اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احمد جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیرخدمت آقای دکتر
    بنده ۴۲ سالمه و ۱۵ ساله ازدواج کردم مشکلم اینه که وقتی فاصله رابطه هام زیاد میشه در حد یک هفته در مدت کمتر از ۳۰ ثانیه ارضا میشم و برای بار دوم دیگه مشکل نعوض دارم.ولی اگه فاصله زمانی کوتاه باشه در حد یک یا دو روز در مدت یک یا دو دقیقه ارضا میشم من این مشکل رو از اول داشتم.البته از ابزارهای کمکی مثل کاندم و ژل استفاده می کردم که زمانش کمی بالا می‌رفت یه مدت هم از قرص ویاگرا استفاده می‌کردم که زمانش بهتر بود ولی به شدت عوارضی مثل سر دردرد و سر گیجه داشتم .
    لازم به عرض است اخیرا در این یکی دو سال میل جنسیم خیلی کم شده قبلا نعوض صبح داشتم الان خیلی کم شده با مراجعه به آزمایش که به پیوست حضورتان ارسال می شود پرولاکتین بالایی داشتم که هفته ای یک بار کابرگولین نیم می خورم و باز هم تاثیری در رابطه ام نداشت .لطفا راهنمایی فرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید من ۱۹ سالمه و کجی آلت به سمت چپ دارم و این کجی از وسط آلت شروع میشه
    می خواستم بدونم برای درمانش باید چه کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر پارسا پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    آیا نیاز به عمل جراحی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خیر کجی الت شما زیاد نیست اگر در رابطه جنسی دچار مشکل شدید نیاز به عمل خواهد داشت
  • تصویر کاربر جمالی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و تبریک سال نو دکتر جان
    بنده ۶۶ سال سن دارم با سابقه طولانی سنگ کلیه
    کلیه سمت چپ رو اسفند سنگ شکن کردم
    و اکنون سونوگرافی دادم لطفا آن را نقد بفرمایید سپاسگزارم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی زیاد اطلاعات دقیقی ارائه نمی‌ده باید حتماً سیتی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام بشه
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    چندین ماه پیش با ارائه‌ عکس از آلت تناسلی فرمودید جراحی صورت میگیره و تماس بگیرید. بدلیل مشغله نشد پیگیری کنم. الان قصد دارم جراحی انجام بگیره. امکانش هست تو یک جلسه تلفنی هماهنگ کنم خدمت برسم همون جلسه جراحی صورت بپذیره یا احتیاج به آزمایش هست؟
    و سوال دوم اینه که هزینه این عمل در حال حاضر چقدر هست؟
    ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      خیر باید حتماً معاینه بشید عوارض و شرایط عمل بهتون توضیح داده بشه اگر رضایت داشتین نوبت عمل فیکس خواهد شد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. من از چنتا دکتر سوال کردم اما جواب درست نمیدن. من مشکل چربی زیر شکم دارم آلتم در حالت نعوظ 12 سانته ولی فشار میدم حداقل 4 سانت آلتم زیر چربی فرو رفته از استخوان تقریبا 16نیم 17 سانته. آیا با کاهش وزن و لاغری چربی ناحیه عانه از بین میره یا حتما باید جراحی بشه؟ وزنم 138 قدم 190 و سنم 24
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      وزنتون خیلی بالاست ابتدا باید کاهش وزن داشته باشین به احتمال خیلی زیاد با کاهش وزن مشکلتون برطرف خواهد شد
    2. تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      دکتر اگه ساکشن هم بشه کاملا چربی برداشته میشه مثلا چند سانت اضافه میشه به آلت
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      ابتدا کاهش وزن داشته باشید سپس باید ازنزدیک معتینه بشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام ‌اقای‌دکتر‌من‌۱۷‌سال‌سن‌دارم‌من‌‌تازگی‌ها‌اقدام‌
    به‌رانندگی‌‌زدم‌من‌بعد‌از‌رانندگی‌موتور‌یا‌ماشین‌
    در‌ادرارم‌منی‌‌هست‌نگرانم‌کرده‌دلیل‌این‌که‌خارج‌
    میشه‌چی‌میتونه‌باشه
    در‌این‌مواقع‌بیضه‌هام‌داغ‌میشه‌ومنی هم‌میاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      آزمایش آنالیز ادراری از نظر وجود اسپرم باید انجام بدین
  • تصویر کاربر پیمان جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من حدودی ۱ سال میشه خارش مقعد دارم در حد کم
    جدیدا هم با دوربین گوشی نگاه کردم پایین تر از مقعد چندتا جوش سفید رنگ هس
    البته موهای اطراف مقعدمو تا ب حال شیو نکردم
    آیا زگیل هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    2. تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      آقای دکتر عکس هارو فرستادم
    3. تصویر کاربر پیمان جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      آقای دکتر عکس هایی ک خاسته بودین
      این برآمدگی گوشتی ک یکم پایین تر از مقعد هس چییه؟
    4. تصویر کاربر پیمان جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      آقای دکتر این برآمدگی گوشتی ک یکم پایین تر از مقعد هس چیه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      هیچی دیده نمیشه بخاطر موهای زائد باید از نزدیک معاینه بشید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    در خواب دائم نعوذ میشوم به طوری که خوابم را مختل کرده است و باید بیدار شوم 5 دقه تا برطرف شود بعد این نعوذ در طور روز دیگر به سختی معوذ خود را می توانم حفظ کنم و زود شل می شود مخصوصا در هنگام دخول من بخاطر مشکل پرستات قرص تاداگرا خوردم از بعد از خوردن آن به این مشکل نعوذ دایم هنگام خواب دچار شدم من هیچ دارویی جز ویاگرا مصرف نمی کنم حتی با خوردن ویاگرا هم نعوذم خیلی شل و به سختی است من نه مشروب میخورم نه سیگار 45 سال سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      مصرف داروها مخصوصاً ویاگرا رو قطع کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      قرص تادالافیل ۲۰ میلی گرم دو ساعت قبل رابطه مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سفید شدن پوست دور الت و اطراف بیصه وخارش وسوزش خشک شدن ونازک شدن پوست الت و ترک خوردن پوست و زخم شدن
    وقتی سفیدی رک میشوری تمام میشه و بعد از خشک شدن دوباره ب حالت اول برمیگرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب