اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

علت هیدروسل بیضه نوزادان+ عکس ورم بیضه در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
آب آوردن بیضه معمولاً در  پسر بچه ها ناشی از باقی ماندن ارتباط بین حفره داخل شکمی با کیسه بیضه ایجاد می شود. در نوشتار به بررسی انواع هیدروسل، علائم و درمان آن می پردازیم.

بیماری هیدروسل بیضه چیست؟

هیدروسل تجمعی از مایع در کیسه ای درون کیسه بیضه است. قبل از تولد، بیضه های پسر از شکم او به درون کیسه بیضه جابه جا می شوند. یک کیسه کوچک و نازک که روده ها را در جای خود نگه می دارد به همراه بیضه ها به کیسه بیضه می رود.

معمولا، پس از پایین رفتن بیضه ها این کیسه موجود در کیسه بیضه، بسته شده و بدن هر گونه مایع اضافی باقی مانده درون این کیسه را جذب می کند. در صورتی که کیسه بسته نشود و یا بسته شود اما مایع اضافی در آن باقی بماند، به این وضعیت هیدروسل می گویند.

درمورد هیدروسل بیضه در بزرگسالان بخوانید!

بیماری هیدروسل بیضه

علت اب اوردن بیضه در کودکان

۱. اختلال در مسیر نزول بیضه (هیدروسل ارتباطی)

ریشه اصلی این عارضه در نوزادان و کودکان خردسال، معمولاً به یک پروسه تکاملی ناتمام در دوران جنینی بازمی‌گردد. در ماه‌های آخر بارداری، زمانی که بیضه‌ها از حفره شکم به سمت پایین و داخل کیسه بیضه حرکت می‌کنند، لایه‌ای از پرده صفاق نیز همراه آن‌ها کشیده می‌شود و یک مجرای تونل‌مانند ایجاد می‌کند. در حالت ایده آل، این مجرا باید پیش از تولد کاملاً بسته شود؛ اما اگر این دریچه باز بماند، مایع صفاقی که در اطراف روده‌ها وجود دارد، راهی به پایین پیدا کرده و در اطراف بیضه تجمع می‌کند. 

این وضعیت که اغلب باعث تغییر سایز بیضه در طول روز (کوچک شدن هنگام خواب و بزرگ شدن هنگام فعالیت و گریه) می‌شود، نشان‌دهنده جریان آزاد مایع بین شکم و بیضه است.

۲. عدم توازن در جذب مایعات (هیدروسل غیرارتباطی و اکتسابی)

در سناریوی دوم، ممکن است آن مجرای ارتباطی با شکم بسته شده باشد، اما مایعی که قبلاً وارد کیسه شده، هنوز در آنجا محبوس مانده است و بدن کودک هنوز نتوانسته آن را بازجذب کند. در واقع، پرده‌های اطراف بیضه به طور طبیعی مقدار کمی مایع برای لغزندگی تولید می‌کنند، اما زمانی که تعادل بین “تولید مایع” و “جذب آن توسط عروق لنفاوی” به هم بریزد، آب آوردن بیضه رخ می‌دهد. 

در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان، این عارضه می‌تواند دلایل اکتسابی داشته باشد؛ به این معنی که عواملی مانند ضربه‌های فیزیکی حین بازی، عفونت‌های ویروسی یا التهاب در ناحیه اپیدیدیم باعث تحریک بافت و ترشح بیش از حد مایع واکنشی شوند که منجر به تورم بدون درد خواهد شد.

انواع هیدروسل بیضه کدامند؟

هیدروسل به دو نوع تقسیم بندری می شود که عبارت است از:

-هیدروسل غیرمرتبط (ساده)

در این نوع، کیسه­ درون کیسه بیضه بسته می شود اما بدن فرد مایع اضافی را قبل از تولد، جذب نمی کند. این نوع هیدروسل معمولا هنگامی که پسر به سن یک سالگی می رسد به صورت خود به خود رفع شده و بدن در نهایت آن مایع را جذب می کند. بروز هیدروسل در پسران شایع است. حدودا، از هر 10 پسری که به دنیا می آیند یک نفر به هیدروسل غیر مرتبط ابتلا دارد.

-هیدروسل مرتبط

به همین طریق مایعات از شکم به درون کیسه بیضه سرازیر می شوند. این نوع هیدروسل مشابه یک فتق است اما در یک فتق، مجرای کیسه بزرگ بوده و روده نیز می تواند به همراه مایعات به درون کیسه پایین بیاید. همانند یک فتق، نوع مرتبط این بیماری نیز نیازمند جراحی است.

علائم آب آوردن بیضه در کودکان

این وضعیت به صورت وجود کیسه ای کوچک و نرم حاوی مایع در کیسه بیضه که با ایستادن بزرگ تر و در خوابیدن کوچک تر می شود و نور را از خود عبور می دهد و معمولاً درد ندارد، در معاینه مشخص می شود. علاوه بر معاینه از سونوگرافی در کمک به تشخیص استفاده می شود. علائم می توانند به نوع هیدروسل بستگی داشته باشند؛ که در این مقاله به آن می پردازیم.

علائم آب آوردن بیضه در کودکان

-علائم هیدروسل مرتبط

می توان تغییر اندازه کیسه بیضه کودک را در طول یک روز متوجه شد. این به دلیل پر شدن کیسه از مایع یا برگشت مایع به درون شکم می باشد. همچنین:

✔️ تورم کیسه بیضه می تواند در یک یا هر دو سمت کیسه بیضه بروز کند.

✔️ تورم می تواند در هنگام گریه کردن یا فعالیت نوزاد افزایش یابد.

✔️ تورم می تواند در هنگام استراحت یا آرام بودن کاهش یابد.

✔️ در اغلب موارد، هیدروسل های مرتبط سبب ایجاد درد نمی شوند.

-علائم هیدروسل غیرمرتبط

  • تورم در طول روز ثابت باقی می ماند.
  • تورم بسیار آهسته و در طول زمان کاهش می یابد.
  • نوع غیر مرتبط معمولا قبل از اولین سالگرد تولد کودک از بین می روند.

آب آوردن بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک کودک، ناحیه شکمی و کشاله ران او را معاینه کرده و به دنبال تورمی در کیسه بیضه خواهد گشت که با درد همراه نمی باشد. گاهی اوقات، به دلیل وجود مقادیر بسیار مایع در کیسه بیضه، پزشک نمی تواند بیضه های کودک را احساس کند. ممکن است، پزشک با فشار دادن شکم یا کیسه بیضه فرد بتواند اندازه کیسه را بزرگ تر یا کوچک تر کند.

گاهی اوقات، پزشکان نوری را به کیسه بیضه متورم شده می تابانند. در صورتی که کودک مبتلا به هیدروسل باشد، کیسه بیضه پر از مایعی شفاف به نظر خواهد رسید. در صورتی که پزشک بتواند بافتی دیگر را مشاهده کند، احتمال دارد که نوزاد به یک فتق دچار شده باشد. در برخی موارد غیر عادی، پزشک می تواند برای اطمینان از تشخیص خود انجام یک سونوگرافی از کیسه بیضه را درخواست دهد.

اگر شما هم درگیر این مشکل هستید، این مقاله برای شماست: چرا هنگام عطسه ادرار می کنیم

تشخیص آب آوردن بیضه

درمان هیدروسل در کودکان

هیچ کدام از انواع هیدروسل خطرناک نیستند. هیدروسل های مرتبط از آنجایی که می توانند به یک فتق منجر شوند، معمولا به وسیله جراحی درمان می شوند. پزشکان معمولا در همان هنگام تشخیص، جراحی را پیشنهاد می کنند. هیدروسل های غیر مرتبط معمولا به صورت خود به خود از بین می روند.

جراحی هیدروسل بیضه

پزشکان یک هیدروسل مرتبط را همانند یک فتق درمان می کنند. این جراحی هیدروسلکتومی نام دارد. در صورتی که کودک نیاز به جراحی داشته باشد، به او دارو هایی داده می شود تا به خواب رفته (بیهوشی عمومی) و در حین جراحی دردی را تحمل نکند.

جراح کودک برشی کوچک در چین خوردگی بین پا و قسمت پایینی شکم ایجاد می کند. سپس مایع اضافی را خارج کرده و کیسه را بخیه می کند. در نهایت، جراح برش بر روی پوست را بخیه می زند. این جراحی مانند جراحی فتق در بزرگسالان نبوده و برخلاف آن نیازمند جایگذاری مش یا تور پلاستیکی نمی باشد. تمام چیزی که کودک به آن نیاز دارد بخیه شدن کیسه می باشد.

جراحی حدودا 30 دقیقه به طول خواهد انجامید و کودک به مدت یک ساعت یا بیشتر در اتاق ریکاوری قرار خواهد داشت. در اغلب موارد، در همان روز جراحی کودک می تواند به خانه خود برده شود.

جراحی هیدروسل بیضه

مراقبت های بعد از عمل هیدروسل در کودکان

جهت تسکین درد کودک و احساس راحتی، به او داروی مسکن داده می شود. برش ایجاد شده باید تا هنگام التیام، خشک و تمیز نگه داشته شود. تیم جراحی کودک، چگونگی مراقبت از برش را به خانواده او آموزش خواهند داد. همچنین در صورت نیاز در ارتباط با محدود سازی میزان فعالیت کودک نیز با خانواده او صحبت خواهند کرد.

عکس ورم بیضه در کودکان

عکس ورم بیضه نوزاد 1
عکس ورم بیضه نوزاد 2

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری

4.3/5 - (35 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عادل یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    زیر الت تناسلی روی خط بخیه زخم به صورت کوتاه میباشد که در هنگام‌رابطه ایجاد می شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من 6 سال پیش عمل میکروسرجری واریکوسل دو طرفه(طرف چپ شدید و طرف راست خفیف) انجام دادم. به ورزش بدنسازی علاقه دارم و دوست دارم بدنسازی کار کنم. آیا ممکنه بدنسازی و فعالیت های سنگین باعث عودواریکوسل من بشود؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام بررسی واریکوسل با معاینه بالینی هست
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر
      سوال من از خدمت شما در رابطه با احتمال عود واریکوسل پس از انجام عمل جراحی واریکوسل به روش میکروسرجری است. آیا ممکن است پس از جراحی واریکوسل به روش میکروسرجری، بدنسازی و فعالیتهای سنگین باعث عود آن شود؟
    3. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر
      سوال من در رابطه با احتمال عود واریکوسل پس از عمل جراحی به روش میکروسرجری است. آیا ممکن است پس از جراحی واریکوسل به روش میکروسرجری، بدنسازی و فعالیتهای سنگین باعث عود واریکوسل شود؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      بله، احتمال عود در هر دو صورت هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    بزرگی پروستات بنده 58سالمه و چندباری سیستوسکوپی انجام دادم و بعد چند مدت دوباره درد و سوزش دارم که سونو انجام دادم که پروستات بزرگ شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی رو بفرستید
    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      خدمت شما
    3. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      حجم پروستات زیاد نیست، عمل کردید؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Abas یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    درود دکتر جان بنده 58سالمه و چندبار هم سیستوسکوپی انجام دادم و آزمایشی پنجم آماده میشه میفرستم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام سونو نرماله، اگر سیگار می‌کشید، سیتولوژی ادرار انجام بشه
  • تصویر کاربر 09013263027 یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من میخام با آقایی ازدواج کنم که تبخال تناسلی دارن و یک سال باهم رابطه داریم ولی چون قرص ویرابکس استفاده میکنه برای من مشکلی پیش نیومده. اما به کلیه هاش آسیب زده باید چکار کنیم در آینده اگر قرص استفاده نکنه و منم مبتلانشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام تبخال مسری است، باید زمانی رابطه برقرار بشه که ضایعات تبخال نباشه
  • تصویر کاربر آمیتیس یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1211 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من خواستگارم که بتازگی با هم نامزد کردیم و رابطه ای هم نداریم با هم در مورد مسایل جنسی که ازش پرسیدم میگه که چون از بچگی خودارضایی میکرده الان دچار مشکل زودارضایی هست جوری که زیر ده ثانیه آبش میاد.
    الان من نگرانم که چی کار کنم ازدواج با این آريالا برا زندگیم مشکلی ایجاد نمی کنه؟ 29 سالشه منم 31 سالمه جفتمون توی مسایل جنسی کم اطلاعیم یه سوال که ذهنمو مشغول کرده ممکنه بخاطر ختنه اشتباه در بچگیش این مشکل به وجود اومده باشه؟؟ از کجا میشه فهمید که به این خاطر هست یا نه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، خیر، باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنند
  • تصویر کاربر ح یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی عزیز
    من یکسال پیش زگیل داشتم که بامراجعه به دکتر متخصص اون رو لیزر کردم، حدود یک هفته پیش این دانه جوش مانند نزدیک آلت و رانم پدیدار شد، وقتی که به این دونه دست میزنم احساس خارش میکنم، میخواستم بدونم که آیا این دونه زگیل هست؟ با توجه به اینکه من به دلیل مسائل شغلی نمی تونم تا دوهفته دیگه به پزشک مراجعه کنم آیا درمان اولیه ای برای از بین بردنش توصیه می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، بهداشت ناحیه را رعایت کنید، پماد آسیکلوویر استفاده کنید
    2. تصویر کاربر ح یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      عذر میخوام دکتر، یعنی ممکنه تبخال باشه؟ با توجه به اینکه همین یه دو نه جوش باقی موند و ازبین رفت؟ چون تا اونجایی که می دونم پماد آسیکلوویر برای تبخاله
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      بله، اگر برطرف نشد مراجعه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرض یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید یه لکه سفید دقیقا زیر کلاهک الت تناسلی ایجاد شده کاهی کم رنگ میشه گاهی هم رنگ سفیدیش بیشتر میشه میخواستم بدونم چجوری میشه رفعش کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس بفرستید
  • تصویر کاربر هیچ یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 4557 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۱ سال دارم قدم ۱۷۰ سانت و وزنم ۵۶ کیلو هست قبلا خود ارضایی میکردم حالا التم بیش از حد بزرگ شده به طوری که در حالت نعوظ طولش ۲۱ سانت و محیط بدنش ۱۴ سانت هست من از الان نگران ازدواج کردن هستم .
    لطفا برای کوچک تر کردن التم درمانی به غیر از جراحی پیشنهاد کنید؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، نیازی به کوچک کردن نیست
  • تصویر کاربر هیچ یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۹ سال دارم . قدم ۱۷۰ سانت هست و وزنم ۵۵ کیلو التم بیش از حد بزرگ هست به طوری که طولش ۱۹.۵ سانت و محیطش ۱۳ سانته
    لطفا برای کوچک تر کردنش راهنمایی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، نیازی به کوچک کردن نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    راستش یک دو روزی هست بیضه چپ من درد میکنه و نمیدونم چرا اینطوری شده
    هرگاه به بیضیه ام دست میزنم حس میکنم یک لوله ازش بیرون اومده!!
    ولی تورمی ایجاد نشده فقط یکم سایزش از بیضه سمت راستم بزرگ تره!
    الان چیکار کنم خوب بشه!!

    در ضمن اقای دکتر موقعی که بیضه هام ازاد باشن یا دست بگیرم زیرشون دردش کمتر میشه

    بعضی وقتا هم حس میکینم یک چیزی داخل تخمدان در حال ترشح و لرزش هست!!
    در صورت نیاز بگید تا عکس هم بزارم!

    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی انجام دهید
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر
      رفتم سونو گرافی گفت واریکوسل قوی داری!

      آیا درمان میشه درست؟
      چقدر بعد از درمان میتونم دوباره حرکت کنم؟!
      درد داره درمانش؟


      ممنون
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده 6 ماه است که به تجویز پزشک مو و پوست از قرص فینستراید 1 میلی گرمی ایرانی استفاده می کنم،در این 6 ماه هیچ کدام از عوارض گفته شده آن مثل کاهش میل جنسی و عدم نعوظ صبح گاهی و.... را احساس نکرده ام ولی در اینترنت مطالب خوشایندی در این دارو یافت نکرده ام.آیا ممکن است بعدا دچار عوارض آن شوم؟آیا بین نوع ایرانی و خارجی آن تفاوتی وجود دارد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      1 میلی عرضه ندارد
  • تصویر کاربر بهروزرجبی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من 55 سا له ومجرد هستم هنگام استبرا با وجوداینکه دستم رافقط تا محل اتصال بیضه ها بیشتر نمیکشم اما پس ازدستشویی بیضه راستم دچاردردمیشودوبایستی حدود30دقیقه بنشینم تادرد قطع شودضمنا درمرحله دوم استبراهرچه دست میکشم(گاهی بیش از 10بار)هچنان احساس قطره ای پشت مجرا نموده وبعضاشاهدخروج ادراریامایع بیرنگی هستم لطفا مراراهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن حساسیت را از بین ببرید مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4038 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.من خانمی 31 ساله هستم.که وسواس شدیدی به ادرار دارم وترس از اینکه زندگی ام نجس شود.حدود یک سالی هست که عادت کردم عضلات ان قسمت راجمع میکنم وفکر میکنم اگه وا کنم یک قطره میریزه وگاهی هم واقعا مثانه ام منقبض میشود واحساس میکنم یک قطره ادرتر خارج شد.خلاصه زندگی ام مختل شده ایا ممکنه خروج ادرتر من فقط به خاطر وسواس باشه.چون هفته پیش از مثانه وکلیخ هام سونو دادم سالم بود.ترا به خدا جوابنو بدین.اگر شما که دکتر هستین به من بگین اگه نجس بشم هم اشکالی نداره من خوب وراحت میشم .ای کاش اصلا اثرار نجس نبود.این محدودیت باعث مرض من شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما وسواس است جهت اطمینان از سلامتی مثانه نوار بسیار کمک کننده است
  • تصویر کاربر maryam دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید.
    دختری 23 ساله هستم و مجرد.تا حالا هیچ رابطه ی جنسی نداشتم.
    تا چند وقت پیش به خود ارضایی دچار بودم.
    چند ماهه حس میکنم رحمم حالت چسبندگی پیدا کرده.از این حالت خیلی اذیتم.
    سونوی کامل که دادم همه چی نرمال بود.آزمایش ادرارم که دادم بازم مشکلی نداشت.
    از ماما که پرسیدم میگن فقط خانم های متاهل دچار چسبندگی میشن.
    یه موضوع دیگه هم اینکه من از گن استفاده می کنم.ممکنه دلیلش این باشه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنیدوخیلی نگرانم.چون سرطان رحم توی فامیل ما خیلی شایعه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      نگران نباش طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب