مقایسه عمل واریکوسل با لیزر و لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

روشهای درمانی جراحی واریکوسل عبارتند از: میکروسرجری، عمل لاپاروسکوپی واریکوسل و عمل باز. واریکوسل به معنی گشاد و واریس شدن رگهای بیضه است که در 10-15 درصد مردان و با علت ناشناخته و به صورت طبیعی در معاینه کشف می شود.

امروزه شایعترین علت ناباروری قابل برگشت مردان واریکوسل است که در آنها دریچه های لانه کبوتری ورید های بیضه خراب شده و خونی که از شریان ها به بیضه ها می رسد برگشت خوبی ندارند و لذا باعث تولید نطفه هائی در مرد می شوند. این نطفه ها 1- حرکت خوبی ندارند 2- شکلشان غیرطبیعی است. واریکوسل به صورت شایع در بیضه طرف چپ ایجاد می شود و تنها در 10-15 درصد ممکن است دوطرفه باشد.

تشخیص واریکوسل

انواع واریکوسل

علیرغم پیشرفت در تکنولوژی هنوز بهترین وسیله تشخیص واریکوسل معاینه توسط پزشک متخصص جراح کلیه می باشد که در معاینه بالینی سه حالت بسته به شدت واریکوسل کشف می شود:

1- واریکوسل خفیف یا درجه یک

که فقط با زور زدن بیمار در حالت ایستاده سیاهرگ های بیضه کمی گشاد می شوند

2- واریکوسل درجه دو

رگها کاملاً گشاد هستند و نیازی به زور زدن ندارند

3- واریکوسل درجه سه

رگها شدیداً گشاد و مثل یک کیسه کرم در بالای بیضه حتی با نگاه و بدون معاینه دیده می شوند. درد مزمن بیضه و کوچکی بیضه ممکن است دو علامت دیگر و علت مراجعه بیمار به پزشک گردد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

واریکوسل درمان داروئی ندارد و قطعی ترین روش درمان واریکوسل فقط جراحی واریکوسل است. عمل جراحی باعث بهبودی در کیفیت اسپرم به میزان 60% و اثر آن بعد از 6 ماه مشخص می شود.

جراحی مثانه

آیا همه موارد واریکوسل نیاز به جراحی دارد؟

جواب منفی است. تنها موارد قطعی انجام عمل واریکوسل عبارت است از:

  • شدت بالای واریکوسل در نوجوانی که باعث کوچکی بیضه می شود
  • ناباروری مردانه که یک زوج اگر به مدت یکسال بدون جلوگیری و بدون اینکه خانم مشکلی داشته باشد بچه دار نشوند در صورت کشف واریکوسل در مرد باید آن را جراحی کرد
  • آزمایش منی یا اسپرمی که مختل است که تعداد حرکت اسپرم پائین و شکل آنها اغلب غیرطبیعی باشد.

اگر واریکوسل شدید را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه و ناباروری دو اتفاقی هستند که ممکن است به دنبال عدم درمان واریکوسل در بیضه روی دهند.

نحوه عمل واریکوسل چگونه است؟

امروزه جراحی واریکوسل به سه روش در دنیا انجام می شود.

✔️ عمل جراحی باز و سنتی

که با برش 2 سانتی محل عبور ورید ها در کانال اینگوینال طناب بیضه را بیرون آورده و رگهای وریدی خراب شده که اغلب کلفت و برجسته شده اند را جدا و با نخ گره و قطع می کنیم.

در روش باز سنتی ممکن است بعضی از وریدها واریس بیضه که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند باقی مانده و باعث عود شوند و یا شریان های بیضه اشتباهی قطع شوند و باعث کوچکی بیضه بعد از عمل گردند و یا رگ های لنفی کاملاً جدا نشوند و باعث هیدروسل یا آب آوردن بیضه شوند. مانند شکل زیر:

images8

✔️ عمل واریکوسل با لیزر

چیزی به اسم عمل لیزری واریکوسل وجود ندارد و جنبه ی تبلیغاتی دارد. بستن رگ های خراب واریکوسل با لیزر در دنیا تا این لحظه یعنی سال 2019 میلادی هنوز تحقق نیافته است.

✔️ روش میکروسرجری

در میکروسرجری به روش سنتی با برش باز روی کانال و محل عبور رگ های بیضه طناب بیضه را بیرون می آوریم که تا اینجا شبیه عمل باز و سنتی می باشد، فرق روش میکروسرجری با عمل باز معمولی در این است که پس از بیرون کشیدن طناب بیضه رگ های آن را زیر میکروسکوپ و با بزرگنمائی 5-6 برابر می کنیم و در نتیجه زیر میکروسکوپ سیاهرگ و سرخرگ و عروق لنفاوی با بزرگنمائی خود را نشان می دهند.

لذا با دقت بالائی عمل جدا کردن سیاهرگ های واریس و خراب شده از نوع سالم انجام می شود و لذا باعث می شود که احتمال آسیب به شریان بیضه و آسیب به رگهای لنفی سیار پائین آمده و لذا امکان آب آوردن بیضه بعد از عمل و امکان عود عمل و کوچکی بضه بعد از عمل کاملاً پائین می آید.

indexb

پس عمل میکروسرجری انجام عمل جراحی باز زیر میکروسکوپ می باشد.

✔️ عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

امروزه شعار عالم جراحی انجام عمل های بزرگ از شکاف کوچک است. در بیش از 90 درصد موارد عمل لاپاراسکوپی جایگزین شکاف های یک و چند جراحی باز در رشته های مختلف شده است. به عنوان مثال جراحی های روده، معده، رحم و تخمدان و در رشته ارولوژی: برداشتن کلیه ها، ترمیم تنگی های حالب، برداشتن کیست های بزرگ کلیه و تشخیص و درمان بیضه های پائین نیامده و غیره امروزه به روش لاپاراسکوپی و بدون جراحی انجام می شود.

در این روش با گذاشتن سه عدد لوله بسیار باریک در شکم و تزریق گاز و عبور دوربین احشاء داخل شکمی را با بزرگنمائی بیش از 20 برابر مشاهده می کنیم و لذا عمل های جراحی با دید مستقیم و بزرگنمائی عالی و از طریق حداقل برش های پوستی انجام می شود.

یکی از این موارد درمان واریکوسل به روش لاپاراسکوپی است که در اینجا سه عدد تروکار باریک در ناف و کناره های آن تعبیه می شود که پس از چند روز از عمل محل بخیه ها اصلاً محسوس نمی باشد و عمل در عرض 10-15 دقیقه انجام و رگ های خراب شده بیضه را با بزرگنمائی مشخص و آنها را از رگ های سالم جدا کرده و با کوتر می سوزانیم. شانس آسیب به شریان و کوچک شدن بیضه در این عمل صفر است و به علت بزرگنمائی کاملاً می توان سیاهرگ ها را از نسوج لنفی کاملاً جدا کنیم و لذا شانس آب آوردن بیضه یا هیدروسل را بسیار پائین بیاوریم.

لاپاراسکوپی لاپاراسکوپیلاپاراسکوپی_1

عوارض واریکوسل

عوارض مهم بعد از عمل واریکوسل عبارتند از:

  • کوچک شدن بیضه
  • آب آوردن بیضه یا هیدروسل
  • عود واریکوسل

امکان عود واریکوسل و آب آوردن بیضه بعد از عمل در روش جراحی باز، بسته به دقت عمل بین 5-15 درصد می باشد. این عارضه در عمل میکروسکوپی واریکوسل و لاپاراسکوپی شدیداً پائین می آیند.

برای دانستن هزینه عمل واریکوسل بر روی لینک زیر کلیک کنید:

هزینه عمل واریکوسل میکروسرجری

حسن جراحی لاپاروسکوپی واریکوسل

اجتناب از برش پوستی دردناک روی محل کانال، زیبائی محل عمل، عدم احتمال آسیب به شریان بیضه و عدم کوچکی بیضه بعد از عمل، بزرگنمائی محل عمل، ضبط عمل و ارائه آن به بیمار و شفاف بودن کار، زمان کوتاه و کاهش احتمال آب آوردن بیضه و عود واریکوسل می باشد.

حسن عمل میکروسرجری

علیرغم برش پوستی عمل باز، بزرگنمائی رگ ها زیر میکروسکوپ و احتمال پائین آسیب به شریان های بیضه، پائین بودن احتمال عود و آب آوردن بیضه می باشد.

واریکوسل و بیهوشی

عمل جراحی باز میکروسرجری به دو روش بی حسی نخاعی و بیهوشی انجام می شود و در تجربه من بیماران جوانی که بی حسی نخاعی و با تزریق آمپول به نخال عمل می شوند در بعضی از موارد دچار سردرد بعد از عمل و کمر درد می شوند.

عمل واریکوسل چقدر طول میکشد؟

عمل جراحی لاپاراسکوپی به علت تزیق گاز داخل شکم، اغلب با یک بیهوشی خفیف 15 دقیقه ای انجام می شود که پس از عمل به علت درد کمتر و عدم تزریق آمپول به کمر راحت تر می تواند به کار و فعالیت های روزمره برگردند.

مدت زمان بستری شدن پس از TUL

در پایان با تشکر از انتخاب سایت و صفحه من جهت گرفتن این اطلاعات از شما تشکر و امیدوارم با یادگیری این مطالب بتوانید تصمیم درست و منطقی در رابطه با واریکوسل را اتخاذ فرمائید. جهت دیدن فیلمهای عمل واریکوسل می توانید به اپارات و یوتیوب و فیس بوک  وبا پیدا کردن صفحه اینجانب دکتر کرمی جرئیات فیلم و عمل و توضیحات ان را ببینید.


دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

4.2/5 - (65 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمدحسین دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید ببخشید مزاحم وقتتون می شوم . من یک نوجوان 14ساله هستم از استان قم . من یک دفعه ای که اب مذی از من خارج شدم به حمام رفتم و وقتی بیرون امدم متوجه شدم ابی بی رنگ از من خارج می شود . حدود یک ماه است از بعد از ادرار این اب به اندازه کم خارج می شود . به دکتر که مراجعه کردیم عفونت را تشخیص دادند و چند تا انتی بیوتیک تجویز کرد ولی هیچ تاثیری نداشت . البته ازمایش ادرار هم که دادم هیچ عفونت و ... نبود .سوزش ادرار کمی خفیف هم دارم البته بعد از بیرون امدن اب یه حالتی مثل سوزش هست .تکرر ادرار خاصی در حال حاضر ندارم . احتلام شبانه نیز چند روز یکبار دارم و وقتی بعد از اب منی سوزشی حس می کنم و خسته می شوم از مدام غسل کردن اما شب اگر اب نخورم احتمال احتلام کم تر است. برای بیماری احتلام چه کنم؟اقای دکتر درد بسیار خفیفی بعضی از مواقع در الت هم دارم . بیماری واریکوسل و کیست بیضه هم دارم. اقای دکتر این ابی که می اید نمی دونم نجس هست یا نه چه حکمی داره دلیلش چیه . در قم به کدام دکتر مراجعه کنم . به سونوگرافی و.. نیاز هست؟ خدا به حق این روز های سلامتی و عاقبت به خیری به شما عنایت کند . حتما یک زیارت به نیابت از شما در حرم حضرت فاطمه معصومه «س» انجام می دهم. یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسلامیان شنبه ۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. من سی سالمه ویکسال که ازدواجمون میگذره هرماهم اقدام کردیم ولی هنوز موفق به بچه دارشدن نشدیم.بعد کلی ازمایش از من وخانومم مشخص شد من واریکوسل 2.3 میلی متری گرید یک توبیضه چپم دارم.یکبار اسپرموگرام دادم تعداد اسپرمم حدود پنجاه میلیونه ولی حرکتشون خوب نیست ودرکل 97 درصدآبنرمال هست.
    حدود دوماهم هست دارم کلی دارو ومکمل بهمراه خرنوب استفاده میکنم
    سوالم اینه با این شرایط بهتره من عمل کنم یا بازم داروهام رو مصرف کنم و منتظر بمونیم؟
    اگه پاسختون انتظاره من چه مدت دیگه منتظر بمونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد بياييد معاينه٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    با سلام
    من واریکوسل دارم
    پوست بیضه هم شل شده بیضه سمت چپم احساس میکنم کوچیکتر شده.
    درد و ورم نداره.
    باید چیکار کنم؟؟؟
    موقع جنوب شدن داخل اسپرم هام تیکه های ژله ای دیده میشه.
    میخوام بدونم عقیم شدم یا ن؟؟؟
    اصلا نمیتونم دکتر برم هم ترس دارم هم روم نمیشه
    لطفا کمک کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سینا سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام
    من 21 سال دارم و 3 سال پیش سمت چپ گرید3 عمل کردم که الان عود کرده و بیضه راستم هم کمی درگیر شده است و یک موضوع خیلی من را ازار می دهد. این که ایا این واریکوسل میتواند باعث تحلیل رفتن و کوچک شدن بیضه من و یا اختلالات هورمونی و یا بی میلی جنسی شود؟ . در این صورت چه راهی برای تشخیص این موضوع وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر کیان شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و وقت بخیر خدمت آقای دکتر کرمی بزرگوار
    اینجانب 45سال دارم یکبار در اسفند ماه سال 90عمل واریکوسل (سمت چپ) انجام دادم والان یک پسر 5 ساله دارم، شش ماه برای بچه دار شدن اقدام کردیم ولی متاسفانه نشده، احساس بنده این است که واریکوسل دوباره عود کرده (از تعداد اسپرم و جهش آن)
    لطفا بنده را راهنمایی فرماينن، ممنون میشوم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      باید بک سال اقدام کنید نشد بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر محراب شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام من چند وقتی است روی کیسه بیضه ام جوش سفید از نظر اندازه متوشط پیدا کردم و بعد 1 هفته فشار دادم یک ماده سفید رنگی (فکر کنم چرک نبود) در امد ایا بیماری دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،خسته نباشید.
    بنده دچار مشکل ضعف اسپرم هستم،که یک دوره سه ماهه تحت نظر بودم اما جواب معکوس گرفتم،شمارو یکی از مریض هاتون به بنده معرفی کرده،آزمایش هایی که دادم براتون میفرستم،اگر درمان برای من هست که طبیعی بچه دار بشم مرا راهنماییم کنید،در ضمن من به دلیل کوچک بودن بیضه ها از سربازی معاف شدم.
    یک نکته دیگه هم که هست من دچار جابجایی کروموزوم13 و 14 هستم که آزمایش ژنتیک هم براتون میفرستم،البته سه برادر دیگه من هم این جابجایی را دارند اما خیلی راحت بچه دار شده اند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      کیفیت خیلی پایین است باید ای وی اف کنید
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر...من چندین ساله از بلوغ فک میکنم واریکوسل دارم تا الان که ۲۲سالمه.درد و علائم ناراحت کننده ندارم.دوسال پیش دکتر رفتم سونوگرافی گرفتن و گفتن اندازه بیضه ها خوبه و اگر درد نداری میتونی فعلا عمل نکنی.من مربی بدنسازم و تمرین بدنسازی دارم.خواستم ازتون بپرسم لازمه اقدام به درمان بکنم؟و عایا فعلا درمان نکنم ممکنه خطرناک باشه؟و اینکه من مجردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      باید بیایید معاینه وچکاب
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    با سلام
    همسر بنده آزواسپرمی هستند.اما در آزمایش هورمونی میزان fsh ایشون نرمال هست. نمونه برداری از بیضه برای انجام میکروانیجکشن صورت گرفته و به نقل از متخصصی که عمل رو انجام دادن میزان اسپرم موجود در بیضه ایشون زیاده. اما الان سوال بنده اینه که آیا راهی برای تشخیص انسداد احتمالی در مسیر خروج اسپرم وجود داره ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      تنها راه شما انجام تی وی اف است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      ای وی اف
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر داود دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    من الان تقریبا بیش از دوسال هست که ازدواج کردم و اقدام به بچه دار شدن کردم ولی متاسفانه تا کنون نتیجه نگرفتم، پس از معاینات پزشکی گفتند که باید عمل واریکوسل چپ انجام دهم و انجام هم دادم و دارو های مختلفی مصرف کردم و کماکان نیز نتیجه نگرفتم. اگر نیاز هست لیست داروهای مصرفی و جواب ازمایشات و سونگرافی را بفرستم خدمتتان. این هم اخرین سری داروهایی که تازه شروع کردم به مصرف.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ تیر ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد بياييد ببينم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر