سرطان آلت تناسلی زمانی اتفاق میافتد که تودههای بدخیم، روی آلت تناسلی مرد ایجاد می شوند. تقریباً همه سرطان های آلت تناسلی، از سلول های پوستی به نام سلول های سنگفرشی ناشی می شوند. این ضایعات معمولاً در مردان ختنه نشده روی پوست ختنه گاه و در مردان ختنه شده روی نوک آلت تناسلی وجود دارند.
طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، سرطان آلت تناسلی نادر است و کمتر از یک درصد سرطان های مردان ایالات متحده را تشکیل می دهد. هر سال پزشکان حدود 2200 مورد جدید سرطان را در ایالات متحده تشخیص می دهند و حدود 440 مرد بر اثر آن می میرند.
مطالعه بیشتر: کجی آلت
چه چیزی باعث سرطان آلت تناسلی می شود؟
چگونه بفهمم التم سالم است ؟ اگر هیچ کدام از بیماری های زیر را نداشتید و چکاب های شما نیز مشکلی نداشتن آلت شما سالم است. اما علت سرطان آلت چیست؟پزشکان علت دقیق سرطان آلت تناسلی را نمی دانند. عوامل خطرناکی که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند عبارتند از:
عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV):
HPV گروهی از ویروس های مرتبط است که از طریق رابطه جنسی محافظت نشده یا سایر تماس های پوستی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
مصرف تنباکو:
مردانی که سیگار می کشند، نسبت به آنانی که سیگار نمی کشند بیشتر به سرطان آلت تناسلی مبتلا می شوند.
سن:
حدود 80 درصد مردان مبتلا به سرطان آلت تناسلی بالای 55 سال سن دارند.
ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV):
عفونت HIV با سرطان آلت تناسلی مرتبط است.
داشتن آلت تناسلی ختنه نشده:
ختنه نوزاد می تواند، میزان سرطان آلت تناسلی را در بزرگسالی کاهش دهد.
فیموز یا تنگی پوست ختنه گاه:
گاهی اوقات پوست ختنه گاه سفت می شود و به سختی جمع می شود، وضعیتی که به عنوان فیموز شناخته می شود و می تواند بررسی آلت تناسلی و تشخیص سرطان آلت تناسلی را دشوارتر کند.
بهداشت ضعیف:
بهداشت ضعیف می تواند منجر به التهاب مزمن شود که با سرطان آلت تناسلی مرتبط است.
علائم سرطان تناسلی مردان
علائم سرطان تناسلی مردان شبیه زگیلهای تناسلی و عفونتهایی است که سرطانی نیستند. به همین دلیل نیاز است که اگر متوجه ضایعه ای در این ناحیه شدید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید.
اگر متوجه تغییرات زیر در ناحیه تناسلی تان شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:
- توده های بدون درد
- قرمزی یا تحریک زخمی که خونریزی می کند
- زخمی که خوب نمی شود
- جوش های قرمز زیر پوست ختنه گاه
- برآمدگی های پوسته شده وسخت
- گوشت های اضافه صاف و تیره رنگ
- ترشح بدبو از زیر پوست ختنه گاه
- تورم در انتهای آلت تناسلی
اگر سرطان از آلت تناسلی گسترش یافته باشد، ممکن است تورم غدد لنفاوی کشاله ران خود را نیز احساس کنید.عکس سرطان تناسلی مردان را در ادامه ببینید.
چگونه پزشکم متوجه می شود که من سرطان آلت تناسلی دارم؟
پزشک در مورد سابقه سلامتی، علائم و عوامل خطر با شما صحبت خواهد کرد. آنها ناحیه تناسلی شما را بررسی می کنند و غدد لنفاوی شما را نیز بررسی می کنند.
تنها راهی که پزشک شما می تواند مطمئن شود که سرطان آلت تناسلی دارید، انجام بیوپسی یا آزمایش میکروسکوپی بافت زنده است. آنها تکه کوچکی از بافت را از ناحیه آسیب دیده برداشته و زیر میکروسکوپ بررسی می کنند. اگر پزشک فکر کند که سرطان آلت تناسلی شما گسترش یافته است، آزمایشات تصویربرداری زیر را انجام می دهد:
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- سونوگرافی
- اشعه ایکس
آیا سرطان آلت تناسلی قابل درمان است؟
اگر پزشکان سرطان آلت تناسلی را زود تشخیص دهند، شانس درمان بهتر است. مهم است که اجازه ندهید خجالت یا ترس، مانع رفتن شما به پزشک شود. پزشکان می توانند سرطان آلت تناسلی را در مراحل اولیه، با درمان های وسیع کمتری درمان کنند. سرطان آلت تناسلی پیشرفته قابل درمان است، اما اغلب به روش های بسیار گسترده تری برای درمان نیاز خواهد داشت.
سرطان آلت تناسلی چگونه درمان می شود؟
پزشکان سرطان آلت تناسلی را بر اساس مراحل O تا IV طبقه بندی می کنند. هرچه عدد آن بیشتر باشد (یعنی مرحله IV)، سرطان جدی تر است. پزشک تان مرحله سرطان شما را تعیین می کند و بهترین درمان برای آن را با شما در میان می گذارد. جراحی رایج ترین راه برای درمان سرطان آلت تناسلی است. با توجه به محل و اندازه سرطان، انواع مختلفی از جراحی وجود دارد. جراحی میکروسکوپی و لیزری، می تواند سرطان را از بین ببرد و در عین حال تا حد امکان بافت طبیعی را ذخیره کند.
پرتو درمانی جایگزین جراحی است، به خصوص اگر تومور سرطان کوچک باشد. پرتو درمانی از انرژی بالایی برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. همچنین این روش برای جلوگیری از بازگشت سرطان استفاده می شود. شیمی درمانی، درمانی برای سرطان آلت تناسلی پیشرفته تر است. اگر سرطان شما فراتر از آلت تناسلی گسترش یابد، داروهای شیمی درمانی از طریق یک سوزن وارد سیاهرگ (IV) می شوند. روش های درمانی بسیاری برای سرطان های کم خطر آلت تناسلی وجود دارند. که البته نظارت و پیگیری دقیق تری نیاز خواهند داشت.