متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (48 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۹ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز بنده در خصوص پروستات پدرم از حضرتعالی مشاوره اخذ کردم که به نظر استاد گرامی پیشنهاد جراحی رادیکال پروستاکتومی دادید که قبل از وصول نظر جنابعالی با توجه به بدخیم پروستات عمل تیو ارپی توسط پزشک معالج انجام شده امکانش هس بعد این عمل پروستات متاستاز بده و اینکه امکان عود هس ‌چقد طول میکس عود بکنه؟میش بعدا جراحی رادیکال انجام داد؟ مدارک پیوست تقدیم می گردد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      خیر امکان رادیکال نیست چسبندگی دارد . باید مداوم تحت نظر باشن
  • تصویر کاربر جوادرضایی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 129 مشاهده پرسش
    بعضی مواقع رنگ ادرار کدر هست و کامل تخلیه نمیشه و درد لگن هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری انجام بشه
    2. تصویر کاربر جوادرضایی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      27سالمه
    3. تصویر کاربر جوادرضایی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      27سالمه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سونو را انجام دهید برام بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده 9ماهه که تکرر ادرار و سوزش دارم و در ازمایش کشت ادرار چیزی نشان نمیده،ولی از مقعد که معاینه کردن گفتن عفونت مزمن هست،و سونو هم مقداری التهاب پروستات نشان میده،در ضمن انواع انتی بیوتیک مصرف کردم که خوب نشدم،جنابعالی چی دستور میدین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام دقیقا دارو چی خوردین ؟ چند سالتون هست ؟
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      تامسولوسین و تاوانکس و یک مسکن مثل ملوکسیکام ۳ ماه ادامه یابد . شب ها نیم ساعت در لگن اب گرم بنشینید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    بنده 33 سالم هست
    جناب دکتر 2-3 روزی هست که در حد فاصل بیضه و مقعد یه حس گزگز دارم که در حالت نشسته روی زمین بیشتر میشه(خصوصا کاملا روی نشیمنگاه بشینم)، البته من خیلی روی زمین جلوی لپ تاپ میشینم و 2 ماهی هست باشگاه بدن سازی میرم.
    احتمال داره به دلیل باشگاه رفتن یا نشستن مشکلی برای پروستات پیش اومده باش؟ 20 روز پیش کشت ادار دادم سالم بود، عفونتی نداشتم، نه خون و نه چیزی و همه چیزش نرمال بود(البته اون موقع مشکلی نداشتن و برای چک آپ آزمایش داده بودم).
    ممنون میشم راهنمایی بفرماید.

    ممنون از پاسخگوییتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام خیر این دردها گهگاهی هست جای نگرانی نداره اگر در ادرار کردن مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر، بنده ۳۴ ساله هستم ساکن مشهد نمونه آزمایش psa اینجانب در ذیل تقدیم حضور می گردد.
    psa=3.3
    freepsa=1.3
    با توجه به این ارقام ،سن و سابقه سرطان پروستات در خانواده دکتر خودم به من پیشنهاد mri سه تسلا دادند به نظر شما وضعیت بنده خطرناکه و اینکه این آزمایش رو انجام بدم یا نه؟
    تصویر آزمایش در فایل پیوست شده است.
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      سلام عددpsaکمی نسبت به سن بالا هست میتونید یک ماه بعد ازمایش رو تکرار کنید بعد در موردش تصمیم بگیریم
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    با سلام.بنده 36 ساله و مجرد هستم.تا به امروز رابطه جنسی نداشتم و اگر خیلی از نظر جنسی تحت فشار باشم،گاها در ماه 3 یا 4 مرتبه خود ارضایی انجام میدم.مدتی بود بدلیل درد مبهمی در ناحیه تحتانی سمت چپ کمر اطراف کلیه چپ که داشتم دچار سردرگمی بودم.واسه همین رفتم سونوی کامل شکم و لگن انجام دادم.همه چیز نرمال بود جز سایز پروستات که 30 سی سی بود.اکوش نرمال و هیچ ضایعه ای اطرافش نبود.رزیجو بعد از تخلیه مثانه صفر بود.جواب سونوگرافی رو به یک دکتر اورولوژی نشون دادم گفت مشکل خاصی نیست و هیچ دارویی نداد.ولی هنوزم درد مبهم کمر رو دارم.کلا آدم بی تحرکی هستم.وزنم 100 کیلو و قدم 183 هست.30 آبان ماه آزمایش خون و ادرار دادم که همه چیز نرمال بود.میزان psa total برابر 33 صدم بود.سیگار هم میکشم.امروز صبح که موقع دستشویی به آلتم نگاه میکردم متوجه شدم ادرارم دوشاخه هست.البته باید خیلی دقت میکردید تا متوجه بشید.من آخر ادرار که فشارش کم شدم متوجه شدم.تکرر ادرار ندارم.ادرار شبانه ندارم.چای و آب زیاد مینوشم.پدر بزرگم دچار سرطان پروستات بود و فوت کرد.پروستات پدرم هم بزرگ ولی با اکوی نرمال هست و هیچ دارویی مصرف نمیکنه.ترسم از اینه که منم دچار سرطان پروستات بشم و یا اینکه بچه دار نشم.بنده دی ماه 1400 هم سونوی مثانه و کلیه و مجاری ادرار انجام دادم که حجم پروستاتم 19 سی سی بود.البته دکتر رادیولوژیست که از اقوام بودن بهم گفتن که پروستات التهاب داره و ممکنه بعلت عفونت باشه.البته ناگفته نماند که وقتی فیلمها و کلیپهای عاشقانه هم میبینم انگار یه مایعی از بدنم خارج میشه.منی نیست ولی خیس بودن لباس زیرم رو احساس میکنم.ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید.دیروز هم با مطبتون تماس گرفتم و منشی گفتند طبق علائمی که دارم نیازی به ویزیت نیست.ولی خودم مضطربم و خیلی نگرانم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      سلام اون مایعی که خارج میشه طبیعیه و از همه ادم ها خارج میشه یک ازمایش ادرار و کشت ادرار بدید . این ها دردهای عصبی هست . التهاب پروستات تکرر شدیدی میده که شما ندارید
  • تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام .ببخشید توده کلسیفیه پروستات در سونوگرافی ممکنه به علت پروستاتیت و یا bphایجاد بشه؟ یعنی ممکنه دلیل توده کلسیفیه پروستات پروستاتیت یاbph باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      بله
    2. تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      ممنونم.پس منظور تجمعات و رسوبات کلسیم هست و به معنی دیدن تومور مثل بقیه جاهای بدن نیست..آخه کلمه توده گول زننده و ترسانندس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      خواهش میکنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر یاشار دوشنبه ۱۰ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام. من چند هفته پیش جواب سونوگرافی رو براتون فرستادم . گفتین بهم برای اینکه خیالمون راحت بشه یه تست psa بدم . جوابش رو براتون ارسال کردم به همراه جواب سونو که قبلا دیده بودید. ممنون میشم نتیجه رو بهم اعلام کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      خب خداروشکر نرماله
  • تصویر کاربر مالک یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب و احترام
    به عرض جنابعالی می رساند یک از اقوام مون دچار کانسر پروستات هستن خانم شون امروز تو بیمارستان شهدا تجریش مدارک خدمت تون ارائه کردن فرمودید به بیمارستان نیکان بیان. اقای اگر امکان عمل در دولتی هست در همینجا عمل کنید چون ایشان کارگر هستن هم مستاجر و پنچ سر عاله از لحاظ مالی بسیار در مضیقه هستن. اگر امکان عمل در بیمارستان تجریش نیست هزنیه بیمارت نیکان چقدر میشه.
    دکتر فقط میگم تو را خدا کمکم مون کن اول امید مون خدا بعد شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      سلام هزینه های بیمارستان پس از مراجعه بهشون اعلام میشه . مدارک را بفرستید ببینم مجدد
    2. تصویر کاربر مالک یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      شب بخیر دکتر جان چشم فردا صبح میفرستم
      با عرض پوزش منظور بنده این امکان عمل ایشان در ببمارستان شهدا تجریش وجود داره
      واقعا وضع مال ایشان در شرایط بحرانی
      عمل در بیمارستان نیکان واقعا بسبار مشکل
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      مدارک را بفرستید ببینم مجدد
    4. تصویر کاربر مالک یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      چشم فردا میفرستم خدا حفظتون دا این مدت بخد تمام کلیپ عمل های تون چندبار دیدم اشک ریختم گفتم میشه دکتر زندگی این ببچاره نجات بده. آخه یکبار ۱۲ دی ماه هم از تون مشاوره گرفتم خیلی امیدوارم کردی
      انشاالله خدا بچه ها تون حفط کنه بهتون سلامتی بده
      چوخ ساقول انشالله یوز یرمی ایل یاشیسن
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      🙏
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۷ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر بند از سال ۹۱ تا به حال ۲ مرتبه بیوپسی کردند که منفی بوده.و ۳ مرتبه هم mrs انجام دادند pirad 2 بوده.و الان چند سال psa بین ۱۳ تا ۱۵ است.دکتر ایشان گفتند که برود pet scan بدون بیوپسی. و پت اسکن داخل پروستات suvmax 5.4 گزارش شده.آیا قبل پت اسکن نیاز به نمونه برداری نبوده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ آذر ۱( 1 سال پیش)
      اگر mri fusion ultrasound بیوپسی شوند دقیق ترین حالت نمونه برداری است که در بیمارستان تریتا توسط دکتر غفوری انجام میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر