روش های تنظیم جریان ادرار چیست؟ (۵ مورد)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا جریان ادرار ضعیف دارید؟ آیا شروع ادرار دشوار است؟ آیا احساس تخلیه کامل مثانه را نمی کنید؟ در مردان، این مشکل معمولا ناشی از پروستات بزرگ است. با این حال، ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. درمان های پزشکی، داروها و برخی از درمان های خانگی می توانند به بهبود جریان ادرار کمک کنند.

1. اگر سن بالای 50 سال دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.

بهتر است پس از ۵٠ سالگی برای آزمایش پروستات به پزشک مراجعه کنید. پروستات غده ای در مردان است که پایین تر از شکم قرار دارد و وقتی بزرگ می شود، بر روى مجرای ادرار فشار می آورد. این حالت باعث کاهش جریان ادرار، اشکال در شروع ادرار و ادرار قطره قطره می شود. در مردان پروستات بزرگ شده پس از ۶٠ سالگی بسیار شایع است. به این بیماری هیپرپلازی خوش خیم پروستات می گویند که یک بزرگ شدگى غیر سرطانی پروستات است. اگر دچار اشکال در ادرار هستید، برای بررسی پروستات به پزشک مراجعه کنید.

هایپرپلازی پروستات بسیار شایع است، اما سرطان پروستات – هرچند رایج نیست – می تواند پروستات را بزرگ کند و علائم ادراری را نیز افزایش دهد. پس باید به طور منظم از سن ۵٠ سالگی  به بعد برای بررسی پروستات به پزشک مراجعه کنید .

2. تنظیم عادات ادراری

چند تغییر ساده در عادات ادراری مى تواند کمک کند تا علائم شما را به حداقل برساند که عبارتند از :

_ سعی کنید هر بار که به توالت می روید مثانه خود را کاملا خالی کنید.

_ آرام باشید.  سعی کنید قبل از رفتن به توالت چند نفس عمیق بکشید و اگر مدت زمان زیادی طول کشید نگران نباشید .

_ سیفون را بزنید. صدای آب در حال جریان نیز ممکن است به شما کمک کند.

_ از مصرف مواد غذایی کم آب خودداری کنید.

_ هیدراته بمانید. ممکن است کاهش جریان ادرار شما را ناامید کرده باشد و بخواهید تا حد ممکن از ادرار کردن جلوگیری کنید، اما اگر آب به اندازه کافی ننوشید می تواند باعث بدتر شدن وضعیت شود. در تمام طول روز آب بنوشید و از نوشیدن آب در اواخر شب اجتناب کنید.

هیدراته ماندن

3. استفاده از داروهای تجویزی

برای علائم خفیف خود از داروهای تجویزی استفاده نمایید. اغلب مسدود کننده های آلفا برای مردان مبتلا به علائم خفیف تجویز می شوند. این دارو ها می توانند منجر به کاهش فشار خون و سرگیجه شوند، پس هنگام مصرف آن ها مراقب  باشید. این دارو ها شامل تامسولوسین، ترازوسین، دوکسازوزین، آلفوزوسین و سیلودوزین می باشند.

همچنین ممکن است پزشک یک مهار کننده آلفا ردوکتاز (یک نوع ضد آندروژن) مانند فیناستراید یا دوتاسترید برای بزگی پروستات تجویز کند. اگر ویاگرا یا داروهای دیگر برای اختلال نعوظ مصرف می کنید، ترازوسین یا دوکسازوسین را مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک مصرف هم زمان آن ها را منع نکند .

4. استفاده از عصاره پالمتو

یکی ار راه ها برای تنظیم جریان ادرار استفاده از عصاره پالمتو می باشد. می توانید عصاره خام پالمتو را به عنوان یک مکمل از داروخانه خریداری نمایید. پالمتو خام یک گیاه نخل مانند است که چندین دهه از آن در طب استفاده شده است. این گیاه در برخی مردان علائم بزرگی پروستات را بهبود بخشیده است. قبل از استفاده از هر گونه دارو یا مکمل با پزشک خود صحبت کنید.

این مکمل به صورت کپسول های ١۶٠ میلی گرمی موجود است و بهتر است یک بار یا دوبار در روز مصرف شود. برچسب آن را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که آن محصول حاوی ٨۵ تا ٩۵ درصد اسیدهای چرب و استرول می باشد.

استفاذه از عصاره پالمتو

5. جراحی پروستات

پروستات خود را با جراحی خارج کنید. اگر کاملا سالم هستید و پروستات شما بسیار بزرگ است، بیش از ١٠٠ گرم و یا علایم بسیار شدید ادراری، از جمله کمی جریان ادرار دارید که بر کیفیت زندگی شما تاثیر می گذارد، می توانید پروستات خود را با عمل جراحی حذف کنید. اگر خون مکرر در ادرارتان وجود دارد، عفونت های مجاری ادراری، سنگ های مثانه، مشکلات کلیوی یا عدم توانایی در ادرار دارید، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

برای این کار چند روش پزشکی وجود دارد که بخشی از پروستات را از طریق پیشابراه بر مى دارند یا از بین می برند. این جراحی ها تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام می گیرند تا در طول درمان احساس درد نکنید و ممکن است یک شب در بیمارستان بستری بمانید یا همان روز مرخص شوید. پزشک با توجه به خصوصیات شما تصمیم می گیرد که کدام روش برای شما بهتری است. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که بهترین راه درمان را پزشک با توجه به شرایط شما تعیین می کند.

برداشتن پروستات از طریق پیشابراه

قسمت هایی از  پروستات برای بهبود جریان حذف می شوند؛ این روش ممکن است عوارض جانبی جنسی مانند اختلال در نعوظ را به همراه داشته باشد.

برداشتن پروستات

برداشت پروستات

بخشی از پروستات با گرما یا نور سوخته می شود؛ این روش برای مردان با مشکلات دیگر بهتر است، زیرا باعث خونریزی کمتری نسبت به روش قبلی می شود.

بعضی از روشهای کم تر تهاجمی دارای عوارض جانبی کمتری هستند و می توانند در یک روز انجام شوند، هر چند ممکن است مشکلات ادراری بعد از آن دوباره تکرار شوند: باز کردن مجرای ادرار با ایجاد برش در پروستات، برداشت رادیوفرکانسی، ترموتراپی مایکروویو یا بالا بردن پروستات.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (41 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده یک پسر 32 ساله با معلولیت شدید جسمی هستم در ضمن انحنای ستون فقرات هم دارم در کل بدن خیلی ضعیفی دارم و برای 90 در صد کارهام به دیگران نیاز دارم و برای اینکه ادرار کنم در حالتی که دراز کشیدم زیرم لگن می گیرند چند ماهی بود که ادرارم خوب نمی آمد و بعضی وقتا احساس ادرار داشتم و زیرم لگن می گرفتن قطع می شد و نمی آمد بعضی وقتا هم با سوزش می آمد و در مجاری ادراریم بعضی وقتا حالت گرفتگی داشتم بعضی وقتا هم در مجاری ادراریم چند قطره آب احساس می کنم و انگار در مثانه ام ادرارم جمع نمی شود وقتی هم می شینم زودتر احساس ادرار دارم و برای نگه داشتنش فشار زیادی بهم می یاد و باید سریع تخلیه اش کنم به دکتر عمومی مراجعه کردم گفتند عفونت مثانه هست و یک قرص دادن که اگر اشتباه نکنم سیپروفلوکساسین بود مشکلم حل نشد دوباره به همان دکتر مراجعه کردم همان قرص ها را به همراه چند تا آمپول و سونوگرافی نوشتن در جواب سونوگرافیم مشکل خاصی نداشتم و وقتی هم تخلیه شده بودم 40 سی سی در مثانه ام باقی مونده بود که گفتند طبیعی هست الان دیگه سوزش ندارم ولی ان حالت هایی که در مجاریم چند قطره آب احساس می کنم و حالت عرق کردن و لرزش در مجاری ادراریم و اینکه حجم ادراری که می کنم کمتر و دفعاتش بیشتر حل نشده خواهش می کنم با توجه به وضعیتم اگر امکان دارد طوری راهنماییم کنید که نیاز به مراجعه به دکتر نداشته باشم مثلا داروی گیاهی یا هر طریقی که خودتون صلاح می دونید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      اقدام خاصي نياز ندارد
  • تصویر کاربر پویا جمعه ۷ خرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام. دکتر من 21 سالمه و به مدت 8 ساله که هنگام خواب چه در شب و چه در روز مقداری از ادرارم تخلیه میشود. مثل شب ادراری کودکان نیست که حجم زیادی خارج شود. سونوگرافی هم دادم ولی بعد از ادرار کاملا مثانه خالی میشود . شب ادراری در خانواده ما ارثی هست ولی در سنین پایین تر متوقف میشده . واقعا این موضوع داره منو زجر میده . خواهشا کمکم کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد تست عَصّب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر امیرمحمودی شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام من پسر 18 ساله هستم چند ساله بعد از دستشویی مثل اینکه مثانه خوب تخلیه نمیشه و موقع عطسه کردن نماز خوندن خندیدن بلندکردن اجسام دویدن به صورت قطره قطره خارج میشه موقعی که استرس دارم بدتر میشه بیضه سمت چپم یک سانتی متر پایین تره یه سری جوش های سفید زیر پوست مثانه هم هست عکسش هم پیوست شد ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      ديدم مهم نيست
  • تصویر کاربر ناصر سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 3486 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب آقای دکتر بنده 68 سال سن دارم تا قبل از عمل فتق چپ هیچ گونه مشگل بی اختیاری ادرار نداشته بعد از جراحی که 4 روز از آن گذشته(البته جراحی من بی حسی از تریق تزریق آمپول در ناحیه کمر بوده )در زمان تخلیه ادرار در توالت دفع ادرار مثل قبل از عمل نبوده ولی در هنگام خواب بعد از بیداری به علت ادرار زیاد تمام لباس هایم خیس می شود لطفا بنده را راهنمایی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر ارش پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    با سلام.......خسته نباشید......من چند ماهی است که زمانی که ادرار دارم چند قطره ان میریزد وسمت چپ ناف خود احساس سفتی میکنم ...همچنین زمان ادرار کامل خارج نمیشود یعنی چندین بار ادار خارج قطع و دوباره خارج میشود و بعضی وقت ها مقداری از ان باقی می ماند که با اب داغ تحریک میشود و خارج میشود..............در صورت امکان جواب من را بدهید .....اگر اشکالی ندارد ان را به ایمیلم بفرستید.....با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر sara.am چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    سلام.ازقسمت مجرای مدفوع ازداداش 11 ساله ام مایع سفید وزردرنگ چسبنده بی اختیار بیرون میریزد.و موقعی که از دستشویی برمیگردد مجرای ادرارش شل میشود و قسمت پایین بی حس میشود و قسمت بالایش میرود داخل و میسوزد..علتش چیست؟باتشکر..لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 8 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.مصرف طولانی مدت فنازوپریدین.مثلا 4ماه روزی دو عدد عوارض خاصی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 8 سال پیش)
      هر دارويي مضر است
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر ارجمند
    من حدود دو سال پیش در اواخر ماه شش حاملگی دچار تکرر ادار شدید شدم و در پی آن.مدام حس میکردم که دچار بی اختیاری ادراری شدم و همین باعث افسردگی شدیدم شد و مدام در حال شستشو بودم و مجبور بودم مدت طولانی آب را با فشار روی خودم نگه دارم تا ادرار کم کم خارج بشه و همینطور اکثرا از ترس نجس شدن از پد و پارچه استفاده میکردم.
    بعد زایمان تا مدتی بهتر شدم ولی باز مشکلم از چند ماه قبل شروع شد که دوباره استفاده از پد را شروع کردم مدتی قرص vesicare و یک قرص مشابه آن را استفاده کردم ولی بهتر نشدم. در نهایت با انجام.سونو متوجه شدم که بعد ادرار 94 سی سی ادرار داخل مثانه ام باقی می ماند که یک ماه از کپسول پروترال استفاده کرده و الان از قرص ترازوسین استفاده میکنم که قرار است بعد یک ماه استفاده دوباره سونوگرافی بدهم
    آقای دکتر به نظر شما با این شرایط من دچار بی اختیاری ادراری هستم یا اینکه در اثر شستشوی زیاد آب در رحم جمع می شود و بعد کم کم.خارج می شود و اینکه در هنگام عطسه اکثرا حس نمیکنم که ادرار کرده ام همه به من.میگویند دچار وسواس و استرس شده ام
    1. تصویر کاربر فاطمه شنبه ۹ آبان ۹۴( 8 سال پیش)
      آقای دگتر چذا جواب ندادین؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 8 سال پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۸ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چند وقتیه متوجه بوجود آمدن یه ناحیه صورتی رنگ که بدون درد و کمی سفت تر از اطراف است روی آلت خود شدم علتش چیه؟ آیا علامت بیماری خاص یا سرطانه؟ چطور درمانش کنم؟ عکسشو هم ارسال می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشیدآقای دگترمن تا14سالگی هروزشب ادراری داشتم ولی الان هربیست روزوبابیشتریه بارشب ادراری دارم علتش چیست لطفا کمکم کنیدممنون درضم خواهش میکنم کسی درسایت نبینه پرسش منو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      09351142080 نوار مثانه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر