درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر راضی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام چند ماه است درد نسبتا خفیفی در بیضه ها احساس میکنم که بعد از جماع بیشتر هم می شود البته گاهی هم درد بالا میگیرد ولی نه در حدی که غیر قابل تحمل باشد . شکل بیرونی بیضه ها طبیعی است و تغییری نکرده . ناگفهته نماند که بنده چایی زیاد میخورم و خودبخود دستشویی هم زیاد میرم ، میخوام ببینم علت این دردها میتونه همین دستشویی رفتن زیاد باشه . لباس تنگ هم نمیپوشم . تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این درد نیاز به جراحی ندارد و مرضی نیست
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده روی آلت خود 3 تا زگیل ریز و درشت دارم
    برای از بین بردن این زگیل ها چکارکنم؟
    آیا برای همسرم خطری داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت انجام کرایو به مطب تشریف بیاورید02122642744
  • تصویر کاربر هاشم دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    باسلام تورو خدا دکتر جواب بده..نوجوانی 14ساله هستم که بیضه هایم بدون هیچ نشانه ای مثل :استفراغ-تهوع-متورم و قرمز شدن بیضه درد گرفته است.گاهی درد میگیرد و گاهی خوب میشود.به پزشک هم معالجه نکردم. چند مدتی هم بی اختیاری ادار گرفتم و بعد خوب شدم .ایا این ها نشانه یک بیماری است؟وباید به پزشک معالجه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به پزشک مجاری ادراری مراجعه تمایید
  • تصویر کاربر فرشته دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام من خانمی هستم 30سال درسنگرافی گفتن کیست درکلیه چپ دید شد برایم ستی اسکن نوشتن انجام دادم گفتن یک کیست کوچک چیزی نیست ولی من قانه نشدم من راهنمای کنید باید چه کارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کپی سونو را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر نیما دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر لطفا جواب منو بدید من وقتی میشینم مخصوصا تو حمام ناحیه التم یک مقدار بی حس میشود
    ایا مشکلی وجود دارد ؟؟/
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ضمن عرض خسته نباشید
    من و بقیه هم کلاسی هام که در دوران تحصیل از طریق مدرسه میرفتم به درمانگاه برای چکاپ
    دفترچه ای داشتیم برای ثبت معاینه ی دکتر مربوطه که جدول صدک در ان بود
    دکتر وقتی الت و بیضه های من را معاینه کرد در جدول صدک خطی صعودی رسم نمود
    و گفت به یک دکتر متخصص بعدا مراجعه کن
    من دکتر نرفتم
    حالا میخواهم ببینم جدول صدک چیست؟
    اون خط صعودی که رسم کرده چی بوده؟
    ازتون میخام برام توضیح بدین
    باتشکر و ارزوی موفیقت برا شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      لطفا جهت معاینه حضوری تشریف بیاورید یا عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر زمانی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.نقش قرص کتوکونازول در درمان ورم پروستات و اب اوردن بیضه چیست؟من از این دو بیماری رنج می برم و دکتر من کتوکونازول و پیروکسی کام تجویز کرده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروی ضد قارچ است شدت اب اوردن بیضه چقدر است
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر.من از بیماران شما هستم.26 سالمه.نوار مثانه انجام دادم که به من گفتین مثانه من تحریک پذیر هست.البته من بعد از تخلیه ،ادرار در مثانم باقی میمونه.به من قرص یوریناسین دادین هر 12 ساعت 1عدد.و باکلوفن هر 12 ساعت نصف.مصرف کردم ولی متاسفانه دچار مشکل شدم.به این صورت که حجم ادرار زیاد در مثانه من باقی میموند 170 سی سی.و با فشار و زور باید ادرار میکردم.دوباره به شما مراجعه کردم و یورینلسین رو به 1دونه در روز بعد از صبحانه تغییر دادید و قرص پرازوسین قبل از خواب 1 عدد تجویز کردید که من مصرف کردم و فردای آن روز حالم خیلی بد شد.طپش قلب شدید با سر گیجه و فشار پایین.من در حالت عادی هم فشار پایین دارم.الان این قرص رو قطع کنم؟یا قرص دیگه ای باید جایگزین کنم؟لطفا راهنماییم کنید.ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      قرص پرازوسین را قطع کنید
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.! در هنگام رابطه جنسی قبل اینکه ارضا بشم مقداری مایع از التم میاد که شنیدم بهش میگن اب شهوت میخواستم بدونم آیا طبیعیه.؟آیا زود انزال به حساب میام.؟آیا باعـث بارداری میشه..؟ ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است باعث باروری نمیشود
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید اگه جواب منو کامل بدهیدحدود دوسال پیش به بیماری واریکوسل مبتلا شدم ورنگ منی من زرد رنگ وکم حجم رقیق میشه وبعضی وقتا هم پرحجم هست ولی زرد رنگ من بعداز دوسال عمل کردم این نزدیک 3 ماه عمل کردم وهنوز هم زرد رنگ هست یعنی منی 3تا5 روز زرد رنگ پرحچم هست ولی اگه به7 روز برسه کم حجم ورقیق میشه مشکل من چیه در ضمن قبلا سوزش بعد ادرار داشتم با آنتی بیوتیک خوب شدم لطفا راهنماییم کنید با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این حالت طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب