درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر افشین دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر
    من جهت بررسی علت درد دو طرف پهلو هام به پزشک عمومی مراجعه کردم و برایم آزمایش خون و ادرار نوشت که برایتان ارسال میکنم.در تست ادرار مقداری خون و دفع پروتئین با علامت Trace مشخص شده.
    سونوگرافی شکم و لگن هم انجام دادم لطفا نگاه کنید.
    با توجه به آزمایش ادرار آیا مورد نگران کننده ای وجود دارد؟
    نگرانم با خودارضایی های مکرر به خودم آسیب زده باشم.هر بار ۳ الی ۶ بار انجام میشود.
    آیا دفع پروتوئین و خون در ادرار میتواند ناشی از همین خودارضایی باشد؟
    لطفا راهنمایی ام کنید.
    اگر نیاز به مراجعه به پزشک هم دارم لطفا بگید.
    پ.ن:اگر تصاویر آزمایش ها رو دریافت نکردید لطفا اعلام کنید تا در واتس آپ براتون بفرستم.
    برام مهمه که ببینید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      همه ی ازمایشات و سونوگرافی رو دیدم نیاز به اقدامی نیست سعی کنید بیش از اندازه خودارضایی نکنید ۶ ماه بعد آزمایش ادرار تکراربشه
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من ۲۳ سالمه و امروز که خودارضایی کردم همراه با منی انگار یکم کف هم خارج شد و اینکه بعدش هر وقت میرم دستشویی ادرارم رنگش طبیعیه و از لحاظ حجمی هم اوکیه ولی وقتی میخوام شستشو کنم آب وقتی با ادرار رو کف سنگ دستشویی قاطی میشه کف میکنه تا حالا واریکوسل هم عمل کردم و التهاب پروستات هم یکم دارم که داره درمان میشه
    آیا این مشکل خطرناکی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      خیر اصلا مشکلی نیست اگر سوزش ادراری دارید باید کشت ادراری انجام بشه
  • تصویر کاربر صداقت یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من دچار معلولیت جسمی حرکتی شدید هستم.
    با توجه استفاده از ویلچر هنگام ورزش (فقط بالا تنه) بعد از تمرین دفع ادرار زیادی دارم،علت رو میخواستم جویا بشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      اتفاق غیرنرمالی نیست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    آقای دکتر دو سه روزه متوجه یه زائده روی بالای شفت آلت تناسلیمدقسمتی که پوست چروک قرار میگیره شدم که انگار یکهویی ایجاد شده ، از یه عدس کوچیکتره ، درد و خارش نداره ، از نزدیک ازش عکس گرفتم ، حدود چهارده ماه پیش رابطه داشتم ، ولی همون موقع اون خانم تست دادن و منفی بودن ، آیا این زگیل هست ؟ سعی کردم از نزدیک ازش عکس بگیرم و از دور هم ، ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      در حد رویت عکس زگیل نیست
  • تصویر کاربر باقری یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر.
    کمتر از دو سال هست که متوجه چند زائد کوچک روی سر آلت تناسلی و یک عدد هم روی کشاله رانم شده ام. زائده های روی آلت بسیار ریز هستند و فقط در حالت نعوذ احساس میشن و در حالت عادی باید پوست رو کش بیارم تا مشخص بشن. تغییر محسوسی در این دو سال نداشته ان تقریبا، شاید یه مقدار کوچکتر شده باشن. بطور کلی هم بدنم زیاد خال داشته همیشه.
    در مورد سابقه‌ی روابط هم صرفا فقط یکبار رابطه جنسی داشته ام.
    سوالم این هست که آیا زگیل تناسلی هستند و با توجه به اینکه فعالیت جنسی زیادی نداشتم، ممکنه مورد مشابهی باشه؟اگه زگیل باشه، با دارو میشه درمان کرد و چقدر به درمان دارویی میشه امیدوار بود؟
    و سوال دیگه اینکه اگه پارتنرم که تا حالا رابطه ای نداشتیم، واکسن تزریق کنه، میتونه مطمئن باشه که بهش منتقل نمیشه؟
    پیشاپیش از توجهتون متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      ضایعه قهوه ای شبیه زگیله باید نمونه برداری انجام بشه
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتربنده با تجویز دکتر پروستاتم را سونوگرافی کردم اندازه پروستات 40 میباشد . در حال حاضر کپسول پروترال 0/4 مصرف میکنم خیلی اذیت نمیشوم ولی بعضا برای ادار به خوبی تخلیه نمیشود . آیا لازم میدانید از طریق TURP نسبت به باز کردن مسیر پروستات اقدام کنم؟
    ضمنا فرمودید که بیهوشی در عمل ندارید یعنی عمل بدون بیهوشی یا بی حسی از طریق نخاع انجام میشود؟
    سن بنده 62 سال است
    ممنون میشوم پاسخ و راهنمائی فرمائید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      از طریق بی حسی هست سونوگرافی و آزمایش psa رو بفرستید
  • تصویر کاربر ایمان دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین
    جدیدا زیر کلاهک آلت حالت زخم بوجود آمده راه درمانش چیه خیلی نگرانم لطفا کمکم کن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر ایمان یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      سلام دکتر آپلود کردم دوباره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      خودارضایی خشک داشتید؟ یا ماده شیمیایی محرک یا رابطه خشن؟ سعی کنید تا دو هفته رابطه جنسی نداشته باشید روزانه دو نوبت با شامپو بچه بشورید و با وازلین چرب کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آریا یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    بنده یه ضایعه روی کیسه بیضه دارم که میخوام بدونم زگیل تناسلی هست؟ البته ضایعات زیادی به چشم میخوره ولی اونارو یادمه که از اول داشتم فقط این یکی که تو عکس نشون کردم بینشون متفاوته خواهش میکنم به من بگید چی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      خیر زگیل نیست التهاب چرکی چربی روی پوست هست
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 128 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیرجناب دکتر
    برادر خانم بنده حدود 9 سالی هست که ازدواج کرده ولی بچه دار نمیشه،مشکل آزواسپرمی داره،هر بیمارستان و متخصصی در هر شهری از جمله رویان رفتیم ولی جواب نگرفتیم.
    به تازگی متوجه شدم که در کودکی عمل فتق در ناحیه راست شکم داشته.
    در این مدت که در اینترنت مطالعه میکردم،متوجه شدم که دو نوع آزواسپرمی وجود داره: انسدادی و غیرانسدادی، ممکنه علت ناباروری همین عمل فتق باشه؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      خیر بعیده مرتبط باشه چون دو بیضه دارن بهتره نمونه برداری بیضه انجام بشه
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    بنده چند سالی هست مشکل اختلال نعوظ شدید دارم چند بار به دکتر مراجعه کردم به جز قرص های مکمل و ویاگرا که برام تجویز شده بنده درمان نشدم،،،الان هم تا قرص نخورم نعوظ ندارم حتی بعضی وقتا با قرص هم نعوظ کامل ندارم…از لحاظ سلامتی جسمی و تناسلی و منی هم آزمایش و سونوگرافی بیضه ها دادم گفتن مشکلی ندارم …بنده باید چیکار کنم آیا اصلا درمان داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      با توجه به بررسی هایی که انجام دادین بهتره از نظر مسائل روانی هم بررسی بشید به روانپزشک مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      به روانپزشک هم مراجعه کردم و قرص های ضد افسردگی مثل سیتالوپرام و اسنترا و غیره استفاده کردم ولی این داروها را که مصرف میکنم بدتر میشه و کلا میل جنسیم از دست میره…میتونه مشکل عروقی گرفتگی چیزی باشه و آیا با جراحی مشکل حل نمیشه؟من کلا در حالت عادی فشار خون پایین دارم میتونه به این ربط داشته باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ مرداد ۳( 10 ماه پیش)
      به رادیولوژیست های اینترونشن مراجعه کنید تا سونوگرافی با تزریق پاپاورین انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

آیا برجستگی‌های مشکوکی در ناحیه تناسلی‌تان ظاهر شده و نمی‌دانید زگیل هستند یا فقط یک جوش بی‌خطر؟…
بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب