اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) و سوالات رایج آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پیچ خوردگی بیضه ها در مردان یکی از بیماری هایی است که باید به صورت اورژانسی درمان شود تا باعث ناباروری نشود. سوالات راجع به این بیماری در این مقاله آورده شده است.

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها یک اورژانس جراحی بوده و ممکن است در صورتی که بلافاصله درمان نشود باعث از دست رفتن بیضه ای که دچار تورشن شده است شود. این یک مشکل دردناک است که در اثر پیچ خوردن طناب اسپرماتیک به وجود می آید، چیزی که باعث از دست رفتن جریان خون بیضه میشود. بافت بیضه بدو جریان خون نمی تواند زنده بماند. تورشن شایع ترین علت از دست رفتن بیضه در مردان بزرگسال است.

چه چیزی باعث تورشن بیضه میشود؟

اصلی ترین علت آن بدشکلی بل کلپر میباشد، یک نوع اختلال آناتومیکی است که در مردان وجود دارد. این مشکل آناتومیکی به طناب اسپرماتیک اجازه می دهد تا آسان تر بپیچد، درنتیجه اشکالی در جریان خون بیضه ایجاد میشود.

این اتفاق میتواند خود به خود یا ممکن است به واسطه ی ضربه به وجود بیاید. راهی برای تشخیص این بدشکلی وجود ندارد. تعداد چشم گیری از مردان که این مشکل آناتومیکی را دارند، مشکلشان در هر دو بیضه وجود دارد.

علائم پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها با درد شدیدی در یک بیضه مشخص میشود، که به همراه تورم ناگهانی است. وقتی ساختار طناب دچار پیچش شود (مانند بند های عروسک خیمه شب بازی)، بیضه بالاتر می آید. ممکن است بیمار تهوع و استفراغ داشته باشد. همچنین ممکن است بیماری درد شکمی داشته باشد. ممکن است بیمار پیشینه ی یک درد بیضه ای در گذشته داشته باشد. همچنین ممکن است تب به همراه درد بیضه ای وجود داشته باشد.

این بیماری بیشتر در گروه سنی 12 تا 18 سال مشاهده میشود و اکثر موارد در مردان زیر 30 سال اتفاق می افتد.

پیچ خوردگی بیضه ها

چه زمانی باید برای تورشن بیضه با پزشک تماس گرفت؟

درد و تورم بیضه باید به صورت اورژانسی بررسی شوند. بهتر است ارزیابی در اورژانس انجام بگیرد، جایی که عکس برداری سریع در دسترس باشد و مداخله های جراحی سریعا قابل انجام باشند. برای برطرف کردن پیچ خوردگی بیضه ها یک محدوده ی زمانی شش ساعته وجود دارد، درمان جراحی در این بازه ی زمانی 100 درصدر مشکل بیضه را برطرف میکند. بعد از شش ساعت، درصد بهبودی پایین می آید، و اگر جراحی بعد از 24 ساعت انجام شود، دیگر بیضه قابل درمان نیست.

چه سوالاتی باید در مورد تورشن بیضه از پزشک پرسید؟

شما باید سریعا مشکل خود را به پزشکتان توضیح دهید و برسید که کجا باید شما را معاینه کند. همچنین ممکن است در موادی که نیاز به جراحی وجود دارد، از پزشکتان بخواهید که یک اورولوژیست را در جریان بگذارد.

چه معاینات و آزمایش هایی برای تشخیص تورشن بیضه وجود دارند؟

معمولا معاینات جسمانی برای پیچ خوردگی بیضه ها ، دردناکی کیسه یبیضه به همراه تورم یک طرفه ی بیضه و بالا رفتن بیضه را نشان می دهند. آزمایش ها ممکن است شامل بررسی ادرار و آزمایش خون باشد. همچنین ممکن است با یک یا تعداد بیشتری آزمایش رادیولوژی، از بیضه ی شما عکس برداری شود.

عکس برداری ممکن است شامل سونوگرافی داپلر بیضه یا اسکن هسته ای بیضه برای پی بردن به میزان جریان خون بیضه باشد. براساس معاینه ی جسمانی و بازه ی زمانی، ممکن است عکس برداری انجام نشود و درمان اورژانسی برای حفظ بیضه نیاز باشد.

درمان تورشن بیضه چیست؟

تنها درمان پیچ خوردگی بیضه ها جراحی است، در موارد نادر، ممکن است پزشک هم بتواند به صورت دستی پیچ خوردگی بیضه ها را برطرف کند، اما این متداول نیست. درد بیضه که بی درنگ بررسی شده است، نمیتواند بیش از حد مورد توجه قرار بگیرد.

درمان پزشکی برای تورشن بیضه چیست؟

اگر پزشک به پیچ خوردگی بیضه ها شک کند، یک اورولوژیست را در جریان قرار خواهد داد. وابسه به پیشینه و وضعیت جسمانی شما، ممکن مستقیم به اتاق عمل بروید یا بری عکس برداری فرستاده شوید. بعضی اوقات ممکن است تورشن توسط پزشک و به صورت دستی برطرف شود.

جراحی تورشن بیضه چیست؟

هدف از جراحی حفظ بیضه است. اگر بیضه قابل حفظ نباشد، برداشته خواهد شد (فرآیندی که به آن اورکیتوکتومی می گویند). اگر پیچ خوردگی بیضه ها با موفقیت برطرف شود، بیضه به درون کیسه ی بیضه بخیه زده خواهد شد (اورکیوپکسی)، پس تا طولانی مدت دچار تورشن نمی شود. همچنین بیضه ی دیگر نیز همانگونه به کیسه ی بیضه ثابت خواهد شد.

آیا درمان های خانگی برای تورشن بیضه توصیه می شود؟

درمان خانگی برای پیچ خوردگی بیضه ها مناسب نیست و ممکن است باعث از دست دادن بیضه شود.

چه درمان های دیگری برای تورشن بیضه وجود دارند؟

شخصی که بیضه ی او خارج شده است، ممکن است برای یک بیضه ی مصنوعی کار بگذارند. این کار  بعد از این که اورولوژ احساس کرد بهبودی بعد از جراحی کامل شده است انجام  می پذیرد.

چه داروهایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

در اورژانس، بیماری که دچار پیچ خوردگی بیضه ها شده است مخدر هایی مانند مورفین و مسکن می گیرد.

قدم بعدی در تورشن بیضه چیست؟

بعد از جراحی، بیمار یاد می گیرد که بیضه قابل حفط شدن است.

چه پیگیری هایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

جراح هر زمانی که نیاز باشد پیگیری ها را انجام خواهد داد.

چگونه می توانم از تورشن بیضه پیشگیری کنم؟

اورکیوپکسی از تکرار تورشن جلوگیری خواهد کرد.

پیش بینی بعد از تورشن بیضه چگونه است؟

حتی بعد از اینکه یک بیضه از دست داده شود، باروری باید همچنان حفظ شود. پس از خارج کردن یک بیضه، تغییرات ظاهری آشکاری ایجاد نخواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3/5 - (20 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1989 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید
    38مرد ساله با 110 کیلو وزن
    راستش بنده از اول اسفند ماه سال گذشته درد متناوب بیضه و ناحیه اطراف آن دارم گاهی بیضه چپ گاهی راست گاهی ناحیه بیضه به سمت نوار زیر شکم و پهلو ها یا اندکی به پشت ران نه پشت بیضه ،که در هر حال با نشستن و لمس بیضه بدتر میشود . سوزش ادرار ندارم و بیضه قرمز رنگ هم ندارم ظاهر عادی است .
    زمانهایی درد کمتر است و خروج منی اگر چند بار پشت سر هم باشد فردایش درد را بیشتر میکند با سونو رنگی داپلر همه چیز عادی بود و سونو کلیه مثانه و کلیه سنگ نداشت و آزمایش خون عادی
    اولین بار که درد شدید بیضه چپ آمد با آمپول پروکسیکام 10 روز خوب بود بعد درد بیضه راست شروع شد از 20 اسفند با تجویز دکتر درمان آنتبیوتیک شامل 20 عدد افو.کساسین 400 روزی یکی همراه با دو عدد بروفن و دو عدد ناپروکسن را شروع کردم ایشان میگفتن شاید بعلت نشستن بند بیضه شما ملتهیبشده ولی تاثیری برروی ی درد نداشت و اواسط آن معده خونریزی کرد اما با اتمام آنتبیوتیک برای تنها اندکی درد کمتر شد که نمیدان از نوسان درد بوده یا ر دارو اما دوباره با خروج منی درد زیاد شد برای مدت چند هفته دارو نخوردم درد هم کمتربود و با نوسان متناوب . ده روز پیش 6 عدد جنتامایسین 80 روزی دوتا زدم درد بازهم برای مدتی کمتر شد وای با نوسان کمتر
    بنده مدتی طولانی برای کارم روی صندلی مینشستم و خودم میگویم شایدبا هم از دستشویی های آلوده در محل کار که شیلنگ آن معمولا روی زمین است میکروب گفته ام اهل رفتار پر خطرنیستم کمی استرس دارم اما نمیدانم چکار کنم داره درد طولانی میشه دکتر دیگری گفته شما درد لگنی دارید که تشخیص آن سخت به مهارت نیاز دارد و درمان آن سخت تر است . نمیدانم باز هم جنتامایسین بزنم یا نه شنیدم دوره 20 تایی داره گوشهام صدا وزوز دارند وبرا همین میترسم دردم به پشت خلف میانراه بیضه نمیره اماگاهی میاد نو پهلو و نوار شکمی و لمس و نشستن بدتر میشه و حساسه
    بنده از مشهد تماس گرفتم اگه بخام بیام هزینه زیادی اول اینکه لطفا همینطوری راهنمایی کنید ...ممنون
    ...
    و اگه هم باید بیام مطب لطفا بگید سونو حاجب لازمه یا نه چون اینو ندارم یا چه چیزی بیارم که دوباره هزینه تحمیل نشه
    کمی چاق هستم دو سه بار سونو عادی از کلیه کردم ولی شاید چون چاقم نشون نمیده . چیزایی که ذارم تو این چند ماهه سونو عادی کلیه ها و بیضه ها داپلر بیضه 3 تا آزمایشخون معمولی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکل شما بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر جمشيدي دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    ٣٢ ساله و متاهل هستم. حدود يكسالي هست كه در جواب آناليز ادرار خون در ادرار وجود دارد. كه تعداد آن ٣-٤ و برخي موارد ١٠-١٢ ميباشد و همچنين اوره ٤٣ ميباشد ولي كراتينين نرمال و روبه پايين. سونوگرافي كليه و مجاري ادراري دادم كه سنگ و توده اي ديده نشد. آيا نياز به پيگيري از طريق ديگري هست؟ در ضمن بعضي مواقع هنگاميكه عادت ماهيانه هستم و يا ادرارم رو زياد نگه ميدارم موقع دفع ادرار قسمت بالاي آلت تناسليم (تقريباً از محل برش سزارين) به سمت نافم تير ميكشه، طوريكه نميتونم پيوسته ادرار كنم. آيا اين درد به مثانه مريوط ميشه يا به واژن و رحم؟
    با توجه به اينكه خون ميكروسكوپي از علايم اوليه سرطان مثانه هست لطفاً راهنمايي فرماييد كه از نگراني دربيام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد
    آقای دکتر من خود ارضایی تا حدود پنج شش سال پیش زیاد داشتم ولی دیگه ندارم یعنی نعوذ به اون صورت ندارم به نظرتون چیکارکنم و منظورتون از درمان چیه ؟ و کی پیگیرش باشم ایا به فکر ازدواج باشم یا اول درمان؟
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 662 مشاهده پرسش
    باسلام 21 خرداد عروسیمه بد از عروسی حتما میام دوستدار شما رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مبارک باشه در خدمتم
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 933 مشاهده پرسش
    باسلام به دکترعزیز ومحبوب .من ازسال1389تاپایان سال1393درگیرعفونت والتهاب ورم پروستات و واریکوسل بودم.حتی به جای ادرار خون خارج می شد.آنقدر سوزش شدید داشتم که گریه میکردم.بعد ازمدتی مقعد هم سوزش پیداکرد به قدری که گریه میکردم از سوزش مقعد.عمل واریکوسل انجام دادم بهبود نیافتم*ارولوژیست تشخیص داد داروی آرام بخش مصرف کنم بازهم بهبودنیافتم.تااینکه پزشک عمومی مراجعه وایشان دستور چکاپ دادند من هم چکاپ دادم.عفونت شدید پروستات بود که متاسفانه ارولوژیست تشخیص نداده بود.پزشک عمومی مرا به پزشک جراح عمومی معرفی کرد.بعد از انجام معاینه انگشتی که حتی نمیتوانستم معاینه را تحمل کنم(به علت سوزش درناحیه مقعد)پزشک جراح گفت به علت دیرآمدن عفونت درپروستات شما لانه کرده.آنتی بیوتیک هایی مانندداکسی سایکلین*نیتروفرانتوین *ساپروفلاکساسین رامصرف کردم اما بهبودنیافتم.قبلا هم در نزد پزشک عمومی انواع آمپول ها مانند سفتری اکسن 1گرم تجویز می شد *قرص های سیفیکسیم و آموکسی سیلین500. اما بازهم درمان نیافتم .این بار به پزشک معروف شهر مراجعه کردم بعد آزمایشات وچکاپ تشخیص داد که من دچار پروستات مزمن شده ام ودرمان ندارد.اما! من مایوس نشدم ((خودم به تحقیق ودرمان پرداختم .6ماه غذا و...بررسی کردم آنتی بیوتیک های طبیعی را امتحان کردم .بعد از5سال موفق شدم راه درمان خودم را پیدا کنم.الان تقریبا5-6ماه است راحت شدم. به نظرشما آیا این بیماری برگشت پذیر است؟آیادوباره خون ادرار میکنم؟آیا دوباره از درد و سوزش در ناحیه مقعد رنج خواهم برد؟
    1. تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باسلام به دکتر عزیز.من چندروز است که منتظر جواب هستم اما جوابی دریافت نکردم
  • تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر بنده پسری هستم که از کودکی خود ارضایی داشتم و این مشکل به زود انزالی هم تبدیل شده یعنی اصلا با جنس مخالف خودم نمیتوانم رابطه برقرار کنم و حتی حرف بزنم سریع دچار انزال میشوم برای رفع مشکلات فوق خواهش میکنم من را راهنمایی بفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید گویا است
  • تصویر کاربر hadi پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر بنده از کودکی مشکل ادرار داشتم یعنی همیشه احساس میکردم که هیچ وقت ادرارم کامل تخلیه نمیشود در سونو گرافی تشخیص پروستات دادن ولی در ازمایش گفتن مشکلی نداری.
    الان 4 ماه است عمل واریکوسل گراید 3 سمت چپ انجام دادم ولی متاسفانه دچار اب اوردن بیضه و باد کردن بیضه شده ام ولی اندازه ان هم یکسان نیست به طوری که بعضی اوقات جلوی فعالیت روزانه من را میگیرد ایااین مشکلات درمانی دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر زیاد است باید عمل کنید
  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر
    من دخترى 26 ساله هستم الان حدود يک. ماه يه چيزى مثل گوشت اضافه زير واژنم حس ميکنم ولى هيچ دردى نداره
    بنظر شما زگيل ؟؟
    و بايد چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستبد
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام
    من 23 سال دارم و چند ماهی میشه فهمیدم واریکوسل نوع 2 در بیضه ی چب دارم.
    ازدواج نکردم و مجردم. اندازه ی دو بیضه هم یک اندازست.
    سونوگرافی انجام دادم و این نتیجش بوده: کیست ابیدیدیم تستیکول چب و واریکوسل درجه 2 در همین تستیکول و طبیعی بودن کانال انگوعینال و ناحیه ی کورد
    میخوام ببینم نیازی به عمل دارم؟
    اگر جواب بله است آیا بیمارستانی هست که با بیمه عمل رو انجام بدن؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش منی بدهید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    دوستدارشما رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام و نهایت احترام
    جناب دکتر من واریکوسل 3 دارم تو سونوگرافی بیضه هام اندازه طبیعی دارن ولی ماینه دکتر میگه بیضه چپم کوچیکترشده جواب آزمایش اسپرممو براتون فرستادم کدوم درسته سونو یا ماینه؟اگه کوچیکشده باشه یعنی دیگه بچه دار نمیشم؟تورو خدا راهنمایی کنید
    با سپاس فراوان
    رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش سعی کن با ازمایشاتت بیا و ببینم و معاینه کنم
  • تصویر کاربر taha چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    باسلام وخستنه باشید پسرم 13سالشه که سه سال است بیضه سمت راست او به دلیل گیر کردن در قمت بالا ورشد نکردن ان مجبور به خارج کردن بیضه شدیم ایا از لحاظ باروری در اینده مشکللی پیدا خواهد کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      قابل پیشبینی نیست نگران نباشید بعد از بلوغ ازمایش منی کمک کننده است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب