اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

عدم دفع مناسب ادرار - پرسش 781031

  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۶ آبان ۴( 2 روز پیش) تعداد بازدید: 30 تنگی مجرا
    جناب آقای پروفسور کرمی

    با سلام و احترام و عرض ارادت.

    به استحضار می‌رسانم مادر دیابتی در حال حاضر ۷۷ ساله‌ام، حدود سه سال پیش با آب آوردن (ادم) شدید ریه در بیمارستان بستری شد؛ پس از انجام معاینات پزشکی، مشکل مادر ناراحتی شدید قلبی با درصد کارکرد حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد تشخیص داده شد و پس از تخلیه آب بدن، در اواخر سال ۱۴۰۱ باتری قلب کار گذاشته شد. با وجود آن‌که گفته شد و انتظار می‌رفت، متأسفانه نصب باتری قلب هم کمک چندانی به رفع مشکل نکرد و تا حدود ۶ ماه بعد، مادر ما چند بار دیگر در چند بیمارستان در رشت بستری شد و چند نوبت، آب اضافی از بدن خارج شد. (با سوند زدن در بیمارستان، تزریق فروزماید، استفاده از کاتتر نفروستومی برای تخلیه آب با ایجاد سوراخ در ناحیه پشت قفسه سینه)

    در آخرین زمان بستری مادر در شهریور ۱۴۰۲ و به هنگام ترخیص توسط متخصص نفرولوژی گفته شد که چاره‌ای نداریم جز این که هم‌زمان با کنترل و محدود کردن میزان آب/مایعات ورودی به بدن، با استفاده از سوند دفع ادرار صورت گیرد!

    با عدم دفع مناسب ادرار (با وجود کنترل شدید مایعات ورودی به بدن)، اقدام به استفاده از سوند در منزل نمودیم. بلافاصله با ورود سوند به بدن، خروج ادرار به راحتی و بدون مشکل انجام شد! با اشاره و راهنمایی پرستار، اقدام به مشاوره از یک متخصص اورولوژی کردیم؛ در نهایت با تشخیص ایشان، با کمک دو داروی بتانکول۵ و تامسولوسین۰.۴ مشکل تا حدود زیادی برطرف شد. (بتانکول۵ در دو نوبت ظهر و شب و تامسولوسین در یک نوبت ظهر همراه با بتانکول مصرف شد.) اما تا چند هفته پس از شروع مصرف داروها، مشاهده شد که پس از اتمام دفع ادرار در هر نوبت، بدون سرفه کردن، مقدار باقی‌مانده ادرار خارج نمی‌شد. این مشکل به دکتر اورولوژی منعکس شد و ایشان دوز بتانکول را به ۱۰ میلی‌گرم افزایش دادند. از آن زمان (پاییز ۱۴۰۱) تا چند هفته قبل، مشکل جدی در دفع ادرار نداشتیم (حتی دوز مصرف قرص فروزماید از ۳ عدد در روز به نصف کاهش پیدا کرد بدون وجود کوچک‌ترین علائم تورم در پاها و پستان‌ها و...) تا این که به مرور دفع ادرار دچار مشکل شد. در حال حاضر، با وجود ورود حجم کاملاً ثابت و محدود شدهٔ مایعات (حدود ۸۰۰ تا سی‌سی در روز) حجم ادرار دفع شده بین ۴۰۰ تا ۱۲۰۰ در ۲۴ ساعت متغیر است! تورم در پاها و در پستان‌ها را داشتیم و در حال حاضر تورم در پاها تقریباً برطرف شده است اما تورم در پستان‌ها کماکان وجود دارد. و کم و زیاد شدن ادرار در روزهای مختلف مشاهده می‌شود.
    افزایش دفعات دفع ادرار (افزایش احساس دفع ادرار) اما با مقدار دفع کم.
    ورم در پاها؛ الآن ورم در ناحیه پستان‌ها.
    هم‌چنین براساس آخرین سونوگرافی (حدود دو سال پیش)، وجود سنگ‌های کلیه در هر دو کلیه با اندازه‌های تخمینی ۸، ۵ و ۳ میلی‌متر مشخص است.

    وجود عفونت ادرار از چند سال قبل تاکنون. (با وجود تزریق آنتی‌بیوتیک‌های مختلف تزریقی در بیمارستان و مصرف قرص‌های سفیکسیم و سیپروفلاکساسیم اما تقریباً در تمام آزمایش‌ها شاهد وجود عفونت ادرار هستیم.) رشد ای‌کولای با هر بار آزمایش کشت ادرار مشاهده می‌شود. تنها در آزمایش ادرار پس از مصرف آنتی‌بیوتیک است که عفونت ادرار و رشد ای‌کولای دیده نمی‌شود اما در آزمایش ماه بعد، مجدداً همان شرایط تکرار می‌شود.

    گفتنی است که هربار با شدت گرفتن سوزش ادرار و افزایش عفونت آن گ که منجر به کاهش محسوس ادرار، عدم شفافیت (موکوس زیاد) و ایجاد بوی شدید آن و تظاهرات شدیدتر حتی بروز عفونت‌ها در چشم‌ها می‌شد، اقدام به دادن آنتی‌بیوتیک (سفیکسیم و سیپروفلاکساسیم براساس تجویز دکتر نفرولوژی و آخرین آزمایش کشت ادرار) می‌کنیم. در این صورت کیفیت (رنگ و بو) و کمیت ادرار به روشنی افزایش می‌یابد.
    ممنون می‌شوم که در این خصوص راهنمایی فرمایید.

    آخرین نتیجه آزمایش پیوست شده است. در این آزمایش که حدوداً ۳۵ ساعت پس از اتمام مصرف ۲۰ عدد سیپروفلاکساسیم ۲۵۰ (هر روزی ۲ عدد) گرفته شده است؛ مقدار کراتینین ۳.۵۷ است. این عدد در آزمایش قبل‌تر، ۲.۸۰ بوده است.

    لازم به ذکر است که مادر فردی به شدت احساساتی و به شدت، متأثر از شرایط است و ذهن و وجود ایشان درگیر می‌شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ آبان ۴( 5 روز پیش)
      سونوگرافی جدید انجام بدین از نظر بررسی حجم باقیمانده ادرار
    2. تصویر کاربر عباس شنبه ۳ آبان ۴( 5 روز پیش)
      با سلام و احترام.
      ممنون. ۴۰۰ سی‌سی حجم باقیمانده ادرار است.
    3. تصویر کاربر عباس شنبه ۳ آبان ۴( 5 روز پیش)
      با سلام و احترام. حجم باقیمانده ادرار ۴۰۰ سی‌سی است.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ آبان ۴( 4 روز پیش)
      احتمالا بخاطر دیابت پمپ مثانه از کار افتاده که مثانه تخلیه نمیشه برای همین یا باید سوند دائم داشته باشن یا اینکه به صورت متناوب خودشون سوند بزنن
    5. تصویر کاربر عباس یکشنبه ۴ آبان ۴( 3 روز پیش)
      ممنون. دارو درمانی و استفاده از داروهایی نظیر بتانکول و تامسولوسین، کمکی نمی‌کند؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ آبان ۴( 2 روز پیش)
      خیر تاثبر چندانی نخواهد داشت
جهت بهبود کیفیت پاسخ‌گویی لطفا امتیاز دهید
Rate this post

شما می توانید سوالات خود را در زمینه های مختلف کلیه، مجاری ادراری، زگیل تناسلی مردان و زنان و سایر بیماری های جنسی را از صفحه پرسش از دکتر  بپرسید. 

1-پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی نیاز نمی کنند.
2-پاسخ ها معمولا در کمتر از 48 ساعت پاسخ داده خواهند شد.
3-از پرسیدن چندین باره سوالات خودداری کنید.
4-برای پیدا کردن پاسخ سوال خود، کد رهگیری را یادداشت نمایید.

 

لطفا در متن سوال اطلاعات شخصی خود مثل نام و نام خانوادگی ، آدرس ، شماره تماس قرار ندهید.!!!!

چنانچه سوالی ندارید و به دنبال مقاله ای خاص هستید می توانید از باکس های زیر استفاده کنید:

مثانه

کلیه

زودانزالی

پروستات

واریکوسل

هیدروسل

زگیل تناسلی

مجرای ادراری


تلگرام دکتر حسین کرمی اورولوژیست

 به راحتی از طریق تلگرام سوالات خود را از دکتر بپرسید و در سریعترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت کنید.

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب