داشتن یک رژیم غذایی سالم در دوران کرونا، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا غذاهایی که در این دوران مصرف می کنیم، روی پیشگیری، مبارزه و بهبودی عفونت ها تأثیر می گذارد. در ادامه مطلب، در رابطه با تغذیه در دوران کرونا بیشتر توضیح خواهیم داد.
با وجود اینکه هیچ غذا یا مکمل غذایی قادر به پیشگیری یا درمان کووید-19 نیست، اما رژیم غذایی سالم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن، بسیار مهم است. تغذیه ی خوب همچنین می تواند احتمال ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مثل چاقی، بیماری قلبی، دیابت و برخی از سرطان ها را کاهش دهد. برای کودکان خردسال یک رژیم غذایی سالم برای تقویت رشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای افراد مسن تر نیز یک رژیم غذایی خوب می تواند به زندگی سالم تر کمک کند.
چند نکته برای تغذیه در دوران کرونا
غذاهای متنوع از جمله میوه ها و سبزیجات مصرف کنید
- روزانه ترکیبی از غلات کامل مثل گندم، ذرت و برنج، حبوبات (مثل عدس و لوبیا)، مقدار زیادی میوه و سبزیجات و برخی از غذاهای پروتئینی (مثل گوشت، ماهی، تخم مرغ و شیر) مصرف کنید.
- در صورت امکان از غذاهای سبوس دار مثل ذرت فرآوری نشده، ارزن، جو، گندم و برنج قهوه ای استفاده کنید. این مواد غذایی سرشار از فیبر بوده و می توانند شما را تا مدت زیادی سیر نگه دارند.
- برای میان وعده نیز می توانید سبزیجات خام، میوه های تازه و آجیل های بدون نمک را انتخاب کنید.
مصرف نمک را محدود کنید
- مصرف نمک را به میزان 5 گرم (معادل یک قاشق چایخوری) در روز محدود کنید.
- در زمان طبخ غذا، کم تر از نمک استفاده کنید.
- همچنین، بهتر است مصرف سس ها و چاشنی های شور (مثل سویا، سس گوشت یا شش ماهی) را کاهش دهید.
- اگر از غذاهای کنسروی یا غذاهای خشک استفاده می کنید، در کنار آن سبزیجات، آجیل و میوه را سرو کنید.
- برچسب مواد غذایی را با دقت بررسی کنید. محصولاتی را انتخاب کنید که سدیم کمتری دارد.
مصرف چربی را کاهش دهید
- در زمان طبخ غذا، به جای کره و چربی های حیوانی از روغن زیتون، روغن سویا، روغن آفتابگردان یا روغن ذرت استفاده کنید.
- به طور کلی گوشت سفید (مثل مرغ و ماهی) چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد. در زمان مصرف، چربی های گوشت را جدا کرده و مصرف گوشت های فرآوری شده را محدود کنید.
- محصولات لبنی کم چرب مصرف کنید.
- از مصرف غذاهای فرآوری شده، نیمه آماده و سرخ شده که حاوی چربی های ترانس صنعتی هستند خودداری کنید.
- به جای سرخ کردن غذا بهتر است آن را بخار پز یا آب پز کنید.
مصرف شکر را محدود کنید
- مصرف شیرینی ها، نوشیدنی های قندی مثل نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی؛ کنسانتره های مایع و پودری، نوشیدنی های انرژی زا و ورزشی، چای و قهوه های آماده و شیرهای طعم دار را محدود کنید.
- به جای تنقلات شیرین مث کیک، کلوچه، کوکی و شکلات، از میوه های تازه استفاده کنید. دسر های کم شیرین را انتخاب کرده و به مقدار کم مصرف کنید.
- از دادن غذاهای شیرین به کودکان خودداری کنید. نمک و شکر نباید به مکمل های غذایی کودکان زیر دو سال اضافه شود.
به مقدار کافی آب بنوشید
نوشیدن آب کافی برای سلامت بدن بسیار مهم می باشد. هر زمان که توانستید آب بنوشید. آب لوله کشی سالم ترین و ارزان ترین نوشیدنی برای شماست. نوشیدن آب به جای نوشیدنی های قندی، یک راه حل ساده و ارزان برای محدود کردن مصرف شکر و کالری است.
از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید
الکل در یک رژیم غذایی سالم جایی ندارد. نوشیدن الکل نه تنها از بدن شما در برابر ویروس کرونا محافظت نمی کند، بلکه خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد. مصرف بیش از حد الکل علاوه بر واکنش کوتاه مدت بدن شما، ممکن است آثار خطرناک بلند مدتی مثل مشکلات کبدی، سرطان، بیماری قلبی و بیماری روانی را در پی داشته باشد.
به نوزادان خود شیر دهید
شیر مادر، ایده آل ترین غذای نوزاد است. شیر مادر غذایی ایمن، سالم و حاوی آنتی بادی هایی است که به پیشگیری از بسیاری از بیماری های رایج کودک کمک می کند. نوزادان در 6 ماه اول زندگی فقط باید با شیر مادر تغذیه شوند. زیرا شیر مادر تمام مواد مغذی و مایعات مورد نیاز بدن کودک را تأمین می کند.
- بعد از 6 ماهگی شما می توانید در کنار شیر مادر از انواع غذاهای مناسب و کمکی استفاده کنید. شما باید تا 2 سال یا بیشتر به نوزاد خود شیر دهید.
در آخر باید بگوییم هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه کووید-19 از طریق غذا منتقل می شود وجود ندارد. بر اساس یافته ها، ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. با این وجود، همیشه رعایت نکات بهداشتی در زمان خوردن غذا، برای پیشگیری از هرگونه بیماری توصیه شده است.
5 توصیه WHO برای مواد غذایی
- دست خود را بشویید.
- غذاهای پخته شده و خام را جدا از هم نگه دارید.
- غذا را کامل بپزید.
- مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید.
- از آب و مواد اولیه تمیز و سالم استفاده کنید.