اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .خسته نباشین من 35سالمه تا الان هیچگونه رابطه ی جنسی نداشتم تازه متوجه ی عارضه خیلی کوچیک زیر الت تناسلیم شدم اولش بیتفاوت بودم چون خیال نمیکردم زگیل باشه ولی چند وقتیه استرس شدید گرفتم ایا میتونه زگیل باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس بفرستید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عرض ادب و احترام ببخشید من جوانی ۳۰ ساله هستم که دچار کم کاری بیضه و تستسترون پایین هستم و علایم یائسگی مردانه را دارم .آزمایشات مربوط به هیپوفیز و هیپوتالاموس نرمال هست. آیا روشی غیر از تزریق تستسترون جهت برگرداندن تستسترون به محدوده طبیعی وجود دارد که عوارض نداشته باشد و اثرات موقتی نباشد .پیشنهاد شما جهت درمان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر تنها راه همان تزریق تستوسترون است
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۷ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    در ناحیه تناسلی دو زائده گوشتی میبینم
    که ابتدا یکی بود و اکنون دوتا شده
    احتمال میدم زگیل باشه
    باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس مجدد بفرستید اپلود نشده
    2. تصویر کاربر امین جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بفرمایید
    3. تصویر کاربر امین جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خدمت شما
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      زگیل است کرایو کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر
    من ۳۰ سالمه دچار زود انزالی هستم. مخصوصا بار اول برام کنترل خیلی سخت هستش در هر حالتی و زیر ۳۰ ثانیه انزال صورت میگیره.
    من سال ها با کاندوم سکس کردم ولی خوب بار اول باز برام کنترل سخت بود اما بار دوم شاید به ۵ دقیقه حتی بار سوم به ۱۰ تا ۲۰ دقیقه هم‌میرسه.
    اما خوب چون الان از پارتنرم مطمئن هستم بدون کاندوم سکس میکنم و بعد دخول باز همون تایم سی ثانیه رو دارم و بار دوم شاید یک دقیقه. حتی ۴ ساعت قبل سکس از داروی کلموپرامین ۲۵ هم استفاده کردم اما تاثیری نداشته. قبلا کلموپرامین رو چند بار قبل سکس خورده بودم اما از کاندوم غیر تاخیری استفاده میکردم جواب میگرفتم به خاطر همین دوباره استفاده کردم اما بدون کاندوم تاثیری روم‌نداشت.
    اما داکسوپیل رو استفاده نکردم اما با این وضعیت باز احساس میکنم دچار زود انزالی بشم.
    راهکار جدی آیا وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سرترالین ۵۰ شبی یک عدد تا ۳ ماه
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    باسلام
    من۴۴سال سن دارم ازاوایل برج ۱۴۰۲/۲سوزش درمجاری ادراری داشتم به پزشک مراجعه کردم‌ وتشخیص سنگ داد چند روز دارو مصرف کردم ولی یکدفعه درد شدیدی توی پهلوی چپم شکل گرفت بیمارستان رفتم سی‌تی‌اسکن گرفتند گفتند سنگ ۵میلی در کلیه چپت هست دوباره دارو دادند ولی بعد ازیک هفته دوباره درد همراه خونریزی داشتم که به بیمارستان دوباره مراجعه کردم وگفتند جواب تکمیلی سی‌تی‌اسکن اومده ویه سنگ ۸میلی درحالب چپت هست وهیدرونفرز خفیف کلیه چپ داری دوباره دارو دادند خونریزی قطع شد ولی هنوز توی ادراری با آزمایش که انجام دادم خون وجود داره دکترم گفت دیگه بايد عمل کنی وقت عمل داد تا دیروز ۱۴۰۲/۳/۲۴ یه تیکه سنگ دفع کردم ودکترم گفت فعلا عمل نمی خواد تا ۲هفته دیگه بیا با سونو ببینم ورم کلیه خوابیده یا نه البته با تجویز دارو میخواستم بظر شماروهم بدونم وآیا این ورم به این سنگ ربط داره یا نه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام قطعا علت ورم کلیه سنگ بوده اگر دفع کردید و درد افتاده که همان سونو کنید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خدا قوت خدمت پروفسور کرمی
    آقای دکتر من سال ۹۱ عمل واریکوسل سمت چپ و انجام دادم و خداروشکر عمل خوب بوده ولی از اونجایی که یادم میاد هم‌قبل از واریکوسل هم بعد عمل بیضه های من اکثر اوقات آویزون هستند !؟
    دلیل این موضوع چیه آقاب دکتر بنظرتون من که کهولت سن ندارم ۲۷ سالمه و واریکوسل هم ندارم یا ممکنه همیشه دمای بدن بالاست که موجب آویزونی میشه نسبتا هم آدم استرسی هستم سپاس از توجهتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام در افراد مختلف میزان کشیدگی پوست و سایز کیسه بیضه متفاوت است . اهمیت چندانی ندارد
  • تصویر کاربر بهار پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    ۲۲ ساله هستم و این نشانه هارو روی پوستم دیدم
    رابطه مقعدی داشتم همراه با مقدار کمی خونریزی که بخاطر فشار بود فکر میکنم (حدودا یکماه پیش)
    و اینکه بعد استفاده از کرم موبر یه مقداری خارش داشتم حس میکردم ازونه
    گاها درد هم دارم
    حالا نمیدونم بخاطر ترمیم بافت اطراف این نشانه ها هست یا زگیل تناسلی هست
    پارتنرم هیچ نشونه ای نداره و رابطه خارج هم نداشتیم (اولین ارتباطمون بود)
    چند باری توی وان اب گرم نشستم دردم کمتر شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما باید توسط جراح عمومی معاینه بشه مشکوک به زگیل است
  • تصویر کاربر شیوا پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید توی سونوی کلیه Tcc تشخیص داده شده و سنگ کلیه سی تی براش نوشتن که سی تی رووانجام داد عکسش رو میتونم بفرستم امکان فرستادن مدارک پزشکی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس بفرستید از مدارک ببینم . مشخصات بیمار و سن را بفرمایید . مشکلش الان چیست ؟
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اینا که رو آلت بنده در اومده بنظر شما چی هست بنظر شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس بفرستید
  • تصویر کاربر حسنی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۵۵سالمه از حدود ۱۵سال قبل اندازه پروستات من بزرگ بوده و پی اس ا هم بین ۴تا اخرین مورد ۸.۷که براتون فرستادم ،فری پی اس آ هم ۱.۴بود که فرستادم.در ناحیه لگن جلو و پایین شکم یه درد خفیف دارم ،دفع ادرار هم ضعیف هست.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام مشکلی در ادرار کردن دارید ؟ با توجه به psa باید mpMRI انجام بشه جهت بررسی پروستات
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب