اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) و سوالات رایج آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پیچ خوردگی بیضه ها در مردان یکی از بیماری هایی است که باید به صورت اورژانسی درمان شود تا باعث ناباروری نشود. سوالات راجع به این بیماری در این مقاله آورده شده است.

پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها یک اورژانس جراحی بوده و ممکن است در صورتی که بلافاصله درمان نشود باعث از دست رفتن بیضه ای که دچار تورشن شده است شود. این یک مشکل دردناک است که در اثر پیچ خوردن طناب اسپرماتیک به وجود می آید، چیزی که باعث از دست رفتن جریان خون بیضه میشود. بافت بیضه بدو جریان خون نمی تواند زنده بماند. تورشن شایع ترین علت از دست رفتن بیضه در مردان بزرگسال است.

چه چیزی باعث تورشن بیضه میشود؟

اصلی ترین علت آن بدشکلی بل کلپر میباشد، یک نوع اختلال آناتومیکی است که در مردان وجود دارد. این مشکل آناتومیکی به طناب اسپرماتیک اجازه می دهد تا آسان تر بپیچد، درنتیجه اشکالی در جریان خون بیضه ایجاد میشود.

این اتفاق میتواند خود به خود یا ممکن است به واسطه ی ضربه به وجود بیاید. راهی برای تشخیص این بدشکلی وجود ندارد. تعداد چشم گیری از مردان که این مشکل آناتومیکی را دارند، مشکلشان در هر دو بیضه وجود دارد.

علائم پیچ خوردگی بیضه ها (تورشن) چیست؟

پیچ خوردگی بیضه ها با درد شدیدی در یک بیضه مشخص میشود، که به همراه تورم ناگهانی است. وقتی ساختار طناب دچار پیچش شود (مانند بند های عروسک خیمه شب بازی)، بیضه بالاتر می آید. ممکن است بیمار تهوع و استفراغ داشته باشد. همچنین ممکن است بیماری درد شکمی داشته باشد. ممکن است بیمار پیشینه ی یک درد بیضه ای در گذشته داشته باشد. همچنین ممکن است تب به همراه درد بیضه ای وجود داشته باشد.

این بیماری بیشتر در گروه سنی 12 تا 18 سال مشاهده میشود و اکثر موارد در مردان زیر 30 سال اتفاق می افتد.

پیچ خوردگی بیضه ها

چه زمانی باید برای تورشن بیضه با پزشک تماس گرفت؟

درد و تورم بیضه باید به صورت اورژانسی بررسی شوند. بهتر است ارزیابی در اورژانس انجام بگیرد، جایی که عکس برداری سریع در دسترس باشد و مداخله های جراحی سریعا قابل انجام باشند. برای برطرف کردن پیچ خوردگی بیضه ها یک محدوده ی زمانی شش ساعته وجود دارد، درمان جراحی در این بازه ی زمانی 100 درصدر مشکل بیضه را برطرف میکند. بعد از شش ساعت، درصد بهبودی پایین می آید، و اگر جراحی بعد از 24 ساعت انجام شود، دیگر بیضه قابل درمان نیست.

چه سوالاتی باید در مورد تورشن بیضه از پزشک پرسید؟

شما باید سریعا مشکل خود را به پزشکتان توضیح دهید و برسید که کجا باید شما را معاینه کند. همچنین ممکن است در موادی که نیاز به جراحی وجود دارد، از پزشکتان بخواهید که یک اورولوژیست را در جریان بگذارد.

چه معاینات و آزمایش هایی برای تشخیص تورشن بیضه وجود دارند؟

معمولا معاینات جسمانی برای پیچ خوردگی بیضه ها ، دردناکی کیسه یبیضه به همراه تورم یک طرفه ی بیضه و بالا رفتن بیضه را نشان می دهند. آزمایش ها ممکن است شامل بررسی ادرار و آزمایش خون باشد. همچنین ممکن است با یک یا تعداد بیشتری آزمایش رادیولوژی، از بیضه ی شما عکس برداری شود.

عکس برداری ممکن است شامل سونوگرافی داپلر بیضه یا اسکن هسته ای بیضه برای پی بردن به میزان جریان خون بیضه باشد. براساس معاینه ی جسمانی و بازه ی زمانی، ممکن است عکس برداری انجام نشود و درمان اورژانسی برای حفظ بیضه نیاز باشد.

درمان تورشن بیضه چیست؟

تنها درمان پیچ خوردگی بیضه ها جراحی است، در موارد نادر، ممکن است پزشک هم بتواند به صورت دستی پیچ خوردگی بیضه ها را برطرف کند، اما این متداول نیست. درد بیضه که بی درنگ بررسی شده است، نمیتواند بیش از حد مورد توجه قرار بگیرد.

درمان پزشکی برای تورشن بیضه چیست؟

اگر پزشک به پیچ خوردگی بیضه ها شک کند، یک اورولوژیست را در جریان قرار خواهد داد. وابسه به پیشینه و وضعیت جسمانی شما، ممکن مستقیم به اتاق عمل بروید یا بری عکس برداری فرستاده شوید. بعضی اوقات ممکن است تورشن توسط پزشک و به صورت دستی برطرف شود.

جراحی تورشن بیضه چیست؟

هدف از جراحی حفظ بیضه است. اگر بیضه قابل حفظ نباشد، برداشته خواهد شد (فرآیندی که به آن اورکیتوکتومی می گویند). اگر پیچ خوردگی بیضه ها با موفقیت برطرف شود، بیضه به درون کیسه ی بیضه بخیه زده خواهد شد (اورکیوپکسی)، پس تا طولانی مدت دچار تورشن نمی شود. همچنین بیضه ی دیگر نیز همانگونه به کیسه ی بیضه ثابت خواهد شد.

آیا درمان های خانگی برای تورشن بیضه توصیه می شود؟

درمان خانگی برای پیچ خوردگی بیضه ها مناسب نیست و ممکن است باعث از دست دادن بیضه شود.

چه درمان های دیگری برای تورشن بیضه وجود دارند؟

شخصی که بیضه ی او خارج شده است، ممکن است برای یک بیضه ی مصنوعی کار بگذارند. این کار  بعد از این که اورولوژ احساس کرد بهبودی بعد از جراحی کامل شده است انجام  می پذیرد.

چه داروهایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

در اورژانس، بیماری که دچار پیچ خوردگی بیضه ها شده است مخدر هایی مانند مورفین و مسکن می گیرد.

قدم بعدی در تورشن بیضه چیست؟

بعد از جراحی، بیمار یاد می گیرد که بیضه قابل حفط شدن است.

چه پیگیری هایی برای تورشن بیضه وجود دارند؟

جراح هر زمانی که نیاز باشد پیگیری ها را انجام خواهد داد.

چگونه می توانم از تورشن بیضه پیشگیری کنم؟

اورکیوپکسی از تکرار تورشن جلوگیری خواهد کرد.

پیش بینی بعد از تورشن بیضه چگونه است؟

حتی بعد از اینکه یک بیضه از دست داده شود، باروری باید همچنان حفظ شود. پس از خارج کردن یک بیضه، تغییرات ظاهری آشکاری ایجاد نخواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3/5 - (20 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نرگس شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    سلام
    من نرگس هستم چهار سال پیش ازدواج کردم من 45 سالمه و همسرم 46 سالشه . دو ساله که همسرم هیجانی برای سکس نداره پیش نوازی نمیکنه و داره سیلدنافیل مصرف میکنه و ظاهرا همیشه مصرف میکرده اما من بی اطلاع بودم . قبلا قرص دیگه ای مصرف میکرده که هیجان بالایی داشت و با سکس طولانی منو راضی میکرد اما حالا دیگه خبری نبست و اگه قرص نخوره ماهی یکبار هم هوس نمیکنه . پروستاتش سالمه . اما مشکل ناباروری داره . نمیدونم ناثیری داره یا نه؟
    به من بگویید چه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایشات هورمونی جنسی و تیرویید و قند و چربی انجام شود
  • تصویر کاربر Am شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2957 مشاهده پرسش
    سلام.در سال ها قبل بار ها بار ها پوست پشت آلتم زیر کلاهک (نقطه حساس تحریک) بخاطر کشیدن به فرش و ... کنده شده بود.به طوری که بعد از چند سال هنوز قسمت های زخم پوست بسیار نازکی دارد و با وجود تیرگی رنگ آلت اون قسمت زخم بسیار روشن است و قبلاً اینجوری نبود.بعد از آن دچار زود انزالی بسیار شدید شدم به طوری که انزال به بیست ثانیه هم نمرسد درحالی که قبل از زخم شدن حتی تا پنج دقیقه هم طول می‌کشید.راه حل شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد زینک اکساید در اون نواحی استفاده کنید
  • تصویر کاربر Habib2 شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر ۳۴ سالم هست و تا چند ماه پیش هیچ مشکلی از لحاظ جنسی نداشتم و خیلی هم پر توان و انرژی ارتباط جنسی بر قرار میکردم و از لحاظ انزال هم عالی بودم بالای ۳۰ دقیقه و به صورت متوالی ۴، الی ۵ بار ارضا میشدم و تا به حال هم هیچ نوع قرص یا داروی تاخیری یا محرک مصرف نکردم وخیلی رضایت داشتم.
    الان برای بار سوم تو این چند ماه اخیر، بعد از معاشقه و تحریک کامل و نعوظ کامل آلتم شل شده و قبل از دخول میخوابه که باعث نگرانی تو رابطم با همسرم شده، البته بیشتر از همه خجالت، با توجه به قبلم که براتون گفتم...
    لطف میکنید راهنماییم کنید، ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی نیست ، مشکل روحی یا ناشی از فشار و خستگی کار هست ، جسمی نیست
  • تصویر کاربر حبیب جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر
    گزاشتن پروتز در آلت تناسلی به صورت دائمی هستش یا اینکه مقطعی و بعد از درمان برداشته میشه...؟
    سوال بعدی اینکه بعد از کار گزاشتن پروتز شکل ظاهری آلت عوض میشه، یعنی شریک جنسیمون متوجهش میشه یا نه..؟
    و سوال آخر اینکه فرمودین ۲صورت تا شونده و باد شونده داره، چه تا شونده یا باد شونده رو خود بیمار باید فعالش کنه یا با تحریک جنسی خودش فعال میشه..؟
    ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      دائمی هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      شکل الت عوض نمیشه ، ولی در حالت نعوظ میمونه ، مگر اینکه نوعی پروتز گذاشته شه که باد ی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر باد شونده باشه دکمه داره باد میشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر غیر باد شونده باشه ، همیشه در نعوظه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    سایز الت بنده در حالت عادی کلا به استخوانم یا همون چربی بدنم میچسبه و جمع میشه، بیصه هام کوچیکه، و وقتی. که التم سفت میشه 10 سانت هستش، سنم 29 هستش، چیکار کنم، راهی نداره...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سایز طبیعی آلت در نعوظ بین ۱۰ تا ۱۵ سانته ، اگر در این بازه هست مشکلی نیست
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 772 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام
    من نزدیک 5 ماه پیش عمل واریکوسل دوطرفه پیش شما انجام دادم ، در دوماه گزشته 2 بار آزمایش اسپرم دادم که هر دوبار هم خیلی نا امید کننده بود ، حرکت اسپرم های سریع صفر بود. عکسش رو براتون پیوست میکنم. یکماه پیش سوال براتون ارسال کردم شما فرمودید از پودر آندرفرتی استفاده کن ، این پودر تازه امروز رسیده دستم .

    حالا امروز هم تصمیم گرفتم برم سونوگرافی و ببینم شرایط واریکوسل بیضه هام چطوره و رفتم سونوگرافی دادم ، دکتر سونوگرافیست گفت دوباره واریکوسلت عود کرده ، عکسش رو براتون می زارم . حالا منو راهنمایی کنید چیکار کنم؟ من خیلی نا امید شدم آقای دکتر خواهش میکنم برام کامل توضیح بدید شرایطم چطوری هست و باید چیکار کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی بعد عمل خیلی ارزشی نداره ، از پودر استفاده کنید ایشالا کمکتون کنه
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    64 سال سن دارم
    قرص های پروستاتان و فینوپروست پنج یک ماه ولی تامسوور را که مدت هاست مصرف میکنم, برای چکاپ, اولین بار سونوگرافی در تاریخ 25 آبان امسال انجام شد که پروستات با حجم 59
    ML BPH و PVR را نوشته ''ندارد'' و RK بود 94MM و LK بود 105MM و ازمایش خون در تاریخ دوم آذر امسال انجام شد که با P.S.A 3.7 و free P.S.A 0.6 بود,
    حالا امروز مجددا چکاپ سونوگرافی انجام داده ام, در آن بزرگی پروستات نشان داده شده است با حجم تقریبی 39 سی سی که در عکس ارسالی اطلاعات کامل نشان داده شده حتما عکس را ببینید چون کامل است و مثانه هم بررسی شده است این را هم ذکر کنم زمانی که ادرار دارم بلافاصله باید ادرار را دفع کنم ولی سوزش اصلا ندارم حالا میخواستم نظر شما را بدانم, آیا نیاز به سونوگرافی مجدد وجود دارد? آیا این سونوگرافی کافی بوده? چکار باید انجام دهم بزرگوار? لطفا راهنمایی کنید دستور جنابعالی چیست? با احترام از وقتی که میگزارید .سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر با مصرف داروها ، علایمتون اذیتتون میکنه باید عمل شوید
  • تصویر کاربر اباذرصیفی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 713 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوب هستی
    دوسه سال میشود بنده سوزش ادار وخوب تخلیه نمیکنم چندین با به دکتر رفتم جواب نداد نمی در پوست بیضه
    والت دارم در صورت امکان راهنمایی
    کنید باتشکر از شهرستان میاندواب 46سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایش ادرار و سونوگرافی انجام بدهید.
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 888 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.بنده از همشهریان و بیماران شمام ک بخاطر سنگ کلیه نزدیک 6سال هس هر6ماه خدمتتون میرسم.دختر من 3روزه بود ک فلوئنس کلیه داشت.الان 10ماهه هس باز داره.لطفا راهنمایی کنید.خدا خیرتون بده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      کراتینین خون و ازمایش ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر من پدرم 57سالش هست برج2سال98ازمایشpsaانجام داده totalpsa4.4وfreepsa0.5شده وبرج 6سال98مجدد آزمایش دادهtotalpsa3.56وfreepsa0.7شده است ایا با توجه به این آزمایش مشکلی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مجدد چک شود ، اگر بالای ۴ باشد باید بررسی بیشتر انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 627 مشاهده پرسش
    با سلام و نهایت احترام
    جناب دکتر من واریکوسل 3 دارم تو سونوگرافی بیضه هام اندازه طبیعی دارن ولی ماینه دکتر میگه بیضه چپم کوچیکترشده جواب آزمایش اسپرممو براتون فرستادم کدوم درسته سونو یا ماینه؟اگه کوچیکشده باشه یعنی دیگه بچه دار نمیشم؟تورو خدا راهنمایی کنید
    با سپاس فراوان
    رضا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش سعی کن با ازمایشاتت بیا و ببینم و معاینه کنم
  • تصویر کاربر taha چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    باسلام وخستنه باشید پسرم 13سالشه که سه سال است بیضه سمت راست او به دلیل گیر کردن در قمت بالا ورشد نکردن ان مجبور به خارج کردن بیضه شدیم ایا از لحاظ باروری در اینده مشکللی پیدا خواهد کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      قابل پیشبینی نیست نگران نباشید بعد از بلوغ ازمایش منی کمک کننده است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب