درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام دکتر رگ های زیر بیضه راستم متورم و بزرگ مبشن به شکلی ک مثل ی توده میشن ولی وقتی دراز میکشم از بین میرن درد داخل بیضه ندارم ولی تورم داره ب چهار انگشت بالاتر از بیضه راست درد میگیره ی نقطه و بعضی اوقات درد به استخوان شرم گاهی و پشت میزنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید توده ی مذکور برداشته بشه به مطب جهت اقدامات لازم مراجعه کنید همکاران مطب با شما تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام با ادب و احترام
    قبلا در فروردین ماه سوال کردم از محضرشما ؛ فرمودید عکس بفرستم ؛ هم سوال گذشته را در ذیل تکرار میکنم و شماره ای که برای پیگیری داده بودید و هم عکسها را ؛ از راهنمائی شمامتشکرم.
    سلام وقت بخیر - من هیچ عارضه ای درآلت تناسلی نداشتم و هیچ درد و کبودی و... بعد مدت ۵۰ روز که خواستم نزدیکی کنم هنگام نعوظ احساس کردم پوست آلتم انگار کش نیامده باشد انگار کم باشد خود بخود آنرا کج دیدم و تعجب کردم و عرض کردم هیچ عارضه ای نه قبل داشته ام بهرحال احساس کردم پوست آن که باید ارتجاع داشته باشد درسمت چپ نداشته و خلاصه سوالم همین از خدمت شماست . متشکرم کج آلت - پرسش ۳۲۶۲۳۴
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      در رابطه ی جنسی دچار مشکل شدین؟
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    مدت دوسال هست که مشکل تکرر ادرار دارم و احساس سنگینی در مثانه دائم میروم دستشویی ولی احساس میکنم مثانه ام درست تخلیه نمی‌شود و خیلی اذیت میشوم و سونو و سیستوسکپی و ...انجام دادم کمی التهاب پروستات تشخیص دادن ولی داروهایی که دادن بی تاثیر بوده بتانکول تامسولوسین پرا زوسین و ....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      ۵ عکس فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود باید اینو قبول کنید که دوره درمان ممکنه چند ساله باشه همکاری کنید و صبر داشته باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب پسرم و من10 یا 12 سالگی رابطه دهانی داشتم شایدم کمتر از 10 سالگی و الان 23 سالمه الان متوجه شدم که پشت زبانم ی حالت عکسی که فرستادم ایجاد شده می‌تونه زیگیل باشه ؟ و اینکه چند روزی میش و چند روزه حس میکنم ی چیزی انکار تو گلوم گیر کرده و احساس سنگینی در گلو دارم که حس میکنم چیزی گیر کرده انگار البته نمی‌دونم بهش ربطی داره یا نه .
    ممنون میشم راهنمایی کنید عکس رو هم ضمیم کردم انتهای زبان رو میگم می‌تونه زیگیل باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      خیر اینا زگیل نیستند بازگشت اسید معده دارید بهتره به متخصص گوارش مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      خوب آقای دکتر برای احتیاط لازم نیست که بیوپسی کنم ؟ یا اینکه واکسن بزنم ؟
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر ببخشید واقعا فقط امکانش هست بفرمایید با توجه به سه عکسی که الان براتون ضمیمه کردم که از جاهای مختلف هستش امکانش هست بفرمایید که زگیل هستن یا نه ممنون میشم .
    4. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر ببخشید واقعا فقط امکانش هست بفرمایید با توجه به سه عکسی که الان براتون ضمیمه کردم که از جاهای مختلف هستش امکانش هست بفرمایید که زگیل هستن یا نه ممنون میشم .
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      زگیل نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من زگیل تناسلی داخل مجرای ادرار دارم 2 جلسه هم کرایو تراپی کردم اما بازم رشد میکنه
    چطور میتونم کامل درمانش بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام بشه شاید لازم بشه با لیزر سوزانده بشن
  • تصویر کاربر ارمان یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،بنده 30سالمه و چند سالی هست واریکوسل گرید ۳ سمت چپ دارم ،۵ ساله ازدواج کردم ولی هنوز اقدام به باروری نکردم ،به نظر شما عمل کنم یا اول اقدام به باروری کنم و اگه نشد بعد عمل کنم ،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      اقدام به باروری انجام بشه تا یک سال اگر نشد بررسی بیشتر خواهد شد
  • تصویر کاربر . یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من سنم ۲۱ساله تقریبا چهار سالی هست ک میدونم واریکوسل دارم و سنو گرافی ک انجام دادم متوجه شدم دو طرفه هستش و سمت چپم گریدش2.4هست و بعضی وقتا واقعا درد شدیدی دارم الان میخوام بدونم عمل انجام بدم یا با دارویی چیزی حل میشه ی مدتم پنتوکسیفیلین خوردم ولی الان مصرف نمیکنم (با تشکر)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      نیاز به عمل نخواهید داشت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدعلی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    با سلام
    84 سال دارم
    تاکنون هیچ ناراحتی و درد و تکرر و سوزش و علایم ناراحت کننده پروستات نداشته ام،و در فامیل ما هم هیچ کدام نداشته اند.

    تا 70سالگی پی اس ا طبیعی بود و هرچه سن بالا رفته درجه پی اس ا هم بالاتر رفته .هفت سال قبل حدود 10بوده و یکماه 12.5 بوده. با خوردن چند انتیبیوتیک پایین میاید درحد نرمال ،تمام سونوگرافیهای این چند سال نرمال بوده،نظرشما چیست؟
    اقدام دیگری لازم است یا نه؟
    آنتی بیوتیک بخورم یا نه،هرشب یک دفعه برای ادرار بیدار میشوم.

    ممنون از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر محمدعلی شنبه ۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      لطفا آزمایشهای پیوست را مشاهده کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      دلیلی برای چک psa در سن ۸۴ سالگی وجود نداره اقدامی لازم نیست
    3. تصویر کاربر محمدعلی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      ممنون از پاسخ شما .
      آیا خوردن آنتی بیوتیک را ادامه دهم ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      خیر لازم نیست Psa جدید انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    اقای دکتر با سلام این زائده روی بدنه آلتم هستش آیا زگیله تناسلیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      به نظر زگیل نیست باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    54 سالمه سوزش ادرار داشتم 10 روز سیپروفلوکساسین 12 ساعته مصرف کردم آزمایش دادم به نظر شما بایست نمونه برداری از پرستات انجام بدم؟ جواب آزمایشم رو چطوری میتونم بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۳( 1 سال پیش)
      مجددا عکس هارو آپلود کنید لطفا
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      مجددا عکس آپلود شد
    3. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      1
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      دو هفته صبر کنید مجددا آزمایش psa انجام بدین به احتمال زیاد نیاز به نمونه بردادی خواهید داشت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب