درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 670 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    بنده ۲۲ سالمه ، طی یک حادثه تصادف دچار شوک عصبی شدم ، به دکتر روانپزشکم مراجعه کردم ایشون برای من قرص های تری فلوئوپرازین ۵میلی ، بی پریدن ، کلونازپام و آسنترا ۱۰۰ تجویز کردن ، بعد از یک هفته استفاده از این داروها دچار احتباس ادراری شدم و ادرارم کامل تخلیه نمیشه. از عوارض قرص ها هست؟با قطع داروها مشکلم برطرف میشه؟ ضمنا بخاطر سرماخوردگی قرص آنتی هیستامین هم مصرف میکنم.. ممنون میشم پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      بله عوارضه
  • تصویر کاربر یوسف شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    درود بر شما جناب پروفسور کرمی
    بنده در سال 85 بعلت تومور بدخیم
    پروستات برداشته شد وبعد از سه
    ماه 34 جلسه رادیوتراپی انجام داده
    و تا سال 97 هیچ مشکلی نداشتم
    اوایل سال 98 در ادرارم خون مشاهده
    گردید ودر آبان ماه 98 مثانه ام بعلت
    کانسر بدخیم تراشیده واکنون ظاهراً
    مشکلی ندارم ولی متاسفانه از آن موقع
    کنترل ادرار کامل ندارم مخصوصاً در
    راه رفتن عدم کنترل بیشتر میشود
    خواهشمندم در صورت امکان جهت
    معالجه بنده را پذیرا باشید
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      از دولوکستین ۳۰ روزی یک عدد استفاده شود
    2. تصویر کاربر یوسف شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      درود بر پرفسور کرمی
      بنده یوسف قاسمی معافی آزمایش و عکس های که طی دوران معالجه موجود بوده تقدیم حضور میدارم
      و چون وقت تلفنی گرفتم باقی مسائل را تلفنی اعلام خواهم داشت
      باتشکر
    3. تصویر کاربر یوسف شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      درود بر پرفسور کرمی
      اینجانب یوسف قاسمی معافی نوبت تلفنی گرفتم
      و مدارک موجود را تقدیم حضور می نمایم و در هنگام ویزیت تلفنی باقی مسائل را عرض میکنم
      با تشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      در ضمن ایشون باید با سیستوسکوپی پیگیری شوند ، چون سابقه ی توده ی مثاته داشتن
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر paris-mans شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام همسرم عمل تخلیه پروستات (رادیکال) را انجام داده و اگر مختصر بخوام توضیح بدم بعد از چندین بار بالا رفتن PSAو گرفتم اسکن و پت اسکن و ام آی آر درسال 93، 37 جلسه رادیوتراپی و در اواخر سال 98، 33 جلسه رادیو تراپی مجدد انجام داده.از چند ماه پیش در ادرارش خون دیده شده، دو دفعه به فاصله کوتاه سیستوسکوپی انجام داده ولی مجدد خونریزی ادامه داشت. از ماه قبل بخاطر وجود لخته های خون دچار گرفتگی مجرای ادرار شد (لخته های بزرگ) طوری که سوند زدن هم مشکل را برطرف نمیکرد حدود 2 هفته هست که بستری شده و از سوند 24 سیلیکونی استفاده میکند، شستشو با کلرید سدیم 9 درصد انجام می شود و هفته اول لخته ها را از طریق سرنگ گاواژ تخلیه میکردند که بسیار زجر آور بود از اوایل هفته گذشته ادرار روشن شده ولی به محض قطع سرم شستشو و یا مدفوع کردن باز رنگ ادرار رو به قرمزی میرود و لخته خون از اطراف سوند و یا از طریق سوند دفع میشود البته لخته ها کوچک هستند و حالا باز می خواد سیستوسکوپی انجام بدن و دوباره کلیه را شستشو بدن می خواستم نظر شما را بدونم که چه درمانی باید انجام داد که خونریزی قطع شود و بیمار به زندگی عادیش برگرد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی شود و داخل مجرا و مثانه دیده شود. همچنین سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام شود
  • تصویر کاربر عوض پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من پدرم 67 سال دارد . دو روز است که احساس درد در ناحیه کلیه دارند که پس از مراجعه و سونوگرافی به ایشان گفتند که مشکل از وجود توده ای در داخل مثانه می باشد. مدارک سونوگرافی رو هم خدمتتون ارسال می نمایم. بسیار سپاسگذار می شوم جهت درمان اظهار نظر فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      عکس مدارک را همینجا بفرستید
    2. تصویر کاربر عوض شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      متاسفانه مدارک بارگذاری نمی شود !
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون تزریق کنتراست و با تزریق کنتراست انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام واحترام
    بنده 42سالمه متاهل مدتی هست احساس تکرر ادرار دارم ولی وقتی دستشویی میرم حجمش کمه یانیست،احساسشو دارم ؛البته تاجایی که یادمه بیشتر پاییز وزمستان اینجوری میشم:
    همچنین بنظرم ادرار بافشارخارج نمیشه.
    بعضی وقتها اینجوری میشم حتی دوران نوجوانی
    مممنون ازاینکه پاسخ میدهید میخاستم بدونم مشکلم کلیه اس ؛پروستاته یا...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
  • تصویر کاربر احمدیوسفی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر چند روزیه روی آلتم چن تا دانه زده ك بعضی وقتا بدجور خارش میگیره و ی چن جا دگ از بدنمم از ای دانه ها زده ولی خب خارش آنچنانی نداره نمیدونم شاید حساسیت باشه یا هرچیزی ولی دگ کلافه ام کرده لدفن دارو یا پمادی یا چیزی پیشنهاد بدین یا راهنمایی ایم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر احمدیوسفی جمعه ۲۵ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      .
    3. تصویر کاربر احمدیوسفی جمعه ۲۵ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      ...
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      پماد کالامین و هیدروکورتیزون هر ۸ ساعت. قرص ستریزین هر ۱۲ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امير شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ٣٩سال سن دارم انروز مقداري خون از من دفع شده و همينطور داخل ادارم لخته خون ديدم اما ديگه بعد از اون نديدم مثانه درد دارم و حالت ادرار ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر امير جمعه ۲۵ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام وقت بخير عذرخواهي ميكنم من هنوز پاسخي از سمت جناب دكتر دريافت نكردم ممنون ميشم رلهنمايي بفرماييد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      اگر خون و لخته خون در ادرار دیدین باید سیستوسکوپی شوید . همچنین سی تی اسکن با تزریق مراجعه حضوری داشته باشید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید. جناب دکتر کرمی؛ پدرم 74 ساله هستن و جواب آزمایش خون و سونوشون رو براتون ارسال کردم. در سونوشون مثانه با ضخامت جداری شدید، ضخیم، نامنظم و ترابکوله گزارش شده و سایز پروستاتشون هم 34 سانتیمتر مکعب با سایز افزایش یافته عنوان شده. ممنون میشم نظرتون رو بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      آزمایش psa چک شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم استفاده شود
    3. تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      جناب دکتر وضعیت مثانشون چطوره؟
      تشکر و سپاس فراوان
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      به دلیل بزرگی پروستات مثانه ضخیم شده که طبیعی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم چند وقت پیش سونو گرافی انجام داد ومثانه پدرم ضخیم شده بود ودر سونو گرافی نوشته شده بود که باید سیستوسکوپی شود ومن را ارجاع دادند پیش دکتر جراح کلیه ومجاری ادرار در ضمن پدرم سالها سیگار میکشد ودکتر وقتی سو نوگرافی را دید گفت پدرت باید سیستو سکوپی شود وتومور در مثانه اون هستش وباید لیزر شود بعد از اینکه دکتر نوبت عمل برای پدرم گذاشت پدرم ان روز قرار بود که سیستوسکوپی شود که این عمل انجام نشد ودکترش گفت مجاری ادرار پدرت تنگ است ونتواستیم ان را سیستوسکوپی کنیم حالا سوال من اینست اول دکتر پدرم بدون اینکه پدرم را سیستوسکوپی کند چطور تشخیص داد که پدرم تومور مثانه وتومور پروستات داره این را خود دکترش به من گفت بدون اینکه با سیستوسکوپی تشخیص بده ودوم اینکه اقای دکتر پدرم میگه من تاحالا خونی از ادرار من نیامده حالا اقای دکتر سوال من اینست که چگونه بفهمیم پدرم مشکل خدای نکرده تومور مثانه وپروستات داره بدون اینکه سیستوسکوپی بشه ایا با ازمایش ادرار وتصویر برداری مانند اسکن وام ارای میتوان فهمید که پدرم تومور مثانه ویا پروستات داره یا راحلش فقط سیستوسکوپی است ممنون راهنمایی کنید وببخشید سوالم را طولانی کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام برای تشخیص توده مثانه بهترین راه سیستوسکوپی است. ولی میتوان سونوگرافی با مثانه پر و یا سی تی اسکن با تزریق با فاز تاخیری ۲ ساعت انجام داد. در مورد سرطان پروستات راه تشخیص آزمایش psa است
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو روز پیش جراحی تنگ کردن واژن و لبیا پلاستی داشتم.
    هنگام جداکردن سوند،متوجه شدم که قادر به تخلیه ادرار نیستم.
    با دل درد شدید و حال وخیم به بیمارستان برگشتم دوباره سوند گذاشتند.
    مشکل از کجاست و اینکه چه زمانی قادر به تخلیه ادرار بدون سوند خواهم بود؟
    درحال حاضر روزی 3بار بتانکول کلراید مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      هر ۲ ساعت مسیر سوند راببندید و باز کنید تا حس مثانه برگردد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب