آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.9/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پیام چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    من 37 سالمه به دلیل درد کمر و زیر شکم به دکتر داخلی مراجعه کردم که برام سونوگرافی از کلیه و پروستات تجویز کردن وقتی جواب سونوگرافی رو گرفتم مسئول اونجا تو جواب زده حجم پروستات 36 و گفتن پروستاتم کمی بزرگ شده
    در ضمن چند روزه کمی تکرر ادرار سر آلتم یهو تیر میکشه و خود به خود میسوزه
    ممنون میشم که راهنماییم کنین که این مشکلی که دارم خوب شدنیه یا نه بیچاره شدم رفت🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر من ۴ سال پیش خدمت شما عمل پروستات انجام دادن و پروستات را خارج کردین چون پی اس ا اون موقع ۶٫۵ بود این چند سال مرتب توسط شما چکاب شدن اما الان پی اس ا دوباره بالا رفته و شده ۱٫۵ حالا میخواستم بدونم چکار کنیم اگه امکانش هست که وقت بدین بیایم پیش شما لطفاً ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      با مدارکتون مراجعه کنید. مدارک قبلی را هم بیاورید. جهت نوبت با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر بردیا شنبه ۲۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1100 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده 9 ماه پیش عفونت ادراری گرفتم که بدلیل شرایط کرونا و درمان ناقص و داشتن سوزش شدید درد شکم و کمر رفتم پیش پزشک عمومی تشخصی دادن پروستاتیته اوفلوکساسین دویست دادن واسه دو هفته روزی دو عدد هر 12 ساعت یکبار بعد از تمام شدن دارو ها و دادن کشت ادرار جوابش منفی بود و من یه مدت 5 ماه سوزش خفیف و درد زیر بیضه خفیف داشتم و هر بار کشت ادرار میدادم منفی بود و زیاد توجه نکردم فک کردم شن کلیه باشه ... تا بعد 5 ماه علائم شدید شد و رفتم دکتر متخصص تشخیص داد التهاب پروستاته یک ماه به بنده تاوانکس داد روزی 1 عددو دیکلوفناک روزی یک عدد و قرص تامسولوسین که چند روز خوردم بدلیل انزال خشک قطعش کردن دکتر ... بعد یک ماه علائم بازم بود بعضی مواقع میرفتن و بعضی مواقع علائم پدیدار میشدن و دوباره رفتم بمن اوفلوکساسین 300 داد تا یک ماه که بعد از مصرف 15 روز شرایط بهتر ک نشد داشت بدترم میشد ... پزشکو عوض کردم و پیش یک متخصص دیگه رفتم بهم قرص پروستاتان داد با قرص ضد التهاب و ویتامین e که شرایطم خیلی خیلی بهتر شد و گفت بعد یکماه بیا ... بعد از یک ماه دوباره قطره پروستاتان داد گفت شبی 30 قطره که بعد از مصرفشون وسط درمان بدلیل دوبار رابطه جنسی در یک روز دوباره سوزش دور مقعد داشتم تا سه روز بعد خوب شدم و بعد از تمام شدن الان دوباره سوزش و درد زیر بیضه داره کم کم شروع میشه خفیف و بنده مشکلی تو ادرار کردن و یا سوزش ادرار و دوشاخه شدن ادرار یا قطع وصل شدن ادرار ندارم الان فقط بعد سکس احساس سوزش دارم خفیف و سوزش دور مقعد و حالت کشیدگی ماهیچه ها اطراف لگن ... حالا کلافه شدیم 10 ماه درگیرشیم اعصاب واسمون نزاشتن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت شما ، اقای ۴۴ هستم ، مدت دوماهه بعد از خروج ادرار (نه در حین خروج ) درالتم احساس سوزش شدید دارم با توجه به سوابق دوسال قبل (تشخیص پروستاتیت و تجویز انتی بیوتیک و داروهای دیگر ) وطبق تجویز جنابعالی در فضای مجازی بمدت ۱۵ روز افلوکساسین ۳۰۰ ملوکسیکام ۷/۵ و تامسولوسین استفاده کردم علایم تا حدودی کاهش یافت ولی با قطع دارو بعد از ۱۵ روز ظرف یک هفته علایم باشدت بیشتری و اینبار با بروز تب و لرز شدید برگشت که به متخصص ارولوژی مراجعه کردم ایشان درخواست ازمایش کشت ادرار کرد ولی منتظر جواب نماند و تعداد ۱۰ عدد امپول جنتامایسین هر ۱۲ ساعت ، ۲۰ کپسول سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت و قرص فنازومکس هر۸ ساعت تجویز نمودن که با تزریق امپولها درروز دوم تب و لرزم قطع شد ولی مشکل سوزش ادرارم همچنان باقی است ، از کپسولها تعداد ۱۲ عدد باقی مانده ، ایا روند درمان صحیح است یا اقدام دیگری لازم است ؟ درضمن جواب ازمایش کشت هم منفی و هیچ گونه مشکلی درازمایش مشهود نبود .ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      بله روند صحیح است
  • تصویر کاربر کاربر پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اینجانب 64 ساله با علایمی شامل به سختی ادارار کردن در صبح و احساس دفع شدید ادرار به صورت آنی به متخصص مراجعه کردم و برایم کپسول omnic 0.4 و finoprost5 را تجویز نمودن (جواب آزمایش و سونوگرافی به پیوست است ) به نظر جنابعالی با توجه به عوارض داروها ، این میزان تجویز قرص درست است ؟ چون من 3روز فقط کپسول امنیک استفاده کردم و و قرص فینوپروست را تا به حال مصرف نکردم و خدا رو شکر دیگر مشکلی ندارم.
    با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      فقط omnic را مصرف کنید. سالی یک بار psa چک شود
  • تصویر کاربر خانمحمدی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    پدرم مدتی هست دچار بزرگ شدن پروستات شدن و از درمان دارویی هم اجتناب کردن و فقط از راه درمان های سنتی پیگیر بودن که متاسفانه روز به روز بدتر شده تا حاییکه الان عفونت دارن و انتی بیوتیک تزریق کردن و نا توانی و مشکل حادی تو ادرار کردن دارن
    ترکیه هم تو بیمارستان بررسی شدن و توصیه مردن اونجا دکترا که بلافاصله عمل کنن اونم بصورت trup
    منتهی از این روش و درد بعد از عملش خیلی استرس و ترس دارن
    من مزاحم وقت شما شدم ازتون بپرسم مه شما روش لاپروسکوپی یا روباتیک هم عمل میکنید که عارضه بعد از عمل کمتری داشته باشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      نوع عمل بر حسب شرایط و بررسی های ازمایشگاهی و سونوگراعی بیمار و ... تعیین می شود ،
  • تصویر کاربر سید شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با سلام.۵۰ سال سن دارم حدود دو سال پیش عمل پروستاتکتومی انجام دادم و خوشبختانه خوبم و هر ۳ ماه آزمایشpsa دادم که از زیر۱/. شروع به۲/ سپس۳/ و اکنون به عدد۴۵۶/ رسیده آیا باید رادیو تراپی را شروع کنم یا صبر کنم.ضمنا سونوگرافی و آزمایش هایم همگی خوبند.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      PET scan جهت بررسی عود و متاستاز انجام شود
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    التهاب پروستات دارم... دکتر افلوکساسین و تامسولوسین تجویز کرن ..میخواستم بدونم چند وقت باید بخورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      از داروهای سیپروفلوکساسین و تامسولوسین و ملوکسیکام استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    2. تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      چند وقت؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      یک ماه
    4. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۳۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      دکتر عزیز واقعا ازتون ممنونم که در اینترنت پاسخگو هستین...خداوند متعال خیرتون بده ...اما یه نکته رو عرض کنم محضرتون...من حدودا چند بار سوال پرسیدم ...استدعا میکنم اگر دارو ذکر کردین ،دوزش رو هم بفرمایین و مدت مصرف چون من دیشب رفتم ملوکسیکام بگیرم و سیپرو فلوکساسین واقعا به مشکل خوردم ...باز هم از شما ممنون...زحمت میکشین...خدا خیرتون بده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر جلیلی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سالهاست.سختی.وتکررور.شدید.دارم.ومقدار.زیادی.ازادرار.باقی.میماند.آزمایش.وسونوگرافی.انجام.شده.پزشکان.مگویندpsa.طبیعی.وفقط.التهاب.مثانه.و کمی.بزرگی.پرستات.وجوددارد.وسرتان.پروستات.ارثی.درخانواده.وجودداشته.وجدیدن.اسپاسم.ودرد.شدید.به.اطراف.تناسلی.واستخوانم.زده.وچندین.سال.است.دارو.هم.مصرف.دارم.واصلا.بهبودی.نداشتم.ورفته.رفته.شدیدتر.میشود.تمنا.دارم.بفرمائید.راه.علاجم.چیست.و۵۹سال.دارم.وساکن.ارومیه.متشکرم.راهنمائی.کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سونوگرافی جهت تعیین حجم پروستات انجام شود ، psa جدید چک شود. شبی یک عدد کپسول تامسولوسین استفاده کنید. با مدارکتون مراجعه کنید
  • تصویر کاربر m جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام
    ایا 10 روز بعد از عمل پروستات خونریزی زیاد طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر ، اگر خونریزی در ادرارتون زیاده به پزشکتون جهت بررسی بیشتر مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر