نیاز به جراحی دارد در حال حاضر؟اگر چنانچه بخواهم بطورکامل پروستات را خارج کنم آیا مشکل جنسی پیدا میکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      سلام تا به حال دارو مصرف کردین ؟ شب ها چند بار از خواب بیدار میشین برای ادرار ؟ قطر ادرار باریک شده ؟ تکرر دارید ؟
    2. تصویر کاربر مسلم یکشنبه ۹ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      باسلام
      مدت 5 سال هست که هرشب یک عدد تامسولوسین اوپاس بمدت سه ماه و دوماه شبی یک عدد امنیک مصرف میکنم بدلیل اینکه یکنواخت نباشد سه ماه اوپاس و دوماه امنیک استفاده میکنم . شبها هروقت مایعات زیاد مصرف کنم شبها یکبار برای ادرار بیدار میشم هرموقع کم مصرف کنم بیدار نمیشم چون هر روز ساعت 5 صبح باید بیدار شم برای رفتن سر کار شبها کمتر بیدار میشم شغل من هم در طول روز نشستن زیاد هست بمدت 10 ساعت در روز که تحرک کم دارم.
      قطر ادرار هم هرموقع فشار مثانه زیاد باشه باریک نیست ولی تکرر ادرار دارم در طول روز هر یک ساعت یبار باید برم دسشویی.
      در کل من نگران بدخیم شدن پروستات هستم با این حجم(100 سی سی) باید جلوگیری شود از بدخیم شدن ان وراه حل چی هست ؟ نباید بشینم تا بدخیم شود بعد بفکر چاره باشم .
      اگر با خارج کردن پروستات مشکل جنسی پیدا نمی شود نوبت عمل برام بزنید .
      با سپاس از جنابعالی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      تا زمانی که علایم با دارو کنترل است اقدامی نمیخواد برای بدخیمی پروستات psa نرمال است و در صورتی که طی چکاپ بالای ۴ باشد نیاز به mri و نمونه برداری هست که برای شما نرمال است عمل دخیمی با عمل بزرگ شدن پروستات فرق میکنه و به یک شکل نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده ۶۸ سال دارم در تاریخ ۱۷ دی ماه سونو انجام دادم ک عدد پروستات ۲۴ بود در سونو جدید که در تاریخ ۳ بهمن انجام دادم عدد پروستات به ۲۸ رسیده است و تکرر ادرار هم دارم خواهشا بفرمایید چه دارویی مصرف کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      سلام ادرار باریک شده ؟ شب ها چند بار از خواب بیدار میشین و ادرار میکنین ؟ دارویی برای پروستات خوردین ؟
    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      شبا گاهی وقتا تا ۳ بار بیدار میشم .ادرار زیاد باریک نشده.داروی پروستاتان رو مصرف میکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      پروستاتان را قطع کنید پروترال اپاس بخورید شب ها یک عدد فعلا علایم شدید نیست با دارو کنترل میشه
    4. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      خیلی ممنون از شما .قرص سیپروفلوکساسین هم مصرف میکنم این دارو رو مصرف کنم یا نه اقای دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      خیر کمکی نمیکنه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر قدیانی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    با سلام.پدر بنده 4 سال پیش با psa94 متاستاژ استخوان و سرطان پروستات تشخیص داده شدن. طی دوسال شیمی درمانی و هورمون درمانی و پرتودرمانی شدن.به مدت یکسال psaزیر 4 بود.اما مجدد psaبه 96 برگشته. هیچ گونه عمل جراحی قبول نکردن. بفرمایید راه حل چیست.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 سال پیش)
      سلام شروع دوباره هورمون درمانی و رادیوتراپی
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۸ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    باسلام بنده سی ونه سال سن دارم که پروستاتم حدودچهل سیسی ودارای دردشدیدوتکررادرارهستم چندین باربه پزشک مراجعه کردم درمان نشدم میخاستم ببینم تراش پروستات روپیشنهادمیدی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ آذر ۱( 1 سال پیش)
      سلام باید اول سیستوسکوپی شوید برای سن شما تراش پروستات زود است
  • تصویر کاربر احسان چهارشنبه ۱۸ آبان ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    درد ای زیر شکم که به پهلو ها و پشت کشیده می شه به پروستات ارتباط داره و برجستگی در مثانه به چه علت است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ آبان ۱( 1 سال پیش)
      چند سالتون هست ؟ ایا مشکلی در ادرار کردن دارید ؟ سوزش ؟ تکرر ؟ سابقه رابطه جنسی مشکوک ؟
  • تصویر کاربر ایت دوشنبه ۲۲ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    به پزشک مراجعه کردم بخار داشتن علایمی مثل درد زیر شکم و مشکل در دفع ادرار ازمایش و سونو نوشتن که ارسال شده
    بخاطر تعطیلات نوروز هنوز به پزشک مراجعه نکردم ممنون میشم در مورد بیماری و راه درمان راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      عکسش را به شماره 09351142080 09101142080 واتساپ کنید
  • تصویر کاربر محراب دوشنبه ۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده ۱۹ ساله هستم فشار ادرارم کم شده و گاها بعد انزال و ادرار سوزش احساس میکنم و درد مقعد گاها دارم و مایع منی فقط بیرون میاد و جهش نداره و بعد انزال ادرار دوشاخه میشه و کم فشار تره(بعد از ۲ یا ۳ بار خوردن امنیک اینجور شد اوایل نبود).یک بار با ماساژ پروستات و نشستن در آب گرم بهتر شد ولی باز که ول کردم اینجور شد
    خود ارضایی هم زیاد میکردم قبلا جدیدا کمترش کردم
    ۲ ماه پیشم سونو دادم برای سنگ کلیه که دفع شده بود همه چیم نرمال بود
    خیلی استرس گرفتم سر این موضوع اگر میشه بگید چی هست دقیقا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      اگر علامت دارید باید آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام بدید
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲ اسفند ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسر 34 ساله مجرد مدت 4 سال مشکل ادراری دارم.

    کارهای انجام شده از سال 97 تا الان
    عمل تنگی مجرا سال 97 که تنگی بصورت کامل رفع شده است،شاک ویو پروستات، شل کننده عضلات، قرص عفونت شدید، کوچک کننده پروستات، قرص کاهش دستشویی رفتن، شیاف ،...
    نشستن در ابگرم، عدم استفاده از ادویه جات مخصوصا ادویه جات تند، مصرف میوه و سبزی و فیبر فراوان.

    بتانکول ده و باکلوفن ده اخرین قرص های مصرفی ولی الان هیچی مصرف نمیکنم.

    علائم فعلی بیماری که باعث شده 4 سال سر کار و مهمانی نتوانم بروم.
    سوزش و سنگینی و درد زیر ختنه گاه،درد و تیر کشیدن بیضه و پروستات گهگاه، تکرر ادرار زیاد روز و شب، قطع و وصل ادرار کم، زور زدن در ادرار کم، قطره قطره امدن ادرار انتهای دستشویی کردن.
    1. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      ادامه فایل ها
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      اخرین فایل ها
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      نوار مثانه مطرح کننده تنگی مجرا هست
    4. تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      خب باید چکار کنم؟
      یعنی باید دوباره عمل تنگی مجرا کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۰( 2 سال پیش)
      باید rug و vcug جدید بگیرید و بیارید ببینم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر تقی جمعه ۱ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید psa پدرم در جواب آزمایش بالا هست میخواستم ببینم خطرناک نیست و قبلا پیش شما آمدند psa 2.97 هست قرص امنیت 0.4 میخورن امنیک
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر آقای جمعه ۱ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب جنا ب دکتر .من سنم ۴۰ سال است ودوماه پیش یک دفعه تکرر ادرار گرفتم وبعد سونو گرافی دوماه پیش گرفتم به ابعاد۳۷.۳۱.۳۱میلی متر وحجم ۱۹ سی سی نرمال است بعد رفتم دکتر برای ده روز سیپروفلاکسین و تامسولسین داد مصرف کردم خوب شدم باز برگشت .وباز رفتم پیش دکتر برام تاوانکس ۵۰۰ دوهفته نوشت مصرف کردم ‌.والان باز قرص کوتریموکسازول ۴۰۰ روزی یکی برای دوماه نوشته خواستم با شما مشورت کنم روزی یکی خوبه .الان مشکل من فقط بعد ادرار آلتم سوزش داره همین درضمن ۸عدد آمپول جنتاماسیون برام نوشته خوبه بزنم ضرر نداره .آقای دکتر خواهش میکنم کمکم کنید برام توضیح بدید چون این بار سوم هست ویزیت میگیرم .فقط جواب دادین سونو گرافی بگیرید درصورتی که من قبلا گرفتم.منتظر جواب هستم تشکر میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)
      آزمایش ادرار انجام بدید و نتیجش رو بفرستید برام
    2. تصویر کاربر آقای پنجشنبه ۳۰ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام.جناب دکتر خوبی آزمایش کشت ادرار انجام دادم خوب بود.
    3. تصویر کاربر آقای پنجشنبه ۳۰ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام جناب دکتر خرم رحیمی هستم آزمایش کشت ادرار چند روز پیش انجام دادم خوب بود .
    4. تصویر کاربر آقای پنجشنبه ۳۰ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام.آقای دکتر خوبی سوال من اینه آیا چون یک دوره ده روزه سیپرو فلاکسین .وبعدش یک دوره پانزده روزه تاوانکس ۵۰۰ مصرف کردم.الان دکتر باز روزی یکی کوتریما کسازول برای دوماه نوشته آیا روزی یکی کافی است جواب میده بهم .ممنون جوابش رابهم بدین.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      همین داروی تجویزی خوبه و ادامه بدید و درسته
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر