اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر S پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من خیلی وقته که دوتا زائده روی آلت تناسلیم به وجود امده و اندازشم هیچ تغییری نکرده هیچ رابطه ی جنسی ای هم تا الان نداشتم ایا این دو تا زائده که عکسش رو فرستادم زیگیل تناسلی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر زگیل نیست
  • تصویر کاربر عليرضا پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    پايين بيضه جوش زد و درد داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      در اثر اصلاح موهای ناحیه است . اگر بعد از دو هفته بهبود نیافت مجدد عکس بفرستید
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام چند ماهه چند جوش کوچک سفید بعد غز فشار دادن چرک سفید میاد چند تا جوش بزرگ سفت هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام کیست و جوش است . در اثر اصلاح مو ناحیه ایجاد میشه
  • تصویر کاربر Mohammad پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام. وقتتون بخیر. چند وقتی هست که بیضه سمت چپ من به سمت بالا حرکت می‌کنه و همین اتفاق باعث احساس درد من میشه. بیشتر این مشکل رو توی خواب دارم و وقتی بیضه بالا میره، درد رو توی قسمت بالایی احساس میکنم. یعنی روی خود بیضه درد احساس نمیشه ولی وقتی میره بالا، انگار به قسمت بالایی کیسه بیضه فشار میاد. دقیقا سمت چپ. خیلی نگران هستم از این بابت. اگه لطف کنید و راهنماییم کنید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ یک سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم و نسج نرم کشاله ران انجام شود
  • تصویر کاربر فراهانی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام. سابقه تبخال تناسلی دارم که با مصرف آسیکلویر بهبود می یافت. الان حدود 3 ماهی هست که متاسفانه مبتلا شدم ولی با مصرف قرص و همچنین پماد آسیکلویر به صورت کامل خوب نشده. کمی بهبود یافته اما کامل از بین نرفته است. بسیار نگران شده ام. حدود 2 دوره قرص مصرف کردم و همچنین پماد. لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس بفرستید ببینم از اون ناحیه
  • تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    این زائده‌های واژنم زگیل تناسلی هستند یا وستیبولارپاپیلوماتوز؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس مجدد بفرستید اپلود نشده
    2. تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بفرمایید امیدوارم اپلود شده باشه
    3. تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بفرمایید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      پاپیلوماتوز است اما تست پاپ اسمیر دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Arman پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر دوباره سوالمو میپرسم چون فرمودید عکس آپلود نشده .
    آقای دکتر با توجه به عکس ها .آیا کجی الت من غیر طبیعه و در رابطه به مشکل میخورم؟ نیاز به عمل داره ؟
    سوال دوم اینکه با توجه به این که کجی الت من مادرزادیه آیا ممکنه کج تر بشه در آینده یا همین میمونه؟
    و سوال آخر اینکه از نظر سایز و قطر آیا نرماله؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکسی اپلود نشده بتونم پاسخ بدم مجدد عکس بفرستید
    2. تصویر کاربر Arman پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر راه ارتباطی دیگه ای نیست بتونم اونجا عکسا رو بفرستم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      واتس اپ ۰۹۱۲۴۲۶۵۷۴۷
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا شنبه ۲۷ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    درود بر شما.جناب دکتر روی سینه و شکم بنده این زائده ها در اومده نمیدونم اسکین تگ هست یا زگیل دوتا کنار ناف و یدونه رو سینه و یدونه نزدیک زیر بغل .و دونه دونه هر از گاهی دقت میکنم میبینم.ایا اینها زگیل هست یا همون hpv ؟دلیلش چی میتونه باشه .ایا برای دوره مصرف انتی بیوتیک و ضد التهاب طولانی مدت میتونه باشه؟و اینکه قابل انعطاف هست.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      اسکین تگ است اهمیتی ندارد
    2. تصویر کاربر سینا شنبه ۲۷ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم از شما جناب دکتر.۶ ماه از رابطه میگذره و این اتفاق افتاده.پس اچ پی وی منتفیه؟خیالم راحت باشه.دلیل تعدد زائده چی میتونه باشه آزمایش خون یا چیزی هست انجام بدم؟برای دیابت نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      برای اینکه مطمئن بشین میشه نمونه برداری کرد مابقی ازمایشات کمکی نمیکنه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مانی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام دکتر حدودا۳ماهی هست چنین زائده ای روی آلتم دیدم نمیدونم قبل از اون هم بوده یا نه چون زیاد دقت نمیکردم و این که نمیدونم زیگیل هست یا نه آخرین رابطه که داشتم هم برا همون ایام عید هست وهمون روزها هم متوجه شدم بنظرتون زیگیله؟و این که چکار باید کنم الان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      مسطح است یا برجسته ؟
    2. تصویر کاربر مانی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      هم سطح خود آلت هستش و اصلا به اون شکل حس نمیشه وجودش زیر دست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      مشکوک به زگیل مسطح است بهتر کرایو کنید
    4. تصویر کاربر مانی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      یعنی احتمال داره که زیگیل باشه؟ خطرناکه یا قابل درمانه؟الان اگه دستم برخورد کنه باهاش و بعد به قسمت‌های دیگ بدنم و مقعدم بخوره اونجاها هم رشد می‌کنه زیگیل
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سریعتر کرایو کنید . خطری برای مرد ندارد و فقط با رابطه قابل انتقال است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Mb پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باسلام بنده خانمی ۴۹هستم که چندین سال هست که کیست کلیه دارم وکالت دچار سنگ کلیه شده ام که دکتر تاکید کردم که عمل pcnlانجام دهم میخواستم ببینم راه‌حل دیگری نیست و آیا انجام این عمل الزامی هست؟ ‌‌‌‌‌با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      یک سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست انجام بشه . بدون کنتراست برای سنگ و با کنتراست جهت بررسی کیست . این سنگ ها با این اندازه باید pcnl بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب