آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.9/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر... من با علائم درد های خفیف خنجری در سمت راست شکم، نزدیک پیشابراه و نیز سوزش های زیر پوستی در طرفین مثانه به دکتری مراجعه کردم و ایشان آزمایشات کامل نوشتند در تهران آزمایش دادم. پی اس ای من ابتدا 16 و فری پس ای هم 1.46 بود که به تجویز پزشک سی عدد سپروفلوکساسین 250 هر 12 ساعت مصرف کردم و یک ماه بعد در کرمان آزمایش دادم پی اس ای شد 10.36 و فری پس ای 0.513 شد و اینبار پزشکی دیگر مراجعه کردک که سی عدد لووفلوکساسین 500 روزی یک عدد تجویز کردند و بعد در بندرعباس آزمایش دادم و اینبار پی اس ای شد 13.09 و فری پی اس ای 0.59 که به پزشک دیگری مراجعه کردم و ایشان شصت عدد افلوکساسین 300 هر 12 ساعت تجویز کردند. راستش را بخواهید استرس زیاد دارم برخی می گویند باید بیوپسی بدهم و این دکتر آخری گفت سه هفته مصرف کن اگر آزمایش تغییری نکرد باید بیوپسی بدهی. ایشان می گویند جای نگرانی نیست و بیوپسی باید بعد از چند دوره آنتی بیوتیک اگر تعییری پیدا نشد آنوقت بیوپسی بده. ضمنا ایشان انتقاد داشتند که چرا آزمایشگاه و شهر را اینقدر عوض کرده ام. سن من 46 سال است. در فامیل سابقه سرطان پروستات ندارم. فایل مربوط به نتیجه سونوگرافی را هم فرستاده ام که مشاهده فرمایید. می خواستم نظر شما را بدانم. ضمن اینکه اگر برای بیوپسی بخواهم بیایم پیش شما هم در کلینیک خودتان انجام می دهید یا نه؟ من باید از 2000 کیلومتر اینطرف تر بیایم و اگر امکان دارد برای بیوپسی نوبت بدهید که در تهران هزینه ماندن ندارم . و سوال آخر هم آیا اینقدر مصرف آنتی بیوتیک و این تاخیر در پیشرفت مثلا کانسر خطرناک نیست... راستش خیلی می ترسم جناب دکتر... یک نقدی که به بعضی دکترها دارم این است که با بیماران مانند ماشین رفتار می کنند و هیچ رابطه روحانی-عاطفی با آنها ندارند و این بر استرس و نگرانی های آنها خواهد افزود... ممنونم دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنيد فيلم سايت من را ببينيد
  • تصویر کاربر Lمجید سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد خدمت دکتر کرمی
    با انجام سونوگرافی جدید ابعاد پرستات 30در33در 40 با حجم تقریبی 21 سیسی ولی در سونوگرافی قید شده مثانه با جدار وحجم نرمال در انتهای مثانه کریستال یا رسوب هست که البته من هنوز سوزش ادرار ودرد در ناحیه آلت و مثانه وزیر شکم دارم وادارام زرد متمایل به سرخی است آزمایش دادم گفت هیچ عفونتی هم درش پیدا نشده پی اس ای من کمتر از یک یعنی نیم(5%) بوده ولی کبدم چربی دارد لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ شهریور ۹۵( 8 سال پیش)
      مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام علیکم خدمت دکتر چندسالی هست به تکرار ادرار مبتلا هستم وقرص پرازوسین وتولترودین را مدتی مصرف کردم امافایده ای نداشت و یک بارهم دراوایل این بیماری عمل سیستوکوپی را انجام دادم به نظر شما چه کاری باید انجام دهم وعلت این بیماری چخ چیزی است با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر میرصدوقی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2317 مشاهده پرسش
    45 ساله مرد . دوهفته است بعد از تخلیه ادرار و استبرا موقع بلند شدن احساس می کنم چند قطره ادرار باقی مانده و باید بنشینم و مجدد آن چند قطره خارج می شود گاهی سوزش مختصری هم در ناحیه بین مقعد و ابتدای بیضه دارم ( کف لکن) یکسال است الوپورینول برای درمان نقرس می خورم لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      نوار عصب مثانه 02122642744
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 777 مشاهده پرسش
    با سلام
    چند سالی است که بنده علیرغم انجام عمل استبراء ، پس از اتمام ادرار ، به محض بلند شدن از سر دست شویی و چند قدم راه رفتن و یا سرفه کردن باعث میشه تا بقیه ادرارم خارج بشه. یعنی همیشه چند سی سی ادرار باقی میمونه.لازم به ذکر است که بنده اصلا وسواسی نیستم و این موضوع ( خارج شدن ادرار ) برای بنده کاملا مشهود است. اغلب برای حل این مشکل کمی می ایستم و دوباره سر دست شویی میشینم تا بقیه ادرار هم خارج بشه. بعضی وقتا حتی چند قدم راه میرم و دوباره سر دست شویی میشینم تا بقیه ادار خارج بشه که این اتفاق میوفته و بقیه ادارم که خیلی ناچیزه ، خارج میشه.
    ممنون میشم بفرمائید مشکل چیه و چیکار باید بکنم ؟
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      حساسيت بيهود وزياد از حد داريد
  • تصویر کاربر کمال پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما را نگیرم امام زمان نگهدارتان .
    دکتر جان سوال زیر را کرده بودم فرموده بودید شما سالم هستید .مطالب زیر را به آن اضافه می نمایم :
    سیستوسکوپی هم دکترم انجام داده مدتی سوزش داده خوب شدم ولی چند روزی است درد بین ران و بیضه های سمت راست به پشت لگنم می زند و خیلی درد آور است در سایت خود شما خواندم این دردها مربوط به سرطان است آیا با توضحیات داده شده مشکل دارم ؟
    خلاصه سوال قبلم را تکرار می نمایم .


    سلام خسته نباشید و متشکر .
    20 روز قبل وزنه ای بلند کردم . درد در ناحیه مثانه داشتم به دکرت عرب زاده ارولوژ مراجعه کردم بعد از معاینه بالینی و سونوگرافی سریع در مطب گفتند تروم پروستات است زیرا ادرارم نازک و کم فشارتر شده بود و البته سوزش ندارم . آزمایش psa دادم مقدار کل psa 2 . مقدار Psa free 0/9 است و سایر موارد طبیعی است وزنم 87 و سنم 48 سال است . ,نوار emg یا یورو فلومتری دادم و در سونو ابعاد پروستات دی ایکس 47/4 و d+ 55/2 می باشد . ایشان در همین نوار نوت نوشته اند که : prostat 47 * 53*58 => BPH ucaflac 14/6 mll purs low , و دستور سیستوسکپی داده اند البته من از یکماه قبل از شروع درد پروستات درد در ناحیه لگن و مهره 4 کمر داشته ام و سابقه چنینی دردی را هم در سالها قبل و همچنین در بعضی مواقع ادرارم دو شاخه می شود که سابقه 30 ساله در این امر را دارم و بیماری مقاربتی هم اصلا ندارم نتایج تست یوروفلومتری هم عبارت است از : wating time 1/3s max flow rate 14/6 average flowr rate 8/4 time too maximum flow 13/2 time between 5 and 95 % 32 flow time 42/5 descent time 21/5 voiding time 43/1 volum to max time flow 148 voided volum 359 flow acce 1/10 هم چنین ادرارم کمی زرد شده و داروی |پروترال 0.4 افلوکبمول 300 prostafit prostatan هم »صرف می نمایم مقدار بسیار کمی درد در آلت تناسلی دارم که با ادرار کمتر می شود سوال : آیا سرطان دارم آیا درد کمر به سرطان ارتباط دارد و آیاهای دیگر خداوند شما را توفیق دهد و امام زمان نگهدارتان در ضمن Urc 4.6 , creatinin 1.2 bun 16.9 می باشد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 8 سال پیش)
      باز تكرار ميكنم سالميد
  • تصویر کاربر رسول پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    [جناب آقاي دكتر كرمي .
    با سلام
    پدر بنده كه متولد 1322 مي باشند در شهر قم در بيمارستان كامكار به خاطر ناراحتي پروستات بستري هستند كه بعد از نمونه برداري و آزمايش پزشك مربوطه تشخيص دادند كه سرطان مي باشد و بايد جراحي گردد.
    لطفا در اين خصوص مارا راهنمايي كنيد و در صورت امكان و نياز اجازه بفرمائيد تا حضوري پدرم را براي
    تحت درمان زير نظر حضرتعالي به مطب شما بياورم .
    با تقديم احترام / رسول قرباني
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 8 سال پیش)
      02122642744
  • تصویر کاربر جمال یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 4650 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ببخشید من مدت 8 ماه دکتر پوست و مو برای ریزش ارثی مو قرص اوودارت تجویز کرده الان دوتا سوال برام پیش اومده اولا من نه میل جنسیم زیاد کم شده و نه حجم منی ایا این دلیل میشه که قرص برام عوارض نداشته و نداره دوما میگن اگه منی مردی که این قرص رو مصرف میکنه بریزه رو پوست زن برای زن خیلی خطرناکه الان من و همسرم از این بابت خیلی نگرانیم لطفا بهمون بگید و خیال مونو
    راحت کنید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      با قطع خوب میشود
  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من پسری هستم 18ساله که انگار از زندگی دیگه بریده اقای دکتر هر لحضه دارم عذاب میکشم هر بار پس از دستشویی رفتن هنوز حس ادرار دارم و به سختی بیرون میاد بعضی وقت ها مجبورم دستما بگذارم در لباسم تا خودش بیاید و پس این که حل شد و کمی از فکرش بیرون رفتم دوباره باید برم دستشویی و فکر کنم دچار تکررادارهم هستم .حتما پیش خودتون میگید چرا به دکتر مراجعه نکردن اقای دکتر شاید 10تا دکتر تا الان رفتمو فایده نداشته هرکدوم از دکترا فقط تا من میرفتم شروع به دارو نوشتن میکرد و میگفتم چرا اینجوریه میگفتن التهاب پروستاتته اقای دکتر بعد از خوردن داروهای که دکترهای که به انها مراجه کرده بودم دچار ریزش مو شدم والان جلوی موهایم ریخته من قبل مصرف دارو هم به دکترها گفتم اگر با جراحی میشود انجام دهید ولی فقط دارو مینوشتن ببخشید اقای دکتر ولی در مرض خودکشیم دارم عذاب میکشم نه میتونم از خونه بیرون برم نه ....اگر میشه شما ی راه حل جلوی پاهای من بذارید فقط خواهش میکنم اسم دارو دیگه نیارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    با سلام.
    psa=0.73 بعد ازگذشت 7 ماه از عمل پروستاتکتومی رادیکال نشونه برگشت سرطان هست و اگر هست باید چکار کرد؟قابل درمان هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 8 سال پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر