اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حمید شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    باسلام،من بعده مدفوع که میام میشینم دوباره ادرار توی مثانم دارم حدود 30cc،بعده ادرار باقیمانده ندارم فقط وقتی که مدفوع انجام میشه،مشکلم چیه؟آیا با دارو حل میشه؟اگه حل میشه اسمش و دستورشو بگین ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مهم نيست پيگيري نكنيد
  • تصویر کاربر محی جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    ارولوژی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد به دكتر نفرولوژي مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    ناتوانی جنسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سوالتان را بفرماييد
  • تصویر کاربر جلال شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    جواب ازمایش خون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام خوب است
  • تصویر کاربر مجيد شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    من هفته پيش يك ضربه به بيضه ام خورد و از هفته پيش درد خفيفي داره مي خواستم بدونم طبيعيه و در چه صورت لازمه به دكتر مراجعه كنم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بهتر است سونو كنيد
  • تصویر کاربر ٰالناز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام،من٩6١١٩پيلوپلاستي شدم،تاريخ٩6٢١٨ قراره استنت دابل جي را خارج كنند، امروز نخ كنار ناف كه دابل جي بهش وصله كنده شد،ميخواستم بدونم اين مشكلي تا١٨م إيجاد نميكنه؟لوله تكون نميخوره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بهتر است از دكتراتان بپرسيد
    2. تصویر کاربر ٰالناز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اگه دکترم در دسترس بود مزاحم شما نمی شدم . ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      از نظر قانوني فقط دكتراتن مسول كارتان است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهتاب شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام افای دکتر. من و همسرم چند ماه پیش عقد کردیم. همسرم مدام از تنها بودن با من فرار میکرد. مثلا بعد از عقد گفت ما رسم نداریم عروس و داماد تا عروسی باهم تنها باشن. تا اینکه با اصرار من مجبود به همخوابی شد. در اولین شب متوجه سردی بیش از حد دستها و پاهاش شدم و لرزش غیر طبیعی اندامش و تعریق بیش از اندازه و عدم تحریک پذیری و نعوذ. بعد از مراجعه به دکتر اورولوژی دیدیم که ازمایش هورمون و سونوگرافی بیضه ها طبیعی هست. شبهای بعد هم بیتمایلی زیاد به دراوردن لباس ها و عدم رسیدن به نعوذ ادامه داشت. بعد از یک ماه با مراجعه به پزشک سکسولوژیست. همسرم قانع شد که موقع تنها بودن لباس های خود را دربیاورد. با بی میلی تمام این کار را انحام میداد. ولی با برق خاموش. در حالتی که آلت کاااملا شل بود به ارگاسم میرسید. پس از یک ماه پزشک سکسولوژیست را عوض کردیم . پزشک جدید داروهایی برای ایجاد نعوذ تحویز کرد و با مصرف داروها حدود بیست ثانیه و گاهی 60 ثانیه نعوذ خود را حفظ میکرد ولی دچار تپش قلب شدید میشد. در ان زمان یکبار با روشن کردن چراغ متوجه شدم آلتش در حالت خوابیده حدود 2 الی 3 سانت میباشد. و در هنگام نعوذ اصصلا التش به بدن من نمیرسید. در ان زمان متوجه شدم که نمی‌تواند باسن خود را تحت هیچ شرایطی جلو بدهد یعنی به هیییچ عنوان توانایی حرکت ریتمیک سکس را ندارد. پس از تقاضای طلاق پزشکی قانونی هم تایید کردند که ایشان کاملا سالم میباشد. چون تست های نعوظ را انحام داده بود. پس دلیل ناتوانی همسر من چطور مشخص میشود. ایا امکان دارد بر اثر بیماری خاصی مثل ام اس یا این قبیل بیماری ها دچار این حالت شده باشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بيشتر مشكلشان روحي است بايد با روانكاو صحبت كنيد
  • تصویر کاربر ساناز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 3157 مشاهده پرسش
    سلام و. خسته نباشید
    اقای دکتر دخترم یکماهشه در ماه هفتم بارداری در. سونوی سه بعدی تشخیص کلیه پلی کیستیک دادن در حالیکه اب امونیوتیک تا اخر بارداری نرمال بود و در خانوااده کسی سابقه بیماری کلیوی نداشته
    در دوران جنینی طول کلیه بزرگتر از حد نرمال بود اما چون تحت نظر پریناتولوژیست بودم ایشون گفتن موردی نیست و. کیستی مشاهده نشده فقط اندازه کلیه بزرگتر از نرماله
    الان که دخترم یک ماهشه دیروز بردمش سونوگرافی و اندازه کلیه ها نرمال شده بود فقط گفتن اکوی پارانشیمال کلیه افزایش یافته و چند تا کیست خیلی ریز در حد یک میلیمتر دیده میشه که نیاز به پیگیری داره تا شروع بیماری پلی کیستیک نباشه
    البته گفتن ممکنه سه ماه دیگه که اوردینش از. بین رفته باشه
    اقای دکتر میخواستم نظرتونو بدونم ایا امکانش هست این کیست ها از بین ببره ؟
    سونورو براتون فرستادم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      كيستهاي مادرزادي پلي كيستيك درمان ندارد
  • تصویر کاربر بهروز شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب.به من گفته شده یک سنگ 16 میلی متری داخل مثانس و بزرگه و باید با عمل بسته tulشکسته و حذف بشه. مشکل دیگه قضیه اینه ک گفتن این سنگ پشت ی کیست گیر کرده و اگه هم دفع بشه میافته تو این کیست و گیر میکنه که این کیست هم تا با عمل چک نشه نمیشه گفت چیه. ولی تشخیص بر اینه ک این کیست یوریتروسل مادرزادیه که باید بریده بشه ک در آینده مشکلی پیش نیاد.اگر صلاح بدونید عکس سونوگرافیمو ارسال کنم خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام فيلم سنگ حالب من در سايتم وا ببينيد
  • تصویر کاربر فرخنده شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    جواب ازمايش من در ويروسهاي با خطر متوسط مثبت ديده شده
    پاپ اسمير هم تغييراتي در رفتار سلول ها نشون ميده
    ولي هيچ مشخصه بيروني در من و همسرم وجود ندارد
    ايا نياز به درمان دارد يا سيستم ايمني بدن خود را ترميم ميكند ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام نياز به اقدام فعلا نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب