جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

درباره عفونت کلیه ها چه می دانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های کلیه و ترس از نارسا و کم کار شدن کلیه ها نگرانی عمده بیمارانی است که در مطب و بیمارستان به اینجانب مراجعه می کنند. یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. با کمی تأمل به این نگرانی در می یابیم که این دلواپسی کاملاً به جاست چرا که وقتی گرفتاری های بیمارانی که به علت بیماری های مختلف، کلیه ها یشان را از دست داده اند را در بیمارستان ها و مطب می بینیم به اهمیت بیشتر این نگرانی و لزوم اطلاع رسانی و پیشگیری از بیماری های کلیه و حفظ این قسمت از اعضای بدن که نقش کلیدی در بدن دارند را پی می بریم.

یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. به علت احتمال بالای آسیب به کلیه ها درمان عفونت ادراری جزء اورژانس های ارولوژی می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع به شرح تفضیلی عفونت کلیه می پردازیم.

کلیه

عفونت کلیه چگونه ایجاد می شود؟

علت عفونت کلیه، تهاجم باکتری وارد شده به بدن چه از طریق خون و چه از طریق ادرار می باشد که باکتری با حمله به سلول های کلیه باعث التهاب کلیه ها و تخریب عملکرد آن می گردد.

راه های حمله باکتری به کلیه ها عبارتند از:

  • از راه خون
  • از راه انتشار به ارگان های آلوده از قبیل آبسه و عفونت های دور کلیه
  • از راه ادراری که باکتری از سوراخ مجرای ادرار وارد مجرا و مثانه و سپس به کلیه ها می رسد که این راه شایعترین مسیر درگیری کلیه ها و عفونت است.

خطر عفونت کلیه در این افراد

افرادی که بیشتر در خطر عفونت کلیه از طریق سوراخ مجرای ادراری هستند عبارتند از:

  • خانم ها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدن و نزدیکی سوراخ ادراری به سوراخ واژن و مقعد که هر دو منشاء آلودگی می شود.
  • بچه های دارای برگشت ادراری که در این افراد به علت برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها ادرار عفونی باکتری را به کلیه ها رسانده و باعث عفونت کلیه و آسیب به آن می گردد که امروزه شایعترین علت از کارافتادن کلیه و آسیب کلیه های اطفال، برگشت ادرار از مثانه به کلیه یا ریفلاکس و عفونت کلیه ثانویه به این این برگشت ادراری می باشد.
  • افرادی که مبتلا به عفونت های مقاربتی از قبیل سوزاک ، سیفلیس و ایدز و … می باشند که در این جا به علت آلوده شدن مجرا باکتری آرام آرام به طرف کلیه ها حرکت و با عفونت کلیه آن را درگیر و تخریب می کند.

علائم و نشانه های عفونت کلیه ها چیست؟

کیست ساده کلیه

عفونت کلیه به دو نوع حاد و ناگهانی و مزمن تقسیم می شود.

علائم و نشانه های عفونت حاد کلیه ها عبارتند از:

  • تب بالای ˚39
  • لرز شدید
  • درد پهلو سه علامت عفونت کلیه می باشند

علائم دیگر شامل تغییر رنگ ادرار و کدر شدن آن، بدبوشدن ادرار، تکرر ادراری، سوزش ادرار و خون در ادرار می باشد. در بچه ها و نوزادان علاوه بر علائم فوق بی حالی و عدم شیرخوردن و عدم مکیدن پستان مادر می تواند علائم عفونت کلیه باشد. در سنین پائین و در بچه ها کاهش وزن و عدم رشد بچه ها می تواند نشانه عفونت کلیه باشد.

آیا عوامل زمینه ای و مستعد کننده عفونت ادراری وجود دارد؟

بله وجود دارد. عوامل به شرح زیر است:

  • کاهش قدرت ایمنی بدن در سرطان ها، ایدز و بیماری های مزمن
  • برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها مخصوصاً در اطفال
  • وجود انسداد در مسیر خروجی ادرار از کلیه ها به عنوان مثانه در بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار ، تنگی لوله حالب در محل اتصال آن به کلیه و مثانه
  • مثانه عصبی که ادرار فرد کامل خارج نمی شود و به صورت ادرار باقیمانده در مثانه می ماند
  • حاملگی در خانم ها از عوامل مستعد کننده عفونت کلیه ها می باشد.

در صورت عفونت کلیه ها چکار باید بکنیم؟

در صورت مشاهده تب و لرز، درد پهلو، سوزش و تکرر ادرار، بدبو شدن و تغییر رنگ ادرار بلافاصله به پزشک کلیه و مجاری ادرار مراجعه نمائید تا با درمان به موقع از آسیب به کلیه هایتان جلوگیری نمائید.

درمان عفونت کلیه

دکتر معالجتان در مراجعه بلافاصله آزمایش و کشت ادرار و خون را درخواست خواهد کرد. مطمئن ترین و بهترین روش درمانی بستری شدن در بیمارستان و تجویز آنتی بیوتیک های تزریقی تا زمان قطع تب و بهبودی علائم می باشد. مصرف مایعات زیاد و تجویز سرم و مسکن و تب بر و استراحت از اقدامات بعدی درمانی است.

  نوشیدن آب برای پیشگیری از عفونت کلیه

توصیه پایانی

  • رعایت بهداشت فردی و جنسی از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از عفونت کلیه ها است.
  • در صورت وجود برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال حتماً با مراجعه به جراح کلیه و مجاری ادراری و به صورت منظم تحت نظر دکتر خودتان باشید.
  • عوامل زمینه ای از قبیل سنگ های انسدادی کلیه و تنگی های مادرزادی و اکتسابی کلیه را به موقع درمان کنید.
  • چکاب منظم هر 6 ماه کلیه ها و مجاری ادراری را فراموش نکنید.
  • در صورت مشاهده علائم ذکر شده عفونت کلیه سریعاً به پزشک مراجعه نمائید.
  • مصرف مایعات و مخصوصاً هر 2 ساعت یک لیوان آب جهت جلوگیری از عفونت کلیه بسیار کمک کننده است.
  • در صورت عدم تخلیه مثانه و ادرار باقیمانده بالا حتماً زیر نظر پزشک متخصص کلیه آن را درمان کنید.

در پایان هر سوالی داشتید در قسمت پرسش و پاسخ مطرح فرمائید تا بلافاصله جواب را تقدیم نمایم.

آیا عفونت کلیه خطرناک است؟

عفونت کلیه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و اگر به‌ درستی درمان نشود، می‌ تواند به طور دائم به کلیه‌ های شما آسیب برساند. ( باکتری‌ ها می‌توانند به جریان خون سرایت کنند و باعث عفونت تهدید کننده برای شما شوند)

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.3/5 - (94 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نسرین شنبه ۲۰ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    با سلام ، احترام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    چندی پیش من در مورد نارسا شدن کلیه مادر 63ساله ام که کراتنین خونش بین 3تا 4برابر کراتنین طبیعی در نوسان است ، سوالی پرسیدم، فرمودید با نفرولوگ تماس حاصل کنیم، مادرم را پیش اقای دکتر نفر در بیمارستان لبافی نژاد بردیم، گفتند باید برود در صف بیماران منتظر اهدا کلیه، ، من خیلی نگرانم ، خواستم بپرسم ایا در این سن احتمال رد کلیه بالاست، واین که رد کلیه به معنای مرگ است، یا با پیشرفت های جدید دیگر مرگمغزی بر اثر رد کلیه رخ نمی دهد؟ بیمارستان خوب برای پیوند کلیه کجاست.لبافی نژاد بهتر است یا بقیه الله؟کدام دکتر جراح از همه وارد تر است؟ دکتر نوربالا یا سیم فروش یا بصیری؟.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      نمی دانم
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۱۲ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده39 ساله از علاقه مندان جنابعالی ودوستار تلاوت های زیبایتان هستم،خود نیز از مقلدان مرحوم منشاوی میباشم. بطور اتفاقی متوجه شدم در ناحیه دنده های انتهایی سمت راست درد دارم(موقع فشار دادن به طرف پهلو تیر میکشد).سونوگرافی دو سنگریزه 3 و4 mmدرکلیه راست نشان داده.جنا ب دکتر ایا روزه بر من ضرر دارد؟ به جز نوشیدن اب فراوان چه توصیه دیگر برای دفع سریع سنگها وجلوگیری از رشد یا تشکیل مجدد ان دارید؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      نرسيده اب زيادى مصرف كم نمك و تحرك
  • تصویر کاربر اکبر دوشنبه ۸ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با تشکر و خسته نباشید .
    من 25 سال سن دارم تو ادارم مقدار کمی خون دیده میشد و سونوگرافی نشان داد که حدود 40 میلیمتر سنگ شاخ گوزنی در کلیه سمت چپم دارم از حالب درد زیادی میکشم ولی کلیه ام آنچنان دردی ندارد و بعضی وقتها درد میگیرد به سونوگرافی هم رفتم گفت چیزی در حالب نیست و احتمالا سنگ دفع میکنی ولی من در ادرار چیزی مبنی بر دفعه سنگ ندیدم خواستم مطمعن شم که آیا دردم مربوط به دفعه سنگ است ویا مشکل چیز دیگری است..با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      فیلم عمل سنگ کلیه من را ببینید
  • تصویر کاربر شقایق دوشنبه ۸ دی ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید . من حدود ۲ ماه پیش این عمل رو انجام دادم. الان جای عمل به صورت تیره دراومده. یعنی پوستم تیره شده. ایا جای تیرگی از بین میره؟ یا باید جراحی پلاستیک انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ دی ۹۳( 9 سال پیش)
      با گذر زمان
  • تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از شما پسرم بیست ساله است به علت خون ادراری که در آزمایش مشخص شد سونوگرافی کلیه انجام داد یک کییست 12 میلیمتری در پل میانی کلیه چپ دیده شد. آیا این کیست در این سن خطرسازه و درمان چیه؟ ضمنا خودم هم مبتلا به سنگ کلیه ام. با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 30 سالمه و مشکلم استرس دارم شب ادرای غیر ارادی ناشی از خوابهای جنسی دارم و چند مدت بجای ادرار ابم میاد بعدا این 3 هفته هست که من اسپاسم عضلانی در ناحیه کلیه چبم گرفتم و پف کرده روزهای اول خیلی درد داشتم اما الان یکم درد دارم در دو ناحیه کلیه هام ناشی از دیر به دستشویی رفتم بعدا رفتم بخوابم تشنجاتی در ناحیه کمرم احساس کردم و یکم هم خون دیدم در شورتم اما الحمدولله در ادرارم نیستش دکتر رفتم ازمایش خون و ادرار دادم میگن خوبه بعدا سنوگرافی هم دادم میگن که شن کلیه دارم و الان چند روزهستش که چشام یکم ورم کرده لطفا علت و درمان اصلا ایا من بیماریهای کلیه دارم یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      مشكل شما عصبي است
  • تصویر کاربر midya696 شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقا دکتر
    1:اگه کسی در خواب ارضا نشود مشکلی دارد
    چون شنیدم می گویند اگر کسی در خواب ارضا نشه به بلوغ جنسی نرسیده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      نه طبیعی است
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 896 مشاهده پرسش
    من فرزندی ۷ ماهه دارم در سونوگرافی ۷ ماهگی دو لکه اکوژن کمتر از ۲ میلیمتر در ثلث تحتانی و میدانی کلیه راست مشاهده شده است در ضمن سیستم ادراری دو طرف دیلاته نیست لطفا نظرتون را درباره این پرسش که منظور از این موارد ذکر شده چیست? با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      عادت به مصرف مایات زیاد و پیگیری
  • تصویر کاربر ف.غ دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    جناب دکتر بنده بنا به تشخیص دکتر رادیولوژیست دچار تنگی UPJ مادرزادی می باشم که در سن 7 سالگی عمل باز انجام دادم ولی رفع نشد الان که 25 ساله هستم به دکتر مراجه می کنم و بر طبق عکس رنگی و سونوگرافی باز هم تشخیص دادند که باید عمل شود.سوال من این است که اگر عمل کنم به طور کامل و همیشگی مشکل من بر طرف می شود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      توصیه می کنم قبل از هر کاری اسکن dtpa با تزریق لازیکس انجام بدهید و اعلام نتیجه
  • تصویر کاربر donya شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دختر 16 ساله که 8 ساله پیش به دلیل داشتم ریفلاکس عمل شدم وضعیتم خیلی وخیم بود و حی دکتر ها میگفتم احتمال داره که تا 6 سال سند بهم وصل باشه اما به شکر خدا خوب شدم. تقریبا 2 ماه میشه که صبح ها که از خواب پا میشم ادرارم نمیاد و یا خیلی کم در حد 5.6 قطره رفتم دکتر سفکسیم و ترازسین و باکلفن داد مصرف کردم خوب نشدم باز رفتم دکتر گفت باید باکلفن و ترازسونو مصرف بکنم اگه خوب نشم باید نوار مثانه بدم! من واقعا با وجود داشتمن ریفلاکس و اون عمل وحشتناکی که داشتم از هرچی که مربوط به کلیمه میترسم لطفا بگین چی میتونه باشه کارم به عمل میکشه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      بايد بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

زگیل تناسلی و ازدواج چه ارتباطی با یکدیگر داند؟ایا کسی که زگیل تناسلی دارد میتواند ازدواج کند؟بله…
در این مقاله ما به بررسی ويروس اچ پی وی ۵۶ میپردازیم . همانطور که می دانید،…
در این مقاله سعی داریم غذاهای مناسب و مواد غذایی که برای پایین آوردن اوره و کراتین…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر