درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من با خانمی برای بار اول رابطه داشتم از کاندوم استفاده کردم اما به محض اینکه خواستم دخول انجام بدم کاندوم پاره شد و نصف آلتم داخل رفت و سریع درآوردم و دیگه به رابطه ادامه ندادم می‌خوام بدونم اگر ایشون hpv داشته باشه چند درصد احتمال داره که مبتلا شده باشم؟در مورد hiv هم لطفاً نظرتون رو بگین با تشکر دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      کاندوم از hpv جلوگیری نمیکنه میتونه سایر جاهایی که کاندوم پوشش نمیده رو آلوده بکنه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      باید فرد مقابلتون مبتلا به hiv. باشه تا انتقال بده
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر M.sh جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 86 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام . من ۵۶ سال سن دارن نزدیک ۱۵ روز هست مایع منی به رنگ قهوهای هست .وهیچ درد و سوزش و ناراحتی ندارم .مشکل چیست آیا دارویی میتوانم مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر نیما جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 103 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر،حدود یه سالی میشه این دونه های حالت جوش سر التم هی در میان و هی خود ب خود از بین میرن و دوباره بعد چندماه بوجود میان.دکتر رفتم گفت چیزی نیس ازمایش نمونه برداریم دادم منفی درومد هیچی نبود ولی با این حال واکسن های گارداسیل هم تزریق کردم باز بعد مدتی درومده بنظرتون زگیله؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      در حد رویت عکس زگیل نیستند
    2. تصویر کاربر نیما جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      بنظرتون چی میتونه باشه و راه درمانش چیه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      میتونه حساسیت به مواد شوینده و یا حتی لباس باشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      به متخصص پوست مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام، خسته نباشین. راستش آلت من خیلی زیاد به سمت پایین کجه، تا حالا رابطه نداشتم و لی کلا از فرمش بدم میام و مطمئنم خیلی از پوزیشنا رو نمیشه انجام داد، همچنین حتی بعد از سفت شدن به راحتی بالا و پایین میشه و ریشه آلت قرص و محکم نیست. زود انزالم ولی مشکل نعوظ ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر ناصری جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    تو حالت عادی شب یکی دوباری میرم ادرار میکنم اما تو ماه رمضان ۳ تا ۴ بار پا میشم میرم ادرار
    قند خونم ندارم هیچ وقت دردم نداشتم دوسه سال پیشم سونو کلیه و پروستات و همه چیم اوکی بود الان ۳۵ سالمه - از چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      هر بار که دسشویی یرید حجم ادرار چطوریه؟
  • تصویر کاربر Hadi جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده آقا و مجردهستم
    زگیل تناسلی داشتم اما با کرایو درمان شدم و یکسال هست ضایعه ای ندارم
    چندروز قبل خانمی برای من رابطه دهانی با مدت زمانی طولانی انجام دادند و در همان حال ضایعه فعالی نداشتم
    آیا باید نگران انتقال به ایشون و ایجاد زگیل دهانی باشیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      اگر ضایعه ندارید امکان انتقال بسیار کم هست
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۸ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من دیروز صبح بعد دستشویی ۲ قطره خون دیدم بعد ادرارم از دیروز تا الان ۳ باری که رفتم دستشویی بعد ادرار چند قطره خون هست باز با اینکه کمرنگ تر شده ولی وقتی فشارش میدم یه چند قطره خون میاد یه سوزش خیلی کمی دارم شایدم تو ادرارم خون هم باشه چون زرد رنگ هست متوجه نمیشم راهنماییم میکنید الان برم دکتر یا یکم صبر کنم شاید علاییم قطع بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      سیگار میکشید؟
    2. تصویر کاربر محسن شنبه ۱۸ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      نه ولی صاحب کارم‌میکشه اکثرا پیش همیم
      الان این یکی دو روز اخیر هم که گذشت دوباره چک کردم خون نبود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرجان جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر... من دو ماه و نیم پیوند انجام دادم که چند روزی هست دچار عفونت e. coli شدم قرص نیتروفورانتین هر هشت ساعت میخورم و فسفومایسین پودری هر یک روز در میان.... الان دو روز رنگ ادرارم خیلی تیره شده تقریبا به قهوه ای میزنه.... به نظرتون میتونه به خاطر قرصها باشه؟ یا برم بیمارستان؟؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      حتما و سریعا به بیمارستان مراجعه کنید
  • تصویر کاربر بهمن جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشی من تکرار ادرار با سوزش داشتم ک گفتین التهاب مزمن پروستات دو هفته قرص تانیولوسین با افلوکساسین با ملوکسیکام مصرف کردم الان هم سوزش ادرار با تکرار با سوزش داخل الت دارم با نوک الت یکمی تکرارادرارم بهتر شده ولی سوزش نه نمیدونم چکار کنم کفتین یه دوره این قرصا رو مصرف کنم یه دورش چند روز میشه ببخشید مزاحم شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      بین یک ماه تا ۶ هفته
  • تصویر کاربر Fati جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    اگر یکی از اعضای خانواده مثل پدر یا مادر مبتلا به زگیل تناسلی باشند چقدر احتمالا انتقال هست؟
    از طریق بوسه و بغل انتقال پیدا میکنه؟ یا فقط رابطه جنسی
    1. تصویر کاربر Fati جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      و اینکه اگه کسی زگیل تناسلی داشته باشه ممکنه از لباس یا حوله شخص استفاده بشه و زگیل پوستی دست و بدن به وجود بیاد؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اسفند ۳( 4 ماه پیش)
      از طریق بوسه و بغل خیر از طریق وسایل مشترک مثل لباس زیر و حوله و تیغ و... امکانش هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب