اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر 22 سالمه قصد ازدواج دارم مشکلم الت تناسلی ام می باشد که در حالت شق بین 9 تا 10 سانتی متر می باشد و این مسئله منو عذاب میده که نتوانم ازدواج موفق داشته باشم و قبلا به دکتری مراجعه کردم و ایشون آزمایشات هورمونی و بیضه و... را انجام دادند همه چیز نرمال بود و گفتن با همین سایز بسازید و الان هم من اعتماد به نفسم ضعیف شده است نمیتوانم تصمیم درست بگیرم ایا ازدواج کنم فردا دچار مشکل نمیشوم کار به جدایی نمیکشد و باعث ابرو ریزی نمیشود مونده ام چیکار کنم تو را خدا یک پاسخ قطعی لطف کنید به من دهید ممنون از شما اقای دکتر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نه طبيعي است
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من حدودا هفت روز پیش و فردای زناشویی با همسرم دچار سخت امدن ادرار شدم یعنی حداقل باید دو دقیقه بنشینم تا ادرارم بیاد ولی نه خون توشه نه تکرر دارم نه شبا اذیت میشم و تا صبح میخوابم نه بوی بد میده نه قطره قطره سابقه عفونت و سوزاک نداشتم من تقریبا یک سال پیش که مجرد بودم سر دوش حمام رو باز میکردم و با فشار اب خود ارضایی میکردم وهمیشه بعدش زیر التم احساس میکردم رگام درد گرفته تقریبا 10ساله ایستاده ادرار میکردم یکساله تریاک رو به صورت خوراک مصرف میکنم بعضی وقتا که ادرار میکردم احساس میکردم برگشت ادرار دارم توی التم الان دوروزه یه درد خیلی کم سمت چپ پایین شکم و کمرم دارم ولی بیضه هام درد ندار داروخانه رفتم سیپرو فلوکساسین فروزماید وفنازومکس بهم داده من خیلی میترسم بعضیا میگن سرطان مثانه یا پروستاته ولی گفتم با شما در میون بذارم من یبوست هم دارم و تقریبا هفته ای یا ده روزی یه بار مدفوع دارم اونم خیلی خشک و بلند تورو خدا راهنمایی کنید بعضی وقتا چون کارم با ماشینه از اب توی پارک و خیابون و.... میخوردم و نمیدونستم چاهه یا لوله کشی من توی اینترنت خیلی خوندم ولی نشونه های پروستات با من فرق داره من فقط ادرارم بد میاد ولی خون و تکرر و درد و .... ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      بيشتر مشكل شما تلقين وعصبي است ولي غز نظر عفونت بررسي شويد
  • تصویر کاربر فرحناز شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    در سونوگرافي در پل مياني كليه چپ كيست پاراپلويك به ابعاد ١٠ميلي متر ديده شده
    آيا خطرناك هست يا خير؟
    روش درماني يا داروي خاصي نياز هست يا خير؟ در كليه سمت راست هم سنگ ديده شده در قسمت كاليس تحتاني
    براي سنگ چه كاري بايد انجام داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    ضمن سلام و وقت بخیر و تبریک عید به جناب پروفسور کرمی و با آرزوی طول عمر از خداوند منان برای شما
    آقای دکتر من 52 روز پیش توسط شما عمل اصلاح آلت که رو به پایین بود را انجام دادم.
    بنده در قسمت پایین آلتم به صورت نقطه ای در چپ و راست چیزی زیر پوست احساس میکنم
    ممنون میشم به سوالاتتم پاسخ بدین
    1. آیا این نقاطی که من احساس میکنم آثار بخیه های زیر پوستی هست؟
    2.آیا اینها با مرور زمان این مشکل برطرف خواهد شد و دیگه اونها را احساس نخواهم کرد؟
    3.اگر کار خاصی نیاز هست که برای رفع این مشکل انجام بدم ممنون میشم بفرمایید؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سعي كنيد حساسيت نشان ندهيد
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام.
    لطفا یه پزشک خوب در اصفهان معرفی کنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      همه خوبند من حضور ذهن ندارم
  • تصویر کاربر سيد شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    چند روزيس به شدت تكرر ادرار دارم
    چند هفته هست ادرار كامل خارج نميشه انتهاي ادرار به زور خارج ميشه
    سونو گرفتم گفتند قدري عفونر مثانه
    قرص تجويز كردن دكتر عمومي بنام سيپروفلوكساسين و فنازومكس
    حتي چند شب پيش جفت كليه هام تير ميكشيدن
    بعد از مراجعه به دكتر و سرم درد اروم شد احساس ميكنم درد به جلو و زير شكم اومده و خيلي خيلي و گاهي اوقات درد ميگيره
    با تشكر
    هر زمان بفرماييد حضوري خدمت ميرسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر با دارو خوب نشويد بيائيد ببينم
  • تصویر کاربر سيدامين شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1474 مشاهده پرسش
    سلام.٢6 سالمه.آقاي دكتر من ختنه كرده به دنيا اومدم و چندين بار عمل هايپاسپادياس انجام دادم و يكبار هم واريكوسل.سال هاي زيادي هست كه ادرارم نازك مياد.اخيرا يعني حدود ١ ماهي تكرر ادرار شديد دارم طوري كه شبي ١٠ بار ميرم دستشويي و درد هم داريم.٣ شب پيش بعد از تخيله حس كردم باز هم ادرار دارم كه با زور زدنم يه مايع خوني مثل مخاط ازم خارج شد.رفتم بيمارستان و آزمايش و سونو انجام دادم. الان قرص كوتريموكسازول هر ١٢ ساعت ٢ تا استفاده مي كنم.بهتر شدم.اما ادرارم خيلي باريك مياد و چون زور ميزنم كمي درد مياد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به علت تنگي مجراي شما است بايد سيستوسكوپي شويد فيلم من وا ببينيد
  • تصویر کاربر Mahmud شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام
    سر آلتم تپه چالس
    موقع ختنه مثله اين كه ٢ بار ختنم كردن
    چيكار كنم اين تپه چاله ها بره
    اصلا ظاهر مناسبى نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      عارضه ختنه بد است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام احساس درد و گرفتگی مقعد و سوزش و درد الت دارم رفتم دکتر واسم یه ماه افلوکساسین و دو ماه ویسول با تامسولوسین خارجی نوشتن تا یک ماه که افلوکساسین رو مصرف میکردم خوب بودم اما وقتی تموم شد دوباره به حالت اول برگشتم

    البته این بیماری رو از خیلی وقته دارم ک رفت و برگشتی هست و وقتی ادرار میکنم سوزشم بیشتر هست و گاهی اوقات کلیه هام هم درد داره

    شب واسه ادرار بیدار نمیشم مگر اینکه مایعات زیاد بخورم اما طول روز بعضی وقتا از حالت عادی باید بیشتر نیاز به دفع ادرار دارم واسه درمان چه داروهایی وتا چه زمانی مصرف کنم و سنم هم 29 ساله

    واسه موهام از محلول الپسین استفاده میکنم که حاوی کافیین هست به نظرتون اشکالی داره یا نه همچنین بگین از مصرف چه چیزهایی پرهیزکنم
    1. تصویر کاربر علی جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام جناب دکتر کرمی الان شش روزه سوالم رو ثبت کردم هنوز پاسخ ندادین لطفا جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      به علت ورم پروستات است تا اطلاع ثانوي انتي بيوتيك بخوريد
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام افلوکساسین 300 خوبه؟ و اگه خوبه تا چند ماه بخورم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      شبها يك عدد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر کامران شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    مدتیه روی کلاهک آلتم و پایین تر دو سه تا لکه سیاه میبینم . علتش و راه درمانش . بسیار ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 8 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب