سنگ مثانه چگونه تشکیل میشود؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است کمی برای شما عجیب باشد، اما ممکن است درون مثانه ی شما سنگ ایجاد شود! آیا از علت سنگ مثانه مطلع هستید! این سنگ ها توده های سختی هستند که از مواد معدنی موجود در ادرار به وجود می آیند و بیشتر در مردان بالای 50 سال شایع هستند.

سنگ مثانه در برخی موارد هیچ علائمی ندارد و خود به خود از بدن خارج می شود. حتی ممکن است متوجه نشوید که یک سنگ مثانه داشته اید! اما در بیشتر موارد، این سنگ ها باعث درد یا مشکلات دیگر ادراری می شوند. زمانی که این علائم را مشاهده کردید، باید آن را درمان کنید. در ادامه مطلب، علت سنگ مثانه را توضیح خواهیم داد.

سنگ مثانه

علت سنگ مثانه چیست؟

وظیفه ی مثانه، جمع آوری ادرار از کلیه ها است، تا در زمان نیاز بدن آن را به طور کامل دفع کند. بعد از دفع ادرار، مثانه باید به طور کامل خالی شود. اما به علت برخی از مشکلات سلامتی، مثانه به طور کامل خالی نشده و مقداری از ادرار در آن باقی می ماند. در مرحله ی بعد، برخی از مواد موجود در ادرار به یکدیگر می چسبند و کریستال هایی را تشکیل می دهند. با گذشت زمان، این کریستال ها باعث شکل گیری سنگ مثانه می شوند.

وجود برخی از مشکلات ممکن است مانع از تخلیه کامل مثانه شود. دو نمونه از رایج ترین آنها عبارتند از:

پروستات بزرگ شده: پروستات که فقط در مردان وجود دارد، اندامی است که به تولید مایع منی کمک می کند. با افزایش سن، پروستات معمولاً بزرگ تر می شود و می تواند به مجاری ادرار (لوله ای که ادرار را از بدن خارج می کند) فشار وارد کند. این اتفاق مانند پیچ خوردگی یک شلنگ است.

زمانی که این اتفاق می افتد، جریان ادرار در مجاری ادرار دچار مشکل می شود در نتیجه، مثانه نمی تواند به طور کامل خالی شود.

آسب عصبی: این مشکل که با نام «مثانه ی عصبی» نیز شناخته می شود، به این معنی است که اعصاب مثانه ی شما دیگر مثل قبل کار نمی کند. همین موضوع باعث می شود که ادرار در مثانه باقی بماند.

موارد دیگری هم وجود دارند که می توانند موجب مشکل در تخلیه ی کامل مثانه شوند. مانند:

  • جراحی بزرگ شدن مثانه: برخی از افراد این جراحی را برای درمان بی اختیاری ادرار انجام می دهند. بی اختیاری ادراری نوعی بیماری است که در آن فرد قادر به کنترل ادرار خود نیست. این جراحی می تواند احتمال ابتلا به سنگ مثانه را افزایش دهد.
  • دیورتیکول مثانه: جدار مثانه از لایه های مخاطی و عضلانی تشکیل شده است. لایه مخاطی در سطح داخلی و لایه عضلانی در سطح خارجی قرار دارد. دیورتیکول مثانه در حقیقت بیرون زدگی لایه مخاطی از درون لایه عضلانی است. این حالت می تواند به صورت مادرزادی یا به هر دلیلی که انسداد در مسیر خروج وجود داشته باشد (مانند بزرگی خوش خیم پروستات و عفونت) ایجاد گردد.
احساس ادرار کاذب
  • تورم مثانه: این بیماری ممکن است به علت عفونت مجاری ادراری اتفاق بیفتد.
  • سیستوسل: افتادگی مثانه یا سیستوسل که مختص زنان است، زمانی رخ می دهد که لیگامان بالای نگهدارنده مثانه و عضله بین واژن و مثانه، ضعیف یا کشیده شده و در نتیجه باعث پایین آمدن مثانه و ایجاد فشار بر روی واژن می گردد. در نتیجه، می تواند جریان ادرار را مسدود کند.
  • رژیم غذایی: رژیم غذایی سرشار از چربی، قند و نمک که فاقد ویتامین های A و B است، می تواند احتمال ابتلا به سنگ مثانه را افزایش دهد. این امر در کشورهای در حال توسعه بیشتر شایع است.
  • سنگ کلیه: سنگ کلیه با سنگ مثانه تفاوت دارد. اما یکی از این سنگ های کلیه می تواند به سمت مثانه ی شما حرکت کرده و در آنجا رشد کند.
  • تجهیزات پزشکی: تجهیزات و لوازم پزشکی مثل سوند (لوله ی نازکی که به تخلیه ی مثانه ی شما کمک می کنند) می توانند منجر به تولید کریستال هایی که سنگ مثانه را به جود می آورند شوند.

علائم سنگ مثانه چیست؟

برخی از سنگ های مثانه هیچ علائمی ندارند. اما در اغلب موارد، سنگ مثانه دیواره ی مثانه ی شما را اذیت کرده یا مانع از خروج درست ادرار می شوند. وقتی این اتفاق می افتد، شما ممکن است علائم زیر را داشته باشید:

علل شایع درد مثانه در مردان + درمان

آزمایشات و تشخیص سنگ مثانه چیست؟

پزشک در مورد علائمتان از شما سؤال می پرسد. ابتدا با معاینه ی فیزیکی شروع کرده و قسمت زیرین شکم شما را بررسی می کند. بعد از آن ممکن است آزمایشات زیر تجویز شود:

1- سیتوسکوپی: پزشک یک لوله ی کوچک مجهز به دوربین (سیتوسکوپ) را در مجرای ادرای شما قرار داده و آن را به سمت مثانه می فرستد تا سنگ ها را پیدا کند.

2- عکس برداری: پزشک به کمک این تست می تواند محل و اندازه ی سنگ های مثانه را تشخیص داده و ببیند که وجود کدام سنگ باعث مسدود شدن ادرار شما شده است. این آزمایشات عکس برداری می تواند شامل سی تی اسکن، اشعه ایکس یا سونوگرافی باشد.

3- آزمایش ادرار: پزشک موارد غیر معمول در ادرار شما را بررسی کرده و عفونت و سایر مشکلات را تشخیص می دهد.

درمان های سنگ مثانه چیست؟

اگر سنگ مثانه ی شما کوچک است، ممکن است بتوانید با نوشیدن مقدار زیادی آب، آن را دفع کنید. اما اگر در تخلیه ی مثانه خود دچار مشکل شده اید، این راه جواب نمی دهد!

اگر سنگ مثانه خود به خود دفع نشود، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را برای شما تجویز کند:

✔️ خرد کردن سنگ ها: این روش با نام «سیستولیتولاپاکسی» شناخته می شود. پزشک ابتدا برای پیدا کردن سنگ ها، سیستوسکوپی انجام می دهد. سپس، به کمک اولتراسوند، لیزر یا موارد دیگر از طریق سیستوسکوپ برای شکستن و خارج کردن سنگ ها و تکه های کوچک استفاده می کند.

✔️ عمل جراحی: اگرد سنگ های مثانه آنقدر بزرگ هستند که پزشک با روش های دیگر نتواند آن را خرد کرده و خارج کند، شما ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. در این روش مثانه را باز کرده و سنگ ها را خارج می کنند.

جراحی مثانه

آیا می توانیم از سنگ مثانه پیشگیری کنیم؟

در ایده آل ترین حالت، شما با درمان علت به وجود آمدن سنگ مثانه، از آن پیشگیری می کنید. اما این موضوع همیشه کارساز نیست! البته، چند گزینه برای شما وجود دارد:

  • درمان دیورتیکول مثانه: شما برای از بین بردن این مشکل می توانید جراحی کنید. گاهی اوقات، درمان بزرگی پروستات می تواند از دیورتیکول جیوگیری کند.
  • پروستات بیش از اندازه بزرگ: درمان دارویی یا جراحی می تواند در حل این مشکل به شما کمک کند.
  • درمان آسیب عصبی: در صورت داشتن این بیماری، داروها یا کاتتر ها می توانند احتمال ابتلا به سنگ مثانه را کاهش دهند.
  • زنان مبتلا به سیستوسل: شما ممکن است برای بهبود مثانه و سایر اندام های لگنی خود به جراحی نیاز داشته باشید.

گذشته از همه ی این ها، حتماً روزانه مقدار زیادی آب بنوشید تا از تبدیل شدن مواد معدنی ادرار به کریستال و تشکیل سنگ مثانه جلوگیری کنید. در مورد اینکه چه میزان آب در روز می توانید بنوشید با پزشک خود مشورت کنید و به یاد داشته باشید، در صورت بروز هرگونه مشکل در ادرار، مثل سوزش، درد، منقطع شدن، تکرر ادرار و … به پزشک مراجعه کنید.


دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

3/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ناصری یکشنبه ۲۷ آبان ۳( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 9 مشاهده پرسش
    سلام
    استاد عزیزم پدر بنده با سن ۹۰ سال و سنگ حدود ۲ سانتی متر در مثانه که بعضا عفونت ادراری را به همراه دارد...برای درمان یا عمل چه دستور می‌فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۳( 2 هفته پیش)
      در مراکز دولتی آموزشی که ای سی یو متخصص قلب مقیم دارد باید نوبت بگیرید برای عمل سنگ مثانه منجر به عفونت های مکرر خواهد شد البته اگر شرایط بیمار اجازه ی عمل دهد
  • تصویر کاربر متقی جمعه ۱۳ مهر ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر خسته نباشید من از انزلی مزاحمتون میشم ممنون میشم پاسخ بدید
    پدرم حدود ۴ سال پیش تومور های گرید مثانه و بزرگی پروستات داشتن و جراحی شدن و بعد از اون ۶ جلسه واکسن ب ث ژ تزریق کردن ایشون هر دفعه چکاپ داشتن و خداروشکر مشکلی نداشتن تا دی ماه پارسال که گاهی اوقات خونریزی داشتن موقع ادرار همیشه نه گاهی بردیم دکترشون و ایشون سیستسکوپی انجام دادن و گفتن سالم هستش اما پدرم باز هم همین مشکل رو داشتن اسکن هم کردن باز هم سالم بود اما این مشکل گهگاهی ایجاد میشه تا اینکه دوباره رفتن سونو و سونوشون این بود ممنون میشم تشخیص شما رو بدونم دکترشون گفتن باید عمل بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ مهر ۳( 2 ماه پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام بشه هیمنطور ام آر آی کمک کننده خواهد بود
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۹ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    دکتر کرمی عزیز و خستگی ناپذیر سلام / مشکل من ابتدا سه سال پیش از مشکل خواب شبانه شروع شد. که آلپرازولام یک چهارم مصرف می شد.. سپس روده تحریک پذیر اضافه شد . و بی خوابی نیز بدتر شد(حتی دو روز دچار توهم شدم . )سپس ضعف بدن و پرادراری که ناچارا در بیمارستان چ ...بستری شدم /دکتر غدد فرمودند: ام آر آی و غده هیپوفیز طبیعی است (مگر مقداری ضعف خون رسانی بعضی عروق که با توجه به سن (62 سال)طبیعی است و حجم تست ادرار شما 2 لیتر است و با میزان مایعات خورده شده هماهنگ است / سپس نوارمثانه گرفتند که من به جهت داخل کردن سوند در مثانه به سختی توانستم تحمل کنم / جواب در بیمارستان ماند. / آن وقت ارولوژ بیمارستان ظاهرا یوریناسین 5 تجویز نمودند که من مصرف نکردم .( دو یا سه بار خوردم اما بخاطر سوزش شک کردم آیا عفونت بعد سوند است یا دلیلش قرص است/ زیر نظر دکتر اعصاب دوکسپین 10 و ترانکوپین مصرف می کنم / حال روحی بسیار بهتر شده و خواب هم با این قرص ها دارم / از نظر پرادراری وضعیت بهتر شده اما فشار ادرار کم است و وقتی مثانه تخلیه می شود احساس مجدد دارم که به آن اهمیت نمی دهم تا 3 ساعت بگذرد. انگار با تحمل و پر شدن مثانه سوزش و درد کمتر می شود / یکی از دوستان پزشک یورسناسین 10 و آلفن ایکس ال ۱۰۰ به مدت ده روز تجویز نموده است که امروز روز پنجم بود. ( ریزش ادرار نداشتم اما تا حدودی بی قراری مثانه و احساس فوریت در تخلیه مجدد ادرار بویژه اگر مقداری راه بروم ، دارم . آیا مصرف این قرص می تواند مشکل من را حل کند. بعد اتمام یورسیناسین ده ، می شود یورسیناسین 5 که بیمارستان داد مصرف نمایم ؟ یک دوره هم سر خود مکسولسین مصرف نموده ام. از شما عذر می خواهم کلا بلا تکلیف و مستاصل شدم .../ در این سایت خواستم نوبت دهی حضوری نمایم اما آیکن غیر فعال است و نمی شود نوبت گرفت!!!! ناچارا به شکل پیامکی موضوع را طرح نمودم ... خواهشا برادر کوچک تر خود را راهنمایی نمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      با سلام و احترام یوریناسین ۵ رو استفاده کنید تا یکماه
  • تصویر کاربر fatemeh شنبه ۱۲ اسفند ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر .وقتتون بخیر.خواهر من دچار احتباس ادراری شدند .مراجعه کردیم دکتر به مدت 3 روز بستری شدن.دارو گرفتن.سفتریاکسون و سفکسیم.تزریقی.بعد از مرخص شدن قرص لوو فلوکساسین رو به مدت 10 روز روزی یک عدد مصرف کردن .و توی این مدت از سوند استفاده کردند که 3 روز پیش سوند جدا کردن که مجددا دچار احتباس ادراری شدن و الان هم سوزش ادرار دارن .و اینکه ایشون بیماری ام اس دارن و در سال دو بار دارو دریافت میکنند .دو ماه پیش عمل دیسک کمر انجام دادن .ام آر آی مجدد انجام دادن.دکتر جراح گفتن مشکلی ندارن..براشون سوند میزاریم حالشون خوبه .ولی به محض اینکه سوند جدا میشه بعد یک روز مجددا ادرارشون بند میاد و مجبور هستیم سوند بذاریم. آزمایش انجام دادن که منتظر جواب هستیم.ممنون میشم کمکمون کنید.بتانکول هر 8 ساعت مصرف کردن.به مدت 12 روز.ورم پای زیادی هم دارن.الان یک شبه که ترازوسین 1 میلی هم استفاده میکنن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ اسفند ۲( 9 ماه پیش)
      تا ۶ ماه بعد از عمل میتونید فرصت بدین اگه بهتر نشد باید نوار مثانه انجام بشه با توجه به MS باید قبل عمل هم نوار مثانه انجام میشد
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۱۰ آذر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    باسلام خانمم افتادگی مثانه داشته 10 ماه است عمل شده درد و سنگینی مثاله داره پزشک سیستوسکپی کرد گفت زخم و التهاب دارد دارو نوشته سفکسیم، نالیدیکسیک اسید، وزیکر، امی تریپتیلین برای دو ماه 10 روز مصرف می کند چندان فرقی نکرده، بیمار از وقتی که دارو ها را مصرف می کند احساس بزرگی و ورم مثانه را دارد و ادرارش خیلی باریک شده مثل اینکه مجاری ادرار تنگ شده آیا هیمن دارو ها کافی است یا معالجه دیگری نیاز دارد. باتشکر از پروفسور کرمی عزیز. از فالوورهای انیستا گرامی ایشان هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ آذر ۲( 1 سال پیش)
      دو ماه بعد از مصرف داروها سیستوسکوپی شود
  • تصویر کاربر حسام دوشنبه ۱ آبان ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.آقای دکتر من هفته پیش رابطه جنسی داشتم با دوست دخترم.دچار سوزش شدم حین ادرار که اگه با فشار ادرار کنم درد و سوزش دارم.و بعد از ادرار بایددائم شرت عوض کنم چون سوزش دارم.هر مایعاتیم بخورم باید سریع برم دستشویی حتی یه جرء آب بخورم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ آبان ۲( 1 سال پیش)
      آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام دهید عفونت ادراری مطرح میباشد
  • تصویر کاربر فرزانه دوشنبه ۲۷ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    سلام خوبین خانم ۲۷ساله هستم که از زمان مجردی تا الان سوزش بعد ادرار دارم بخدا خیلی اذیت هستم تو این چند سال نزدیک ۱۳سال میشه هرکاری کردم هر دکتری رفتم هیچ فایده ای نداره تو این چند سال کشت ادرار منفی سونو کلیه مشکلی نداشت وازلحاظ رحم تخمدان سالم پاپ اسمیر هم انجام دادم مشکلی نداشت اصلا نمیتونم نزدیکی داشته باشم سوزش بیشتر میشه بعداز هردفعه ادرار به شدت میسوزه تا چند ساعت بعد دوباره ادرار و دوباره سوزش اب هم زیاد می نوشم ولی دیگه دل درد حالت تهوع میگیرم ،راحت ادرار میکنم ولی بعد تموم شدن ادرار باز سوزش شروع میشه بعصی موقع ادرار زیاد وبعضی مواقع ادرار کم ادرار زرد یاچرکی موقع پریودی نزدیکای پریودی سوزش شدید تر میشه الانم حامله هستم یکسره شب وروز سوزش دارم بخدا دارم میمیرم نمیدونم چیکارکنم هیچ دارویی تاثیر نمیزاره لطفا بگین چیکارکنم سوزش بدون عفونت علتش چیه موقع سوزش کمردرد هم هستم ممکنه تنگی مجرا باسنگ داشته باشم و راستی تازگی ها رفتم دکتر چون یبوست هم دارم گفت تا یبوستت درمان نشه سوزشت هم خوب نمیشه چون به خاطر یبوست سوزش داری رفتم سیستوسکوپی انجام ندادن میگن هنوز جوون هستین وبا این سونو فقط داخل مثانه رو میبینیم هیچ کمکی بهت نمیکنه که سوزشت کم بشه چجوری میتونم بفهمم تنگی مجرا دارم یان با چه نوع عکسی معلوم میشه توحاملگی مشکلی نداره آقای دکتر شب تا صبح ۵ ال۶ دفعه برا ادرار باید بلند شم و همش حس میکنم بازم ادرار دارم. پسر اولم هیپوسپادیاس ازنکع شدید داره همش فکر میکنم به خاطر سوزشی که دارم این مشکل برا پسرم پیش اومده حالا ناخواسته باردارشدم وخیلی میترسم که مشکلی نداشته باشه از بس ازاین سوزش رنج میبرم میگفتم تا سوزشم برطرف نشه بچه نمیخام حالا که باردارم سوزشم بیشتر شده ایا تو بارداری سیستوسکوپی انجام میدین ازشهرستان بیام بخدا زندگیم داره ازهم می‌پاشه به خاطر سوزش نمیتونم نزدیکی داشته باشم شوهرم همش قهره ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام هایپوسپادیازیس بچه ی اول ربطی به سوزش ادراری شما نداره اگه کشت ادرار منفیه سونوگرافی نرماله و سنگی نداشتین و جریان ادرارتون نرماله بعیده که تنگی مجرا داشته باشین تنگی مجرا تو خانم ها خیلی نادره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      حین نزدیکی هم سوزش ادرار دارید؟
    3. تصویر کاربر فرزانه یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام بله حین نزدیکی خیلی میسوزه بعدادرار سوزش بیشتر میشه یعنی موقع ادرارراحت ادرار میکنم بعدش به شدت میسوزه
    4. تصویر کاربر فرزانه یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام بله حین نزدیکی خیلی میسوزه بعدادرار سوزش بیشتر میشه موقع ادرار راحت ادرار میکنم ولی بعد تموم شدن ادرار به شدت میسوزه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      فعلا کاری نمیشه کرد تحت نظر متخصص زنان باشید تا زمان وضع حمل سر خود دارویی رو مصرف نکنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر هاله سه شنبه ۳۰ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    پسرم 14 سالشه الان دو روز وقتی ادرار می کنه میگه بازم احساس ادرار دارم و مجدد میره دستشویی قطره قطره ادرار داره هیچ درد و سوزش و تغییر رنگ در ادرار هم نداره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      ازمایش ادرار و کشت ادرار بده احتمال عفونت مطرح است . ترجیحا یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری هم بشن
  • تصویر کاربر فلاح چهارشنبه ۱۶ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    بنده ۵ مرحله عمل تنگی مجرا که ۴ مرتبه بصورت اندسکوپیک و یک مرحله عمل باز انجام دادم ولی متاسفانه باز مجرای اداری من اوت کرده و الان باز تنگ شده
    البته چندین ساله از سوند برای باز کردن مجرا استفاده میکنم الان به هفته ی سه مرتبه هم رسیده
    الان بنظر شما اقای دکتر باز عمل باز باید انجام بدم یا استفاده از فنر استنت
    البته مطالعه کردم گفتن که عمل استنت برای کسانی که بیش از یک مرتبه انجام دادن مناسب نیست
    ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ فروردین ۲( 1 سال پیش)
      سلام متاسفانه تنگی های مجرا عود کننده هستند . کجا عمل باز انجام شد ؟ باید یک عکس مجرا RUG انجام بشه
  • تصویر کاربر ترابی سه شنبه ۱۵ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    ضمن سلام خدمت دکتر بزرگوار.
    جناب دکتر، بنده مدت زمان طولانی هست که فشار تخلیه ادرارم کم شده که البته بیشتر ، صبح پس از بیدار شدن اینجور هست.
    گاهی برای تخلیه کاملش نزدیک به یک دقیقه باید صبر کنم و به خودم فشار بیارم.
    لطف میکنید راهنمایی بفرمایید؟بنده ساکن اهواز هستم.
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ فروردین ۲( 1 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ سونوگرافی انجام شده ؟
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر