اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    من مشکل واریکسل دارم اگه عمل نکنم بچه دار نمیشم در ضمن با infoحل نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی و آزمایش مایع منی رو بفرستید
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام و‌احترام
    آقای دکتر من حدود ۸ سال هست یک زایده روی پایین ران پام هست دقیقا جایی که ران پا با صندلی در تماس هست ، می خواستم ببینم این زیگیل هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      در حد رویت عکس زگیل نیست
  • تصویر کاربر حکیم شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    دکتر این ضایعه های کوچک زگیل تناسلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر درحد رویت عکس شبیه مولوسکوم هستند باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر رز شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر بزرگوار ، اقای دکتر من ۳۳ ساله هستم و تازه ازدواج کردم از بدو ازدواج متوجه مشکلاتی در آماده شدن آلت همسرم برای ارتباط زناشویی شدم متاسفانه میل جنسی کمی داره و هرچقدر اقدام برای بارداری کردم بی نتیجه بود به دکتر مراجعه کردیم بعد از آزمایش و سونو گفتن که همسرم واریکوسل داره و ۱۰ روزه عمل کرده یک بار مقاربت داشتن که دیگه گفت دکتر گفته تا یک ماه نباید نزدیکی داشته باشه، وحالا سوالم اینه آیا همسرم نابارور هست؟ آیا بعد از این عمل میشه بچه دار شد؟چند وقت بعد از عمل میشه مقاربت داشت؟ چند روز بعد از عمل میشه باردار شد؟ و علت اینکه گاهی وقتا آلت او بلند نمیشه ولی گاهی مثل سنگ میشه چیه؟ ممنون میشم جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید تا سه ماه بعد از عمل فرصت بدین تا شرایط اسپرم ها بهبود پیدا کنه با شرایط فعلی احتمال بچه دار شدن شما کمه مسائل و درگیری های ذهنی علت اصلی عدم نعوظ هستند
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر .دکتر من تکرر ادرار بدون سوزش و یا دردی داشتم و بعد از یک سال که به این صورت زندگی میکردم یهو متوجه شدم چرا اینقدر سرویس میرم و کار بجایی رسید هر یک ربع ۵ بار احساس ادرار داشتم ولی حجم خاصی ادرار نداشتم و دکترم سونو و ازمایش نوشت که هیچ مشکلی نداشت و من مجدد به دکترم بعد چند روز گفتم من همچنان دارم اذیت میشم که ایشون گفتند ممکنه عفونت پروستات باشه و شبی یکچهارم نیتروفرانتوئین و یک عدد پروستاتان تجویز کردن که من همون هفته اول خوب شدم و دکتر گفت نیتروفرانتوئین را تا چهار ماه ادامه بدم و پروستاتان را تا ۲ ماه.این وسط یک پزشک عمومی میگه نیترو رو قطع کن و هر دوازده ساعت به مدت ده روز افلوکساسین ۲۰۰ مصرف کن.من واقعا نمیدونم باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اگر به داروی اولیه جواب دادین همونو ادامه بدین
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    نوه ام 5 ساله است دختر رفلاکس ادراری داشته حالا دکتر اورولوژی و جراح در شیراز گفته باید ژل دیفلاکس آلمانی که کمیاب هست و تحریمی تزریق کنم. لطفا بگین وضعیت کلیه اش با تزریق ژل بالا میره و کلیه اش کارکردش خوب میشه؟ ژل تاثیری دارد؟ یا نه. لطفا کمک.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مدارکتون رو کامل ارسال کنید لود نمیشن
  • تصویر کاربر هادی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام پسرم حدود۱۰ روز پیش گفت بیضه چپم درشت وصفت شده به پزشک مراجعه کردیم سونو گرافی گرفتیم سرطان تشخیص دادندوداخل هم یک توده بود . سوال اینکه یه مرتبه بزرگ وسفت شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      اگر تشخیص توده داده شده باید سریعا عمل بشه
  • تصویر کاربر مینا دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام خانمی هستم ۵۶ساله ۵ساله ازدواج کردم،بچه ندارم.همیشه واژنم خشکه، به شدت اذیت میشم.مدام عفونت دارم و حتی واژنم زخم میشه و میسوزه و هر چه درمان میکنم بی فایده است.بعضی وقتها حس میکنم بدنم ترک میخوره از شدت خشکی. برای نزدیکی درد زیادی دارم ،میل جنسی دارم ولی موقع رابطه خیس نمیشم و درد زیادی میکشم . کلا ترشحات بدنم خیلی کمه و اغلب خیلی غلیظه. به چندین دکتر زنان مراجعه کردم آنتی بیوتیک و نهایتا ژل روان کننده میدن فایده نداشته.هر چه میگم همیشه خشکم درک نمیکنن فقط آنتی بیوتیک میدن.موقع سونو گرافی واژینال از شدت درد گریه میکنم،تا زمانی ازدواج کردم نمی‌دونستم خشکی دارم ولی مداوم عفونت ادراری میگرفتم و طولانی میشد.دو خواهر دارم و هیچ کدوم اینطور نیستن .زندگیم داره نابود میشه همسرم مدام به روم میاره و دنبال طلاقه،افسرده شدم.خواهش میکنم یه راه حلی درمانی بهم بدید آقای دکتر.
    ضمنا ما ناباروری داریم،سه بار IUI انجام دادیم و ناموفق بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      چشماتون هم خشکه؟
    2. تصویر کاربر مینا شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ،سنم اشتباه ثبت شده،۳۸سال دارم.نه چشمام خشک نیست.خشکی واژنم جوری هست که مثلاً خیلی زیاد تحریک بشم ،در حد چند ثانیه خیلی مختصر واژنم خیس میشه و بعد سریع خشک میشه در حدی که تا پایان یه رابطه چند دقیقه ای خیس نمی‌مونه.گاهی هم خیس نمیشه کلا.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      از پماد و ژل های روان کننده استفاده کردین؟
    4. تصویر کاربر مینا یکشنبه ۲۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله،ژل لوبریکانت،واژیهیل باریج،پماد کالامین و چند ژل و پماد دیگه پزشک تجویز کردن و استفاده کردم.بی فایده بود.برای چند لحظه اول خیس میشه و بعد دوباره خشک میشه.در طول شبانه روز هم خشک هست و اذیت میشم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مشکل شما در حیطه ی متخصص زنان هست باید از نزدیک معاینه شوید همینطور توصیه میکنم به متخصص غدد و روماتولوژی هم مراجعه کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 558 مشاهده پرسش
    سلام عکس رنگی و سونو کلیه نوه 5 ساله ام پیوست کردم. دکتر کلیه شیراز گفته ژل دیفلاکس آلمانی باید تزریق کنم که نایاب هست. نظرتون چیه؟ کمک کنید. آیا کلیه اش با ژل برمی گرده؟؟ لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر زخم زیر کلاهک تناسلی به وجود اومده که حالت گودی و سراخ و سوزش داره وقتی دست میزنم و استرس شدیدی دارم رابطه ای نداشتم و ممکنه از سر ساییدگی پوست باشه و سر خشکی یا تبخاله لطف کنید راهنمایی کنید قبلا هم داخل دهان آفت میزدم دو سه ماهی یکبار ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه شوید کشت از ترشحات ارسال بشه کپسول سفالکسین ۵۰۰ هر ۶ ساعت با پماد موپیروسین استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب