اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر حقیقتش من یه مدت به روی آلتم میخوابیدم الان متوجه شدم که آلتم انحراف پیدا کرده اما دقیقا نمیدونم باید چیکار کنم.ممکمنه بدتر بشه نیازی به عمل هست؟؟؟اگه هست ممنون میشم هزینه شو رو بگید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ديدم زياد نيست
  • تصویر کاربر ک شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید. طول الت من 10سانت و 18سالمه وزنمم78 من خیلی خجالت میکشم وخیلییم برای اینده میترسم که نتونم ازدواج کنم خواهشا راهنمایی کنید چیکار کنم یعنی میتونم در اینده یه رابطه خوبی داشته باشم . ممنون میشم اگه پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله نگران نباش
    2. تصویر کاربر ک پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام ایا این ژل های حجم دهنده تاثیر دارند؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه
    4. تصویر کاربر ک جمعه ۶ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ببخشید دکتر. برای اندازه گیری طول الت باید چه چیزی باشه بنظرتون خط کش خوبه؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام
    من بیضه راستم هنگام کمی فشار آوردن یا یک ضربه ناچیز بسیار درد می گیره و دردش حتی تا اطراف کلیه سمت راستم میاد که چندین دقیقه طول میکشه میخواستم بدونم که مشکل جدی هست یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام،بنده یک برآمدگی همراه با درد بر روی آلت تناسلی ام مشاهده کردم،که حالت آن مثل جوش بزرگ زیرپوستی و نرسیده بود،بعد از یک مدت یک مقدار مایع از آن خارج شد،الان محل آن ضخیم و پوستش سفید رنگ شده است،خواستم بپرسم آیا این جوش است یا چیز دیگری،و درمان آن چیست.لازم بذکر است تعداد آن فقط یک عدد است و موارد ديگه ای وجود ندارد.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر عرشیا پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام
    من15 سالمه و مشاهده میکنم التم ب چپ انحراف داره
    باید چ کار کنم؟باید عکس بدم خدمت شما؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما شوهر من واریکوسل داره ودکتر گفته باید عمل بشه ایا اگه عمل بشه ما بچه دار میشیم یا احتمال داره بچه دارشیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت دکتر گرامی.
    ببخشید من چون خیلی نگران بودم این سوال را برای شما ایمیل هم کردم .
    جناب آقای دکتر بنده حدودا 37 ساله ،متاهل و ساکن گرگان هستم.سال گذشته تقریبا همین موقع به علت پرنگ شدن ادرار و احساس درد در ناحیه شکمی به دکتر متخصص ارولوژی در گرگان مراجعه نمودم و بعد از انجام آزمایشات لازم ، سونوگرافی ، سی تی اسکن مشخص شد که یک سنگ حدود 10 میلی متری در کلیه راست دارم که بعد از چندروز به علت حرکت کردن و قرار گرفتن در لوله حالب عمل تی یو ال انجام دادم.بعد از آن مشکلم حل شد و درد هایی پراکنده ای که در ناحیه شکمی داشتم و احساس میکردم مانند درد معده است برطرف شد.
    امسال مجددا بصورت خفیف اون دردهارو احساس میکردم اما ادرارم رنگش طبیعی بود.به متخصص ارولوژی مراجعه کردم و بعد از انجام سی تی اسکن که نتیجه آن را برایتان پیوست نمودم تقریبا همه چیز نرمال بود و سنگی دیده نشد اما استاز خفیف در هر دوکلیه گزارش شده.
    دکتر فعلی ام برایم آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین 500 تجویز کرده اند و یک ماه بعد فرمودند مراجعه کنم.
    میخواستم از جنابعالی بپرسم که آیا نیاز به پیگیری بیشتر می باشد و این مشکل مهمی است یا با همین درمان برطرف می شود.؟
    سوالاتی که پزشک در گرگان از بنده پرسیدن :
    مشکل سوزش ادرار : خفیف
    تکرر ادرار : فکر نمیکنم داشته باشم و به نظرم طبیعی است
    احساس درد یا چیزی شبیه به سوزش بعد از نزدیکی و خروج منی : گاهی برام پیش اومده
    بسیار سپاسگزارم که راهنمایی ام کنید..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سنگ را سنگ شكني كنيد
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام. من به مدت 2ماه ادرار خونی بدون درد داشتم و در همان روزهای اول به دکتر مراجعه کردم و تمام آزمایشهای موجود رو هم گرفتم حتی عمل سیستوسکپی انجام دادم که معلوم شد خون از حالب سمت چپ هست و در عمل دوم که یوتروسکپی بود هم چیز خاصی مشاهده نشد ولی در این عمل خون در ادرار قطع شد ولی آزمایش سیتی اسکن و ام آر آی هنوز ضخامت در مثانه را نشان میداد با همه این تفاسیر دکتر معالجم متوجه نشد عامل خونریزی چه بوده همه چیز درمن طبیعی بوده و غیر از خون در ادرار مورد مشکوک دیگری نبود من 27ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بررسي كردهايد مهم نيست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    باسلام من31سالمه واریکوسل گرید2دارم ازمایش اسپرم دادم ازنظر شکل حرکت خوب بودن فقط تعدادشو حدود35بود الان 5ماه اقدام به بارداری کردیم ولی موفق نشدیم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      ٦ ماه صبر كنيد
  • تصویر کاربر شاکری پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام بنده شاکر هستم به جهت درمان دردبیضیه چپ یک مرحله ( حدود یک سال قبل ) به مطب حضرتعالی مراجعه و ویزیت گشته ام قبلا( در سال 87) واریکوسل چپ عمل کرده پس از آن صاحب یک فرزند پسر گشتم ( سال 88) تا مدتی پس از عمل درد نداشته اما از سال 91 به بعد مجددا درد اود کرده و آزمایش اسپرم همزمان بادرد حاکی از کم بودن تعداد اسپرم ها داشته با همه اما و اگر های داشتن یا نداشتن فرزند دوم به دلیل آینده فزرند اول تصمیم به داشتن فرزند دوم گرفته و در سال 94 13نیز صاحب یک فرزند دختر گشتیم ( با همین درد همراه ) در مراجعه به شما نظر حضرتعالی بر عدم وجود واریکوسل و عدم عمل جراحی استوار گردید اما آقای دکتر تقریبا یکسال از مراجعه بنده به شما می گذرد اما این درد همچنان وجود دارد دیگر تحمل ان برایم سخت هست داروهای تجویز شده حضرتعالی هم درد را تسکین نداد در عجبم با این همه پیشرفت پزشکی مگر میشود درمانی برای درد نباشد ببخشید قصد جسارت ندارم شما پزشکید و دارای تخصص به هر حال هر دردی نشان از یک عارضه در بدن می باشد و به نظر می رسد آگر آن عارضه و عامل درد در مان گردد درد ازبین خواهد رفت . لطفا کمکم کنید .
    ارادتمند شما شاکر متولد 1355 اردبیل ببخشید چون پاسخ شما را در سایت پیدا نکردم مجددا سئوال را طرح کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بهترين درمان اين دردها بيخيالي وعدم اهميت است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب