اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر داوود شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده یک هفته پیش تعداد چند برآمدگی به رنگ پوست دایره شکل و ریز روی آلتم مشاهده کردم، تقریبا چیزی شبیه به همانهایی که روی دستم دارم، به پزشکی مراجعه کردم، ایشان تشخیص زگیل تناسلی داد و بلافاصله با نیتروژن فیریز کرد،و گفت به همسرت بگو بیاد واکسن بزنه و هیچ آزمایشی برای ایشان لازم نیست، با توجه به اینکه بنده اساسا رابطه های پرخطری نداشته ام و الان حدود یکسال و اندی که ازدواج کردم، هرگز رفتار پرخطری با هیچ شخصی نداشته ام، به عملکرد پزشک مشکوک شدم، با توجه به اینکه تعداد 5 یا 6 عدد برآمدگی ریز روی آلتم بوده و با توجه به اینکه تقریبا از همان نوع روی دستم دارم، ممکن است اصلا زگیل نبوده باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سينا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام دكتر خسته نباشين
    دكتر يه مدتي پيش يه جوش كوچك روي الت تناسليم مشاهده كردم اول كوچك بود بعد بزرگتر و برجسته شد و الان سه چهارتاي ديگر در ابتداي آلت روي شكمم مشاهده ميكنم
    اينترنت خيلي تحقيق كردم ولي نفهميدم كه زگيل هست يا تبخال يا جوش پوستي هست خيلي نگرانم كه مشكل جدي نباشه لطفا راهنمايي كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر می خواستم بدونم آیا من که بیست ساله هستم در صورت داشتن واریکوسل باید عمل کنم؟ در ضمن الان حدود دو ماهی است که در خواب منی ازم خارج نشده یعنی وقتی میخاد بیاد بیرون متوقف میشه و بیرون نمیاد. ضمنا به تازگی گاهی اوقات بعد از ادرار یا شاید همراه ادرار مایعی لزج ازم خارج میشه که شبیه منی است که قبلا سابقه نداشت.ساکن یزدم و آیا شما در یزد موقت طبابت نمی کنید؟ وسوال آخر اینکه اگه شما یزد نمیای میشه یه دکتر خوب در یزد بهم معرفی کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    باسلام من چندسال ازعفونت ادراررنج میلرم چون ادرارم همراه باسوزش معطلی درخروج است دکترگفت که بایدزیادمقاربت داشته باشیدنظرشماچیست چکاربایدکرد۴۰ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اب زیاد بخورید نمک کم درست میشود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    به مدت 1 الی 2 هفته است که یک سری التهاب جوش مانند سر التم زده و مرتبا گسترده میشوند ( الهتاب قرمز مانند )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از این محل ازمایش دهید
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    دکتر ایا این عکسها زگیل هستند.ضمن اینکه من تاریخ 24 خرداد پیش شما حضوری معاینه شدم و فرمودید زگیلی ندارم .ولی نمیدونم ایا اینها زگیل هست که عود کرپه یا خیر.البته رو رونها و پاهام کلی جوش زده و گفتم شاید اینها هم از همان جنس هستند
    1. تصویر کاربر محسن شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      1
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      من. گیل نمیبینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با سلام ایا با وجود کراتین 0/7 و کلیه سمت چپ با ضخامت 105 نرمال و وجود یک سنگ 5 میلی متری و کیست ساده به قطر 25 میلی متری و وجود مقداری خون و پروتءین در ادرار و وجود کلیه سمت راست با وجود 10 سنگ متعدد با ضخامت مختلف 9 و 10 و 11 و 12 و 13 و حالت جسمانی خوب با سن 68 سال وداشتن فشار خون و مصرف سه عدد داروی رودیورتیک و پروترال عملکرد کلیه بدون جراحی کلیه سمت راست می توان زندگی کرد؟ یا باید حتما کلیه سمت راست جراحی شود ؟خواهش میکنم با توجه به کمبود امکانات و منطقه محروم ما که سونوگرافی ندارد و باید به شهر دیگر برای سونوگرافی و دکتر مراجعه کنیم پاسخگو باشید اجرتان با خدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس IVP بگیرید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من حدود سه ماه پیش به دکتر بعلت وجود دو برامدگی کوچک کنارهم دیگر بر روی الت تناسلی مراجعه کردم که ایشان گفتن شبیه زگیل هست و با لیزر دراوردن ولی بعد از سه ماه دقیقا مثل قبل و محل اول بوجود امد .
    فاصله ما تا تهران خیلی زیاد هست ممنون از راهنمایی شما
    بفرمایید ایا زگیل هست و راه حلی برای برطرف شدن دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها مشکوک به زگیل هستند ودرمان ان کرایو است
  • تصویر کاربر ضیا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    دارای 60 سال سن می باشم و در سال 76 وازکتومی کردم و حال می خواهم بدلیل داشتن همسر جوان وازکتومی را بر گردان کنم ، لطفا راهنمایی بفرمایید قابل برگشت می باشد و هزینه عمل چقدر می باشد و آیا تضمینی خواهد داشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      در صد موفقیت ۱۵ الی ۲۰ در صد است ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
  • تصویر کاربر سیدرسول یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    قبلا سونو از بیضه برا شما ارسال کردم امکانش هست راجع به نتیجه آزمایش اسپرموگرام راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      حرکت کم است ولی باید اقدام به باروری کنید تا مشخص شود
    2. تصویر کاربر سیدرسول شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام ببخشید تعداد کم نیست؟
      1 میلیون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      معم حرکت است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب