بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری و سوزش ادرار

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عفونت مثانه در زنان بیشتر از مردان شایع است. به طور تخمینی، بیش از 50 درصد زنان حداقل یک بار در زندگی خود با عفونت مثانه مواجه می‌شوند. بیشتر این عفونت‌ها ساده هستند و عامل ایجاد آنها، باکتری ‌ای‌کولای (E. Coli) است.

عفونت مثانه در زنانی که بیماری خاصی ندارند، بی‌خطر نامیده می‌شود. اما عفونت مثانه با وجود سوند یا استنت در مجاری ادراری، دیابت، بارداری و برخی مشکلات دیگر، عفونت پرخطر نامیده می‌شود. عفونت مثانه بی‌خطر با مصرف یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک به‌راحتی درمان می‌شود اما برای فرد بیمار باعث مشکلات زیادی می‌شود.

چه چیزی باعث بروز عفونت مثانه میشود؟

عفونت مثانه اغلب به دلیل ورود باکتری به پیشاب‌راه و سپس مثانه رخ می‌دهد. پیشاب‌راه لوله‌ای است که ادرار را از بدن خارج می‌کند. این باکتری‌ها وقتی وارد مثانه می‌شوند، به دیواره مثانه می‌چسبند و باعث التهاب و عفونت می‌شوند که به آن التهاب مثانه یا سیستیت گفته می‌شود. این باکتری‌ها می‌توانند از مثانه به سمت کلیه‌ها هم حرکت کنند و باعث بروز عفونت کلیه شوند. چندین عامل می‌توانند ریسک عفونت مثانه را افزایش دهند. این عوامل شامل موارد زیر می‌شوند:

علائم عفونت ادراری

علائم عفونت ادراری شامل موارد زیر می‌شود:

عفونت کلیه هم علائم مشابهی دارد اما موارد زیر هم می‌توانند علامت عفونت کلیه باشند:

پزشک پس از شنیدن علائم مریض و انجام آزمایش ادرار می‌تواند عفونت مثانه را تشخیص دهد. در آزمایش ادرار، وجود گلبول سفید در ادرار و علائم التهاب چک می‌شود که نشان دهنده عفونت هستند. اگر پزشک مشکوک به عفونت مثانه باشد، کشت ادرار را تجویز می‌کند. کشت ادرار یک تست آزمایشگاهی است که برای شناسایی باکتری‌های مختلف موجود در نمونه ادرار به کار می‌رود.

کشت ادرار در موارد زیر تجویز می‌شود:

درمان عفونت مثانه

آنتی بیوتیک برای درمان عفونت مثانه

سوالات مختلفی در رابطه با درمان عفونت مثانه پرسیده می شود، از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قوی ترین انتی بیوتیک برای عفونت ادراری کدام است؟

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری مردان کدام است؟

بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان کدام است؟

باید گفت افرادی که عفونت مثانه بی‌خطر دارند اغلب با یک دوره کوتاه آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند. آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری می‌تواند به روش‌های مختلفی انجام شود. موارد زیر از جمله درمان‌های معمول برای التهاب مثانه بی‌خطر هستند.

ثابت شده است که دوره سه روزه درمان به اندازه دوره هفت روزه مؤثر است اما عوارض کمتری دارد. عوارض معمولاً ناشی از رشد بیش از حد قارچ است و می‌تواند منجر به قرمزی و عفونت قارچی واژن شود. درمان سه روزه همچنین نسبت به درمان هفت روزه مقرون به صرفه‌تر است. درمان تک دوزی هم امکان پذیر است اما به طور کلی نرخ درمان آن پایینتر و احتمال بروز عفونت دوباره بالاتر است. در بسیاری از افراد، علائم یک روز پس از شروع دوره درمان کاهش می‌یابند. اما حتی اگر بیمار حس کند که بهتر شده است، حتماً باید دوره آنتی‌بیوتیک را به پایان برساند تا عفونت به طور کامل از بین برود. اگر دوره تکمیل نشود، عفونت می‌تواند دوباره رخ دهد و بار دوم درمان آن سخت‌تر می‌شود.

اگر علائم بیش از دو یا سه روز پس از شروع درمان ادامه یابند، بیمار باید پزشک را در جریان بگذارد. افرادی که عفونت مثانه پرخطر دارند باید به مدت 7 تا 14 روز آنتی بیوتیک مصرف کنند. عفونت پرخطر ممکن است در زنان باردار یا افرادی که دیابت یا عفونت خفیف کلیه دارند مشاهده شود. همچنین به مردانی که عفونت ادراری حاد دارند پیشنهاد می‌شود که به مدت 7 تا 14 روز آنتی بیوتیک مصرف کنند. در موارد نادر، آنتی بیوتیک های بتا-لاکتام و فلوروکینولون‌ها هم برای درمان عفونت‌های مهاجم‌تر به کار می‌روند. این آنتی‌بیوتیک ها مؤثر هستند اما به دلیل خطر مقاومت باکتریایی، در درمان اولیه تجویز نمی‌شوند.

درمان عفونت مثانه در خانه

به دلیل نگرانی‌هایی که در مورد باکتریهای مقاوم به آنتی‌بیوتیک وجود دارد، پزشکان به زنانی که عفونت مثانه عادی دارند، استفاده از راههای پیشگیری عفونت را توصیه می‌کنند. این راه ها شامل موارد زیر می‌شوند:

تغییر روش پیشگیری از بارداری

عفونت مثانه بیشتر در زنانی دیده می شود که دیافراگم و اسپرم کش استفاده می کنند.

نوشیدن آب و دفع ادرار پس از رابطه جنسی

این کار به دفع باکتری هایی که وارد مثانه شده اند کمک می کند.

استفاده از کرم موضعی استرادیول در زنان یائسه

زنان یائسه می توانند از استروژن برای کاهش ریسک عفونت استفاده کنند.

مصرف آنتی بیوتیک برای پیشگیری

از دیگر موارد موثر در پیشگیری از عفونت ادراری و مثانه می توان به موارد زیر اشاره کرد: آب میوه کرنبری بدون شکر، سرکه سیب، اسید اسکوربیک (ویتامین سی) و پروبیوتیک ها. از میان این درمان ها، محصول کرنبری از همه محبوب تر است.

درمان عفونت مثانه در طب سنتی

راه هایی مانند:

درمان عفونت ادراری با کرن بری

کرنبری به عنوان یک درمان طبیعی برای پیشگیری از عفونت مثانه در نسل‌های متمادی به کار می‌رود. طبق تحقیقی که در سال 2012 انجام شد، آب میوه کرنبری و قرص‌های کرنبری در زنانی که عفونت مکرر مثانه دارند، مؤثر است. اما مشخص نیست که آیا آب میوه کرنبری می‌تواند در افراد دیگر هم از عفونت مثانه پیشگیری کند یا خیر.

پوشیدن لباس مناسب

باکتری‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب بیشتر رشد می‌کنند. پوشیدن شلوار جین تنگ و دیگر لباس‌های تنگ می‌تواند باعث ماندن رطوبت در نواحی حساس زنانه شود. این عامل می‌تواند محیط مناسب برای رشد باکتری‌های واژینال را فراهم کند.

نوشیدن آب زیاد

آب باعث شسته شدن باکتری‌ها از مثانه و در نتیجه درمان سریعتر عفونت می‌شود. همچنین آب باعث رقیق شدن ادرار و در نتیجه کاهش درد در هنگام ادرار کردن می‌شود. ادرار حاوی مواد زائد بدن است. در شرایط عفونت مثانه، دفع ادرار غلیظ و تیره می‌تواند با درد و ناراحتی بیشتری همراه باشد. ادرار رقیق کمرنگ‌تر است و باعث ناراحتی کمتری می‌شود.

دفعات زیاد دفع ادرار

دفع ادرار به صورت مکرر می‌تواند با خارج کردن باکتری‌ها از مثانه، به درمان عفونت کمک کند. نگه داشتن ادرار به باکتری‌ها زمان می‌دهد تا در مثانه تکثیر شوند. همچنین دفع ادرار پس از رابطه جنسی هم مفید است. رابطه جنسی می‌تواند باعث پیش رفتن باکتری‌ها در مجاری ادراری در زنان و مردان شود. دفع ادرار پس از رابطه جنسی می‌تواند به خروج باکتری‌ها از مجاری ادراری کمک کند. با این کار از ماندن باکتری‌ها در مجاری و بروز عفونت جلوگیری می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4.1/5 - (130 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مانی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 4 روز پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    با سلام من مدت 3 ماه است که دچار عفونت واژن شدم و با پمادهای واژینال درمان نشدم و حتی دچار حساسیت شدم دکتر زنان برام کشت از ترشحات واژن داد نتیجه مشخص شد عفونت ای کولای دارم و باید امپی سیلین مصرف کنم کپسولش پیدا نمیشه لطفا بفرمایین چه درمانی باید داشته باشم نتیجه ازمایش گداشتم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ آبان ۳( 4 روز پیش)
      کوتریموکسازول هم میتونید مصرف کنید
  • تصویر کاربر اصغر شنبه ۲۶ آبان ۳( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    اقای دکتر. سونوگرافی دادم جوابش ۵ میلی متر ضخامت مثتانه. باید چی کار کنم نگرانم. قراره ازمایش کشت ادرار بدم‌فردا صبح
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آبان ۳( 1 هفته پیش)
      بله آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بشه
    2. تصویر کاربر اصغر شنبه ۲۶ آبان ۳( 1 هفته پیش)
      جناب دکتر. فعلا هیچ قرصی نخورم. دکتر تاوانکس تجویز کرده. دکتر. عمومی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آبان ۳( 1 هفته پیش)
      ابتدا کشت انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ آبان ۳( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    چشم فقط شماره واتساپ میشه دوباره ارسال کنید
    چون یه عدد کم افتاده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۴ آبان ۳( 2 هفته پیش)
      09101142080
  • تصویر کاربر Uz جمعه ۱۱ آبان ۳( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من عمل باز تنگی مجرا کردم دو هفته از عمل میگذره اطراف سوند شکمی که به من وصل کردن درد میکنه لمس که میکنم یه دردی میپیچه تو مثانه ومجرای ادراری میخواستم بدونم بعد دو هفته درد طبیعیه یا نه ویک سوال دیگه من افرادی را دیدم که به مدت یک سال یا بیشتر سوند شکمی داشتن میخواستم بدونم اون ها باید مکرر انتی بیوتیک مصرف کنند و این که درد سوند شکمی براشون عادی میشه یا باید باهاش کنار بیان ممنون میشم پاسخ جامعی رو مرحمت بفر مایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ آبان ۳( 3 هفته پیش)
      باید با درد کنار بیاید مصرف مداوم انتی بیوتیک لازم نیست اگر عمل شدین حداکثر تا ۳ هفته اینده با شما خواهد بود به جراح معالج خودتون مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر Uz جمعه ۱۱ آبان ۳( 3 هفته پیش)
      ممنون آقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ آبان ۳( 3 هفته پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۴ مهر ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۵ سالمه چندین ماه هست درگیر درد و سوزش واژن هستم. یعنی دهانه واژنم وقتی دست میزنم درد میکنه. هیچ پزشکی درد منو تشخیص نمیده. پاپ اسمیر انجام دادم گفتن واژینوز باکتری هست. فلوکونازول مترونیدازول تینیدازول شیاف سرتاکونازول انواه پماد واژینال و لاکتوفم و… دادن مصرف کردم ولی بازم فایده نداره. پاپ اسمیرم فقط واژینوز نشون داده. الان ۳ روزه عفونت ادرار هم پیدا کردم سوزشم شدیدتر شده و تکرر و سوزش ادرار دارم. باید چیکار کنم دیگه خسته شدم.چون جواب کشت نیومده فقط فنازوپریدین میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      جواب کشت ادراری رو بفرستید
    2. تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۴ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      جواب کشت ادرار
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      عفونت ادراری دارید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت تا ۱۰ روز استفاده کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فروغ سه شنبه ۳ مهر ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    نزدیک ۱ساله به صورت مکرر دچار عفونت ادراری میشم با اینکه داروی مخصوص خود اون باکتری یا عفونت را میگیرم اما همچنان سوزش در ناحیه ی مثانه و درد کمر دارم
    دلیل این که هر ماه دچار میشم چیه
    من انگار عفونتم کامل خوب نمیشه چون با وجود خوردن آنتی بیوتیک بازم سوزش مثانه و مجاری ادرار دارم
    این جواب های آزمایش همین دو ماه اخیر هستن هر دو کشت مثبه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      باید به متخصص عفونی مراجعه کنید سیستم ایمنی بدنتون بررسی بشه
  • تصویر کاربر سیروس شنبه ۲۴ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    حدود شش ماه قبل انجام عمل سنک کلیه با لیزرانجام داده ام ولی کلیه ام سنگ سازاست الان چند مدتی است که ازجای که ادار بیرون میایید سوزش وخرش دارم آزمایش ادار کشت ادارانجا م دادم منفی بود وکپسول تاونکس وازیتروماسین سپروفلوکسالین ۵۰۰ هردوازده ساعت قرص سوزش ادارمصرف کردهام نتیجه ای نگرفتم چکارباید بکنم مممون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ شهریور ۳( 2 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر دنیا سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر حدودن سه ماه پیش عمل فیبروم رحمی انجام دادم بعد عمل باز با طب بالا و عفونت بستری شدم طبق برسی هایی که داشتن جای فیبروم که دقیقا پشت مثانه بوده دچار هماتوم شده بوده و انگار همون باعث عفونت شد یک هفته در بیمارستان انتی بیوتیک گرفتم و بعد هم یک ماه و نیم خوراکی مصرف کردم بعد از قطع دارو دچار سوزش درناحیه واژن و مجاری ادرار هستم و الان یک ماه بیشتر که همش احساس میکنم ادرار دارم و کلا احساس سوزش دارم سونو گرافی‌کامل انجام دادم هیچ مشکلی نیست نه در مثانه نه رحم ازمایش هام هم خوب هستش کاملا و عفونت ادرار و زنان ندارم ولی هیچ دکتری متوجه این سوزش ناحیه تناسلی و تکرر ادرار نمیشه و فقط باز بی دلیل انتی بیوتیک و قرص های دیگه میدن این احساس ادرار و سوزش ناحییه تناسلی که دارم زمانی که ادرار میکنم بیشتر میشه بعد از نیم ساعت یه مقدار کمتر میشه این حالت ها
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      کشت ادرار انجام دادین؟
  • تصویر کاربر عسل سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام من خانمی ۴۰ ساله هستم حدود ۳ ماه پیش عفونت ادراری شدید گرفتم با چند روز بستری خوب شدم البته من دیابتی هستم در روز دوتا متفورمین و دوتا گلی کلازید و قرص متورال میخورم الان دو روزه که بعد از ادرار تا نیم ساعت احساس در زیر شکم به سمت چپ میکنم البته آقای دکتر من ۳ سال پیس عمل هیسترکتومی انجام دادم میشه راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 9 ماه پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر هانیه پنجشنبه ۱۲ بهمن ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر 35 ساله خانم هستم متاهل من 3 ماه پشت هم عفونت ادرار گرفته بودم اخرین بار با کشت مثبت دکتر جنتامایسین و فسفومایسین دادن و سونو سیستیت نشون داده من 2 ماه پیش این دارو رو تزریق کردم ئلی کامل خوب نشدم علایمم فقط کمی سوزش بعد ادرار و درد کمر هست بعد ادراه حس خوبی بعد ادرار ندارم انگار التهابی باشه داخل مجرا و مثانه تکرر ادرار ندارم در حین ادرارم مشکل ندارم الان 2 تا دکتر بهم دارو دادن ممنون میشم با توجه به شرح حالم راهنمایی بفرمایید کدوک بهتره
    سیپروفلوکساسین هر 12 ساعت تا 5 روز سپس روزی 1 عدد تا 2 ماه و یک عدد ناپروکسن
    اموکسی کلاو 625 هر 8 ساعت با قرص الفن ایکس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 9 ماه پیش)
      سیستوسکوپی شدین؟
    2. تصویر کاربر هانیه چهارشنبه ۱۱ بهمن ۲( 9 ماه پیش)
      فقط التهاب مثانه بوده که سونو گزافی هم همینه گفته بود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ بهمن ۲( 9 ماه پیش)
      اگر ادامه دار هست باید سیستوسکوپی انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر