اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جمال سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    بیوپسی کردم گفتن پسوریازیسه جای دیگه بدنم نیست فقط اندازه ناخن انگشت روی کلاهک پوست پوست میشه انواع و اقسام کرم‌ها رو استفاده کردم درست نمیشه حدود۸ ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      داروهای پسوریازیس چی استفاده کردین ؟
    2. تصویر کاربر جمال سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      یک سری کرم‌های مرطوب کننده خارجی دست ساز به همراه پمادهای مثل بتامتازون و خیلی کرم‌های دیگه ولی افاقه نکرده
      جای خیلی بدیه بدجور اذیتم وقتی چند روز پماد یا نرم کننده نمیزنم پوستش سریع خشک میشه و کنده میشه و پوست جدید اولش سوزش داره
      اگر لازمه حضوری خدمت برسم
    3. تصویر کاربر جمال سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      انواع کرم‌های نرم کننده مثل سمین هیدروکورتیزون
      بتامتازون کرم و پمادهای دست ساز پیش دکتر صیرفیان چندسال پیش رفتم بعداز اون هم چندماه پیش دوباره پهلو یه متخصص رفتم یه کرم دست ساز ترکیبی دادن ولی باز حل نشد گفتم با شما هم یه صحبت کنم شاید احتمالا دوستان تشخیص اشتباه دادن شاید شما روش و درمان بهتری داشته باشید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      این مورد باید نمونه برداری بشه . به نزدیک ترین متخصص پوست مراجعه کنید نمونه برداری کنن براساس اون دارو بدیم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت پرفسور کرمی
    پدر اینجانب 72 سال سن دارد از 2 سال پیش از ناحیه مثانه و پروستات گلایه داشته که با مراجعه به دکتر ارولوژی معلوم شد که در مثانه سه مورد سنگ به ابعاد 28mm دارد و در آزمایشات نیز مشخص شده ایتدا pas= 7.5 در طول دو سال به درجه 12 رسیده است و اخیرا با توسعه دکتر متخصص نمونه برداری انجام گرفت که متاسفانه در جواب آزمایش معلوم شد ه کانسر پروستات با گلیسون 3+3 دارد که اسناد موجود نیز آن به پیوست ارسال می شود.
    حال در صورت امکان سوال ما از آقای دکتر کرمی این است که درمان قطعی این نوع کانسر چگونه است؟ چون خیلی از دکترها از جراحی این عمل سر باز می زنند. ما چگونه می توانیم این مشکل را بر طرف کنیم؟ ممنون می شویم که در اسرع وقت پاسخ دهند. اگر قبول کنند به مطب آقای دکتر نیز مراجعه کنیم.خداوند شما را در این ماه عزیز با قرآن محشور فرماید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام طبق اسکن استخوان شواهد متاستاز مطرح است و برای همین امکان عمل نیست . توصیه میشه اسکن استخوان رو در مرکز معتبری تکرار کنید برایم بفرستید . اگر متاستاز نباشه میشه عمل کرد
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر امکان داره که واریکوسل از بی اعصابی باشه اگه
    اگه اعصاب درست بشه امکان داره که خود به خود درست بشه یا نیاز به عمل داره
    من سوزش ادرار دارم
    واریکوسل هم دارم
    عصبی هم هستم
    می‌تونه با آرامش اعصاب درست بشه
    یا باید عمل بکنم
    ۱۷ سالمه دکتر ویتامین داده میگه با اون شاید درست بشه
    خواهش میکنم جواب بدین و اگه چیزی هم نیاز باشه بگین
    ممنون آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام واریکوسل ربطی به اعصاب ندارد و در صورتی که ازدواج کرده اید و باعث ناباروری شده باشد نیاز به عمل دارد . باید معاینه شوید و ببینیم در سونو چه گریدی داره
  • تصویر کاربر قاسم یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام اقا ی دکتر خسته نباشی من احساس میکنم که بیضه هام انگار یه وزنه بهشون وصله بعداش کشاله هردو طرفم همیشه خارش داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام در کشاله دو طرف بیرون زدگی ندارید ؟ سونوگرافی انجام شده ؟
  • تصویر کاربر سوگل شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.آقای دکتر من از زمان بارداری دومم که دو سال پیش بود دچار عفونت شدید ادراری شدم که بعد از سونو گرافی متوجه چندسنگ در کلیه راست شدم . در این دو سال فقط از قطره سنگل و شیاف دیکلوفناک برای تسکین درد استفاده کردم . هر چند وقت یکبار سونو میدهم متوجه میشم که یا سنگ قبلی دفع شده یا سنگ جدید دارم. الان چندوقتیه دوباره در قسمت پهلوی راست درد تیر کشنده دارم .همراه ادرار بدبو که گاهی خیلی تیره میشه .ممنون میشم راهنماییم کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر سوگل شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      عکس سونو رو فرستادم خدمتتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام این سنگ بسیار کوچک است اقدامی نمیخواهد . درد شما منشا کلیه ندارد و از کمر و عضلات است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سوگل شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر.آقای دکتر من از زمان بارداری دومم که دو سال پیش بود دچار عفونت شدید ادراری شدم که بعد از سونو گرافی متوجه چندسنگ در کلیه راست شدم . در این دو سال فقط از قطره سنگل و شیاف دیکلوفناک برای تسکین درد استفاده کردم . هر چند وقت یکبار سونو میدهم متوجه میشم که یا سنگ قبلی دفع شده یا سنگ جدید دارم. الان چندوقتیه دوباره در قسمت پهلوی راست درد تیر کشنده دارم .همراه ادرار بدبو که گاهی خیلی تیره میشه .ممنون میشم راهنماییم کنید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام این سنگ داخل کلیه است و بسیار کوچک است و اصلا درد نمیدهد . سنگ داخل حالب عامل درد است . درد شما منشا کمری یا عضلانی دارد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من جوون 20ساله هستم که متاسفانه سه ماهه خود ارضایی میکنم ولی یه دوهفته ای هست که خود ارضایی رو ترکش کردم به دلیل مشکلی که پایین بهتون میگم
    بعد از اینکه میرم دستشویی و ادرارم رو کامل تخلیه میکنم و اِستبراع میکنم و از دستشویی میام بیرون یه 5دقیقه بعد از بیرون اومدن از دستشویی به اندازه یک قَطره تا دو قَطره بی اختیار ادرارم میاد

    لطفاً راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام در حد یک قطره طبیعی است و اصلا چیز خاصی نیست .
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    چند رائده روی آلتم بود کرایو کردیم و آزمایش pcr من و همسرم دادیم برای hpv و هر دو جواب منفی شد و تست پاپ اسمیر همسرم خوب بود میخاستم ببینم آیا ممکنه جواب آزمایش هر دوتامون اشتباه شده باشه یا زائده ها اصلا زگیل نبوده. در ضمن خانمم هم چند روزی هست یک لک قسمت پایین واژن اومده که کاملا هم‌سطح پوست هست و هیچ گونه برآمدگی هم نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام تنها تست قابل اعتماد پاپ اسمیر در خانم ها و در اقایان از خود ضایعه نمونه برداری بشه
  • تصویر کاربر ایما شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    در طول نزدیکی قبل از ارضا شدن آلت به حالت اول برمیگرده و بعد از تلاش برای ارضا شدن به سختی ارضا میشم مشکل چیه میشه راهنماییم کنید 48 سالمه و حدود 2 ساله ازدواج کردم قبلا این مشکل نداشتم حدود یکماهه اینجوری شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام الت شل میشه ؟ نعوظ خوبی دارید ؟ نعوظ صبحگاهی دارید ؟ سیگار میکشید ؟
  • تصویر کاربر احمدی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 682 مشاهده پرسش
    حالتم بزرگ بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سوال رو کامل بپرسید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب