اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر غلامرضا جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 802 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما سرور ارجمند
    خدمتون عرض کنم یک چند سالی هست که کلیه هام سنگ ساز شده و 3 مورد دفع سنگ در حدود 5 میل داشتم
    در حدود 3 ماه پیش که به علت درد و خونریزی به بیمارستان مراجعه کردم مشخص شد که دو سنگ 4.5 و 6.5 میلی در کلیه ( به ترتیب در کالیس میانی و کالیس تحتانی)چپم می باشد هر کاری کردیم این سنگها از جاشون تکون نخورد.متاسفانه به علت عفونت ادراری و همچنین در در زیر شکم و پهلو چند بار به دکتر مراجعه که سیپرو فلوکساسین و آزیترو مصرف کردم ولی سوزشم بهتر نشد.
    پزشکم گفت باید اورتروسکوپی انجام بدم تا علت عفونت رو پیدا کنم .وقتی در بیمارستان بهوش اومدم دکتر گفت عفونتی مشاهده نکردم و برای گشاد شدن حالب DJ گذاری کردم.
    الان بعد از 4 روز از عمل سوزش شدید و خون زیاد درمجرای ادراریم دارم .تو رو خدا در این زمینه راهنماییم کنیم آیا نیاز به همچین کاری بود؟ مشکلات خاصی برام درست نمیشه؟ برای رفع سوزشم چکار کنم؟
    متاسفانه من در شهرستانهای خراسان زندگی می کنم و پزشکم دارای تجربه زیادی نیست
    (برای سوزشم فنازوپریدین استفاده کردم دیدم خونها لخته لخته ازم خارج میشن علت این چی میتونه باشه؟)
    با تشکر از اینکه وقت ارزشمند جناب عالی رو گرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سوزش طبیعی است سنگتان ریز است خودبخود دفع میشود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من در باره سنگ کلیه را بخوانید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر majid جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام
    جوانی 20 ساله هستم،من هفته ای یا شایدم بیشتر درد بیضه در سمت چپ حدود 2 دقیقه میگیرم،و همین نگرانم کرده تو رو خدا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۱۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    باسلام نتيجه آزمايش بشرح زير ميباشد
    Abstinence. 3 day
    Coll.test time 20 min
    Volum 1.5
    Appearance Norm
    Liquefaction. Norm
    Viscosity Norm
    Ph 7
    Wbc Norm
    Concentration 5
    Prog.motility 8%
    Normal.morphology 11%
    Msc 0.6
    Fsc 0.4
    Smi 27
    All sperm 7.5
    Motilie.sperm 0.90
    Func.sperm 0.60
    Bacteria Negative
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      تحرک بسیار کم است واریکوسل داری؟
    2. تصویر کاربر احسان شنبه ۱۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      به دكتر مراجعه كردم بعد از معاينه گفت شريانهاى بيضه هات قطوره اما چون هردو به يك اندازه هست احتمالا نرمال باشه، سونوگرافى هم نفرستاده، بيشتر مى خوام بدونم واريكوسل هست يا نه، اگر نه ، با همين شرايط مى تونم اقدام به باردا ى كنم؟ در ضمن تا حالا اقدام به باردارى نكردم.با تشكر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب خدمت جناب دکتر کرمی ؛
    احتراما به استحضار عالی میرساند که پدر اینجانب دارای 72سال سن است که با تزریق انسولین بیماری قندخون خود راتحت کنترل دارد ، درضمن ایشان در سال 70 تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته است والبته ازاین بابت هم علیرغم کنترلها ودرمانهایی که انجام میدهد متاسفانه طی سالهای پس از عمل بای پاس دچار گرفتگیهای مجدد عروق کرونر شده است ؛ علیهذا نتایج آزمایشهای ایشان ارقام زیر را نشان میدهد: برای psa عدد 13/2 و برای free psa نیز رقم 0/8 سوال اینجاست که با توجه به شرایط اخیرالذکر واینکه ایشان تحت درمان یکماهه آقای دکتر کبیری در اصفهان قرار دارد ، آیا صلاح است که ایشان با در نظر گرفتن نسبت free psa به psa که حدود 0/06 میباشد بمنظور تشخیص سرطان تحت بیوپسی قرار گیرند * ضمن تشکر از حضرتعالی عاجزانه تقاضای دریافت تجویز و نظر جنابعالی را دارم * )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن و بیماری قلبی نیاز به اقدام خاصی نیست چون در هر صودت قابل عمل نیستند اگر پی اس ابالا رفت هر 3 ماه امپول کافی است با مطب هماهنگ نمایید02122642744
  • تصویر کاربر پدرام جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی آقایی کرمی
    چند مدت پیش یه دردی در بیضه هام به وجود اومد با مشاوره یکی از آشناها گفت که احتمالا عفونت باشه به دکتر مراجعه کنید من رفتم دکتر هم آزمایش ادرار که جوابش نرمال بود و عفونتی وجود نداشت بعد رفتم سونوگرافی که جوابش این بود ( گشادی خفیف عروق پانپنیفرم سمت چپ با حداکثر قطر 2/8 میلیمتر مطرح کننده واریکوسل کرید 1 سمت چپ مشهود است ) خواستم ببینم باید چکار کنم واسه بهبود؟ بعد مشکل ساز نیست ؟ . 30 سال سن دارم .مجرد هستم . بدنسازی کار میکنم . ممنون میشم اگه کمک کنید مرسی **شاید عددها جابجا بشه عکس جواب سونو گرافی رو پیوست سوال میکنم **
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر ازمایش اسپرمتان خوب است درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر خودم جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 684 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی
    من 16 سالمه التم طول و عرضش خیلی کوچیکه یعنی بخوام کلی بگم موقع نعوظ کمتر از ۱۰سانت و در حالت غیر نعوظ به اندازه الت یه بچه س اگه بتونید یه راهنمایی کلی بکنید ممنون میشم.ایا راه درمانی وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت ویزیت حضوری تشریف بیاورید مطلب سایت من در مورد را بخوانید
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام...با مطالعه رزومه و سایت تخصصیتان به مهارت شما در این زمینه ایمان آوردم.
    پسری هستم 21 ساله که در فضای کاریم و از طریق دوستان با بیماری واریکوسل آشنا شدم،و مدتی مشکوک شدم به وجود این بیماری در بدنم.از طرفی برای مراجعه به تهران به دلایل کاری محدودیت دارم...میخواستم بدونم آیا در شهر مشهد پزشکی را سراغ ندارین که از نظر شما تایید شده باشد تا من به ایشان مراجعه کنم؟چون یکی از همکاران با مراجعه به پزشکی و عمل جراحی واریکوسل دچار عوارض بعد عمل شده اند!
    من این دغدغه را دارم....لطفا راهنمایی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      لطف دارید من شرمنده ام
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با سلام خواهر من چند روز قبل عمل ميو مکتومي انجام داده اما بعد از عمل با مشکل عدم دفع ادرار مواجه شده با تجويزه پزشک ارولوژي قرص بوتانيکل مصرف کرد اما الان بعد از حدود 48ساعت تغيير محسوسي نکرده پزشک.ارولوژي تشخيصشون.اينه.که قبلا تنبليه مثانه وجود داشته و العان داروي بيهوشي اثر مضاعف بر اين عملکرد رو داشته خواستم ازتون بپرسم که واقعا همچين چيزي هست؟و اينکه.آيا دوباره.وضعيت دفع ادرار به حالت.نرمال بر ميگرده؟تشخيص شما چيه؟با تشکر.از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونداز و انجام نوار مثانه02122642744
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی:
    از اینکه وقت می گذارید و جواب سئوالات را میدهید با تمام وجود تشکر میکنم و اجرتان با آقا ابا عبدالله، ،جناب آقای دکتر بنده متاهل هستم و 31 سال دارم و کم تحرکی و شکل غیر نرمال اسپرم دارم که بعد از سونوگرافی مشخص شد که هر دو بیضه من واریکوسل متوسط دارد و فتق راست هم دارم که واریکوسل بیضه چپم را 12 سال پیش یکبار عمل کرده بودم ولی متاسفانه برگشته ، خواستم بدانم که آیا امکان عمل لاپاراسکوپی هر سه مورد مذکور به صورت همزمان وجود دارد و در صورت عمل آیا کم تحرکی و شکل غیر نرمال درمان میشود ،خیلی خیلی خیلی ممنونم اگر جوابم را بدهید و این فقط لطف شماست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل مجدد فایده ندارد
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    باسلام.آقای دکتر سه هفته ای هست عمل واریکوسل گرید 3 دوطرفه انجام دادم.الان با لمس آرام بیضه ها و درهنگام راه رفتن درد دارم.میخواستم ببینم طبیعی هست یا باید معاینه بشه?باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب