درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام من حدود۷ماه پیش به مدت ۱۰روز قرص فیناستراید۱ استفاده کردم به دلیل ریزش مو،بعد ولش کردم بدلیل متوجه شدن عوارضش،ولی میل جنسیم صفر شد و نعوضم ندارم،قبلش خوب بودم وتوعمرم هیچ مشکلی و مریضی خاصی نداشتم،دکتر رفتم آزمایش تستسترون دادم گفته نرماله،ولی هیچ میلی ندارم ونعوضم هیچی،فقط قرص پروسیال ۵داد که یک بار خوردم تا یک هفته خوب بودم ونعوضم عالی بود،ولی بعدش نخوردم و بازمیلی ندارم،الان حدود۷تا۸ماه گذشته،مجردم هستم باید چیکارکنم میلم برگرده؟؟آیا خوب میشود،در استانه ازدواجم واقعابخاطراین تاخیرانداختم وترس دارم۳۴سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      منظورتون از بی میلی چیه؟ اختلال نعوظ دارید یا کلا تمایلتون برای رابطه رو از دست دادید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      منظورتون از بی میلی چیه؟ اختلال نعوظ دارید یا کلا تمایلتون برای رابطه رو از دست دادید
    3. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      هیچ میلی به جنس مخالف ندارم،وهیچ حسی و رویایی ندارم،بخاطرهمینم هیچ نعوضی ندارم،حتی قرص پروسیال۵ که خوردم آلتم تاحالا اینقد سفت نشده بودواثرش یک هفته موند ولی تا یک ماه ادامه داشت فقط یه دونه قرصم خوردم،چون دکتر گفت یه دونه اش تست کن که مطمین بشیم نعوضت خوبه،ولی همون موقعم هیچ حسی نداشتم باتوجه به نعوض داشتن،ولی تواین شش ماه حتی اگه بخوام خود ارضایم‌کنم بجز اون مدت که اون یدونه قرص رو خوردم هیچ فانتزی ندارم،والانم نعوض صبحگاهیم فقط بعضی وقتا بدلیل داشتن ادرار دارم
    4. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      چیکارکنم که حداقل نعوضم به حالت قبل برگرده مخصوصا صبحگاهیم،که شاید میلم برگشت
    5. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      من خیلی وقت رابطه نداشتم ولی حدودبعد۳سال که داشتم زمانی بودکه یک ماه ازخوردن قرص فیناسترایدمیگذشت ووقتی پیش کیسم بودم اصلا هیچ نعوضی نداشتم،حتی یک مقدارکمی
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      علت اصلی اختلال نعوظ مسائل روانی هست باید به روانپزشک مراجعه کنید چون ازمایشات نرمال دارید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر sharareh چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت دکتر کرمی بزرگوارم
    جناب دکتر مادرم حدود 76 سال حدود دوماه میشه که دچار عفونت ادرار شدید و‌درد شدید هنگام خروج ادرار دارن
    یک هفته در بیمارستان نیکان غرب بستری شدن و بعد از مرخص شدن الان مجدد دچار سوزش ادرار و درد شدید شدن
    تورو خدا کمکم کنین
    من تمام آزمایشات رو‌براتون ارسال میکنم
    تورو خدا جوابم بدین چیکار کنم عفونت ادرار رو‌چیکار کنم چون مجدد عود میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      آزمایش کشت ادرار رو بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ببخشید یه سوال داشتم من آزمایش اسپرم گرفتم یکم تحرک وکیفیت اسپرم هام کم بود بعد آزمایش سونو بیضه که گرفتم مشخص شد بیضه سمت چپ واریکوسل خفیف گرید یک دارم درد هم ندارم آیا نیاز به عمل هست یاخیر چون میخاهیم برای بارداری اقدام کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام دهید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      با سلام ببخشد آزمایش آنالیز منی انجام دادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عاطفه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام دکتر روزتون بخیر من کلیه پلی کیستیک دارم و کلیه سمت راست سنگ25میل برام سی تی نوشتید انجام دادم ممنونم میشم جواب بدید آیا میشه جراحی کنم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      باید ivp انجام بدین ببیینم انسدادی هست یا خیر سپس تصمیم گیری با جواب اسکن هسته ای خواهد بود
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام،دکتر جان من۲۴ سالم هس کجی آلت رو به پایین دارم .جایی ک التم انحنا پیدا کرده هیچ برآمدگی تک گوشتی چیزی نداره فق رو به پایین خمیده هست. میخواستم بپرسم باد عمل جراحی کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      اگر در رابطه جنسی دچار مشکل شدین نیاز به عمل خواهد داشت در حد ۳۰ درجه اس
  • تصویر کاربر جعفر سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من ۶۲ سالمه نعوظ کامل دارم و حتی هفته ایی یک بار نعوظ صبحگاهی هم میشم ولی برای رابطه ، شل میشه
    دکتر رفتم و ماساژ تناسلی و تزریق پلاسمای خون انجام داد و قرص ردجنسینگ ۱۰۰۰ و قرص تادلافیل ۵ هم داد البته فقط جنسینگ رو مصرف کردم اما افاقه نکرد . قند و فشار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      دلیل اختلالت نعوظ شما مسائل ذهنی روانی هست باید به روانپزشک مراجعه کنید
  • تصویر کاربر صفا سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من ۵۷ سالمه دیابت دارم وافتادگی رحم و مثانه دارم الان در حال حاضر خیلی احتیاج به سرویس بهداشتی پیدا میکنم حتی اکثر اوقات به سختی خودم رو به دستشویی میرسونم حتی اکثر اوقات باشند ۱۳۰ یا ۱۴۰ هم این تکرر رو دارم دکتر دیابت میگه این دیگه خیلی ازدیابت نیست دهنم هم خیلی خشک میشه یه سره باید آب بخورم وگرنه دهنم به هم میچسبه من چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه براتون
  • تصویر کاربر معنوی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام وارادت پدر بنده با مراجعه به دکتر و انجام آزمایش و سونو تشخیص دکتر مبنی بر این بوده کلیه ها کوچیک شده و دکتر قرص داده تا بهتر بشه و الان یکماه هست روی پا و قوزک ورم کردم دکتر گفته یا برای قرصهاست نساخته یا کلیه ؟سوال اینه ورم مربوط به کلیه میباشد ؟؟و درمانی برای جلوگیری کوچک شدن کلیه هست؟اگر به لجبازی ادامه بده و پیش شما نیاد برای معالجه چه اتفاقی میافته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      سونوگرافی و آزمایش کراتینین و آنالیز و کشت ادراری انجام بدین
  • تصویر کاربر امیری سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    با سلام. شاید دسته بندی رو اشتباه زده باشم . چون دسته ی دیگه ای وحود نداشت . من قبلا پرده زیر آلت تناسلی رو که مقدار کمی بود برداشتم اما زیر آلت در انتها پوستش خوب بخیه نشده بود و اندازه یک نخود تقریبا پوستش سفت شده بود. چند وقت پیش آلتم رو با کش بسته بودم که بعد از چند دقیقه احساس سوزش کردم . و روی همون کش لیدوکایین زدم. ولی وقتی باز کردم کش رو دیدم که پوست زیر آلتم سوخته و خون مردگی شده . الان خون مردگی خوب شده اما زیر آلتم هنوز خوب نشده و یه مقدار هم خیس میشه (یه ترشح آبکی داره) . میخواستم بگم دارویی پمادی چیزی هست که بزنم خوب بشه؟ . در حالت عادی خوبه اما کمی تکون میخوره سوزش داره .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      کپسول سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت پماد موپیروسین روزی دو بار بزنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 44 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر ببخشید من 3 ماه پیش یه رابطه با کاندوم داشتم بعد از اون خیلی اعصابم خورد بود بخاطر ترس از بیماری های مقاربتی حتی تست اچ ای وی دادم دوماه بعدش حالت جوش های سر سفید زیر بیضم زد که با کرم زدن خوب شدن الان بعضی از اوقات در طول روز سر مجرای ادراریم حالت سوزش دارم یا حالت اینکه تمایل به خارج شدن مایعی از اون دارم حالت یه جور التهاب داخل مجرای ادرار زمانی که بهش فکر نمیکنم مشکلی به اون صورت ندارم ازمایش ادرار و سونگرافی هم انجام دادم مشکلی نبود ولی تو این سه ماه خیلی فشار عصبی داشتم طوری که نفس تنگی میگیرم از خواب بیدار میشم زمانی که راه میرم بیضه راستم که واریکوس گرید سه دارم سوزن سوزن میشه حالتی که احساس میکنم زخمه ولی هیچ زخمی روش نیست اقای دکتر خیلی میترسم به نظر شما ازمایش دیگه باید انجام بدم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      ترشحی از نوک مجرا دارید؟
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      ترشح که ندارم (وقتی راه میرم احساس میکنم مثلا یک قطره از مجرا ریخت روی پام مثلا ولی خشکه نمیدونم شاید چون زیاد بهش فکر کردم ذهنم بهم ریخته) بعد از ادرار چند قطره میچکه و درحد 1 دقیقه یا کمتر بعد ادرار احساس سوزش میکنم مخصوصا وقتی ادرار زیاد زرد رنگه ازمایش ادرارم ph 5 بود بیضه سمت راستم زیاد راه میرم احساس سوزن سوزن میکنه نشستم مشکلی نداره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      ببینید به نظر من مشکل جسمی ندارید این مسائل ذهنی هستند و بیش از حد حساس شدین
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      ببخشید شرمنده اقای دکتر من خیلی اذیتتون کردم ازمایش hsv دادم این منفیه یا مثبته؟؟
    5. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      ببخشید شرمنده اقای دکتر خیلی اذیتتون کردم ازمایش hsv انجام دادم منفیه یا مثبته؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 2 ماه پیش)
      منفی هست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب