جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سنگ بزرگ تخم مرغی در مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سنگ مثانه توده هایی سختی از مواد معدنی است که میتواند هنگامی که مثانه به طور کامل از ادرار خالی نباشد درون آن تشکیل شود.


علائم ایجاد سنگ مثانه چیست؟

سنگ های مثانه اگر به مقدار کافی کوچک باشند ممکن است هنگام ادرار کردن دفع شوند و هیچ علائمی ایجاد نکنند. اما بیشتر افرادی که سنگ های مثانه دارند علائمی به دلیل این که سنگ، دیواره مثانه را تحریک می کند یا جریان ادرار را مسدود می سازد تجربه می کنند. علائم معمول سنگ های مثانه شامل موارد زیر هستند:

✅ درد در پایین شکم، چیزی که اغلب میتواند شدید باشد (مردان همچنین ممکن است درد در اطراف یا درون آلت تناسلی خود داشته باشند)

✅ درد یا سختی هنگام ادرار کردن

✅ تکرر ادرار (به خصوص در شب)

✅ ادرار کدر یا تیره رنگ

✅ وجود خون در ادرار

بیشتر موارد سنگ های مثانه به دلیل ارتباط با بزرگی پروستات مردان 50 سال یا بالاتر را درگیر میکند. اما هم مردان و هم زنان میتوانند دچار سنگ های مثانه شوند.

این که کودکان دچار سنگ مثانه شوند نادر است. در کودکان، سنگ های مثانه می توانند منجربه شب ادراری شود، در بعضی از کودکان پسر ممکن است باعث نعوظ مانا، یک نعوظ اغلب دردناک که میتواند چند ساعت باقی بماند شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که هر یک از علائم بالا را تجربه کردید به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر درد در پایین شکم، تکرر ادرار یا وجود خون در ادرار داشتید. این علائم ممکن است لزوما به دلیل سنگ های مثانه ایجاد نشوند، اما نیاز است که مورد بررسی قرار  بگیرند.

احتمالا ابتدا آزمایش خون و ادرار انجام شود. آزمایش خون مشخص خواهد کرد که آیا درون مثانه شما عفونت وجود دارد یا خیر. مرحله بعدی گرفتن عکس اشعه ی ایکس از مثانه شما است. تمام انواع سنگ های مثانه به وضوح روی عکس اشعه ی ایکس مشخص نخواهند شد، از این رو نتیجه ی منفی اشعه ی ایکس همیشه به معنی عدم وجود سنگ نیست.

سنگ مثانه

اسکن سونوگرافی ممکن است به جای اشعه ی ایکس استفاده شود. همچنین سنگ مثانه می تواند توسط سیستوسکوپی مشخص شود. در سیستوسکوپی لوله ای نازک و فیبری که در سر آن چراغ و دوربین وجود دارد (سیستوسکوپ) به درون مجرای ادراری وارد میشود (لوله ای که ادرار را از بدن خارج میکند) و به مثانه می رسد.

دوربین تصاویر را روی صفحه نمایش پخش میکند، چیزی که توسط یک اورولوژ مشاهده میشود (کسی که در درمان بیماری های مثانه تخصص دارد).

علت ایجاد سنگ مثانه چیست؟

سنگ های مثانه معمولا هنگامی ایجاد میشوند که شما نتوانید تمام ادرارتان را تخلیه کنید. دلیل اصلی برای مردان بزرگی غده پروستات است که جریان ادرار را مسدود میکند.

اگر ادرار برای مدتی طولانی در مثانه باقی بماند، مواد شیمایی موجود در ادرار کریستال هایی ایجاد میکنند، چیزی که سخت شده و سنگ های مثانه را تشکیل می دهند.

درمان سنگ مثانه

معمولا برای خارج کردن سنگ ها از مثانه نیاز به جراحی است. متداول ترین فرآیند cystolitholapaxy است، چیزی که در آن لوله ای نازک (سیستوسکوپ) که در نوک آن دوربین وجود دارد برای یافتن سنگ مورد استفاده قرار می گیرد. بعد از آن سیستوسکوپ از وسیله خرد کننده سنگ، لیزر یا سونوگرافی استفاده می کند تا سنگ را قبل از خارج کردن خرد کند.

وقتی ممکن باشد، مهم است که علت زمینه ای ایجاد سنگ مثانه درمان شود تا از ایجاد سنگ های مثانه جدید در آینده پیشگیری شود.

پیشگیری از سنگ مثانه

اگر شما سنگ مثانه داشته اید، ممکن است دوباره به آن دچار شوید. چیزهایی هستند که میتوانید برای پیشگیری از ایجاد دوباره آن ها انجام دهید.

برای جلوگیری از سنگ مثانه میتوان کار های زیر را  انجام دهید.

1- برای کاهش غلظت ادرارتان مایعات مصرفی خود را به روزی 2 تا 3 لیتر افزایش دهید.

2- مثانه خود را منظم و بدون تاخیر تخلیه کنید

3- 10 تا 20 ثانیه بعد از تلاش اولتان دوباره سعی کنید ادرار کنید (اگر در مرحله اول نمی توانید ادرار خود را به صورت کامل تخلیه کنید)؛ این کار ادرار کردن دوگانه نامیده میشود و به تخلیه موثرتر مثانه کمک میکند

4- از ایجاد یبوست پیشگیری کنید (ممکن است لاگزاتیو تجویز شود)

بیماری های مثانه

1- مثانه نوروژنیک

مثانه نوروژنیک مشکلی است که در آن اعصابی که مثانه را کنترل میکنند آسیب می بینند. این آسیب از تخلیه ی کامل مثانه جلوگیری میکند. این موضوع میتواند به دلیل آسیب به اعصاب نخاعی یا مشکلی که به سیستم عصبی آسیب رسانده است مانند بیماری اعصاب حرکتی یا اسپینا بیفیدا ایجاد شود.

بیشتر افرادی که مثانه نوروژنیک دارند نیاز به لوله ای به اسم کاتتر دارند که وارد مثانه شان شده و ادرار را تخلیه میکند. این فرآیند به اسم کاتترگذاری ادراری شناخته میشود.

گرچه کاتتر به صورت علمی موثر است، اغلب مقدار کمی ادرار درون مثانه باقی می ماند، چیزی که میتواند منجربه تشکیل سنگ های مثانه شود.

2- افتادگی مثانه

افتادگی مثانه مشکلی است که زنان را درگیر میکند، و زمانی ایجاد میشود که دیواره مثانه تضعیف شده و روی واژن بیافتد. این موضوع میتواند جریان خروجی ادرار از مثانه را مسدود کند.

افتادگی مثانه میتواند هنگام دوره های افزایش تنش مانند هنگام زایمان یا بلند کردن اجسام سنگین، یا هنگام زور زدن در موقع یبوست، ایجاد شود.

3- دیورتیکول مثانه

دیورتیکول مثانه کیسه هایی هستند که در دیواره مثانه ایجاد میشوند. اگر دیورتیکول های مثانه خیلی بزرگ شوند، میتوانند تخلیه کامل مثانه توسط فرد را مشکل کنند. دیورتیکول های مثانه میتوانند از بدو تولد یا به عنوان عارضه ای از عفونت یا بزرگی پروستات ایجاد شوند.

جراحی های مثانه

جراحی تقویت مثانه

جراحی تقویت مثانه چیزی است که در آن قسمتی از روده برداشته شده و به مثانه چسبانده میشوند تا آن را بزرگ تر کند. این کار ممکن است راهی موثر برای درمان نوعی از بی اختیاری ادرار به اسم بی اختیاری فوری باشد. اما این کار میتوانید گاهی عاملی برای ایجاد سنگ های مثانه باشد.

Cystolitholapaxy از طریق مجرای ادرای

Cystolitholapaxy از طریق مجرای ادرای متداول ترین روشی است که برای درمان بزرگسالانی که سنگ مثانه دارند استفاده میشود. جراح لوله ای کوچک و محکم که در انتهایش دوربین دارد (سیستوسکوپ) را به درون مجرای ادراری شما وارد کرده و آن را به مثانه شما می رساند. دوربین به یافتن مکان سنگ های مثانه کمک میکند.

لیزر سنگ مثانه

یک دستگاه خرد کننده، لیزر یا امواج فراصوت که از طریق سیستوسکوپ منتقل میشوند میتوانند استفاده شوند تا سنگ به قطعات کوچک تر شکسته شود، قطعاتی که میتوانند از طریق مایعات از مثانه شما دفع شوند. این درمان تحت بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام میشود، از این رو شما طی این درمان دردی احساس نخواهید کرد.

خطر ایجاد عفونت در طی این فرآیند وجود دارد، پس ممکن است به شما آنتی بیوتیک برای احتیاط داده شود. همچنین خطر کوچکی برای آسیب به مثانه وجود دارد.

سوپروبیک پوستی

این روش معمولا در کودکان برای پیشگیری از آسیب به مجرای ادراری استفاده میشود. همچنین این روش در بزرگسالانی که سنگ بزرگی دارند استفاده میشود. به جای وارد کردن لوله ای به مجرای ادراری، جراح برش کوچکی روی پوست در زیر شکم ایجاد میکند. بعد از آن برش دیگری روی مثانه ایجاد میشود و سنگ میتواند خارج شود. این روش با استفاده از بیهوشی عمومی انجام میشود.

جراحی باز

جراحی باز اغلب در مردانی که پروستات خیلی بزرگی دارند یا اگر سنگ خیلی بزرگ باشد، استفاده میشود. این روش شبیه به درمان قبلی است، فقط جراح برش بزرگ تری روی شکم و مثانه ایجاد میکند. این روش ممکن است با دیگر انواع جراحی ترکیب شود، مانند برداشت قسمتی یا تمام پروستات یا دیورتیکول مثانه.

عیب جراحی باز این است که باعث درد بیشتری بعد از جراحی شده و مدت بهبودی بیشتری نسبت به بقیه انواع جراحی ها دارد. اما درصورتی که سنگ مثانه بزرگ باشد این روش نیاز است. شما نیاز به استفاده از کاتتر تا یک یا دو روز بعد از این درمان دارید.

عوارض و مراقبت های بعد از جراحی سنگ مثانه چیست؟

متداول ترین عارضه جانبی جراحی های سنگ مثانع عفونت مثانه یا مجرای ادراری، که به اسم عفونت دستگاه ادراری شناخته میشود است. این عارضه در 1 نفر از هر 10 نفری که جراحی مثانه دارند ایجاد شده و معمولا میتواند توسط آنتی بیوتیک ها درمان شود. بعد از انجام Cystolitholapaxy از طریق مجرای ادرای یا Percutaneous suprapubic cystolitholapaxy، معمولا نیاز است که برای چند روز جهت بهبودی در بیمارستان بستری بمانید.

اگر جراحی باز داشته باشید، ممکن است چندین روز در بیمارستان بمانید تا به اندازه کافی خوب شوید و به خانه بازگردید. بعد از جراحی، از شما خواسته میشود که با عکس اشعه ایکس یا سی تی اسکن پیگیری شوید که مشاده کنند آیا تمام قطعات سنگ مثانه از مثانه خارج شده اند یا خیر.

درمان مشکلات زمینه ای

وقتی سنگ مثانه خارج شود، نیاز است که مشکل زمینه ای درمان شود تا از تشکیل سنگ های مثانه جدید پیشگیری شود.

1- بزرگی پروستات

بزرگ بودن پروستات میتواند با استفاده از داروهایی که به کاهش اندازه ی پروستات کمک میکنند درمان شود. این کار فشار روی مثانه را از بین می برد، و ادرار کردن را برای شما آسان تر میکند. اگر دارو ها عمل نکنند، جراحی نیاز است تا قسمتی یا تمام پروستات خارج شود.

2- مثانه نوروژنیک

مثانه نوروژنیک عدم توانایی در کنترل مثانه به دلیل آسیب عصبی است. اگر شما به سنگ مثانه دچار شدید و این مشکل را داشتید، نشانه ای از آن است که شما نیاز دارید تا راه تخلیه ادرارتان را تغییر دهید.

ممکن است نیاز داشته باشید که آموزش بیشتری برای قرار دادن کاتتر داشته داشته باشید یا ممکن است نیاز باشد نوع کاتترتان را تغییر دهید و از داروها استفاده کنید تا به کنترل مثانه تان کمک کنند.

3- افتادگی مثانه

بعضی از افرادی که به افتادگی مثانه مبتلا هستند میتوانند با دستگاهی به اسم پساری (pessary) درمان شوند. بسیاری طراحی شده است تا درون واژن قرار بگیرد و مثانه را در محل مناسبش نگه دارد. موارد جدی تر افتادگی مثانه ممکن است نیازمند جراحی برای تقویت و حمایت از دیواره مثانه داشته باشند.

4- دیورتیکول مثانه

اگر شما دیورتیکول مثانه دارید، ممکن است برای حذف آن ها نیاز به جراحی داشته باشید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی
3/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر elham.emami پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام,,در ازمایش ادرار مادرم خون تشخیص داده شده و بعد در سونو از مثانه یک زایده موکوسال میلیمتری در دیواره مثانه(ضخامت دیواره مثان) نشان داده شده و سیستوسکوپی پیشنهاد شده,میخواستم بدونم ایا این که اشاره ای به وجود تومور نشده میشه امیدوار بود که سرطان نباشه,؟ ایا سنگ در سونو مشخص میشه؟ با توجه به اینکه مادرم ٢٠ سال پیش نوع دیگری از سرطان داشته به شدت نگرانیم,,میتونم به صورت اورژانس به شما مراجعه کنیم؟ یک دنیا ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      حتما سیستوسکوپی سرپایی شود 02122642744 09351142080
  • تصویر کاربر داودی شنبه ۲۹ فروردین ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید، من چند سالی است که مشکل تخلیه کامل ادرار دارم که برای اینمنظور مدت زیادی در دستشویی هستم تا بعد از مقداری از ادرار بقیه ادرارم قطره قطره خالی شود و حتی مجبورم به خودم فشار بیارم تا ادرای نماند ولی متاسفانه با اینوجود باز حس کامل خالی شدن ندارم اوایل بیماری به دکتر مراجعه کردم که با سونوگرافی گفتند تنگی مثانه دارم و باید سوند بذارم که من با شنیدن کلمه سوند ترسیدم البته دکتر هم گفت میتونم با یکسری تمرینات ورزشی این مشکل رو برطرف کنم ولی دیگه دکتر نرفتم والان با توجه به افزایش سنم پاهام درد میگیره و دارم اذیت میشم لطفا بنده را راهنمایی فرمایید چکار کنم آیا مشکل من قابل درمان است چون سالیان سال است که این مشکل را دارم درضمن بنده 43 ساله و مجرد هستم قبلا از وقتی که قرار میدهید بابت پاسخ کمال تشکر و امتنان را دارم اجرتان با امام حسین (ع)
    1. تصویر کاربر داودی شنبه ۲۹ فروردین ۹۴( 9 سال پیش)
      چرا پاسخ نداده اید لطفا
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 772 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    سی سال دارم حدود نه سال است که به تکرر ادرار و مدفوع مبتلا شده ام
    جهت ادرار شاید بیش از بیست بار در شبانه روز مراجعه می کنم و جهت مدفوع بیش از هفت یا هشت بار
    شب ها بعد از 5 ساعت خواب باید دفع ادرار داشته باشم
    اگر نیاز به تمرکز علمی و فکری نداشته باشم تحمل ادرار تا 4 ساعت هم برایم ممکن است اما بعد از هر بار ادرار فقط تا یک ساعت می تونم درست فکر کنم و درست پاسخ دیگران را بدهم
    به کوچکترین استرسی نیاز به دفع پیدا می کنم مثلا اگر بین دفع و ورود به کلاس ده دقیقه طول بکشد اضطراب اینکه مبادا قبل کلاس نیاز به دفع پیدا کنم باز مثانه ام را فعال و نیازمند دفع می کند
    دفع هیچ سوزش و یا مشکل خاصی به نظرم ندارد
    زندگی ام کاملا مختل شده به متخصصین بسیاری مراجعه کرده ام داروهایی را تجویز کرده اند و خورده ام اما درمان نشده ام
    ممنون از سایت بسیار مفیدتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    سلام.خیلی خیلی ببخشیدکه سوالاتم زیادشد.من تک بیضه هستم ویکی ازبیضه هایم باعمل جراحی به توسط پزشک به دلیل عدم نزول بیضه ازبدنم خارج شده.
    پزشکم بهم گفت که اسیدسیتریک ورنگ خوراکیE122وE133 (که به بسیاری ازتنقلات وخوردنی ها ونوشیدنی هاافزوده میشود)اگربه میزان مجازمصرف شودتاثیرنامطلوبی روباروری ومیل جنسی مردندارد.حالامن سوالی دارم که دنبال دکتراورولوژی متخصص میگشتم که متوجه تخصص شماو پرسش وپاسخ اینترنتی درسایت شما شدم
    میزان مصرف مجازاسیدسیتریک ورنگ خوراکی E122وE133برای من به گونه ای که برقدرت باروری ومیل جنسی من ضرری نداشته باشدچه قدراست؟(بافرض خوب بودن وسالن بودن جواب آزمایش اسپرمو گرافی)
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      ضرری ندارد
  • تصویر کاربر جعفر دوشنبه ۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما
    دکتر میخواستم ببینم با آزمایش دی آن ای میتونم بفهمم خانمم قبلا رابطه جنسی داشته یا نه؟
    ممنونتون میشم سوالمو جواب بدید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر پریسا یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام احتراماً به استحضار می رساند که پس از بستن محل وزیکوستومی فرزندم پس از 21 روز طی سونوگرافی اخیر انجام شده در تاریخ 11/11/93 مقدار 18CC ادار در مثانه پس از تخلیه باقی می ماند آیا این مسئله طبیعی است؟ لازم به توضیح است که فرزندم 6 ساله و پسر می باشد.
    علت وزیکوستومی: مثانه نوروژنیک ریفلاکس ادراری هیدرونفروز شدید دو طرفه گرید 4 و 5 بوده است.
    پیشاپیش از بذل توجه جنابعالی کمال تشکر و قدر دانی را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر ساراپاتشا یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    باسلام.مدتي سوزش ادرارداشتم.ميخواستم براي كشت ادراربروم كه پريودشدم.به علت سوزش زيادمجبوربه استفاده آمپول جنت مايسن شدم.5عددآمپول زدم ولي خوب نشدم و2عددآمپي سيلين 1گرم زدم.10الي يازده روز ازتزريق آمپولهاميگذردآيا الان كه ديگرسوزش ندارم ميشودبروم كشت ادرار؟اگرمشكلي داشته باشم دركشت ادرارمشخص ميشود؟خوردن آب هويچ كه ادرارآور ومسكن است اشكالي درآزمايش خون وكشت ادرارايجادنميكند؟اقدام به بارداري هم كرده ام.اسپرم مرد دركشت ادرار مشكلي ايجادنميكند؟؟باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر مهناز یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام به جناب دکتر کرمی.بی نهایت تشکر میکنم از زحمات شما.جناب دکتر،از ماه آبان بعد عمل سیپتوسکپی پدرم که در مثانه توده داشت.و انجام آزمایش پاتولوژی شما تزریق واکسن ب س ژ برای پدر انجام دادین.وبعد از دو هفته با دیدن ام ار آی ،خدارو شکر گفتید که مشکل حل شده و فقط برای کیست کلیوی باید به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کنند تا شما آنجا عمل کنید.اگه پدرم در سال جدید بخواهد این عمل را انجام دهدامکانش هست؟ یا اینکه بهتره تا آخر سال جراحی بشود؟باز هم یک دنیا ممنون جناب دکتر.واقعا در کارتان تبهر دارین و خیلی رابطه خوبی با بیماران دارین.از خدا سلامتی برای شما خواستارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام.خواهش می کنم شماره ی تماس با شخص خودتون روبه من بدید هزینه اش رو میدم هم برای مشاوره من از شهرستان تماس میگیرم و همچنین لطفا یک اورولوژیست ماهر در اهواز به من معرفی کنید.ممنون.بی صبرانه منتظرم مشکل حادی دارم.هجده سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      09351142080
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام
    من 22 سالمه از ساله 90سندرم نفروتیک پیدا کردم 15000پروتین ادرارم بود ذر طول این سالها فقط یکبار عود کرد الانم نزدیک 9ماهه قرصی مصرف نمیکنم دکترم گفت دیگه خوب شدم.سوالم اینه که میخوام بدنسازی کار کنم و مکمل ورزشی و کراتین اینا مصرف کنم آیا برا من خطرناکه؟ عوارضی داره اگه مجاز مصرف کنم یا با دکتر تغذیه مشورت کنم؟ بیشتر نگرانم ک کلیهام ایرادی پیدا نکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      اصلا توصیه هیچکدام را نمیکنم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر