جلوگیری از واریکوسل در جوانان

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

چگونه واریکوسل می گیریم؟

خراب شدن دریچه های لانه کبوتری سیاهرگ ها بوده که باعث می شود خونرسانی در بیضه ها مختل شود و در نتیجه خون اکسیژن دار خوب به سلول های سازنده نطفه در بیضه نمی رسد و باعث می شود که تغییرات زیر در کیفیت مایع منی ایجاد شود:

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

و لذا تغییرات فوق باعث می شود قدرت باروری و نفوذ اسپرم به داخل تخمک زنان کاهش پیدا کند و در نتیجه باعث ناباروری زوجین جوان می شود و نیاز به عمل واریکوسل را ضرروری می کند.

سوالی که خیلی از جوانان مبتلا از بنده می پرسند این است که:

علت واریکوسل در جوانان چیست؟

جواب این است که علت واقعی ایجاد واریکوسل نامشخص می باشد ولی عوامل زیر در ایجاد واریکوسل دخیل هستند:

1- مادرزادی: در اغلب افراد مبتلا به واریکوسل به صورت مادرزادی زمینه خرابی دریچه های لانه کبوتری در رگ های بیضه وجود دارد و لذا با بزرگ شدن فرد خود را از همان دوران نوجوانی به صورت برجسته بودن رگ های آویزان کننده بیضه خود را نشان می دهند. بسته به شدت خراب شدن رگ های بیضه و شدت گشادی رگ ها و اختلال در خونرسانی باعث درجاتی از اثرات سوء در بیضه می گردد که عبارتند از:

کوچک شدن تدریجی بیضه و متعاقب آن آسیب به سلول های نطفه ساز بیضه که باعث افت شدید در کیفیت اسپرم فرد جوان شده و باعث اختلال در باروری می گردد و لذا باید هر چه سریعتر تشخیص و درمان شوند.

2- افزایش فشار شکمی در افرادی که به علت تومور خلف صفاق و یا به هر علتی فشار داخل شکم بالا باشد باعث اختلال در برگشت خون از بیضه ها شده و باعث واریکوسل می شوند.

3- در صورت وجود زمینه ی خرابی دریچه های لانه کبوتری، افزایش فشار ناشی از بدنسازی و برداشتن وزنه های سنگین و یا انجام کارهای سنگین می تواند باعث ایجاد واریکوسل بشود.

امکان بارداری بعد از عمل واریکوسل چند درصد است؟

راههای جلوگیری از پیشرفت واریکوسل

و لذا جواب این سوال که آیا واریکوسل راه پیشگیری دارد یا نه این است که:

1- افرادی که به صورت مادرزادی دریچه های لانه کبوتری بیضه ها در آنان خراب است، راه پیشگیری از واریکوسل ندارند و به این بیماری مبتلا خواهند شد.

2- آنهایی که زمینه خفیفی از خرابی دریچه های لانه کبوتری سیاهرگ های بیضه دارند جهت جلوگیری از ابتلا به واریکوسل باید از انجام کارهای سنگین و کار با وزنه ها و بارهای سنگین به صورت مستمر، جلوگیری کنند تا مبتلا به واریکوسل نشوند.

3- بعضی از افراد در شغل های سرپایی مانند: نانوایی مشغول به کار هستند، ایستادن بیش از حد می تواند واریکوسل را تشدید کند.
4- مشکلات انعقادی خون نیز می تواند بیماری واریکوسل در مردان جوان را تهدید کند.

 

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

در پایان با آرزوی سلامتی برای شما، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس حاصل بفرمایید.


3.5/5 - (20 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر hami سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 757 مشاهده پرسش
    با درود و تشکر فراوان از حسن توجه و زحمات شما
    به گفته یکی از همکاران شما واریکوسل دارم و در پرسشی که قبلا مطرح کرده بودم نظر شما موکول کردن درمان و جراحی به بعد از ازدواج بود . دکتری که مراجعه کرده بودم علاوه بر اینکه گفت 1 ماه فرصت داری برای عمل کردن گفت از ورزش کردن خودداری کن و همین موضوع روان من رو به هم ریخته.
    آیا ورزش کردن در تشدید واریکوسل تاثیر داره ؟ ورزش هایی مثل دویدن ، بدنسازی و ... !
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 7 سال پیش)
      ازمایش اسپرمتان چه طور است
  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    باسلام ودرودفراوان.عیدتان هم مبارک.اینجانب حدوددوماه هست که دوطرف راست وچپ راعمل کردم عمل جراحی کمی پایینترازدنده هامی باشد الان جای عملهای جراحی خیلی دردمی کندپهلوی راست هم دردمی کندبه طوری که دردبه پشت کمرنیز می کشدناحیه بالای شکم سمت راست درست زیر دندها نیزدردمی کندوحالت تهوع نیزدارم دکترهای اینجاتشخیص ندادنددرضمن درچندآزمایش خون پلاکتهای خون پایین آمده لذاازشماخواهشمندم مراراهنمایی کنید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 7 سال پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ مهر ۹۳( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    حدود 2 سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم اما بعد از گذشت 4 ماه دوباره احساس میکردم که به حالت قبل برگشتم به مطب پزشکی که جراحی انجام داده بودم مراجعه نمودم بعد از معاینه سطحی التهاب بعد عمل گفتند و برایم کپسول نوفافن تجویز کرد-هفته ای دوبار درد شدیدی در ناحیه عمل داشتم که به داروخانه مراجعه میکردم کپسول نوفافن تهیه و مصرف میکردم اما بعد از چندماه درد شدیدتری دچار شدم بطوری که نوفافن جوابگو نبودبه به پزشک عمومی مراجعه نمودم وبعد از ارجاع به سونوگرافی عودواریکسول تشخیص داده شد.کپسول نوفافن را باتوجه به مطالب بیان شده دکتر که التهاب وعفونت مصرف مینمودم0رفتم به مطب جراح که بگویم بیماری من خوب نشده وطبق نظر سونوگراف که عمل دقیق نبوده وچندتا از رگها بسته نشده با گفتن موضوع به منشی ایشان حدود بیست وپنج هزارتومان مبلغ ویزیت خواستن ومن به دلیل نداشتن مبلغ نتوانستم گفتم من بیش از شش ماه نیست که عمل انجام داده ام ولی منشی ایشان از دیدارمن با دکتر جلوگیری نموداکنون 2سال است که با این دردا بخصوص فصول سرد سال که حدود بیش از12 سانت محل عمل را بریدهاند رنج میبرم نه توان مالی مناسب برای مراجعه به بیمارستان و متخصص مناسب را دارم علاجی جز تحمل ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 7 سال پیش)
      1 بار عمل کافی است بیخودی نگرانی
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ مهر ۹۳( 7 سال پیش)
      من به متخصص اورولوزی مجدد مراجعه کردم گفت دوباره باید عمل شوی با توجه به سونوگرافی
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر

    من واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم. در آزمایش اسپرمی که دادم، تعداد اسپرم ها بالاتر از معیار آزمایشگاه بود اما مورفولوژی و تحرک اسپرم های پیشرونده کمتر از معیار تعیین شده توسط آزمایشگاه بود.

    برای عمل بین روش میکروسرجری و لاپاروسکوپی کدام روش را توصیه می کنید؟
    آیا اگر بعد از عمل، واریکوسل عود نماید عمل مجدد توصیه نمی شود؟ اگر چنین است چرا؟ (روش لاپاروسکوپی یا میکروسرجری)

    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 7 سال پیش)
      هر دو خوب هستند
  • تصویر کاربر هادی.ا سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر من 6 ماهه سیتالوپرام 20 مصرف میکنم و تا یکسال هم ادامه خواهم داد.واریکوسل هم دارم که درحالت ایستاده معلومه.میخواستم ببینم ایا با مصرف سیتالوپرام احتمال عقیمی در بنده هست یا نه؟ممنون میشم یه توضیح مختصری بدید.مجرد هستم 22 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 8 سال پیش)
      علت مصرفتان چیست
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    سلام . تا چند وقت بعد از عمل واریکوسل میتوانم ورزش را ادامه دهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 8 سال پیش)
      2 ماه بعد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 138 مشاهده پرسش
    خسته نباشید آقای دکتر
    تقریبا دو ماه که واریکوسل چپ عمل کردم . (تشخیص واریکوسل رو خودم از روی رگه های باد کرده دادم)
    امروز بیضه ی راستم درد میکرد ، ینی دیدم که رگ هایی ک سمت چپ بودند اومدند سمت راست و باعث درد در بیضه راست شدند . . . آیا مشکلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 8 سال پیش)
      نه
    2. تصویر کاربر رضا جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 8 سال پیش)
      آیا این رگه ها همان اپیدیدیم هستند آقای دکتر؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبرنادری سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    آقای دکتر من برای بیماری واریکوسل به دکتر مراجعه کردم که دکتر دو آزمایش برای من گذاشت 1سوناگرافی از بیضه سمت چب 2آزمایش اسپرم من دو آزمایش رو برای دکتر برو دم ودکتر گفت که شما از نظر اسپرم هیچ مشکلی نداری ولی در سوناگرافی شما بیماری واریکوسل وجود دارد از شما میخوام که جواب بدید که من که نه دردی در بیضه دارم نه مشکل اسپرم برای باروری اگر عمل نکنم مشکلی پیش میاد.( ضمنا ازدواج هم نکردم سن 28)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 8 سال پیش)
      اگر اسپرم نرمال است درمان نمی خواهد
  • تصویر کاربر فواد سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر
    اگه میشه بفرمایید این نتیجه آزمایش اسپرم برای باروری طبیعی هست یا باید تقویت بشه؟
    Volume: 3
    Sperm density: 55
    Total density: 165
    Rapid progressive (class A): 10
    Progressive (class B): 50
    Total Progressive (class A+B): 60
    Non- Progressive (class C): 10
    Total motile (A+B+C): 70
    Immotile (IM): 30
    Vitality: 80
    Normal morpholology: 78
    Abnormal: 22
    Head defect: 80
    Mid piece defect: 6
    Tail defect: 5
    Cytoplasmic droplets: 3
    Tetratozoospermia indx: 0.5
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 8 سال پیش)
      کاملا نرمال نرمال است
  • تصویر کاربر خجالتی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من پسری 20 ساله هستم(قد=174cm وزن=59 کیلو) و دو سال هست که در سمت چپ بیضه رگ های کلفتی احساس میکنم البته سمت راست هم کمی حس میشود و درد هم ندارم . وتنها حین خستگی قابل مشاهده هست و در غیر این صورت حتما باید لمس شود تا متوجه رگ های کلف شوم . و خیلی نگران هستم. آیا ورزش هایی مثل فوتبال و والیبال برایم مضر هست؟ و آیا رژیم غذایی موثره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 8 سال پیش)
      باید معاینه شوید از نظر واریکوسل
    2. تصویر کاربر خجالتی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 8 سال پیش)
      از پاسختون ممنونم. پزشک گرید2 رو تشخیص داد آیا عمل ضروریه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

Popiloma Virus H یا اچ پی وی یکی از شایعترین ویروس های موجود در طبیعت می باشد…
نمونه برداری از پروستات جهت تأیید نهایی وجود سرطان پروستات و یا رد عدم وجود آن در…
سنگ در سیستم ادراری، به علت فوق اشباع شدن اجزاء تشکیل دهنده سنگ یا کریستال ها ایجاد…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00