اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من کجی الت دارم ک بصورت چپ و پایین میباشد که خیلی ذهنمو درگیر کرده این موضوع.از بچگی ک یادم میاد داشتم و الان ۲۲ سالمه و نمیدونم چیکار کنم و تا حالا ب دکترم مراجعه نکردم.لطفا کمکمکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مهراد جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    آیا مشکلات نعوظ قابل درمان است. مشکل جسمی نیست، از نظر جسمی سالم است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد بررسي كامل شود وسپس جواب
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید" طول آلت من در حالت خابیده 4 سانت و در حالت نعوظ 10 و نیم سانت و قطر آن 8 سانت میباشد. اندازش خیلی کوچیک و اذیت کنندس؛بر عکس بیضه هام حجم زیادی دارن 24 سالمه آیا ره حلی تضمینی وجود داره برا افزایش سایز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام را بزرگ كردن طول الت وقطر ان وجود ندارد دستكاري انها با عوارض غير قابل برگشت همراه است
  • تصویر کاربر س پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام، پیرو سوال قبلی در مورد تورم بیضه، عرض،شود من نزدیک 20 روزه دچار تورم بیضه شده ام، قبلا دردش،خیلی کم بود، ولی الان در موقع پیاده روی خیلی درد دارم، مجددا هم به متخصص مراجعه کردم، ولی باز آنتی بیوتیک تجویز نمودن، با توجه به اینکه مجرد هستم بیشتر نگران سلامتی جنسی خود می باشم،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونوگرافي كنيد ونتيجه رابفرستيد
  • تصویر کاربر Farzad شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر در حالت نعوظ التم به روی شکم میشینه و به سمت بالاست و وقتی با دست به سمت پایین میکشم درد ناک میشه و تو رابطه دوچار مشکل میشم یعنی به جای اینکه به سمت جلو باشه به سمت بالاست لطفا راهنماییی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      اين حالت نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    تکرر شدیدشبانه روزی وسورش بعداز نزدیکی وعدم تخلیه اسپرم مثل ثابق وسنگریزه در هردوکلیه به ابعاد۲.۵و۲.۵راست وچپ ۲.۵_۳_۴میلیمترکه به نیم ثانت نرسیده سنم هم ۲۶سال است وبه پروستات مشکوکم.البته ازمایش ادرار هم داده که بیماری مقاربت جنسی نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ديدم مهم نيستند
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    تکرر شدیدشبانه روزی وسورش بعداز نزدیکی وعدم تخلیه اسپرم مثل ثابق وسنگریزه در هردوکلیه به ابعاد۲.۵و۲.۵راست وچپ ۲.۵_۳_۴میلیمترکه به نیم ثانت نرسیده سنم هم ۲۶سال است وبه پروستات مشکوکم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      تشخيص علت تكرر ادراري مزمن با تست اروديناميك استفيلم اروديناميك من در اپارات را ببينيد٢-سنگها خيلي ريزند دفع ميشوند درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر ناصرپیرزاده پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خداحفظتون کنه . من هر5دقیقه 1بارباید برم دستشوی . ادرارم بامشکل میادانگاربادست وستش روگرفتی ازگوشه هاش میاد.هنگام نزدیکی وخروج اسپرمم مثل قبل نیست به سختی تخلیه میشه.سنوگرافی دادم ازکلیه ومثانه که 2دانسیته2.5_2.5درکلیه راست و3دانسیته2.5-3-4میلی درکلیه راست مشاهده شده.هیچ درمانی هم ندادند.زندگیم سخت شده خودم به پروستات مشکوکم .آزمایش ادرارهم بیماری مقاربتی رانشان نداده .باتشکرمن 26سالم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مشكل شما عصب مثانه است بايد نوار مثانه يا تست اروديناميك بگيريد فيلم اروديناميك من در اپارات را ببينيد ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس
  • تصویر کاربر ashkan جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خداشما راحفظ نماید.من مدتی هست تکرر شدید ی دارم وموقع نزدیکی یا انزال اب اسپرمم فشار کمی دارد وبعد سوزش میگیرم .باتشکر.من۲۶سالم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      ازمايش ادرار وسونوگرافي بدهيد وبفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مسلم جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد من ٣6سالمه حدود ١ساله ميل جنسيم خيلي كم شده حجم مني هم تقريباً نصف شده نعوذ صبحگاهي هم خيلي كم شده و بعضي وقتا به ندرت نعوذ صبحگاهي دارم ،قسمتي از موهاي پشت ساق پام هم ريخته ،قبلا ميل جنسيم خيلي زياد بود به طوري كه بعضي وقتا كلافه ميشدم ،البته حدود 4ساله تحت نظر پزشك پوست و مو قرص فيناسترايد ١ميل استفاده ميكنم آيا ممكنه كه عوارض قرص باشه ؟لطفاً راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ فروردین ۹۶( 9 سال پیش)
      عارضه قرص است قطع كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب