درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . لطفا این آزمایش رو تفسیر کنید و آیا با این آزمایش میشه بچه دار شد؟
    Test result units reference range
    Volume 4.0 ml >=2
    Color milky milky
    Liquefaction 30 min <60
    Viscosity normal normal
    Ph 7.7 7.0-8.0
    Sperm count/ml 48 millions million >20
    Abnormal forms 40% %
    Normalforms 60%
    Rapid progression{quik} (a) 25% %
    Slow progression 50% %
    No progressive motility (c) 15% %
    Immotiled(d) 10% opalescent
    w.b.c. /h.p.f 2-3 occasional
    spermatocytes 12-14
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر خانمتان مشکل نداشته باشه بله شانس بالا است
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام . خسته نباشید اقای دکتر
    اینجانب گلهی اوقات مثانه ام بعد از ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و چندین بار باید برم دستشویی تا کامل تخلیه بشم و در این فاصله تا تاخلیه کامل میشم نوک الت تناسلیم بشدت سوزش داره
    ممنون میشم اگه بگین علایم بیماریم چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید و نتیجه را اعلام کنید
  • تصویر کاربر javad چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1068 مشاهده پرسش
    آقای دکتر کرمی،



    مرسی‌ از پاسختون به سؤالم. متأسّفانه خون زیادی در منی من وجود داره، مثل اینکه به جای منی فقط خونه و زمان خروج منی، فقط خون بیرون می‌‌یاد. رنگش هم قرمزه مات (مثل خونی که چند روز مونده) بعضی‌ موقعها رنگ خون تازه و شفّاف هستش، مثل اینکه جائی‌ رو تازه بریدند. احساس حالت سوزش و درد پروستات رو کمی‌ دارم و حتا چند روز پیش کمی‌ پروستات رو ماساژ دادم (از بیرون)، با ادرارم خون اومد، مثل اینکه فشارم به پروستات باعث شده بود که از ترشحات منی ( همراه با خون) وارد ادرارم شده بود و ادررم خون الود بود.

    با توجه به عدم قطع خون منی (خونریزی شدید)، احساس درد و سوزش خفیف، گزارش سنگ پروستات و کاهش میل جنسی‌ لزومی داره توسط شما معاینه شوم؟ من سوال قبلیم و پاسخ شما رو برای سابقه همین‌جا می‌‌گزارم.

    با تشکر


    من ۴۰ سال سنّ دارم، ازدواج کردم و یک بچه دارم. مدت طولانی که توی منیم خون وجود داره (از ساله ۱۳۷۵). برای اولین بار که به دکتر مراجعه کردم پس از معاینه پروستات آمپول ضد باکتری تجویز کرد (جنتمایسین). همچنین از مایه منی‌ تست گرفت که تعداد اسپرم نرمال بود. بعد از آن دوباره به صورت متناوب خون ریزی ادامه داشت و چون به دکتر‌های زیادی مراجعه کردم و نتیجه‌ای نگرفتم، دیگر ادامه ندادم. بعد از اینکه به ترکیه اومدم، به اورولوژیست مراجعه کردم و دکتر‌های اینجا با اولترا سونو گرافی‌ تشخیص دادند که توی پروستات سنگ وجود داره. بعد از یک سال دوباره به دکتر مراجعه کردم و گفتند که سنگ بزرگ نشده. حدودا یک سال بود که خونریزی نداشتم ولی‌ دوباره شروع شده. من حدود ۱ ماه دیگه به ایران می‌‌یام و می‌‌خواستم حضوری خدمت برسم. چون مدت زیادی در ایران نمی‌‌تونم بمونم (تقریباً یک ماه) می‌‌خواستم، وقت رو از قبل گرفته باشم.

    با عرض معذرت، چون من تلفن ایران رو ندارم، شمارهٔ تلفن ترکیه رو دادم که سیستم قبول نکرد. مجبور شدم، یه شماره از خودم بنویسم که شمارهٔ من نیست.



    سال خوبی‌ داشته باشید،

    جوادی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سن شما وجود خون در منی جای نگرانی ندارد هر موقع تهران امدی بیا ببینمت
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 20380 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی محترم...
    بنده قبلا دچار احتلام های مکرر شبانه بودم...دکتر برای من قرص اسنترا 50 بمدت 6 ماه تجویز کرد...من تا امروز 40 روز میباشد که مصرف میکنم و در این 40 روز اصلا دچار احتلام نشدم و واقعا به زندگی امیدوار شده بودم ولی دیشب و شب قبل دوباره محتلم شدم...
    آقای دکتر تو رو خدا بهم کمک کنید
    من دوست ندارم به شرایط قبلی خود بر گردم و مکرر محتلم شوم...من در طول این 40 روز واقعا خوشحال بودم ولی ظاهرا تاثیر دارو داره از بین میره...
    آیا تاثیر دارو از بین رفته است؟
    آیا من اشتباه میکنم و دیشب و شب قبل اتفاقی محتلم شدم؟

    ...
    اقای دکتر تو رو به خدا قسم کمکم کنید...میخواهم همانند 40 روز قبل محتلم نشوم...
    ضمنا من مجردم.خود ارضایی ندارم.و فقط با دیدن خواب های جنسی تحریک و محتلم میشوم...
    آقای دکتر کمکم کنید
    دارویی راه حلی چیزی بدهید لطفا...من هنوزم آسنترا استفاده خواهم کرد زیرا هنوز از این دارو نا امید نشده ام...این دارو تا به حال به من کمک کرده است...
    ببینم امشب با این دارو مثل 40 روز قبل مرا کمک میکند یا نه
    دکتر جان واقعا تشکر...فدات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      احتلام طبیعی است نگرانش نباش
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جناب آقای دکتر کرمی
    می خواستم بدونم در صورت نیاز به جراحی واریکوسل هزینه جراحی چقدر هست؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      تعرفه بیمارستان
  • تصویر کاربر ناشناس یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، ، خسته نباشید. مطالب سایتتون بسیار مفید بود. ممنون. آقای دکتر من 28 سالمه، متاسفانه حدود 8 سال به خود ارضایی مبتلا بودم. حدود یک ساله که ترک کردم ولی حالا که ازدواج کردم دچار زود انزالی هستم و در کمتر از یک دقیقه به انزال میرسم. آقای دکتر لطفا برای درمان کمکم کنید چه دارویی هایی استفاده کنم؟
    در ضمن دچار تکرر ادار نیز می باشم آیا احتمال داره که این عمل بر روی پروستاتم اثر سوء گذاشته باشه و سبب تکرر ادرار شده. اگه اثر گذاشته درمان داره؟
    اگه امکان داره یه سری دارو برای درمان زود انزالی و تکرر ادرار معرفی کنید که مشکلاتم بر طرف شه.ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید توضیح دادهام
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام
    پسری ۵ماه ونیم دارم.پس از اسکن هسته ای مشخص شد برگشت ادرار گرید پنج دارد. پزشک متخصص کلیه اطفال خانم دکتر محکم گفت یکسال صبر کنید .هر روز داروی سفکسیم مصرف میکند
    پزشک متخصص اطفال معتقد است هرچه زودتر عمل شود . به یک جراح هم مراجعه کردم جراح هم گفته عمل شود تا به کلیه ها اسیبی نرسد من عکس ها را به ادرس ایمیلتان ارسال می کنم لطفا نظرتان را بگویید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      گرید5 بهتر است عمل شود اگر خواستید با مطب هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    دارویی برای رفع خودارضایی و زود انزالی ناشی از ان وجود دارد؟
    لطفا معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      متاسفانه نه
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب