اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هانیه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 11625 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم سابقه سنگ کلیه دارند و الان در این 3_4روز اخیر درد کلیه شدیدی داشتند که با انجام سونوگرافی متوجه یک سنگ کلیه 17 میلی متری در کلیه چپ و یک کیست 16میلی متری در کلیه راست شدیم. دکترشان درخواست عکس رنگی کردند که قرار است شنبه انجام شود. از آنجایی که بسیار نگران وجود این سنگ بزرگ و طول کشیدن عکس رنگی و غیره هستم لطفا راهنمایی کنید چه باید کرد؟ ضمنا درمان های خانگی مثل گیاه سنکل و خارخاسک و آب هندوانه برای دفع سنگ درحال انجام است آِیا بخاطر سایز سنگ خطرناک نیست که این سنگ جابجا شود؟ و اینکه آیا با ورزش و سنگ شکن میشود سنگ را دفع کرد یا خیر؟ ممنونم از کانال خوب شما آقای دکتر لطفا هر راهنمایی که میتواند به ما کمک کند بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سي تي اسكن انجام بدهيد بفرستيد
  • تصویر کاربر مرتضي شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام الت تناسلي من از نوجواني تا سن 4٠ سالگي خميده رو به پايين بود ولي به مدت 6 ماه گذشته هنگام نعوظ داراي درد و خميدگي به طرف چپ منتقل شده ضمنا در حالت خوابيدگي بافتهايي در آن احساس مي كنم ولمس انها درد ايجاد مي كند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام زياد كجً نيست
  • تصویر کاربر ایمان شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام
    من 3تا زگیل داشتم که با محلول برطرفشون کردم اما قبل ازون با دوستم رابطه جنسی داشتم بعد از دیدن زگیل ب ایشون گفتم تست پاپ اسمیر بدن که ببینیم دارن یا نه!؟ که جوابش مثبت بوده و از نوع 39و59و68و73 دارن.
    الان به شدت روحیه ش رو باخته!؟میدونم درمانی نداره ولی چه راهکاری پیشنهاد میدین شما!؟
    چون میخوایم ازدواج کنیم باهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد تحت نظر دكتر زنانتان باشيد
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کجی آلت دارم نگرانم مجردم 32 سالمه... میخواستم بدونم اگر عمل نکنم میتونم ازدواج کنم از نظر ظاهر باهاش کنار میام.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر مشكل در دخول نداشتيد عمل نميخواهد
    2. تصویر کاربر حسن جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشکر اقای دکتر. نظرتان چیه معمولا این جور انحراف ها چند درجه ان؟ و ایا مشکلی در دخول پیدا می کنند؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      بله ميتوانيد ظاهرش مشكلي نيست
    4. تصویر کاربر حسن جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشکر لطف کردید.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشكر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مرضیه جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سی ودوسالمه ودوتا زایمان داشتم یه سزارین یه طبیعی که بچه دومم شش سالشه ویکساله با عفونتهای مکرر ادراری وفشار کم ادرار (باوجود حجم زیاد ادرار وپری مثانه)فقط صبحها مواجهه بودم که دکترها همش عفونتم ودرمان کردند واخر پیش دکتر کلیه ومجاری ادرار رفتم واصلا توضیحی ندادن مشکلم چیه وفقط دارو دادند وگفتند دریچه مثانه خوب عمل نمیکنه هر شب قبل خواب یدونه میخوردم وتا موقع استفاده خوب بود وفشار ادرارم درست شده بود وعفونتم نداشتم اما بااتمام دارو باز مثل قبل شدم ودکتر گفتند باید نوار مثانه بگیرم ,حالا سوالم اینه مشکل از کجاست که اینطوری شدم واصلا درمان داره یانه نمیشه کاری کرد واقعا نگرانم وبدتر از همه نمیدونم مشکلم چیه وچراپیش اومده واصلا قابل درمانه یانه چون پزشک توضیح نمیده ومیترسم عملی باشم یااینکه بادارو حل میشه و.....واینکه الانم عفونت ادراری دارم ونوک شرمگاهیم (محل ادرارم)سفیدک (چرکی وعفونی شده !!!) لطف میکنید اگه بگید مشکل چیه وچی میشه بعد انجام نوار وقابل درمانه یانه و.....شاید اطلاعاتم بیشترشه از استرسم کم شه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد نوارمثانه بگيريد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    ممنون میشم راهنمایی کنین اینکه من دو ماهی هست که متوجه شدم واریکوسل دارم ولی زود زود احساس درد در بیضه چپ احساس میکنم سوال من اینکه من علاقه شدید به دوچرخ سواری دارم آیا مشخص خاصی ایجاد نمی کنه واسم ؟ همراه با شلوارک پد دار چطور؟ بعد طی مسافت طولانی شب ک میام بخوابم احساس درد میکنم . ممنون میشم راهنمایی کنین .
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اگر مشكل باروري نداريد درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    پدرم 92 سال سن دارد چند سالیه خود ادراری دارد و در این اواخر چند روزه است تکرر ادرار دارند و خون در ادرار ایشان دیده میشود این خون را خودش هم تایید میکند و تازه متوجه شدیم و از شما راهنمایی میخواهیم پدرم بیماری دیگری جز فشار خون ندارد و قرص آتنولول 50 و متورال 50 مصرف میکرد و تپش قلب ضعیفی هم دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام در اين سن كار ديگري نميتوان كرد
  • تصویر کاربر سپهر شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    کدوم قرصا دکتر؟ من به غیر از اکسی بوتینین،تولترودین وvsolهم مصرف کرده هیچ فایده ای نداره.صلاح میدونین بوتاکس کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      پس دارو فايده ندارد
  • تصویر کاربر تکتم شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پدرم 74 سال سن دارن و سرطان پروستات دارن، سرطان فقط در پروستات هست و خوشبختانه به استخوان نرسیده دکتری که در مشهد ویزیتشان کردن میفرمایند با توجه به سنشون رادیو تراپیشان کنیم چون پدرم یک سکته مغزی رو رد کردند وگفتند اگر جراحی کنیم بی اختیاری ادرار میگیرند.ممکنه نطرتونو بفرمایید و بفرمایید بی اختیار ادرار درمانی ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با نظر دكترتان موافقم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،من ١٧ سالم هست ،من ورم كوچكي همراه با درد كم پشته بيضه سمت چپ متوجه شدم ، اين ورم كمي سفت هست و بعد از ارضا جنسي به وجود امد ،أيا اين خطر ناك هست و درماني وجود دارد؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب