اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  
 
 

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
 
 
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده حدود ۳ ماه قبل آزمایش اسپرم به علت واریکوسل گرید یک دادم که کاهش بسیار زیاد تعداد اسپرم مشاهده شد زیر ۱۰ میلیون که به پیشنهاد دکتر مجدد این آزمایش را در مراکز ناباروری انجام دادم لطفا آزمایش را تفسیر کنید و بگید آیا برای بچه دار شدن دارای مشکل یا محدودیتی هستم چون در شرف ازدواجم خیلی ممنون میشم زودتر جواب بدید
    concentration million/ml 68
    Total count million/ml 292.400

    motility 60
    Progressive 30
    non progressive 30
    Immotile 40

    Abnormal 97
    A-head 97
    A-neek 16
    A-tail 14
    Immature 4
    1. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      Volome 4.3
      Wbc/hpf 1
      Abstinenee-day 3
      Visecosity -normal
      Agllutinnation - normal
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمايش عالي است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۲۱ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده در ناحيه آلت دچار نوعي رنگ پریدگی شدم که بیرنگ هستش و بعد از سکس با همسرم ملتهب و قرمز میشه هم دور كلاهك سر آلت دقيقا حول نقطه بخيه ختنه و قطر هر سفيدك حدودا بين 2 تا 5 میلیمتر
    عکس در حالت عادی بعد از سکس و در حالت برانگیختگی رو میذارم لطفا راهنماییم کنید چطور میشه برطرفش کرد...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر اعظم یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر
    6 ماه پیش شوهرم عمل واریکوسل انجام داد و نتیجه ای برای بارداری نداشتیم تصمیم گرفتیم برای ادامه کار به مرکز ناباروری بریم که اونجا آزمایش اسپرم گرفتند و نظرشان این هست که میکرو انجام دهند میخواستم عکس از آزمایش اسپرم شوهرم بفرستم و نظر جنابعالی رو هم بدونم با تشکر
    1. تصویر کاربر اعظم جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      این هم عکس از آزمایش اسپرم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 7 سال پیش)
      حرکت کم است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده قبلا سوال زیر رو پرسیده بودم و الان رفتم پیش دکتر و آزمایش برام نوشت،جواب آزمایشها رو گرفتم و هنوز پیش دکتر نبردم و گفتم اول واسه شما بفرستم که نظرتون رو بدونم.
    سوال که قبلا ازتون پرسیدم👇
    دکتر من دیگه مطمئن شدم که واریکوسل دارم چون خیلی زیر مثانم تیر میکشه و احساس میکنم بیضه هام کوچیکتر شده،من اهوازم میخاستم بدونم امکانش هست بیام تهران پیش شما عمل کنم؟بعد از عمل نیاز نیست دوباره برای چکاپ پیشتون بیام؟
    اگر که نیازه بعد عمل چند بار بیام تهران واسه ویزیت پس لطفا یه دکتر توی اهواز اگه میشناسید و کارشو قبول دارید بهم معرفی کنید.
    در ضمن تقریبا 2ماه هست که وقتی خونه هستم مخصوصا شبها زود به زود مثانم درد میگیره و باید برم ادرار کنم ولی تا میام بیرون بعد 10 دقیقه دوباره باید برم ادرار کنم،این مشکل ربطی به واریکوسل نداره؟ جواب آزمایشهای من که تازه گرفتم👇
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام دکتر ممنون از جوابتون ولی پس اینکه الان واریکوسل دارم و بعضی مواقع پشت مثانه و بالای بیضم دردم میگیره(تیر میکشه) نیاز به عمل نداره،چون هفته ای چند بار دردم میگیره،و اینکه ممکنه واریکوسل من فعلا روی اسپرم اثر بدی نزاشته و چند ماه دیگه اثر خودش رو بزاره؟چون من آخر سال بعد قصد بچه دار شدن دارم و نگرانم تا اونموقع اثر بدی روی اسپرم بزاره.
      با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      نگران نباشيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    واریکوسل دو طرفه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      باید معاینه شوید۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    این ازمایش اسپرم رو توضیح بدین
    خوبه؟ضعیفه؟ سلام اقای دکتر این ازمایش اسپرم هست که دو روز پیش دادم خواهش میکنم بگین که
    ایا ضعیفه یا خوبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      قابل قبول است
  • تصویر کاربر سیدرضاهاشمی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام من یه پسر 18ساله هستم از یزد.
    به شدت از عمل و اینا میترسم...
    از بچگی دور بیضه سمت چپم پر از رگه!
    هییچ دردی ندارم هیچیمم نیست.
    فقط دور بیضه سمت چپم پر از رگه.
    رفتم توی اینترنت دربارش تحقیق کردم میترسم واریکوسل باشه، هر هفته هم خودارضایی میکنم. اقا من میترسم... از عمل و اینا به شدت میترسم...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو گرافي كنيد
  • تصویر کاربر حیدر یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    باسلام بنده مجردبیست ویک ساله حدود چهار سال پیش باربارها اتفاق افتاد که شب هنگام جنب شدن سریع آگاه میشدم ومانع خروج منی میشدم بعد آن بیضه دوطرفم درد کرد وبا سونوگرافی واریکوسل تشخیص داده شد ولی دو بار هم آزمایش دادم که نرمال بوده و دکتر عمل نکرده وحدود دوسال است که بالای کیسه بیضه راست یه توده بوجدو اومده که دکتر میگه فتقه همیشه احساس سنگینی در بیضه ها دارم به خصوص موقعه ای که سرما میخورم این درد بیضه هام بیشتر میشودودر روز های عادی هم همیشه یه درد قابل تحملی دارم که با آنتی بیوتیک کمی آرام میشود.ب ه نظرشما چه اتفاقی واسه بیضه هام افتاده دوباره سونوگرافی دادم و دکتر گفته نیاز به عمل نیست ولی من همیشه درد دارم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رویا شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    همسر بنده با 49 سال دارای مشکل شدن که باعث نازایی ثانویه در بنده شده در حالیکه بارداری های قبل سریع باردار میشدم با دو فرزند 22 ساله و 16 ساله دوسال پیش ی سقط 6 هفته ای داشتم که دکتر همسرم فرستاد ازمایش و نتیجه مشکل از ایشون بود خاستم ببینم نظر شما چیه؟ عمل نیاز دارن یا هر تجویز دیگری یا مراجعه به شما؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      این نیاز به جراحی ندارد ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر منصور شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با سلام من 34 سالمه. 3سال پیش عمل واریکوسل کردم یک سال پیش هم ازدواج کردم وموفق نشدم. هنوز بچه دار بشم.اگه امکان داره جواب ازمایش منو که تازه رفتم تشریح و کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      نرمال است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر