اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر روژین سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر ببخشید یه سوال دلشتم خدمتتون من همسرم چند تا ضایعه روی قسمت تناسلیش هستش که چند ساله داره و چند تاشو با نخ بست افتاد خیلی نگرانم یعنی زگیل تناسلی هست یا نه ؟؟؟؟؟ اگر زگیله یعنی منم الان مبتلا شدم و من یه پسر کوچیک هم دارم یعنی اونم مبتلا شده چون میگن از مادر به فرزند انتقال پیدا میکنه البته من زایمانم سزارین بودش تورو خدا زود جواب بدین من خیلی نگرانم عکس براتون فرستادم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      بله این ضایعات به نفع زگیل هست باید کرایو بشه شما هم باید پاپ اسمیر انجام بدین
  • تصویر کاربر خانم سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    من از بعد از دوسال جلوگیری در رابطه جنسی، جلوگیری نکردم، و الان دو روز بعد از نزدیکی بعد از سرویس رفتن احساس میکنم ادرارم مونده، میرم دسشویی ولی کامل تهیه نمیشه ادرارم. در ضمن روز بعد از نزدیکی قرص اورژانسی هم خوردم، خواستم دلیلش رو بفهمم ک چیه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      احتمالا دچار عفونت ادراری شدید باید آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بشه
  • تصویر کاربر Saeid چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    ببینید مشکل جدی هست یا نه ممنون میشم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شده؟
    2. تصویر کاربر Saeid سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    3. تصویر کاربر Saeid سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      خیر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      شرایط اسپرم ها اصلا خوب نیست سونوگرافی از نظر ابتلا به واریکوسل انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    بنده به صورت مادر زادی بیضه سمت راستم در کیسه بیضه ها وجود نداشته و در قسمت شکمی بوده در سن ۹ سالگی بعد از مراجعه به پزشک و تجویز دارو های تزریقی بعد از گذشت یک الی دو ماه بیضه سمت راستم وارد کیسه بیضه ها شد ، ولی متاسفانه از سن ۱۸ سالگی دچار درد های شدید و گرفتگی در ناحیه مورد نظر شدم به مرور زمان ساک سمت راستم بیش از اندازه بزرگ شد و دچار فتق بیضوی شدم و تا امروز که ۳۴ سالم هست عمل فتق رو انجام ندادم ، سوال بنده این هست که آیا نوع فتق ایجاد شده برای بنده نیاز به عمل باز داره یا با عمل لاپاروسکپی قابل انجام هست ؟ تصویر سونو گرافی رو هم براتون ارسال خواهم کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل باز انجام بشه
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من بیضهام چند سالی هست شدیدا" خارشک میگرن وزخمی وبوی بد میدن بعد از خاروندن زیاد که باعثه ازیت شدن وبی حالیم میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      باید به متخصص پوست مراجعه کنید از نظر عفونت های قارچی بررسی بشید
  • تصویر کاربر سید چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    چند روزی هست که آلت من دچار درد شده
    آیا با توجه به عکس های فرستاده شده آلت من دچار شکستگی و کجی است ؟
    یک جوش کوچک روی آلت من وجود داره آیا مشکل دارد؟
    زیر آلت قسمت سیاه رنگی است آیا مشکل دارد؟
    ضمنا من دارای مشکل زود انزالی هستم باید چه کنم؟ درمان برای آن وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      خیر آلت شما کاملا نرماله میتونید از داپوکستین ۶۰ میلی گرمی دو ساعت قبل رابطه استفاده کنیو
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید لطفا سوالات را به تفکیک پاسخ بدید ممنون میشم
    من الان ۴ هفته عمل باز تنگی مجرا کردم یه هفته هست سوند رو خارج کردم والان حس میکنم پرش ادرارم کمه وخیلی نمیتونم ادرارمو نگه دارم زود احساس پری مثانه میکنم وکمی سوزش دارم
    میخواستم بدنم علاعم تنگی مجرا که مثل تکرر ادرار و پرش کم ادرار واینا چقدر باید بعد ازعمل رفع بشه یعنی اثرات تنگی چقدر طول میکشه بعد از عمل رفع بشه واین که میشه این علاعم از ضعف مثانه باشه که پرش ادرار کمه به اصطلاح باید کمی زور بزنم برای ادرار ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      پیش بنده عمل شده؟
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      خیر ولی دکتر در دسترسم نیست الان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      باید توسط جراح معالجتون سیستوسکوپی بشید احتمال تنگی مجدد هست عکس از مجرا rug/vcug هم باید انجام بشه جواب سوالاتون رو با این دو روش میشه داد
    4. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      تازه یه هفته است سوند درآوردم عکسم یه هفته پیش موقع خارج کردن سوند گرفتم یعنی تو یه هفته احتمالش هست دوباره تنگ بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      بله احتمالش هست
    6. تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      ممنون
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا۲ سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من درگزشته روابط پرخطر داشتم ولی بدون هیچ زائده ای.همسر بنده بعداز ۴ماه رابطه زایده هایی درقسمت تناسلی مشاهده کردن و باآزمایش پاپ اسمیر نوع ۶ تشخیص داده شد.یک ماه بعد آلت تناسلی بنده هم دونه های خیلی ریزی ریخت ک اول کم بود و به تدریج پخش وزیاد شد حدود ۳۰ دونه .میخواستم بدونم ایابرامنم نوع ۶ هست وآیا با قرص پاور فیت درمان میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      باید کرایو انجام بشه
  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام
    برای درمان دائمیه نعوظ چه دارویی مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      چند سالتونه؟ مشکلتون چیه؟ کامل توضیح بدین
    2. تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      20سال بعد از یک بار ارضا شدن هنگام رابطه نزدیک التم نعوظ رو از دست میده و از حالت صفت بودن در میاد
    3. تصویر کاربر امین سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      ۲۰ سال
      بعد از یک بار ارضا شدن موقع رابطه نزدیک التم از حالت صفت بودن در میاد و شل میشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      اینکه بعد از ارضا شدن آلت شما نعوظ رو ازدست بده کاملا نرماله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    اتفاقی حدود ۶ ماه پیش متوجه بزرگی پروستات به حجم ۳۰ سی سی شدم و بعد آزمایش psa انجام دادم که مقدار ۷۴ صدم رو نشون داد، مشکل خاص و آزاردهنده ای ندارم، آیا نیاز به پیگیری یا مراجعه دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      نیاز به اقدام خاصی نداره
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب