اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    سلام مجدد جناب اقای دکتر عزیز ..پیرو سوال قبلی .اقای دکتر این کاهش اسپرمها علایم واریسکول نیست ..بعد از انزال احساس درد گاه و ب گاه می کنم و با کمی استراحت تا رابطه بعدی علایم دفع میشه می خواستم بدونم این نشانه واریسکول نیست .تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      واریکوسل معمولا با درد بیضه ها همراهه که میتونه به کشاله ران انتشار پیدا کنه. و باعث اختلال در شکل و حرکت اسپرم ها بشه
  • تصویر کاربر Majid شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام چند روز متوجه زگیل بالای آلت تناسلیم شدم میخواستم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام من در عکس زگیل نمیبینم ، در صورت شک میتونین HPV DNA TEST انجام دهید
    2. تصویر کاربر Majid شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      آقای دکتر تو عکس مشخص کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      زگیل نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زینب شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    ببخشید دستگاه ریجی اسکن کجا تو ایران هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بیمارستان خاتم الانبیا داره
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مدتی پیش متوجه شدم ک چندتا زائده ریز بین پا دارم ک پس از مدتی از بین رفت الان چند روزی هست ک زیر کلاهک التم دقیقا زیر خط ختنه گاه دچار خارش شدم ک دونه های بسیار ریزی هم بود و الان در اثر خارش اون ناحیه زخم شده ک روی زخم باز است و سفید زخم مرطوب است درد ندارم فقط خارش هست غدد لنفاوی گلو هم کمی متورم هست و گاهی هنگام ادرار احساس سوزش کمی دارم و گاهی بعد ادرار اندازه دو سه تا قطره کوچک انگار ک اب منی باشد خارج میشود در ضمن دردی هنگام ادرار ندارم و خارش التم هم فقط همون نقطه هست بقیه جاها سالم است در ضمن متاهل هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر عکس رو پیوست کردم براتون
    3. تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس پیوست شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      با کسی اخیرا رابطه داشتین؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 7146 مشاهده پرسش
    سلام جناب استاد کرامی متوجه شدم در بیضه راست کودوم که ۵ سالشه تورم هست که پس از سونوگرافی مشخص شد نسبتا لوپ روده در کانال اینگوئینال با گسترش بطرف ساک اسکرونال راست قابل مشاهده هست آیا حتما باید جراحی بشه . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بله حتما جراحی شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Hamid شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    من چندتا برجستگی ریزی رو الت داشتم پیش یه دکتر رفتم گفت مشکوک به زیگیل تناسلی یه محلول دست ساز ترکیبی برام نوشت رفتم‌گرفتم میزنم از بین میره ولی یه ماه دوماه بعد دوباره میزنه چیکار باید کنم؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم اگر زگیل باشد باید کرایو شود
    2. تصویر کاربر Hamid شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      Befaramid
    3. تصویر کاربر Hamid شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      Befarmid
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      به نظر زگیل است. برای معاینه ی دقیق حضوری مراجعه کنید که در صورت نیاز کرایو شود. ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده یک ماهه سنگ توی حالب راستم گیرکرده ۸میلی هست.یکماه پیش فاصله ۴سانتی مثانه بود‌الان اومده یک سانتی مثانه.بنظرتون با مصرف مایعات و ورزش میتونم دفعش کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      برای tul با شماره ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    باسلام درنتیجه ازمایش بنده کم تحرکی اسپرم بوده که با مراجعه به پزشک ضمن معاینه گفت که بیضه ها طبیعی وواریکسل وجود ندارد آیاامکان باروری طبیعی وجود دارد ضمن آزمایش اسپرم جهت ملاحضه ارسال میگردد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بله امکان بارداری طبیعی زیاد است
  • تصویر کاربر N.N شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقتتون بخیر
    من یک دختر ۲۶ ساله هستم.
    حدود یک ماه هست که از نامزدم جدا شدم
    ابتدا دوران نامزدی از من در خواست رابطه اورال داشتند من پذیرفتم ولی حین رابطه متوجه دو ، سه تا برجستگی ریز گوشتی همرنگ پوستشون دیدم و نگران شدم به خاطر اچ پی وی.
    ایشون گفتن که این زائده خیلی وقته حدود یک ساله که دارن و یکی بوده دستکاری کرده ۳ تا شده.
    به اصرار من به پزشک مراجعه کرد و نظر دو تا از ارولوژیست ها این بود که اچ پی وی نیست و با کرایو زائده ها رو برداشتن
    پس از اون ما یک دفعه دیگه رابطه دهانی داشتیم و ترشحاتشون وارد دهان من شد ، ایا ممکنه که من به اچ پی وی مبتلا شده باشم؟
    این ماجرا برای حدود ۶ ماهه گذشته است
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      Hpv سرایتش بالاست. Hpv dna و پاپ اسمیر بدهید
  • تصویر کاربر ع شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    تکرر ادرار والتهاب مثانه وتخلیه شماره 47. وپروستات 35 rk108» lk102 سن 58 مدت بیماری 25 سال وومرد هستم وهر چی ازمایش یا سونو گرافی یا هر چی می خواهد لطفا مشخصا بنویس تا بگیرم اماده کنم با تشکر 28/6/99
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      آرمایش ادرار و psa و سونوگرافی
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب