خارج كردن سنگ كلیه از راه سوراخ كوچك پوست یا عمل PCNL

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

خوشبختانه در چند دهه گذشته با ابداع روش هایی مثل سنگ شكنی با امواج صوتی برای سنگهای كوچكتر از 2 سانتی متر و روش PCNL برای سنگهای بزرگتر از 2 سانتی متر می توان اكثر سنگهای كلیه را براحتی و در 95درصد موارد بدون شكاف وسیع پهلو درمان نمود.

سنگ كلیه یك بیماری شایع دستگاه ادراری است. در گذشته، تمام موارد سنگهای بزرگ كلیه به روش عمل جراحی باز و با ایجاد شكاف وسیع در ناحیه پهلو یا شكم درمان می شدند. در این روش بیماران تا چندین ماه از درد محل برش جراحی و عوارض ناشی از خارج كردن سنگ كلیه مثل فتق محل عمل شكایت داشتند.

مزایای خارج كردن سنگ كلیه به روش PCNL

درد كمتر و زمان كمتر بستری در بیمارستان و عدم شكاف جراحی بزرگ و زمان سریع برگشت به فعالیت های روزمره زندگی می باشد.

قبل از عمل جراحی خارج كردن سنگ كلیه – PCNL

قبل از جراحی سنگ کلیه، بیمار توسط متخصص بیهوشی مشاوره می گردد. به منظور كاهش خطر خونریزی به هنگام عمل و بعد از آن مصرف داروهایی مانند آسپرین و سایر داروهای ضدالتهاب از 10روز قبل از عمل قطع می گردد.

جراحی خارج كردن سنگ كلیه – PCNL

بیمار معمولاً یك روز زودتر در بیمارستان بستری می شود. از شب قبل از عمل ناشتا نگهداشته می شود و برای بیمار سرمهای تزریقی و آنتی بیوتیك تزریقی شروع می شود. برای بیمار سه واحد خون رزرو می گردد.

این عمل به كمك بیهوشی عمومی انجام می گیرد. ابتدا بیمار از راه مجرای ادرار سیستوسكوپی و یك لوله در داخل حالب كلیه مبتلا به سنگ قرار داده می شود و لوله بوسیله سوند ادرار ثابت می گردد. جراح از طریق ایجاد یك سوراخ بر روی پشت بیمار وارد كلیه شده و با كمك عكسبرداری سنگ را با سنگ شكن خرد و خارج می نماید. در انتهای عمل در صورت نیاز از طرق این سوراخ یك لوله بداخل كلیه قرار داده می شود.

بعد از عمل سنگ کلیه

بیمار حدود 1-2 ساعت در اتاق ریكاوری (بهبودی9 نگهداری می شود و بعد از به هوش آمدن كامل به بخش منتقل می شود. بعد از عمل، بیمار بعلت داشتن سوند ادراری، كمی سوزش در مجرای ادرار داشته و بعلت شكستن سنگها در داخل كلیه رنگ ادرار كمی خون آلود می باشد كه بتدریج برطرف می شود.

 

 

هنگام مراجعه به منزل

بعد از ترخیص معمولاً حدود یك هفته بیمار از آنتی بیوتیك خوراكی استفاده می كند. توصیه می شود بیمار استراحت نسبی كرده و از انجام كارهای سنگین اجتناب نماید. تا چند روز ممكن است در ادرار خون مشاهده شود به همین جهت توصیه می شود مایعات زیاد مصرف نمایند.

عوارض جراحی خارج كردن سنگ كلیه به روش PCNL

ممكن است از محل سوراخ پهلوی بیمار ترشحات ادرار خارج شود. در صورتی كه مقدار آن زیاد باشد یا بیمار تب و لرز نماید می بایست با پزشك خود تماس بگیرد. در این موارد ممكن است نیاز به گذاشتن لوله های مخصوص در داخل حالب باشد كه بصورت سرپایی قرار داده می شود و در صورت ادامه ادرار خونی روشن بعد از عمل بلافاصله به پزشك معالج خود مراجعه نماید.

 

4.2/5 - (22 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۲۸ دی ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    سلام پدر بزرگ بنده پارسال بدلیل وجود خون در ادرار به پزشک مراجعه کرد و تشخیص کانسر داده شد و چند بار هم عمل شد
    ۳مرتبه هم واکسن ب ث ژ تزریق شد و آخرین مرتبه دچار عفونت شد و با عمل عفونت خارج شد

    بعد مدتی تشخیص به بهبودی شد.


    بعد یک سال دوباره گویا عود کرده و آزمایش ها و بن اسکن د..... بارگذاری میشه

    کمر درد شدید هم داره و نمیتونه غذا بخوره چون هر چی میخوره بر میگردونه دارو جنسینگ هم داده شده و مکمل هم مصرف میکنه

    تشخیص چیه؟راهکار چیه؟ برای اینکه دوباره بر ناردونه چه پیشنهادی دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ دی ۱( 1 هفته پیش)
      سلام اگر کنسر مثانه مطرح بوده برای ایشان متاستاز وسیع و درگیری وسیع بدن مطرح است . تمامی مشکلات در زمینه متاستاز است . اگر مشکل در این حد حاد هست حتما در بیمارستانی بستری کنید . با توجه به درگیری شدید شیمی درمانی باید در نظر گرفته شود
  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر من حدود ۲۰ روز خدمت شما پیام دادم
    رابطه جنسی داشته با کاندوم بد ترشح داشته بودم که شما فرمودین که دچار عفونت مجار شده ام و شما فرمودین امپول سفتریاکسون
    ۵۰۰ و ۲ هفته قرص داکسی سلین ۱۰۰میلی هر ۱۲ ساعت استفاده کردم اما تا دارو استفاده میکردم خوب بود بد تمام شدن دارو ها سوزش ادار بود اما ترشح کم که فرمودین کشت مجاری ادار بدم اگه بهتر نشدم و جواب ازمایش براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش)
      الان ترشح دارید هنوز ؟ سفید یا زرد غلیظ است ؟ اگر فقط سوزش باقی مانده بحثش فرق میکنه با توجه به کشت منفی شده و بهبو پیدا کرده اید
    2. تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش)
      ترشح ندارم دکتر اما سر الت با دستام باز میکنم داخل مجرا خیس هست و دست میزنم بهش کمی غلیظ هست و سفید میباشد مثل اون موقع ترشح ندارم که شرتم زرد میشد الان فقط سر الت باز میکنم وسط خیس هست و کمی غلیظ هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش)
      اگر ترشح مثل قبل ندارید خوب شده اید . اگر سوزش ادامه دار بود و همراه با تکرر ادرار باید به مدت ۳ ماه تامسولوسین سلکسیب سیپرو بخورید
    4. تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش)
      دکتر جان فقط الان یعنی مشکل من چی هست من زیر نظر دکتر نفر هستم قرص الیترال ۱۰ نصف نهار نصف شام میخورم با قرص فبیکس۴۰( فبوکسوستات) هر روز صبح بد صبح ها که عفونت مجرا داشتم قطع کردم ادامه می تونم بدم مرسی 🙏 دعا گوی شما حرم امام رضا (ع) هستم انشالله سلامت باشید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ دی ۱( 1 ماه پیش)
      داروی الیترال در افراد با سابقه سنگ جهت جلوگیری از تشکیل سنگ است . مشکل شما ترشح بود که خداروشکر بهبود یافتید . در صورت سابقه سنگ داروی الیترال را ادامه دهید سلامت باشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مالک جمعه ۲ دی ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    بنده علایمی چون سوزش ادرار و خون در ادار را دارم
    و چندین جا مراجعه کردم که تشخیص های متفاوتی داشتندمثل سنگ کلیه و پروستات و ندول در مثانه بود و آخرین تشخیص این بود که عمل TuR-T باید انجام بشه واین رو از از روی سیستوسکوپی بنتیجه رسیدن ممنون میشم راهنمایی کنید که این عمل رو انجام بدم یا تشخیص دیگری دارین
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ دی ۱( 1 ماه پیش)
      با سلام و احترام چند سالتونه ؟ سیگار میکشید ؟ با توجه به مطرح شدن توده مثانه حتما باید turt شوید . لطفا شماره تماس خود را بگذارید یا با شماره ۰۹۱۲۴۲۶۵۷۴۷ در واتس اپ یا در ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ در واتس اپ جهت ارسال مدارک و دریافت نوبت عمل در تماس باشید . حتما سریعا جهت درمان اقدام نمایید
  • تصویر کاربر زهرا پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر من چند ساله که کمرم درد میکرد ودرمانهای مثل لیزر درمانی انجام دادم تا اینکه دو ماه پیش درد شدید و غیر قابل تحمل در هردو پام گرفتم و دکتر گفتن با لیزر درد را درمان میکنیم بعد از دو جلسه لیزر احتباس ادرار گرفتم و با گرفتن ام ار آی اورزانسی منو عمل کردن الان دو ماه از عمل میگذره کماکان سوند نلاتون میزنم و داروی بتانکول 10و پروترال 0/4ونالیدیکسیک 500استفاده میکنم ودیروز که رفتم پیش اورولوزی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      سلام یک نوار مثانه انجام دهید احتمالا مشکل از کمر است که به تدریج با درمان دارویی در صورتی که مشکل کمر حل شده باشد بهبود می یابد
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۳ آذر ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 32 مشاهده پرسش
    سلام. جناب دکتر من چند روز قبل در مورد مثانه نوروژنیک سوالی پرسیدم و راه درمان، خانم 31 ساله هستم. که پاسخ شما ادامه استفاده از نلاتون بود، باتوجه به مدارک پزشکی و تصاویر سونو گرافی و نوار مثانه، و باتوجه به بررسی های مغز و نخاع که سالم تشخیص داده شده و این مشکل مادرزادی بود. اما میخواستم بپرسم این استفاده زیاد از نلاتون که موجب عفونت مضمن میشود ، آیا مشکلی برای کلیه و مثانه ایجاد نمیکند؟ ضمنا به دلیل کراتین لب مرز و حساسیت دستگاه گوارش امکان استفاده از آنتی بیوتیک پیشگیرانه ندارم، هنگام استفاده از نلاتون با محلول بهتادین بدن را ضد عفونی میکنم ، آیا مشکل ندارد؟ و آیا دستگاه الکتریکی تحریک مثانه برای من نمیتواند کمک کننده باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      بله دستگاه تحریک مثانه بسیار کمک کننده اما بسیار گران است نلاتون اگر در شرایط استریل باشد مانعی ندارد و بسیار عالی است
    2. تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۳ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      برای عفونت دائم چه کنم، و کراتین لب مرز مشکلی ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      کراتین دوره ای چک شود عفونت باید با کشت ادرار چک شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۲ آذر ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام. من پیشاب ندارم. یا اگر باشه خیلی کم و دیر میاد. میخواستم ببینم تاثیری در باروری داره. چون جایی دیدم نوشته پیشاب باعث از بین بردن ادرار در مجرای تناسلی و درنتیجه کشته نشدند اسپرم‌ها میشه. (چون هشت ماهی هم میشه اقدام برای بارداری میکنیم ولی نمیشه)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ ایا ازمایش اسپرم داده اید ؟ همسرتان بررسی شده اند ؟ باید از نظر واریکوسل و اسپرم بررسی شوید تا نتیجه قطعی بگیریم
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۲ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      30سال. واریکوسل رو سه سال پیش عمل کردم و تا سال پیش که از نظر پیشاب خوب بودم، آز اسپرم هم خوب بود. اما اخیرا که اون کم شده، در آزمایش اسپرم هم سرعت و فعالیت اسپرم‌ها ۲ درصد کمتر از حد نرمال بود (بقیه موارد خوب بود). قرص کارنیمکس ۵۰۰ صبح و شب و ویتامین E دوماهه باید بخورم. (البته اخیرا شرایط کاری استرسم هم بیشتر شده.)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ آذر ۱( 1 ماه پیش)
      ازمایش اسپرم را بفرستید اگر جدید است داروها را ادامه دهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کرمی چهارشنبه ۱۸ آبان ۱( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام آقایی 38ساله هستم بعد از یه دوره درد شکمی ویبوست دچار درد در مثانه وجود خون در ادرارم شدم البته حدود 4سال پیش متوجه شدم کیست آپاندیس هم دارم ولی نتونستم اقدامی بکنم چون ساله که رنگ صورتمو خیلی زردو پردیس لطفاً راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ آبان ۱( 2 ماه پیش)
      با سلام و احترام توصیه میشود سونوگرافی شکم و لگن انجام دهید بررسی کامل شوید
  • تصویر کاربر بنی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر من از بچگی ترک هایی روی کلاهک آلتم داشتم و متاسفانه فکر میکردم طبیعیه و الان حتی مقداری بیشترم شده ولی هیچ سوزش یا خارشی نداره فقط پوست کلاهک شبیه پوست زبان شده باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش)
      پماد ویتامین آ موضعی هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر بنی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر من از بچگی در روی پوست کلاهک آلت ترک خوردگی داشتم و متاسفانه تصورم این بود که طبیعیه هیچ سوزش و خارشی هم نداره همین تازگی متوجه تفاوت و ایراد شدم باید چیکار کنم؟ یجورایی پوست تمام کلاهک آلتم شبیه پوست زبان شده ولی پرز نیست ترک های ریزه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش)
      احتمال زیاد حساسیت مزمن پوستی هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱( 8 ماه پیش)
      که با استفاده از ویتامین آ موضعی بهبود پیدا میکنه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۰ فروردین ۱( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 112 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. من 41ساله هستم. چند وقت هستش که در ناحیه زیرشکم و بالای آلت در سمت چپ یک برامدگی کوچکی ایجاد شده که هیچ دردی نداره و هیچ مشکلی برام پیش نیومده. میخوام از آقای دکتر خواهش کنم راهنماییم کنه حس میکنم هنگام بعد از رابطه بیشتر مشخص میشه این برامدگی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ فروردین ۱( 9 ماه پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

آلت تناسلی پرده دار به حالتی گفته می شود که در آن پوست بیضه تا قسمت وسط…
بیوپسی از پروستات یا نمونه برداری، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات…
 مثانه یکی از بخش های سیستم ادراری است که ممکن است در آن سنگ تشکیل شود. این…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر