متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (48 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فردين یکشنبه ۲۹ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر ٣ سال ميشه كه ادرار راحتي نداشتم دكتر زياد رفتم ميگن پرستاتت خوبه عفونتم نداري ولي باز به سختي ادرار ميكنم مخصوصا صبح ها، قبلا ترشحات پرستات زياد داشتم هنگان صبح نميدونم شايد از پرستات باشه درماني داره خسته شدم ديگه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام باید نوار بگیرید0212264274
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    عرض سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر کرمی

    پدر اینجانب درای بیماری کانسر پروستات می باشند(66 سال سن دارد).این بیماری موجب شئه بود که درد شدید کمر و لگن داشته باشند.که پس از مراجعه به دکتر،برایشان داروهای ترکیبی شیمی درمانی تجویز کرده است.مرحله اول شیمی درمانی را انجام داده اند (هرسه هفته یکبار)و این درد ها به کلی رفع شده است و وضعیت بیمار خیلی خوب است به لطف خداوند متعال.نظر دکتر این است که باید 6 مرحله شیمی درمانی صورت بگیرد.آیا به 6 جلسه نیاز می باشد؟ و سوال دیگر رفع شدن این درد ها یعنی اینکه غده سرطانی را از بین می برد؟.الفا راهنمایی بفرماید.با تشکر از لطف حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام باید تحت نظر دخترتان باشید درمان در این مرحله مدارا است
  • تصویر کاربر سیدرضا جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    باسلام درسال88عمل واریکوسل انجام دادم ازناحیه بیضه چپ احساس درد دارم چندین بارتوسط همکاران شما معاینه شده وچندین بارآزمایشات وسونوگرافی انجام داده ام که درآنها مشکلی نبوده تشخیص همکاران شما التهاب پروستات می باشد داروهای افلوکیم سیپروفلوکسین پروستاتان ودیکلوفناک خورده ام مقداری تسکین پیداکرده ولی دوباره پس ازقطع دارو دوباره درد شروع میشود مقداری مشکل احتباس ادرار درابتدای ادرارکردن دارم ازلگن آب گرم هم استفاده میکنم متاهل و38ساله هستم لطفا مراراهنمایی کنید واقعابا مشکل درزندگی مواجه شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام در سن شما بیماری پروستات نداریم
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام.پدر من نمونه برداری پروستات انجام دادن و دچار تب و لرز شدن.آیا این مساله طبیعی است و نشان دهنده مساله غیرطبیعی نیست؟ البته به بیمارستان مراجعه کردیم و انتی بیوتیک تجویز کردن.ولی من نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام بله و سریع
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت دکتر عزیز پدر من 57 سال داره پروستاتش مشکل داره جدیدن هم عفونت کرده گفتن باید 60سال باشه تل عمل بشه انوقت هم شنیدم میگن کسی که درش بیاره بعد مدتی فوت میکنه راسته این حرف ما اهواز زندگی میکنیم وضعیت مالیمنم ضعیفه تو رو خدا دستت میبوسم دکتر یه راهنمایی کن دکتر خوبی در اهواز هست معرفی کنید بهمون ممنون دکتر خدا برای خانوادت حفظت کنه منم خودم پسربزرگشم بیکار هم هستم اینطور که میبینمش خودم از خودم بدم میاد که چرا پولی ندارم تا ببرمش بهترین دکتر خواهش میکنم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      من در خدمتم
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۷ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام نتیجه آزمایشpsa اینجانب 6/5گزارش شده است همچنین اندازه پروستات در سونوگرافی 65ml گزارش شده است لطفا مرا راهنمایی فرمایید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      باید نمونه برداری کند
  • تصویر کاربر غفور یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید
    5 سال سوزش ادرار دارم سونوگرافی حجم پروستات 36 cc و PSA 2 میباشد هر داروی آنتی بیوتیک خوردم جواب نداده لطفا مشکل من را بررسی کنید
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۱ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بیماری 36 ساله از قم سیگار میکشیدم مدتی پیش ترک کردم چند مدتی هست با درد ناحیه پروستات به حدی شدید که رو پا ایستادن نشستن زیاد درد شدیدی احساس میکنم که با مسکن تسکسن میدم و امراجعه به دکتر و انجام سونگرافی مثانه کلیه ها و پروستات و تعیین مشاهده یه توده در مثانه که بهم گفته شده با عمل بیهوشی و نمونه برداری از این توده باید مشخص شود راه درمان ان
    خواهشمند هستم راهنماییم کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      09351142080 سریع تماس بگیرید
  • تصویر کاربر نجیب جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر,
    تشکر از اینکه این امکان را دادید تا با شما مستقیما در ارتباط باشیم.

    من معمولا هفته ای 4 یا 5 بار سکس دارم با همسرم, بعضی وقتها که برای سه شب تکرار به میشه, مشکل دفع ادار بر میخورم, طوری که باید هنگام ادرار کردن, چند باری قطع کنم و ادامه بدم,.
    البته شبها معمولا بیرون نمیرم بخاطر دستشویی,

    ترسم اینه که در آینده به مشکل پروستات بخورم, از طرفی نمیتونم مشکل جنسی ام را کنترل کنم.

    سوالم اینه که آیا ممکنه به مشکل بزرگی پرستات بر بخورم؟
    اگه جواب مثبت هست, چطور میتونم این مسئله را کنترل کنم که به مشکل بزرگی پرستات بر نخورم.

    سن من 32 سال است,
    وزنم 76 کیلو گرام
    قدم 180 سانتی متر
    به کم کاری تیرویید هم دچارهستم که قبلا از "ید رادیو اکتیو" استفاده کردم ( در اول گواتر و گریوز داشتم)

    خدا خیر تان بده

    نجیب از افغانستان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام
    امیدوارم در صحت و سلامت کامل باشید.اگه خاطرتون باشه در مورد مشکلم که ورم پروستات بود به من گفتید که بهترین راه برای خلاص شدن بیخیالی هستش.منم همین کارو کردم.به لطف خدا خیلی بهتر شدم اما هنوز هم کامل خوب نشدم.خیلی ببخشید بعد از ارضا شدن باز هم انتهای ادرارم یه بار تا دو بار خون میاد اما خیلی کمتر از کذشته.میخواستم بدونم آیا امکان داره بطور قطعی خوب بشم؟آیا درمانش زمان مشخصی داره؟خیلی خیلی ممنونم از اینکه جواب منو میدین.امیدوارم همیشه سالم و پیروز باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      تشکر
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر