اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هدا پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام خسته نباشید
    من نزدیک سه روزه که بعد از این که دفع ادرارم تموم میشه از طریق مجاری ادرارم خون ریزی میکنم و مقدارش هم کم نیست.یعنی اینکه ادرارم خونی نیست بعد از دفع ادرار خون میبینم.18 ساله هستم و سابقه ی عفونت ادراری هم دارم.حالا جدی هست و باید به دکتر مراجعه کنم؟نظر و تشخیص شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید
    من 30 سالمه وآلت تناسلی ام به صورت مادر زادی کج میباشد و کجی آن به سمت چپ مباشد عکس آلتم را میفرستم میخواستم بپرسم آیا برای باردار کردن تاثیر گذار هست و حتمانیازبه عمل دارد و هزینه عمل چقدر میباشد
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مدتی موقع شستشوی دست دچار بی اختیاری فوری میشوم شبها دو بار به دستشویی میروم وروزها هفت بار به دستشویی میروم بعضی وقت ها موقع بلند شدن در واقع هر موقعی که بخوابم واز خواب بیدار میشم باید فوری به دستشویی بروم در طول روز 3-4 لیوان اب نمیخورم .برای رفع این عفونت ها ایا باید مثلا 10 لیوان اب بخورم تا باکتری در مثانه خارج بشه لطفاراهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ازمايش وكشت دهيد
  • تصویر کاربر کیارش پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته ننباشید
    من جوان ۲۰ ساله ای هستم
    التم دچار کجی رو به پایین هست
    حالا نمی دونم کجی بیش تر از ۳۰ درجه است یا نه
    خیلی ذهنم را درگیر کرده این موضوع

    شما می توانید در این رابطه کمکم کنین که ایا التم انحراف بیشتر از ۳۰ درجه دارد یا نه ! ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    یکسال پیش با درد بیضه به دکتر مراجعه کردم و تشخیص بر واریکوسل گرید 3 داده شد و مورد عمل جراحی به صورت میکروسرجری قرار گرفتم، بعد از گذشت یکسال درد در ناحیه بیضه همچنان دارم و رگهای ضخیم هم مشاهده میشوند. علت این دردها و مشاهده رگ ها نشانه عود واریکسول با توجه به درصد پایین عود این روش عمل هست؟ آیا دوطرفه بوده و من عمل یکطرفه انجام دادم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      به نظر من مهم نيست
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 856 مشاهده پرسش
    یکسال پیش با درد بیضه به دکتر مراجعه کردم و تشخیص بر واریکوسل گرید 3 داده شد و مورد عمل جراحی به صورت میکروسرجری قرار گرفتم، بعد از گذشت یکسال درد در ناحیه بیضه همچنان دارم و رگهای ضخیم هم مشاهده میشوند. علت این دردها و مشاهده رگ ها نشانه عود واریکسول با توجه به درصد پایین عود این روش عمل هست؟ آیا دوطرفه بوده و من عمل یکطرفه انجام دادم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      يك بار عمل كافي است
  • تصویر کاربر سهیل پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    حدود 12 سال پیش عمل وازکتومی انجام دادم ، در همان زمانِ عمل موقع قطع لوله نمی دانم چه رگ یا مجرایی توسط دکتر کشیده شد که ناگهان درد زیادی زیر دلم و در بیضه ی راست پیش آمد و تا زیر دلم تیر کشید، از ان سال گاهی اوقات بیضه ی راست را حس مس کردم و کمی حالت تیر کشیدن زیر بیضه ، الان 42 سالم است و حدود شش ماه است که بیضه ی راستم دردناک است و تیرالبته توان جنسی ام هم کم شده (نمی دانم ارتباط دارد یا نه !)
    از راهنمایی شما متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 25 سالمه 2 سالیه ازدواج کردم هفته ای یک بار با همسرم نزدیکی دارم اخیرا احساس میکنم لذت جنسیم کم شده و التم حساسیت قبل رو نداره وشهوتم کم شده اما مشکل نعوظ ندارم لطفا بگید چیکار کنم تحریک پذیریم بیشتر شه چ غذاهایی مصرف کنم ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      مال استرس هاي روز مره است
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2978 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 26 سالمه و پارسال متوجه شدم که واریکوسل گرید یک سمت چپ دارم
    چون کارم سنگینه فکر میکنم واریکوسلم بدتر شده هنوز دکتر نرفتم ولی از لمس رگ های بیضه میشه متوجه شد
    حالا آقای دکتر امروز وقتی به انزال رسیدم دیدم اصلا اسپرم من جهش نداره و کاملا شله
    اهل خودارضایی هم نیستم و این موضوع خیلی نگرانم کرده آیا دکتر آیا ممکنه با واریکوسل در ارتباط باشه؟ آیا نیاز به ویزیت داره برسم خدمتتون؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    منازل سنتی برای از بین بردن زگیل استفاده کردم وبا نخ بستم. زگیل سیاه شده اما نیفتاده. باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      فيلم كرايو زگيل تناسلي را در سايت من ببينيد استفاده از نه باعث زخم وپخش ان ميشود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب