درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام لطفاً بفرمایید این لکه های سیاه رو بیضه چی هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      به نظر میاد آنژیوکراتوم باشند در حد رویت عکس زگیل نیستند
  • تصویر کاربر هاشم شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام و احترام؛
    ۳۲ ساله هستم. ۵ سال پیش عقد و ۳ سال پیش ازدواج کردم و صاحب یک فرزند هم هستم.
    در نوجوانی و جوانی فیلم سکس می‌دیدم و تجربه خودارضایی زیادی داشتم.
    البته بعد از عقد خیلی تلاش کردم موضوع فیلم سکس و خودارضایی رو حذف کنم که به تدریج کم شد و الان خیلی وقته سراغ هیچ کدام نرفتم.
    نکته قابل ذکر این هست که کم کاری تیرویید از نوع هاشیموتو دارم و داروی لووتیروکسین مصرف می‌کنم.

    مشکل اصلی بنده اینجاست که چه در خودارضایی و چه در سکس زناشویی خیلی زودارضا می‌شم.
    عمل دخول رو با ژل یا کاندوم تاخیری و کنترل زیاد حداکثر تا ۱.۵ دقیقه میتونم انجام بدم. تا الان با کمک روش های جایگزین مثل مالش نقاط حساس و خوردن و ... تونستم همسرم رو ارضا کنم. خیلی وقت ها حین سکس اصرار می‌کنه آبم نیاد تا بیشتر عمل دخول رو انجام بدم ولی متاسفانه نمیتونم.
    تجربه دارودرمانی هم نداشتم چون از مراجعه به پزشک خجالت می‌کشیدم.

    ممنون میشم با توجه به شرایط فوق تجویز بفرمایید چه چیزی باید مصرف کنم و آیا تاثیری خواهد داشت یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر محمدخیام شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.چندماهه دوسه تا خال ته آلتم پیدا شده .درد وخارش و سوزش ندارن ولی نگرانم که زگیل باشند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر هیوا یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر به فرموده شما من واکسن گارداسیل 9ظرفیتی زدم قیلا هم عرض کرده بودم با یه خانمی رابطه داشتم و ایشون hpv62 مثبت بودن من هم به فرموده واکسن ذکر شده را تزریق کردم دوره درمان من چند مدت خواهد بود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      سه دوره رو باید تزریق کنید استرس های زندگیتون رو کمتر کنید خودتون رو از نظر ضایعات پوستی معاینه کنید به صورت دوره ای
    2. تصویر کاربر هیوا شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      ممنون وسوال اخر درمان ونابودی این ویروس چقدر طول خواهد کشید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      شاید اصلا به شما منتقل نشده نگران نباشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام وقتتون بخیر، بنده هفت روز است که عمل tul انجام دادم و امروز رابطه‌ی جنسی داشتم، حجم مایع منی خیلی خیلی کم شده و چیزی ک خارج شد کمتر از یک قطره بود، میخاستم ببینم مشکلی هس یا طبیعیه، چون نگرانم کرد این صحنه...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      مرتبط نیست دوست عزیز مصرف مایعات بیشتری داشته باشید اگر تکرار شد باید مجرا بررسی بشه
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    سلام
    10ماهیست زیرمقعداحساس ورم دارم وخارش.هرشیاف وقرص جواب نداد 20 روزیست مقعداحساس انقباض دارم ودردمقعدوبین مقعدوکیسه وپشت بیضه درددارم وکمردرد وانزال کمی درددارهِ
    سونوچندباروکشت ادرار خداروشکرسالم بوده ودکتر تاوانکس وسیپرو وپروستاتان ونشستن اب گرم که 4روزهست انجام میدم وکف پاهم دردداره .خیلی نگرانم ونمیدونم مشکلم چیس ضعف دارم
    1. تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      دردتاکی ادامه داره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    آقای دکتر چون محدودیت سوال برام ایجاد شد مجبور شدم در صفحه جدید پیام بدم ، بله درست میفرمایین، اشتباه کردم ، فقط الان با توجه به اینکه یک بار سفازولین و دوبار سفتریاکسون یک گرم و هر بار دو قرص ازیترومایسین ۵۰۰ خوردم یعنی سوزاک مقاوم شده و درمان نمیشه ؟ چون هر دفه با همینا خوب میشدم، خیلی نگرانم آقای دکتر ،و اینکه چون تماس سطحی بوده و دخول با کاندوم بوده نیاز به آزمایش hiv هست؟ ،ممنونم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر احسان جمعه ۱۲ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      آقای دکتر ببخشید من خیلی از لوله سواپ و آزمایش کشت مجاری ادرار میترسم ، میشه لطفا یه درمان قوی بفرمایین که فقط بل همون خوب بشم و نیاز به آزمایش نباشه ؟ آخه هر دفعه با سفتریاکسون و ازیترومایسین خوب میشدم اما ایندفه نشد و دقیقا همون حالت دفعات قبل رو دارم، ممنون میشم اگه امکانش هست آقای دکتر لطف کنین واقعا میترسم از این ازمایش
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      احتمال hiv کمه باید کشت از ترشحات مجراتون انجام بشه شاید ارگانیسم جدید باشه چون با داروی معمول خوب نشدین باید اینو انجام بدین
    3. تصویر کاربر احسان شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      ببخشید آقای دکتر از دیروز حس سوزش در چشم رو دارم البته خفیف ، آیا ربطی داره به این مسئله؟ میشه حضورا بیام خدمتتون؟ چطور نوبت بگیرم آقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      خیر مرتبط نیست بهتره به متخصص عفونی مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفي شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    باسلام ادامه سوال ٣٣٣٨٦٠ كه پرسيدم اقاي دكتر حجم ٢٨ يا ٢٩ سي سي تو سن ٤٢ طبيعي هست ؟ نفرمودين
    و ايا رابطه هم گفتم نداشتم تا بحال و تاثيري روي پروستات فرمودين نداره خب براي تخليه مايع مني خودارضايي ضرري نداره براي پروستات چون كاملا تخليه نميشود مايع مني ؟🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      خیر ضرری نداره دوست عزیز
  • تصویر کاربر نظری شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    سه ماه پیش عمل واریکوسل سمت چپ با گرید دو داشتم قبل از عمل درد داشتم ولی سه ماه بود که عمل کرده بودم و هیچ دردی نداشتم ولی چند روزه که دردی در قسمت زیر ناف و بیضه دارم که درد یه لحظه ای هستش و درد یه لحظه کاملا برطرف میشه و دوباره درد میگیره خیلی نگرانم لطفاً راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      به عملتون مرتبط نیست اگر یعد عمل تا مدتی مشکلی نداشتید
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 11 ماه پیش)
      بفرمایید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب