پیچ خوردگی بیضه ( تورشن )

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیضه توسط عضلات متصل به لایه های اطراف آن و بند بیضه، به صورت طبیعی در درون کیسه بیضه در شبانه روز حرکات محدودی دارد. پیچ خوردگی بیضه زمانی رخ  میدهد که گاهی حرکت بیضه به صورت چرخشی، به صورت غیر قابل برگشت به وضع اولیه اتفاق می افتد. پیچ خوردگی بیضه باعث فشار به عروق خونرسان به بیضه شده و اگر در عرض حدود چهار تا شش ساعت اصلاح جراحی وضعیت بیضه به حالت اولیه صورت نگیرد، به علت عدم خونرسانی مناسب، بافت زنده بیضه قابلیت حیات خود را از دست خواهد داد.

زمانی که بیضه به وسیله طنابی که از آن تا داخل شکم کشیده شده پیچ می خورد، تورسیون بیضه یا پیچ خوردگی بیضه اتفاق می افتد. این چرخش، طناب بیضه را پیچانده و باعث کاهش جریان خون در آن می شود. اگر پیچ خوردگی بسیار زیاد باشد، خونرسانی بقدری کاهش می یابد که باعث تخریب هر چه سریعتر بیضه می گردد.

پیچ خوردگی بیضه

علل ایجاد کننده

عوامل مستعد کننده پیچ خوردگی بیضه

  • علت در اغلب اوقات ناشناخته است ولی انقباض عضلات متصل به لایه های اطراف بیضه و به بند بیضه، همچنین نوعی اختلال تکاملی در یکی از لایه های اطراف بیضه که به بیضه ختم می شوند به عنوان علت احتمالی در برخی موارد مطرح شده اند.
  • بروز این وضعیت در سنین نوزادی و نیز در نوجوانان و بالغین جوان بیشتر است. همچنین در همراهی با چاقی، در فصل تابستان و به دنبال ضربات به بیضه و گاهی در زمان خواب بیشتر دیده می شود. همچنین بیضه های پایین نیامده نیز مستعد پیچ خوردگی می باشند.

علائم پیچ خوردگی بیضه

بیضه مبتلا در لمس دردناک است و وضعیت قرار گیری آن در بیشتر موارد طبیعی نیست. بند بیضه نیز ممکن است متورم و دردناک و کوتاه تر از سمت مقابل و دچار محدودیت حرکت شده باشد. بالاتر نگه داشتن بیضه ممکن است درد را تشدید کند.

پیچ خوردگی بیضه

عوامل زمینه ساز خطر پیچ خوردگی بیضه

1- سن، بیشتر در مردان زیر 30 سال مشاهده می شود اما در بین سنین 12-18 سالگی شایع بوده و شایعترین سن 14 سالگی است.

2- سابقه پیچ خوردگی قبلی- اگر سابقه ای از پیچ خوردگی بدون درمان وجود داشته باشد احتمال عود مجدد در هر کدام از بیضه ها وجود دارد مگر اینکه برای تصحیح وضعیت به وجود آمده جراحی صورت گیرد.

تشخیص پیچ خوردگی بیضه

  • اخذ شرح حال و معاینه دقیق بالینی
  • آزمایش خون و ادرار، برای تشخیص وجود عفونت احتمالی
  • سونوگرافی کیسه بیضه، بررسی جریان خون بیضه
  • اسکن بیضه ها، تزریق مقادیر مختصری از مواد رادیواکتیو به داخل جریان خون برای بررسی جریان خون بیضه
  • جراحی، در صورت وجود درد شدید و اثبات پیچ خوردگی به جهت کاهش عوارض بدون فوت وقت باید جراحی صورت گیرد.

تشخیص های دیگری که لازم است پیچ خوردگی بیضه از آنها افتراق داده شود عبارتند از:

عفونت و التهاب حاد بیضه یا بند بیضه، درد غیراختصاصی بیضه، ضربات به بیضه و ضمایم آن و ….

عوارض پیچ خوردگی بیضه

تخریب یا از بین رفتن بیضه: هنگامی که بیضه پیچ خورده در طی چند ساعت آینده درمان نشود جریان خون آن متوقف شده و می تواند سبب تخریب دائمی یا از بین رفتن آن شود. اگر تخریب شدید باشد با عمل جراحی بیضه برداشته می شود.

عدم توانایی بچه دار شدن: در بعضی از موارد تخریب یا از بین رفتن بیضه منجر به عدم توانایی فرد برای بچه دار شدن می گردد.

عوارض پیچ خوردگی بیضه

مراقبت های کلی پیچ خوردگی بیضه

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای رفع پیچش طناب اسپرماتیک پیچ خورده و اتصال بیضه آسیب دیده به سطح داخلی جدار کیسه بیضه که مانع عود می گردد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای پیشگیری از پیچ خوردگی بر روی بیضه غیر مبتلا نیز انجام خواهد شد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 پس از جراحی، از کیسه یخ برای تسکین درد و تورم استفاده شود. یخ را در پلاستیک گذاشته و آن را در طرف آسیب دیده بگذارید و با یک پارچه یخ را از پوست جدا کنید. هر بار 10-5 دقیقه یخ را روی موضع قرار دهید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

درمان پیچ خوردگی بیضه

در صورت تشخیص در ساعات اولیه می توان از یک مانور ویژه برای باز کردن پیچ خوردگی بیضه توسط پزشک متخصص ارولوژی استفاده کرد (که البته شانس موفقیت آن نسبی است). در صورت عدم موفقیت این مانور جراحی اورژانس جهت رفع انسداد عروقی در شش ساعت اول پس از وقوع پیچ خوردگی لازم است. جراحی شامل زدن برش بر روی کیسه بیضه، باز کردن پیچ خوردگی طناب بیضه و ثابت نمودن یک یا هر دو بیضه داخل کیسه آن است.

در زمان جراحی اگر بافت بیضه قابلیت حیات داشته باشد بایستی پس از اصلاح وضعیت قرارگیری و بهبود خونرسانی، آن را با بخیه به قسمتی از کیسه بیضه ثابت کرد تا پیچ خوردگی مجدد تکرار نشود. برخی جراحان رشته ارولوژی ثابت کردن بیضه مقابل (غیر مبتلا) را نیز به کیسه بیضه توصیه می کنند. در صورت عدم وجود قابلیت حیات، بیضه مبتلا بایستی برداشته شود. لازم به ذکر است که در صورت وجود یک بیضه سالم، معمولاً باروری مرد در آینده دچار اختلال نمی شود.

به تأخیر انداختن جراحی پیچ خوردگی بیضه

  • قبل از 6 ساعت، 90% عملکرد بیضه حفظ می شود.
  • بعد از 12 ساعت، شانس حفظ عملکرد بیضه 50% می شود.
  • بعد از 24 ساعت، فقط 10% علمکرد بیضه حفظ می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    با سلام پسری 23 ساله هستم ،چند وقت پیش وسط فوتبال توپ خورد به بیض هام،خیلی ادرار شدیدم داشتم اما ده دقیقه طول کشید برم برای ادارار،حدود سه چهار ماه مشکلاتی که بالا گقتم برام پیش اومده،خیلی میترسم سرطان پروستات بگیرم ،لطفا راهنمایی کنید .
    ممنمون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیخودی نگرانی
  • تصویر کاربر بلال پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    عدم تخلیه مثانه وخروج ادرار به صورت قطره ای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت جنابعالی و تمامی همکاران زحمت کشتان.
    اینجانب پس از رسیدن به ارگاسم و ارضا شدن 2عامل مشکوک در منی خود مشاهده کرده که به شدت نگران هستم:
    1.رنگ منی مایل به زرد بوده و سفید نمیباشد(تقریبا زرد کم رنگ میباشد)
    2.منی در هنگام خروج پرش نداشته و همچنین درصد چسبندگی ان بسیار پایین میباشد.
    با ارزوی سلامت و بهروزی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      از مایش دهید
  • تصویر کاربر محمدامین پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر ازتون پرسیدم در سوال قبل که ایا طول الت در زمان خودارضایی و زمانی که با همسر معاشقه میکنیم یکسانه؟جواب دادید عوارض بدی داره
    اونو قبول دارم که عوارض بدی داره ولی میخوام بدونم که طول الت من در زمان خودارضایی 9.7 سانت میشه میخوام بدونم در زمان ازدواج و معاشقه با همسر این مقدار ثابته یا بیشتر میشه؟واگر بیشتر نمیشه ایا مشکلی ایجادنمیشه؟
    و اگه مشکلی ایجاد نمیشه چرا بعضی از دکترها میگن اگه الت زیر12سانت باشه باید به دکتر مراجعه کرد؟
    بگم که 19سالمه 114 کیلو وزن دارم
    لطفا بهم جواب کامل بدین که چکارکنم واقعا نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه بزرگ نمیشود مطلب سایت من در این مورد را بخوانید
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من چندبار دارم به شما پیام میدهم ولی شما جواب سوال من را نداده اید.
    میشه خواهش کنم جواب سوال من رابدهید.
    آلت من کلفت است.خیلی کلفت.
    میخوام عمل کنم لطفا راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
  • تصویر کاربر احسان پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام
    اینجانب 30 سالمه و با توجه به کوچکی الت تناسلیم و همچنین بیضه هایم ازدواج نکرده ام اینجانب چند روز پیش مطلبی را راجع به آلت تناسلی پرده دار خوندم و امیدوار شدم آقای دکتر اول اینکه آلت تناسلیم در حالت نعوض 8 سانتیمتره و دوم اینکه اندازه بیضه هام خیلی بزرگه و علاوه بر آن کیسه بیضه هام بزرگتر از آنهاست که از دوران کودکی به همین شکل بوده به نحوی که مجبورم هی بیضه هام را جابجا کنم و به راحتی نمیتونم بشینم معمولا خیلی پایین تر کشیده میشه و مجبورم با دستم بکشم بالاتر و خیلی اذیت میشم مخصوصا وقتی که هوا گرمه خیلی پایین تر میرند و همیشه یک حالت سنگینی را احساس میکنم و در هوای سرد معمولا مشکلم کمتره و جمع میشند.
    آقای دکتر با توجه به اینکه ساکن شهرستان هستم و امکان مراجعه حضوری نیست خواهشم میکنم با عکسهایی که در قالب یک فایل PDF فرستادم اظهار نظر کنید تا اگر نیاز به مراجعه حضوری باشه به خدمت برسم. خواهش میکنم لااقل 3 مورد را جواب بدهید 1- آیا الت تناسلی بنده پرده دار میباشد و 2- اگر عمل بشه چند سانتیمتر به طولش افزوده میشه. 3 - آیا این عمل عوارض جانبی داره در نزدیکی داره یا خیر؟
    اجرتون با الله
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی برای بزرگی نیست مطلب سایت من در این مورد را بخوانید
  • تصویر کاربر مرضیه پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام عليكم وقت بخیر آیا به تأخیر انداختن جراحی بیضه پایین نیامده تا 2 سالگی مشکلی ایجاد می کند؟ لطفا در مورد مشکلات پس از عمل هم توضیح دهید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بهتر است زود عمل کنید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام ، من واریکوسل گرید 3 داشتم که هفت ماه پیش عمل کردم به این روش که دکتر سمت چپ مثانه من را حدود 4 سانت برش داد امروز که رفته بودم پیش گفت باز کرده وواریکوسلتوبایدواریموسل و این دفعه باید هم جای عمل قبل و هم پایین بیضه رو برش بده ، میخواستم بدونم آیا احتمال داره بعد این عمل بازم واریموسل عود کنه وواریموسل؟ آیا شما در بیمارستانهای دولتی هم عمل میکنید و چون تو شهر ما فقط به روش باز عمل میکنن و از روش لاکروسکوپی خبری نیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل مجدد نیست
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام . به پیوست آزمایش اسپرم کانت براتون ارسال کردم میخواستم بدونم الان با این آزمایش امکان بچه دار شدن هست یا خیر . این که من واریکوسل نوع 3 دارم . آیا با رفع واریکوسل این اعداد تغییر میکند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا رگهای زیر بیضه با توجه به اینکه چند سال پیش عمل واریکسل شده است امکان دارد آن رگ بریده شده و سوخته شده کنده وارد بیضه ها شود؟
    چون دکترم میگفت عمل مجدد نیاز نیست ولی رگ بزرگی داخل بیضه ام است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    با سلام، پسری دارم بیست ماهه به تشخیص پزشک هیدروسل و فتق کشاله ران (سمت راست) دارد و بعضی وقتها ظاهر گشته(زور زدن-گریه کردن-ایستادن) و مجددا به حالت عادی باز میگردد آیا اورژانسی باید عمل گردد آیا به تاخیر انداختن عمل خطری برایش دارد یا خیر بیهوشی برایش عوارضی دارد لطفا راهنماییم کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 668 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    آقای دکتر من و خانومم چند وقتی برای پسردار شدن رژیم گرفتیم من شغلم کارمند بانکه یه دختر دارم وسابقه عمل واریکوسل نیز داشتم می خواستم خواهش کنم وضعیت ازمایش اسپرم من و مشاهده کننین واگه زحمتی نیست من و راهنمایی کننین که اسپرم من مشکلی برای فرزند پسر دار شدن داره یا نه ؟ با تشکر
    liquefaction time : 50
    ph : 7.5
    volum :2.5
    viscosity : normal
    count :90 mill/ml
    a ) arapid progressive: 10
    b slow progressive: 25 )
    c)non progressive: 25
    d immotile: 40%)
    SPERM MORPHOLOGY:
    normal 70%
    abnormal form 30%
    wbc 3.5
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      10
  • تصویر کاربر کیوان چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1146 مشاهده پرسش
    سلام
    پسری بیست ویک ساله هستم دردوران بچگی دچار فشار شدیدی شدم که به اصطلاح بیضه راستم به زیر شکمم رفت حالا دربیشتر مواقع بیضه راستم از کیسه بیضه خارج شده و به زیر شکمم میره که بنده با فشار دست اونو به کیسه بیضه انتقال میدم خواستم ببینم مشکلی برای کارایی بیضه پیش نمییاد
    ممنون اگه پاسخ بنده رو بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر مصطفی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر.بنده جوانی هستم بیست ویک ساله الان دوروزه که من درد بیضه ی به صورت خفیف وخیلی کم دارم واینکه فقط درد کمی داره وهیچ یک از علایم درد بیضه که در سایت گذاشتید را ندارم .نه ورم کرده نه قرمز شده .نه آب دورش جمع شده ....خلاصه نمی دونم چیکار کنم پیش چه دکتری برم یا اینکه اگر راه کاری هست بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید اقای دکتر در مورد کشیدگی طناب بیضه توضیح میدین که یه دارویی معرفی کنید ؟! بیضه سمت چپ من بعد از سونوگرافی مشخص شد بیضه چپ رتراکتیل بوده و تا دیستال کانال اینگوینال چپ کشیده میشود . لطفا راهنمایی بفرمایید چه درمان دارویی مناسب است ؟!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      دارویی نیست
  • تصویر کاربر ارمین پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من 23 سالمه و بیضه هام قبل اینکه به سربازی برم اصلا درد نداشتن اما الان که دارم تموم میکنم بدجور بیضه هام درد میکنن و ی مسئله که هست وقتی شبا جنب میشم یا در صورت خود ارضایی اسهال شدید میشم که در بعضی موارد اگر دستشویی نزدیک نباشد درد بیضم 10 برابر میشه وقتی میرم یرویس مثانم خالی میشه دیگه احساس درد هم از بین میره میخواستم ببینم با این موارد ممکنه چه مشکلی داشته باشم؟
    اگر نیاز به آزمایش هست بگین که انجام بدم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر بابت سایت خوبتون.آقای دکتر حدود 3ماهه که واریکوسل خفیف دارم. همکارای شما به بنده گفتن درحدی نیست که نیاز به جراحی باشه. ولی من پیچ خوردگیهای رو در اطراف بیضه چپ لمس و مشاهده. مینم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر ازمایش اسپرمتان نرمال است عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یه 4 سالیه که وقتی بیضه هام جمع میشه بیضه چپم متورم میشه ولی تو حالت آویزون معمولی هستند و الان20 سالمه ایا مشکلی تو اینده پیش میاد یا اینکه مشکلی دارم لطفا راهنماییم کنید!!!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    ایا خوردن دنبلان (بیضه) کوسفند تاثیری بر عملکرد بیضه و اسپرم سازی دارد؟؟ایا خوردنش ضرری داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه اثری ندارد
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    با سلام.چند سوال دارم لطفا جواب دهید.1-اندازه کسیه که منی در آن ذخیره میشود به طور متوسط چند سی سی است؟2-اگر حجم این کسیه خیره منی ثابت است پس چرا حجم انزال گاها با هم متفاوت میباشد؟؟
    3-بعد از هر بار انزال چند روز یا چند ساعت طول (به طور متوسط) میکشه تا این کیسه دوباره پر شود و به حالت اولیه باز گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تا 4-7 سیسی بر اساس افراد فرق دارد تا 48الی 72 ساعت کامل بر میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

آیا برجستگی‌های مشکوکی در ناحیه تناسلی‌تان ظاهر شده و نمی‌دانید زگیل هستند یا فقط یک جوش بی‌خطر؟…
بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب