اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من ۴۷سالمه میل جنسیم بسیار زیاده مشکلی در نعوظ ندارم اما بعد از دخول امکان کنترل انزال رو ندارم به پزشک مراحعه کردم قرص لوکسیم۴۰تجویز کرد تغیراتی داشت ولی باز رضایت بخش نبود لطفا راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من آلت تناسلی کجی داشتم و ۲ سال پیش عمل کجی آلت انجام دادم که دوتکه از تونیکا البوژینه رو جدا کردن و تونیکا رو بخیه زدن ولی هنوز جای بخیه صاف نشده و در نعوظ صبحگاهی دیگه خیلی الت سفت نمیشه و سر آلت تناسلی بنده بزرگ نمیشود و برای اینکه خون در سر آلت بمونه باید تنه آلت رو محکم بگیرم به نظر شما ممکنه نشت ورید داشته باشم؟ آیا راهی برای درمانش هست؟ایا اگه مشکل رگ اسیب دیده باشه میتونید درمانش کنید؟جای بخیه تونیکا هنوز سفت هست ایا میشه نرم ترش کرد که قابل انعطاف باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از آلت با تزریق پاپاوری انجام بدین
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من چند وقت است ک متوجه یک توده کوچک زیر بیضه ام شدم ولی یک بار هستش یک بار پیداش نمیکنم و هیچ علاعمی ندارد درد هم نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      داخل کیسه بیضه است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه‌ها ساده و کالر داپر انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لعیا چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پسر من ۱۳ سالشه و ۱۰ سانت از سن طبیعیش قدش کوتاهتره مهمتر از همه اندازه آلت تناسلیشه که بینهایت کوچیکه و اندازه یه بچه زیر ۷ سال هست و این به شدت منو نگران کرده ممنون میشم منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر نوری چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    علیرغم مصرف کپسول پروترال ۰/۴ دو سه روزیه که مشکل دفع ادراردارم.لازم به ذکراست که از اول ماه مبارک رمضان روزه هامو گرفتم.یعنی ۲۴ روز. ضمنا حجم پروستاتم حدود۲سال پیش حدود ۱۵۵ سی سی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      آزمایش psa انجام بدیم
  • تصویر کاربر نگار پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. من نگار هستم و موقع نزدیکی با همسرم دچار درد میشم چون همسرم آلتش‌ بزرگ و کج هست و برای من آزاردهنده هست. عکس آلت همسرم میفرستم ببینید. همسرم ۴۶ سالش هست . ممنون میشم مشاوره بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      کجی آلت همسرتون قابل عمله ولی اینکه بعد عمل شما دیگه حین رابطه درد نخواهید داشت رو نمیشه گفت
    2. تصویر کاربر نگار چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      میشه توضیح بدین که چرا بعد عمل بازم ممکنه درد برام بمونه؟؟
    3. تصویر کاربر نگار چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      میشه توضیح بدین که بعد عمل چرا ممکنه درد بمونه برام
    4. تصویر کاربر نگار چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      و اینکه تنها راهش عمل است ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      اینکه حین رابطه درد دارید ربطی به آلت همسرتون نداره
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر دخترک پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام 22سالمه رابطه پر خطر نداشتم
    کنار لابیا و روی لابیام چندتا ضایعه دیدم و بعضی اوقات ب شدت خارش دارم . ولی اون قسمتا نمیخارع ک این ضایعه ها هستن
    میشه راهنمایی کنید زگیلع یا ن و چرا گرفتم. ب شدت استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      زگیل نیست بهتره تست پاپ اسمیر انجام بدید
    2. تصویر کاربر دخترک چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خدارو شکر مرسی اقای دکتر تست پاپ اسمیر من مجردم میشع ؟
    3. تصویر کاربر دخترک چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      مرسی اقای دکتر ولی من مجردم یبارم اینا خیلی کوچیک بودن دکتر رفتم گفتن غدد سبابه گفتم شاید تشخیص اشتباه اخه معاینم نکرد فقط عکسو نگا کرد
    4. تصویر کاربر دخترک چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سادم رفت یگم معذرت من اسن معلوم. نبود ولی حساس شدم روش دوس بار کندمش اینجوری بزرگ شد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      به احتمال خیلی زیاد زگیل نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من خیلی استرس دارم میشه این عکسایی که براتون میزارمو نگاه کنید من امروز رفتم یه دکتر ایشون به من گفت پاپول مرواریدی های شمارو باید فیریز کنم خیلی شبیه زیگیل هستند میخواستم شما ام نگاه کنید اگه واقعا این هستش بیام پیشتون برای درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست پاپول‌های مرواریدی هست و نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر مانی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من ۳۹ سالمه الان ۹ ماه ازدواج کردم سه ماه بعد ازدواج مشکل شلی الت پیدا کردم حین رابطهبخاطر همین به دکتر مراجعه کردم دکتر سونوگرافی نوشت و ازمایش که متوجه شدم واریکسل گرید یک تیرویید پر کار و کبد چرب کرید سه دارم
    برای هر کدوم ازینها دارو داد دکتر و برای عدم نعوظم قرص داد که با خوردن قرص مشکلم تا حدودی برطرف شد ولی بعد اینکه قرص تموم شد دوباره این نشکل برام پیش اومده که به شدت اعتماد بنفسم پایین اومده الان نمیدونم چیکار کنم
    لطفا راهنمایی کنید.. راستی ی توضیحی بدم مشکل کجی الت خیلی کم دارم و اینکه حدود یک سال پیش بعد رابطه بعلت فشار موقع خروج منی حین ارضا شدن از التم خون میومد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      علت اصلی اختلالات نعوظ مسائل روانی هست اگه اختلالات اضطرابی دارید و ین رابطه استرس می‌گیرید باید به روانپزشک مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر اقبال چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد
    بنده کلیه پلی کیستیک دارم سی تی و سونو خدمت حضرتعالی ارسال میگردد ضمنا کراتین 4/5 است
    یک ماهه گذشته ادرار خونی داشتم و لطف بفرمایید استاد بزرگوار نظرتان را معمول فرمایید .
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      باید سی تی اسکن شکم و لگن با و بدون کنتراست انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب