درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من حدود5 سال است ک ازدواج کردم
    اقدامات برای بچه دار شدن: بعد از 1سال فهمیدم واریکوسل دارم قبل عمل اسپرمم 7میلیون بود بعدعمل 10 میلیون شد یک دوره قرص خوردم 16 میلیون شدهیچی قرصو ول کردم رفتیم ivf
    2بار انجام شد هر دو تا نا موفق تو این بین همسرم مشکلی نداره مشکل اینه که من اسپرمم کمه حالا بعد پنج سال باز رفتم پیش دکتری که مرا حالا آمپول hcg ,و قرص جنسینگ داده بعد دیدن این آزمایش
    جوابش اینه
    ممنون میشم
    sperm count, milion = 7
    motility
    classs A(%)=8
    class b%=14.8
    class c= 23.1
    class D(%)= 54.1
    A+B=22.8
    morphology
    normal%=63
    head pathology%=26
    pathology%=37
    tail pathology=11
    sample descrition
    liguefaction , min, at 35
    volume=4
    color= milky,tubid
    viscosity= normal
    ph=7.8
    طبیعی بچه دار مشیم؟ان شا الله؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      18 ماه نزدیکی بدون جلوگیری مشخص میکند
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    دوباره سلام،
    ببخشید آقای دکتر من این سوال رو یک بار پرسیدم ولی جوابتون خیلی کوتاه بود و من متوجه نشدم. سوالمو یک جور دیگه میپرسم:
    آزمایش اسپرموگرام باید حدود 72 ساعت بعد از آخرین انزال انجام بشه و شما تو مقاله ی مربوطه گفته بودین این آخرین انزال میتونه به وسیله مقاربت با همسر یا احتلام در خواب باشه، حالا میخوام بدونم اگه آخرین انزال قبل از آزمایش به وسیله ی استمنا انجام شده باشه ایرادی داره؟ (یعنی آزمایش رو 72 ساعت بعد از آخرین استمنا انجام بدم؟)

    (توی پاسخ سوال قبلیم گفته بودین "باید زمان رعایت بشه". منظورتون اینه که باید منتظر احتلام بعدی بمونم؟ یا 72ساعت بعد از استمنائی که انجام داده بودم میتونم برم آزمایش بدم؟لطفا یه توضیح کوچولو بدین)
    باز هم ممنون.
    برقرار باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      می توانید مشکلی نیست
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یه سوال .در مورد مدت زمان احتلام چقدره واگر این زمان بیش از 7ماه طول بکشه ایا نشانه ناباروری است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      متوجه منظورتان نیستم
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      منظورم خروج منی بطور طبیعی است که معمولا هفته یا ماهی یه بار از بدن خارج میشه اگر این مدت زیاد باشه نشانه ناباروری است ضمنا شلی ونازکی الت به جز غلاف ان نشانه کدام بیماری است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه باید بررسی شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    روز پزشک مبارک
    32سالم هست و 8 ساله متاهلم، برای بچه دار شدن هم اقدامی نکردم.
    8سال پیش موقع گزینش، دکتر گفت واریکوسل دارم، ولی درد ندارم و از لحاظ جنسی هم مشکلی ندارم، به نظر شما برای اقدام برای بچه دار شدن آیا نیاز به معاینه دارم(ضمنا آلت تناسلی ام هم کج مایل به چپ است) فعالیت بدنی ام هم خوب هست و مدام ورزش و نرمش میکنم.
    لطفا پاسخ را برایم ایمیل بفرمایید. سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید اقدام به باروری بکنید تا مشخص شود
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید تمیرم 20 سالمه واریس بیضه دارم میخواستم بدونم بعد عمل میتونم بدنسازی کار کنم با پودر مکمل؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      2 ماه
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر وخسته نباشید دکتر من واریس بیضه 2طدفه دارم 20 سالمه نوعه 3 نیست ولی عمل میخواد میخواستم بدونم قبل یا بعد از عمل میتونم از لارجرباکس استفاده کنم؟کار به تهثیرش ندارم فقط میخوام بدونم مشکل ایجاد نمیکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا با لاجر باکس مخالفم چون کاذب است
  • تصویر کاربر مرجان سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4791 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یکسال هست که یه جوش زیر پوست کلیتوریسم احساس می کنم کوچیکه و در ضاهر چیزی دیده نمیشه آیا مشکلی وجود دارد
    احساس میکنم کاملا زیر هست درست در کلیتوریس
    ممنون از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید زگیل است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    محمد خلج ویزیت شنبه 1 شهریور ، عکس ها در ضمیمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام.من پسری ۲۵ ساله و مجرد هستم.من بعد از ادرار،استبرا انجام میدهم.
    دو سوال داشتن :۱-گاهی اوقات بعد از ادرار از من ترشحات چسبناک و مایل به رنگ سبز خارج میشود.میخواستم بدونم آیا این ترشحات نجس و غیر طبیعی است؟
    ۲-گاهی اوقات هم بعد از ادرار از من آبی خارج میشود که به بول بودن آن شک دارم.بعد از ادرار آلتم را بررسی،میکنم و یک دستمال کاغذی هم میگذارم ، بعد میبینم هم دستمال مقداری خیس شده و هم آلتم خیس است.آیا این مایع نجس و غیر طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش و کشت بدهید
  • تصویر کاربر n.k سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر و خسته نباشید. همسر من حدود5 ماه قبل یک بار دچار یورتریت شدند که با درد و سوزش مجرای ادراری تشخیص ان داده شد و درمان شدند. این بار از حدود 3 هفته قبل باز مجددا درد و سوزش به همراه تغییر رنگ قهوه ای semen داشتند که این بار احساس درد مبهم در نواحی وسیعتری بود. در معاینه اپیدیدیم بیضه راست بزرگ شده است (در تمام قسمت ها سر و تنه و دم.) البته این بزرگی با درد ان چنانی یا قرمزی همراه نبود و ایشان قبلا هم مختصر بزری این ناحیه را داشتند. می خواستم سئوال کنم ایا این وضع ب نظر شما با اپیدیدیمیت مزمن سازگار است؟ توسط متخصص ارولوژی جهت ایشان افلوکساسین هر 12 ساعت و ازیترومایسین 12 ساعته 250 میلیگرم تجویزز شده البته ایشان معاینه نکرده اند. با سپاس و احترام
    در ضمن تقاضا دارم این سوال را در صفحه عمومی درج نفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی از بیضه ضروری است
    2. تصویر کاربر n.k سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      dear dr what is your possible diagnosis?
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب