آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

مثانه چیست؟

مثانه یک عضو توخالی، مانند کیسه است که در قسمت پائین شکم قرار داشته و محل تجمع ادرار می باشد.

آیا سرطان مثانه کشنده است ؟

سرطان مثانه از نظر انواع سرطان هایی که منجر به مرگ می شوند، رتبه هشتم را دارد. اگرچه سرطان مثانه یکی از کشنده ترین انواع سرطان نیست، اما با این حال هم ممکن است بیمارانی به دلیل سرطان مثانه بمیرند. و در کل شانس ابتلا به سرطان مثانه در مردان بیشتر است.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

آیا سرطان مثانه به سرعت گسترش می یابد؟

 این سلول ها می توانند شروع به تشکیل تومور کنند و به سایر نقاط بدن گسترش یابند. خوشبختانه اکثر سرطان های مثانه به سرعت رشد نمی کنند. بنابراین، بیشتر بیماران مبتلا به سرطان مثانه در معرض خطر ابتلا به سرطانی نیستند که گسترش یابد و زندگی را تهدید کند.

درمان قطعی سرطان مثانه

عملکرد مثانه چیست؟

مثانه محل تجمع ادرار می باشد. ادرار پس از تولید در کلیه ها از راه دو لوله باریک به نام میزنای (حالب) وارد مثانه شده و در آنجا جمع می شود. وقتی حجم ادرار داخل مثانه افزایش یابد، احساس ادرار ایجاد شده و تخلیه صورت می گیرد.

سرطان مثانه چیست؟

رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار داخل مثانه می باشد. 

سرطان مثانه در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

شیوع تومور مثانه در مردان بیشتر از زنان می باشد (در مردان 5/2 برابر زنان). مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه مصرف سیگار می باشد. میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.

مصرف تریاک نیز از دیگر عوامل خطر ابتلا به تومور مثانه است. برخی شغل های خاص مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه  می باشند.

آیا می دانید بیماران مبتلا به سرطان مثانه با چه علائمی مراجعه می کنند؟

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

پس از تشخیص سرطان مثانه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

راه های درمانی سرطان مثانه چیست؟

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان های سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی (NMIBC)

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه متاستاستیک و پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان سرطان مثانه

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.5/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پژواک پنجشنبه ۳ آبان ۳( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 9 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز مادر من ۷۵ سالسه حدود ۱۸ ماه پیش بدون هیچ گونه علامتی در چکاپ های سالانش متوجه توده ای در مثانه شدیم که دکترش از طریق عمل tur توده را کامل تراشید و پاکسازی کرد و خیلی راضی بود دو هفته بعدم پاتولوژی تشخیص بدخیم داد ولی خوشبختانه به موقع متوجه شدیم و عضله داخل نمونه نبودش دکترش ۶یا ۷ جلسه ب س ژ درمانی کرد و خیلی راضی بود و طی این ۱۸ ماه هم چندین بار سیستوسکوپی انجام داد هیچ موردی نبود تا چند روز پیش از طریق سیستوسکوپی گفتن دیواره سمت چپ و سقف مثانه یکم ضخیم شده سونو نوشت که داخل سونو همه چی طبیعی بود وتشخیص دیواره ضخیم نداد اما دکترش گفتش من به چشمام بیشتر اطمینان میکنم و برا تراشیدن نوبت عمل دادن.
    خواستم بدونم دوباره ب ث ژ درمانی باید تکرار میشه؟! چون همون سمتی که قبلا تراشیده ضخیم نشده سمت مخالفشه و چه قدر خطرناکه ممنون میشم راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ آبان ۳( 1 هفته پیش)
      باید تراشیده بشه و جواب پاتولوژی بیاد شاید اصلا توده نباشه
  • تصویر کاربر پیام پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر دکتر جان. پدر من شصت سال سن داره حدود یک سال پیش لخته خون داخل ادارارش بود که با پیگیری و آزمایش و سونو دکتر شهرمون گفتن که سرطان مثانه هستش.بعد از این جریان رفتیم تهران برای درمان دکتر اورولوژ دوباره عکس برداری و غیره رو انحام دادن سیستویکوپی انجام دادن توده رو دروبردن که توده بدخیم بود و به عضله زده بود. بعد اون مارو فرستادن پیش دکتر آنکولوژ که متسافنه دکتر آنکولوژ با یه طرز بد جواب مارو داد و به پدرم گفت که نهایت یک سال بیشتر زنده نیستی .ما کلا بیخیال شدیم و اومدیم تو اراک یه دکتر خون پیدا کردیم و ایشون شیمی درمانی شرو کرد دوازده جلسه بعد از اتمام گفت نتیجع خوب بوده
    باید هر سه ماه یه بار چکاپ بشید رفتیم تهران دوباره سیستوسکوپی شد دکتر گفت مثانع تمیزه برو سه ماه دیگه بیا چکاپ شو. الان تقریبا دوماه میگزره که دوباره خون تو ادرار بود رفتیم پیش یه دکتر متخصص اورولوژ تو شعرمون دوباره سونو شد گغت توده رشد کرده دوباره جای خودش.و باید دراد بیرون و ب ث ژ درمانی بشه وقتی بهشون توضیح دادیم ک شیمی درمانی شده گفتن که اصلا نباید یمی درمانی میشده از اول باید این کار میشده راه درمانش ابن هست.و نوبت عمل برای ما زدن ک توده رو دوباره در بیارن و ب ث ژ درمانی بشن .خواستم نظرتونو بپرسم به نظرتون چکار کنیم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۳( 3 هفته پیش)
      اگه به عضله زده بوده درمان اصلی یا تخلیه کامل مثانه اس یا شیمی درمانی رادیوتراپی
    2. تصویر کاربر پیام چهارشنبه ۱۸ مهر ۳( 3 هفته پیش)
      دکتر جان شیمی درمانی انجام شد دوازده جلسه بعد اینکه توده بدخیم بود. و ابنکه بعد دوره شیمی درمانی یه دوره چکابم رفتیم که گفتن مثانه تمیز است. ولی متاسفانه یک ماه بعد دوباره عود کرده و توده درومده باز
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ مهر ۳( 3 هفته پیش)
      باید تحت نظر انکولوژیست ام ار ای جهت staging مجدد انجام بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳ مهر ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    من پدرم 86 سالشه یه دکتر میخواستن عمل کنن اما دکتر قلب اجازه بیهوشی ندادن در ضمن کنسر خون هم دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ مهر ۳( 1 ماه پیش)
      اگر اجازه عمل نداره نمیشه کاریش کرد
  • تصویر کاربر رشیدریگی شنبه ۱۰ شهریور ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم شیرازعمل توده مثانه انجام دادن ۷۶سال سن دارن جواب پاتولوژی که اومد دکتر گفتن باید یکماه بعد عمل به مدت۶هفته هرهفته یه آمپولINJ_BCG/3MLداخل مثانه تزریق کنن جواب پاتولوژی رو ببینید و نظرتون رو بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۰ شهریور ۳( 2 ماه پیش)
      بله روش درمان درستی هست
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ مرداد ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 54 مشاهده پرسش
    سلام میخاستم ببینم جواب این ازمایش خوب شدنی هست یان ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مرداد ۳( 2 ماه پیش)
      بله درجه پایین بوده میزان بهبودی بدون عود بالاست
  • تصویر کاربر نرجس شنبه ۹ تیر ۳( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    پروستات هنگام تخلیه ادرار درد دارد در سونوگرافی نشان داده شده که پروستات بزرگ شده در آزمایش در ادرار خون دفع شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ تیر ۳( 4 ماه پیش)
      مدارکتون رو به صورت کامل اپلود کنید
  • تصویر کاربر سحر چهارشنبه ۲۹ فروردین ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    وقتتون بخیر.
    پدر من ۷۹ ساله هستن، ماه گذشته عمل tur براشون انجام شد. جواب پاتولوژی رو خدمتتون فرستادم. پزشکشون تزریق ۶ هفته BCG توصیه کردن. ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ فروردین ۳( 6 ماه پیش)
      باید نمونه برداری مجدد انجام شود
    2. تصویر کاربر سحر سه شنبه ۲۸ فروردین ۳( 6 ماه پیش)
      یعنی قبل از تزریق امپول‌ها؟چرا باید تکرار بشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ فروردین ۳( 6 ماه پیش)
      چون بافت نمونه عمق کافی نداشته و عضله دیده نشده
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Hadi جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من سه هفته پیش،به این ویروس جدید که شبیه کرونا است مبتلا شدم و کم کم موقع ادرار کمی سوزش داشت تا بعد از دوهفته هم احساس می کنم هر دو ساعت ادرار دارم هم کمی اذیت میکنه موقع ادرار متشکر ۴۷ ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ فروردین ۳( 7 ماه پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر سهیل جمعه ۲۲ دی ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    سلام من پسرم و 29 سالمه و مجردم ی وقتای حس میکنم یچی تو مثانه م گیر کرده حالت راحتی نداره بیشتر اخر مثانه ته ته بعدش ول میکنه در کل اینجورم ی وقتای زیاد میرم دستشوی بعد ادرار ک تخلیه شد بلند میشم ک برم انگا حالت دوباره دستشویی بهم دست میده ک یچیز دیگ میخاد خارج بشه یچیز سفید رنگ حالت تکه ی گاهیم زرد بدون بو ادم فک میکنه عفونته گاهیم میزنه ب کلیه چپم و حالت نبضی و الان پایین کلیه م هم ی حالت نمیدونم درد یا گرفتگی یا چیز،دیگ نمیدونم و خیلی مواقع ادرام سفیده ی وقتایم درد حس میکنم البته من قبلا واریکوسل از نوع گرید 3 داشتم ک عمل کردم 5 سال پیش و گاهی یچیزی میزارم رو مثانه م ک بهش فشار بیاد و اون حالت یادم بره در کل من تو قسمت مثانه م و کلیه چپم احساس راحتی نمیکنم یبارم سنگ کلیه دفع کردم ولی قبل اونم ایجو بودم نمیدونم عفونت مجاری ادار یا التهاب پروستات یا مثانه نمیدونم چند وقت پیش سونو دادم و ازمایش،و چکاپ
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ دی ۲( 9 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر سهیل پنجشنبه ۲۱ دی ۲( 9 ماه پیش)
      عکس مجدد
    3. تصویر کاربر سهیل پنجشنبه ۲۱ دی ۲( 9 ماه پیش)
      عکس مجدد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ دی ۲( 9 ماه پیش)
      سونوگرافی کلیه هاو مجاری ادراری با تعیین باقیمانده ادرار انجام بدین
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محیا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر
    من ۲۸ سالمه چندماه پیش من سونوگرافی انجام دادم و توده ای در موانه من دیده شد،دیروز سیستوسکوپی انجام دادم و عکس انرا فرستادم که دکترم گفته بود توده رو برمیداره ولی دیروز توده رو برنداشت و ازمایش سیتولوژی سه نوبت داده میخواستم بدونم چرا توده رو برنداشتن؟اقدام درست چیه؟و اینکه ایا سرطان مثانه هست؟وخامت اوضاع در چه حده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام شباهت ان به توده مثانه بسیار زیاد است . باید قطعا برداشته بشه و برای پاتولوژی فرستاده بشه تا ببینن در چه حد نفوذ کرده و عمق دارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر