اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Moallemi چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام
    همسر من ٥٨ سالشه حدود ٤٠ روز پيش عمل توتال كولون و توتال توده آدرنال داشته و الان ايلوستومي داره و شيمي درماني ميشه ٣ تا استنت قلبي هم داره
    بعد از عمل مذكور وقتي سوندش رو كشيدن دچار احتباس ادرار شده بود ولي چون سرريز ادرارش خارج ميشد فكر كرديم بي اختياري ادرار گرفته به دكتر هم گفتيم گفت مهم نيست خوب ميشه!!
    بعد بخاطر همين احتباس با كراتين و پتاسيم بسيار بالا بستري شد و مجددا براش سوند گذاشتن و گفتن احتمالا بايد دياليز بشه ولي چون همزمان با تخليه بالاي ادرار با سوند( ٤ ليتر در ساعت اول و مجموعا ٨ ليتر در عرض ٦ ساعت) كراتين و پتاسيمش پايين آمد گفتن دياليز لازم نيست ولي سوند رو بايد يك هفته داشته باشه
    بعد از بك هفته وقتي سوند رو كشيدن باز مشكل عدم تخليه كامل و خوب داشت باز براش سوند گذاشتن وسونوگرافي كردن گفتن هسته پروستات خوب عمل نميكنه با اينكه اندازه پروستات طبيعيه دكتر امنيك و فينايد تجويز كرد و گفت امنيكها كه تمام شد سوند رو بكشيد اگر خوب نشده بود دوباره سوند بذاريد و بياريد ببينمش چون با توجه به شرايط خاصش امكان عمل تراشيدن پروستات براش وجود نداره
    حالا دو روزه سوند رو كشيديم باز هم خوب نميتونه ادرار كنه ولي به هيچ عنوان حاضر نيست مجددا سوند بذاره بنظر شما چه كار ميتونيم براش انجام بديم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      شايد عصب مثانه اسيب ديده بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من 17 سالمه احتلام مکرر دارم طی دو ساله یعنی در هفته 3 یا 4 بار یا گاها بیشتر هر روز محتلم میشوم و اون توصیه هایی که تو سایتا نوشته مثلا نخوردن غذا های مقوی مثل پیاز و خرما و.... و نخوردن آب تا یک ساعت قبل از خواب و...... تا حد امکان رعایت میکنم .میخواستم شما کمکم کنید که چیکار کنم دیر به دیر هر دو هفته یک بار و یا بیشتر محتلم شوم ؟؟؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      آقای دکتر چرا جواب نمیدید.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      با توجه به سن طبيعي است با زمان بهتر ميشود
    3. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      میدونم طبیعیه آقای دکتر میخام این زود زود محتلم شدن به دوهفته یک بار یا سه هفته یک بار اتقاق افتاد آیا دارویی یا قرصی و کاری که انجام دهم این حالت واقع شود ؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      با زمان بهتر ميشود
    5. تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      5000 تومن ریختم که اینو بگی میگم به من دارو و راهکار معرفی کن
      خوب خودم میدونم با زمان بهتر میشه میخام جلوشو زودتر بگیرم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر نجمه چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    Najme Ghaderi:
    سلام دختر 33 ساله ای هستم مدت یک ماه و نیم است که دچار تاخیر در شروع ادرار و گاها تکرر ادرار هستم شدت ادرار کم شده و احساس میکنم مثانه کاملا تخلیه نمیشود. مشکل تاخیر هنگام بیدار شدن از خواب بیشتر است و بعضی مواقع در هنگام ادرار در پهلوها احساس درد دارم. سونوگرافی کلیه و مجاری انجام دادم سنگ یا مشکل خاصی دیده نشد.
    به تجویز پزشک متخصص اورولوژی چند روزی است که قرص پروپرانولول مصرف میکنم ولی متاسفانه تغییری حاصل نشده است. تشخیص شما چیست؟ ضمنا یک کیست 3.5 سانتی در داخل تخمدان راست دارم که تحت درمان میباشد که ابتدای شروع بیماری پزشک متخصص زنان احتمال دادند که اختلال ادراری به علت کیست باشد اگر ممکنه نظر شما رو بدونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر اذيت ميكند بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسين چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد
    مادر من دچار تنگي حالب شده بود و به همين دليل كراتنين و اوره خونش رفته بود بالا. دكترش با كارگذاري لوله درون حالب مسير را باز كرد اما الان كه يك هفته از عمل ميگذره بي اختياري ادرار داره ميخواستم بدونم اين موضوع تا كي ادامه داره ايا بعد از خارج كردن لوله ها بي اختياري از بين ميره؟ ايا دارويي هست كه به كنترل بي اختياري كمك كنه؟
    لطفا من را راهنمايي كنيد
    متشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بهتر است از دكترتان بپرسيد چون او ميداند چه كار كرده
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    عرض ادب و احترام؛
    محمد ويس كرمي هستم(64ساله)،
    در سال ٩٢ پي اس اي(PSA) 6٨ و بيوپسي در همين سال بدون مشگل بود. امسال psa ١٣٩ شده كه با مصرف آنتي بيوتيك به ٨5 كاهش يافت. تصوير گزارش پاتولوژي نيز به پيوست ارسال مي گردد . مستدعي است راهنمايي شما(در خصوص نياز به عمل جراحي و نوع آن)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سرطان پروستات است ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤بيائيد ببينم سريعا
  • تصویر کاربر زهرانجفلو چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    نوزاد دوماهه با كليه هيدرونفروز همراه باتغييرات اتروفي دارم كه اندازه كليه كوچكتر شده ايا كليه كوچك شده قابل درمان است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اصلا قابل ترميم نيست
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر میخواستم بدونم که ایا کجی الت مادرزادی به مرور زمان بیستر میشود یانه کجی بنده روبه پایین است باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      ٢٢٦٤٢٧٤٤بائيد درست كنم فيلم عمل من را ببينيد
  • تصویر کاربر سیروان سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    Sirvan:
    بیضه چپم چند روزی است ک درد میکنه و ی بار ازمایش دادم گفتند عفونت داره سونو گرافی هم دادم گفتن عفونت داره ولب دیروز رفتم بازم سونو دادم میگن واریکوسل داری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد بيائيد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام من تقریبا 16 سال دارم و کمتر از یک هفته پیش حس کردم که حدود 20 سانتی متر زیر نافم یک تورم قرمز رنگ حدود دو سانتی متر بوجود آمده که با کمترین اثابتی درد شدیدی میگیرد. میخواستم بدونم که مشکل از کجاست و چیکار کنم. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد ببينم عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر مونا سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    new:سلام آقای دکتر خسته نباشید همسر من ازواسپرمه انسداد داره با دارو رفع میشه یا باید به صورت مصنوعی باید باردار شم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد نمونه برداري شاز بيضه شود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب