اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من 26 سال دارم. حقیقتش سال های قبل هیچ گونه مشکل جنسی نداشتم و حتی با دیدن یک خانم به نعوذ میرسیدم. اما از وقتی برنامه نامزدیم به هم خورد و حتی اینکه تغذیه بدنیم هم بهنر شد دبگه میل جنسیم صفر شده. گاها سر درد میگیرم. و حتی به حتی رسیده که اصلا به نعوذ هم نمیرسه. خیلی نگران شدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اين موارد بيشتر عصبي است نگران نباشيد با ورزش ونشاط بهتر ميشود
  • تصویر کاربر سحر چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خانمی هستم 25 ساله حدود دو سال پیش کنار واژنم زگیل داشتم که دو جلسه کرایو کردم ولی ازمایشی ندادم ولی حدود سه ماه پیش با اقایی که صیغه ام حدود 3 سال متوجه شدیم ک ایشون هم زگیل تناسلی گرفتن و بعد من جدیدازمایش دادم hpv نوع 45.52.59. با ریسک بالا نشون داد ولی از دو سال پیش زگیلی نزدم تا حالا ایشون هم کرایو کردن شما چ راهی رو پیشنهاد میکنیین ؟ ایا ریشه کن میشه ؟ و من بخوام ازدواج کنم باید چیکار کنم ؟ ایا با فیریز کردن دهانه رحم امکان ریشه کن شدن hpvوجود داره ؟ بدنم هم سیستم ایمنی در حد نرماله ... لطفا کمک کنید اقای دکتر ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام من توصيه ميكنم چون ايشان نيز مبتلا هستند خيلي رو اين موضوع حساسيت نداشته باشيد واكسن براي خانمها قبل از ابتلا موثر است نه به شما با تشكر
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما بنده مدتی هست که متوجه دونه های ریزی روی آلتم شدم وهمچنين خارش ناگهانی اطراف آلتم ميخواستم بدونم علتش چيه وبرای درمان چکاری باید انجام بدم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر بهمن چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریز سال نو من 36 سال دارد و متاهل هستم نزدیک سه ماه است که30 تا 60 دقیقه بعد از ادرار کردن احساس نیاز به ادرار مجدد به من دست می دهد و احساس می کنم که باید به دستشویی بروم من سعی می کنم علیرغم فشار خفیفی که در مثانه ام هست مقاومت کرده و با فواصل 3 ساعت یا بیشتر به دستشویی بروم که آن موقع نیز فشار ادرار چندان زیاد نیست دد خفیفی در ناحیه پهلوها و کمر دارم که کمر درم بیش از 2 ماه است که به صوزت مزمن ادامه دارد . در ضمن آزمایشات عفونت و سونوگرافی از مثانه و پروستات و ... انجام دادم که همه چیز نرمال بود. آقا دکتر از این بابت خیلی نگرانم لطفا من را راهمنمایی نمایید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام ليشتر عصبي است اگر بخواهيد ذايد نوار عصب مثانه بگيريد٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    Hamid mohammadi: Hamid mohammadi: با عرض تبریک سال نو خدمت دکتر سوال من جراحی TUL کردم و استند گذاشتم الان 3 هفته است که استند قرار گرفته آیا تا آخر تعطیلات مشکلی نیست که استند باشه یا بایست زودتر جهت استخراج مراجعه کنم . و یکی اینکه احساس شدید تکرر اداربا سوزش دارم . در ضمن سنگ هنوز خورد نشده بعلت عفونت شدید استند قرار گرفته است .تا عفونت کلیه برطرف گردد. در ضمن مصرف آنتی بیوتیک هم قطع کردم.ایا لازم هست ادامه دهم .و چه مایعاتی مصرف کنم که حالت تکرر نداشته باشم و به حالت تکرر ادار بحرانی نداشته باشم. ممنون .و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      نگران نباشيد تا ٢ ماه ميتوان استنت را نگاه داشت
  • تصویر کاربر بابک چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    فردی 42 ساله هستم حدود 8 سال است نزدیکی نداشته ام طول آلت من از حدود 17 سانتیمتر به کمتر از 9 سانت کاهش یافته و مقداری به سمت راست کج شده به طوری که وقتی میخواستم نزدیکی کنم به هیچ طریق نتوانستم من قبلا هیچ مشکلی در این زمینه نداشتم آیا مشکل من قابل حل است ؟ چگونه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد از نظر نشت وريدي بررسي شويد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    من دارای 18سال سن دارم و بامراجعه به پزشک متخصص ایشان تشخیص دادند که من التهاب پروستات دارم ولی با گذشت 3ماه هنوز خوب نشده ام .چرک خشک کن های زیادی خوردم مثل افلوکساسین و سفکسیم ولی خوب نشد وداروهای دیگری مثا پروستاتان یا فنازومکس و....که کامل برطرف نشد ولی درحد 30درصد بهبود داشتم ولی هنوز تخلیه ادرار من را آزار میدهد و مقدار کمی درمثانه میماند .خیلی متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام دوست عزيز من ازشما خواهش ميكنم در اين سن اين مسايل را مطرح وبزرگ كردنش از هيچ دكتري نتيجه نمي گيري ولذا من با تشخيص دكترتان موافق نيستم تنها راه درمان مصرف اب زياد وورزش وبيخيالي است
  • تصویر کاربر هانیما پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با سلام.همسر من شدیدا میل جنسیش کم شده و فقط با تالادافیل و وایاگرا میتونه نزدیکی داشته باشه که اکثرا رابطه کاملی نیست و خیلی زود از نعوظ خارج میشه و انزال نداره.آزمایش آنالیز اسپرم داده و تعداد اسپرم 14میلیون بود.آیا تعداد کم اسپرم باعث کاهش میل جنسی میشه؟چی میتونه میل جنسیش زیاد کنه؟پیش خودتون اومده بهش امگا اچ تری دادین اما تاثیر زیادی نداشته.واقعا زندگیمون داره از هم میپاشه. لطفا کمکم کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد از نظر علت بررسي شوند مطالب من در وب سايتم وا بخوانيد علل را توضيح دادهام
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی،
    ببخشید من چندسالی مشکلی نعوظ و انزال زودرس دارم که باعث افسردگی من شده 28 سال سن دارم
    احساس میکنم نمیتونم در رابطه نعوظ کامل و نرمال ب مدت کافی داشته باشم، امیدوارم بتونید کمکی به درمانم بکنید سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      اگر احساس است پس واقعي نيست٢-اگر متاهلي ونميتوانيد بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      حقیقتش چون خودم مشاهده کردم بنظرم واقعیه، نه بنده متاهل نیستم ولی بخاطر این مواردی ک در خود دیدم، از ازدواج هم ترس دارم، چون آلتم سفتی کامل رو مثل قبل نداره و اینو مطمعنم.. و همچنین ادرارم کامل تخلیه نمیشه وطی چند مرحله تخلیه میشه،
      ممنون از وقتی ک میذارید تشکر.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      زود انزالي در سكس مشخص ميشود نه خود ارضايي ولذا ترس بيخودي است
    4. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سپاس دکتر گرامی
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر mona چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    اقاى دكتر شما فرمودين چون رابطه داشتين ديگه دورى فايده نداره ولى من بعد از 5 ماه هنوز علائم ندارم و تست hpv هم منفى بوده يعنى امكان نداره من نگرفته باشم؟ يعنى حتما دارم؟ و اينكه ايشان دور دهان و رو لبشان جوش يا زگيل زده بود نمى دونم كند همش رو و جاش نمونده دكتر هم نميره چك شه به نظرشما اگه زگيل بود جاش ميموند؟ لطفا جواب دوتا سوالم رو بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      اينها دليل عدم الودهگي نيست٢-اين قضيه را بزرگش نكنيد واز زندهگي لذت ببريد ونگران نباشيد٣-بايد با مراجعه به دكتروراهنمايي درست نگراني وا از بين ببريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب