درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سارامبهوت جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    البته اقای دکتر هنوز انجام ندادیم . این ازمایش چطوری انجام میشه ؟ میشه یکم بیشتر توضیح بدین ؟ سخته ؟ چقد طول میکشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      چه ازمایشی
  • تصویر کاربر سارامبهوت چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر این برگه رو خانم دکتر برای مادرم نوشتند میشه بگین توش چیه ؟ چون نتونستم بخونم جای تشخیص بیماری رو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سیستوسکوپی شده جواب از پزشگ خودتان بپرسید
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    این نوار ه مادرم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوانا نبود
  • تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر نوار مثانه مادرم رو پیش متخصصشون بردم گفتن فشار مثانه بالاست این چه معنی داره و راه درمانش چیه ؟ البته کنارش یه قرص سقیکسان هم دادن که روزی یه مرتبه مصرف میشه ایا برای درمانش جراحی نیاز دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه را ببینم
    2. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      الان برایتان میفرستم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر رحمت چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما جناب آقای دکتر کرمی
    بنده 43 سال سن دارم 11 سال بچه نداشتیم عمل واریکوسل سمت چپ انجام دادم و صاحب دو تا بچه هشت ساله و دو و نیم ساله می باشم ، الان بیش از سه ماه از درد بیضه سمت راست رنج می برم به دو تا پزشک مراجعه کردم یکی قبل عید که گفت شما واریکوسل سمت راست دارین چون دیگه بچه نمی خواین نیاز به جراحی نداره و دردش با مسکن خوب میشه که متاسفانه بعد از مصرف اتفاقی نیفتاد و یکی هم بعد عید که ایشان گفتند که شما واریکوسل ندارین و درد از کلیه های شماست که بعد از سونوگرافی مشخص شد که کلیه هام مشکل ندارن ، بیضه سمت چپم کمی آب دارد و واریکوسل خفیف سمت راست دارم و دارویی هم تجویز نکرد فقط گفت که با استخر رفتن خوب می شه . توضیح بیشتر اینکه این درد یک درد دایمی است ولی شدید نیست و قابل تحمل هست ولی از نظر روحی آزارم می ده دوم اینکه احساس می کنم بیضه سمت راستم کوچک شده است . با تشکر خواهشمندم راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      واریکوسل طرف راست مشکلی ندارد
    2. تصویر کاربر رحمت پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام مجدد خدمت شما دکتر عزیز ، سوالم اینکه که چرا درد بیضه سمت راست با توجه به توضیحات بالا بیش از سه ماه ادامه دارد ؟ درمانش چیست ؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    ا سلام و خسته نباشید. آقای دکتر الت من دارای انحراف 45 درجه به سمت پایین بود که یک هفته پیش عمل انجام دادم. متاسفانه پزشکم پاسخ مناسبی به سوالهایم نمیدهد و نگران هستم.
    با کوچکترین نعوذ دچار درد شدیدی در التم میشوم وموقع ادرار کمی سوزش ادرار دارم. آیا اینها طبیعی است. ضمن اینکه التم حدود5 سانت کوتاهتر شده است. از کیمیتوانم به ورزش بپردازم.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید به پزشگ معالجتان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    من عمل واربکوسل انجام دادم لاپاراسکوپی 3 روز هست میخواستم ببینم میتونم تریاک.سیگار مصرف کنم ضررداره.و بهترین نوع عمل که بعدا عود نکنه کدام است.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کجا انجام دادهاید
  • تصویر کاربر jahan چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    درحالت عادی دکتر جان با دست میکشم 5 سانت و بزرگ شده 10 سانت خیلی از بابت این قضیه ناراحتم 30 سال سن دارم تو رو خدا کمکم کنید .؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش چند سالتون است
    2. تصویر کاربر jahan جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      ٣٠ سال سن دارم 190 سانتیمتر قد و 125 کیلو گرم وزن
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 63 سال سن دارم مدتی است ادرار همراه با سوزش و گاهی تاخیر در ادرار و تکرر ادرار دارم آزمایش خون دادم PSA خونم بالاتر از 11 بود آزمایش Free PSA دادم مجدد\\" PSA=11.70 و Free PSA=2.54 و F PSA / T PSA = 0.22 Ratio بود BPH: 0.17 - 0.21 و Pca:0.10 - 0.14 هست میخواستم بدونم چیکار باید بکنم آیا مبطلا به سرطان پروستات هستم یا بزرگی خوش خیم پروستات و شانس زنده موندن من چقدر هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      psa خونتان بالاست باید بیوپسی از پروستات انجام دهید با مطب جهت بیوپسی هماهنگ کنید 02122642744
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب